• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki soru bayanlar....

Benim lakabım var. Genelde eşim onu kullanır.
Aşkım falan pek demez ya yavrum, ya güzelim falan.
Yemek konusunda gelince, şimdiye kadar ne baş başa iken ne başkasının yanında yemeğimi eleştirmedi hiç. Ama eşinin yaptığı yanlış, cidden tadı fena bile olsa başkalarının yanında söylememeliydi.

hatunum der... bende ona kocam veya adıyla seslenirim bazen de ... bey derim
yemek konusunda ona fırsat kalmaz çocuklar eleştirir bişey varsa kendimde derim olmamış bu diye

Yeni evlendigim zamanlar, esim tava patatesini cok sever. Ama sofrayi hazirlarken cevirmemisim, tek tarafi biraz daha koyu olmus. Sofrada kaynanam "bu patateslerde bir gariplik yokmu sence wolfrog?" demesin mi... Ben yerin dibinde... Gerci simdiki aklim olsa "yoo super olmus bunlar" derdim de neyse. O oyle deyince esim "wolfrog benim istedigim gibi yapinca boyle oluyor napalim herseyi benim damak zevkime gore ayarliyor, ven boyle sevdigim icin" deyince kaynana artik mor kaynana :KK76: Sagolsun eksigimi hep kapatti.

Allah ondan razi olsun.

Yeni evlendigim zamanlar, esim tava patatesini cok sever. Ama sofrayi hazirlarken cevirmemisim, tek tarafi biraz daha koyu olmus. Sofrada kaynanam "bu patateslerde bir gariplik yokmu sence wolfrog?" demesin mi... Ben yerin dibinde... Gerci simdiki aklim olsa "yoo super olmus bunlar" derdim de neyse. O oyle deyince esim "wolfrog benim istedigim gibi yapinca boyle oluyor napalim herseyi benim damak zevkime gore ayarliyor, ven boyle sevdigim icin" deyince kaynana artik mor kaynana :KK76: Sagolsun eksigimi hep kapatti.

Allah ondan razi olsun.
Ne merhametli eşmiş. Benim eşim böyle olsa hergün aşık olurum ona...:KK23:

yalnızken hayatım bebeğim tarzında konuşur
benim ailemin yanındaysak ismimle hitap eder
kendi ailesinin yanında hatun diye hitap eder.

yemek konusunda ailevi bir alışkanlık hiç kimse bir yemeğe çok güzel olmuş eline sağlık demez. öyle demeye alışmamışlar. yiyip kalkar giderler
eşime alıştırmaya çalışıyorum yalnızken ister güzel olsun ister güzel olmasın eline sağlık hayatım der öper ama ailesi yemekteyse onlara uyup yemekle ilgili hiç bişey demez

2 kere eşime ismiyle hitap ettim ve resmen kavga çıktı. İsim söyleniyorsa bir öfke var demektir.
Eşimse eğer babası varsa hayatım, aşkım diyemez utanıp ama adımı da söylemez; direkt konuşur hitapsız.
Diğer sorunuza gelince, dürüst olmasını isterim, kötüyse kötü desin bileyim; ama 3. şahısların yanında yaparsa kızarım.

Simdi burda baskalarinin eslerinin hitap sekillerini ogrenmek moralinizi bozar sadece.

Eskiden diyipte simdi dememesi garip olmus.
Biz esimle ismimizle hic hitap etmiyoruz.toplumdada anne baba yanindada hep askim yada bitanem deriz..bu bizimle butunlesti.ilk basta cevrem garipsiyodu onlarda alistilar.
Hatta bizim gibi hitap etmeye baslayanlar oldu..iyi ornek olduk.
Yalniz bu konuda uzuldugunuzu dile gitirin..bu konuda ikna edin.
Yemek konusun dada zaten uyarmissiniz.birdaha yapacagini sanmam.
Uzmeyin kendinizi..sevgisinden eminseniz bos seylere kafa yormayin

Bizbizeykende baskalari varkende ismimle hitap etmez. Hatta arada isimlerimizi telafuz ettigimizde cok guleriz hic aliskin degiliz. Biri yokken her guzel sekilde seslenir, biri varken hayatim der genellikle. Bende ayni sekilde... Yerme huyu yoktur ozellikle kayinvalide yaninda. Hazir corba bile yapsam, bildigi halde bu nerenin tarhanasi guzelmis dedigi olmustur yani. Tapilacak adam vesselam ne ovdum bee... :-)

İsimle hitap etmek bu kadar kötü mü ?
İsimle de hitap edilir arada başka türlü de .
Sürekli aşkım aşkım deyince kabak tadı veriyor zaten .
Aşkım kelimesini de hiç sevmem .

Eşimle birbirimizi çok iyi tanırız.o benim ne kadar deli olduğumu bilir:))ben de onun arıza çıkarabilecek noktalarını bilirim.birbirimizin dalına basmayız.örneğin eşim çok kıskançtır,tüm sosyal ağlarımı şifrelerimi hatta burayı bile bilir.herşeym ortadadır yani.ben onun kıskançlığını tolere ederim o da benim diğer sivri yanlarımı tolere eder.
yemek konusunda söylediğimin abartısı yok :)
Darısı hatta daha iyisi başına olsun :)
Iyimis valla seninki.cnm bu arada bnde evliyimama sizinkide hayatmi be biz birbirimizn sinir oldugu seyleri yapmayi severiz hicc o sinir olck diye kendimizi yormayiz aksini yaparz .ama okdarda uyumlu olmayin kiz nazar deger arada bi zıtlaşın

Benim esim bana askim der mutemadiyen. Kizdiginda adimla seslenir yemeklerimi hic begenmemezlik yapmaz kotu olmus olsa dahi soylemez cok guzel der. Yuceltir her yerde baslalarinin yaninda yuceltir hep over cunku onun karakteri yapi meselesi bu herkes bir degil kadinlardada oyle degilmidir.kac yillik evlisiniz ya bence yapisa sanki askim demek cokmi onemli ben hic demezdim askim diye ondan alistimda oyle dedim demesin cok mu onemli seni seviyomu guven veriyomu efendimi sen onu seviyomusun iliskiniz guzel gidiyomu bunlar onemli bence.

Benim eşim de tombiskom der halbuki hiç öyle değilim ama o öyle hitap ediyor60 kiloyum adam daha ne ister bilemedim☺ İsmimi söylerse kesin bir olay var demektir kavga anında isimle hitap eder. Ben de kendisine çirkin surat derim:) yemek konusunda da maşallah ki çok seviyor yemek yapmayı o yapar genelde:)

Bunlar kiyaalanacak seyler degil. Kisilikle ortamla ilgisi var.
Sevgilim bana heo ismimi söyler kirk yilda bir canim der. Gecen dışarıda alisveristeyken dedi ben sok :) yani cok takilmamasi gereken bir durum. Ici bos askim demesindense sevgi dolu ismimi soylemeli.

eşim adımı söyler; sevgili iken de evli iken de çocuklu iken de

yemek konusunda da dürüsttür yani tadı garipse garip der
güzelse güzel

tadı garipse yemeğin herkese gariptir ve bu benden kaynaklı değilse, aldığım ilk kaşıkta "aaa bu ıspanağın iyisini almamışız tadı da amma burukmuş" derim mesela ben de beğenmedim ama benden değil manasında

eskiden ben eşimi başklaarı eleştirmeden eleştirirdim atıyorum bir şey kötü ise bu kötü olmuşu önce ben derdim de başkaları deyip de bozmasın ben yumuşak diyeyim diye ama eşim bundan hoşlanmadığını söyledi sonra ypamadım

sen de eşine söyle belki o da benim gibi düşünmüştür "onlar demesin ben diyeyim" daha az üzülür gibisinden

Iyimis valla seninki.cnm bu arada bnde evliyimama sizinkide hayatmi be biz birbirimizn sinir oldugu seyleri yapmayi severiz hicc o sinir olck diye kendimizi yormayiz aksini yaparz .ama okdarda uyumlu olmayin kiz nazar deger arada bi zıtlaşın
ü
Bizde de her evlilikte olan sorunlar oluyor canım her zaman gül gibi geçinmiyoruz. arada diken de batmıyor değil.ama genel olarak iyiyizdir.biz genel olarak kızımızla ilgili arada atışırız.biriniz alttan alır ve biter.5 yıllık evliyiz ama birbirimizi çok uzun zamandır tanırız sanırım bundan kaybaklanıyor az ve mz tartışmalarımız.sizin evliliğiniz dr umarım rayına girer.

Back
X