iki veya daha fazla cocuklular.

Rossiene

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
5.283
3.574
773
Bugun ablamla avm gittik altı aylik bebegi var ona bakarken oglum duķkana dalmis on saniye bile olmamistir baktim kapinin orda,kendi kendime dedim cocuklar boyle kayboluyor demek.Ben ciddi ciddi soruyorum nasil koruyorsunuz cocuklarinizi ben bir tane ile bas edemiyorum bakiyorum birinin elin de biri arabada biri karninda hayret ediyorum , esim ikinci cocuk icin telkinler de bulunuyor ama ben bu sorumluluğu kaldiramam gibi geliyor bana nedir bunun yontemi kalabalik ailede buyumedim nasil duzen kuruyorsunuz bana da ogretin yahu.

önce oğlunla bu konuyu konuş, ona de ki haberim olmadan yanımdan ayrılmamalısın, kaybolursan seni bulamayabilirim vs vs
sonra avm'ye gittiğinde, yine senden ayrılırsa
onu uzaktan takip ederek kaybolmasına izin ver
gidebildiği yere kadar gitsin ve bakındığında seni göremesin
ağlayıncaya kadar yanına gitme
bırak o şoku bir yaşasın
ondan sonra daha dikkatli olur
ben kızıma yapmıştım, çok işe yaradı
tabi kesin çözüm olmayabilir ama daha dikkatli olur

pek uzaklasma huyu yok, gozum hep ustun de zaten gittigi yer bir metre uzagim kapidan gorememisim onu, bir iki kere dedigini uyguladim ben de , asla kipirdamiyor yerinden ama cocuga guven olmaz en nihayetin de ama hem bebek arabasi surup yanin da elinden tutmasi gerekilen cocukla pazara cikanlari goruyorum ıhh ben beceremem .
Anlatılmaz yaşanır tatlım o yüzden kimse yorum yapmamış.
Valla bana da oyle geliyor ama her goren yok mu ikinci diyor var bir keramet heralde diyorum .

Yap gitsin kız kalabalık aile olmak güzel ben şu an ilk hamileliğimdeyim bir sürü çocuk yapmayı düşünüyorum. Çünkü kalabalık ailelere hep özendim :)

Bebeklik sonrasından cocuğa sorumluluk duygusu aşılamak gerekir. Ev dışında anneden uzaklaşılmaz! Yemek sonrası tabak mutfağa taşınmalı! Tabak Bitmeli! kirli kıyafetle eve girilmemeli! gibi hem kendiniz yapmayacaksınız, hemde toleranslı davranmayacaksınız.

kelimesel olarak yanlış bi benzetme olsada mantık aynı olduğu için yazıyorum: yavru köpeklerin özel eğitimi olur. cocuklarda böyle eğitilmeli. ve eğitimleri sürekli hale gelmeli

cok katiyim ben zaten sert bir anneyim uzaklasmaz zaten kapidan sebep gorememisim onu tek cocuk buyutmek mesele degil cok cocukla tavsiyelerinizi uygularken nasil sabrediyorlar ya da etmiyorlarda ben mi bilmiyorum.Goruyorum bazen cocuklari anneler sohbette cocuklar kendi kafalarina gore ben boyle olmak istemem ki.
Yap gitsin kız kalabalık aile olmak güzel ben şu an ilk hamileliğimdeyim bir sürü çocuk yapmayı düşünüyorum. Çünkü kalabalık ailelere hep özendim :)
Ben de ozeniyorum valla ama biraz urkutucu de gelmiyor deģil .o kadar cocuk sorumlulugu dusuncesi bile daraltiyor beni.

Biz bu yöntemi alıp başını giden köpeklerin eğitiminde kullanıyoruz yahu. Demek çocuklarda da işe yarıyormuş, aklımın bir köşesine not ettim...

karşındaki 3-5 yaşında çocuk ne kadar kapasitesi ve tecrübesi varki.

Bu gözle bak, zaten annesin. Gerisi hallolur

birkaç yıl önce kalabalık arkadaş gurubuyla pikniğe gitmiştik bir arkadaşımında 2 çocugu var biri 1,5 diğeri ozaman 6 yaşındaydı .anne 1,5 yaşındaki çocugu ile ilgileniyor diğer çocuguda diğer piknikteki gelen arkadaşlarının büyük çocuklarıyla beraber oynadıgını düşünüyor gözünü üstünden ayırıyor.birsüre sonra kızını merak ediyor bakıyor kızı ortada yok piknik alanında hep beraber aradık güvenliğe polise haber verdik.anne gözü yaşlı çok üzüldü.motorsikletli polisler çocugu buldular.çocuk çok korkmuş aglıyordu.anne kız birbirine aglayarak sarıldılar.bu olaydan sonra çocuk birdaha annesine haber vermeden yanından ayrılmıyor.ben bile kaybolunca çocuk aglamıştım herkes çok korktu.kadının şuan 3 yaşında oldu küçüğü hala bebek arabası kullanıyor bazen kalabalık ortamlarda kaybolur endişesi oluyor.kızı büyüdü suan 8 yaşında.gerçekten çok zor.bu arkadaşımda çok zorlanıyor.kalabalık ortama avm vs yerlere eşi olmadan gitmiyor.

Allah korusun rabbim boyle imtihan etmesin bizi.Boyle Dunyaya cocuk getirmek valla bana zulum ediyormusum hissi veriyor hos oglum dogdugunda da ben nasil koruyacagim diye psikolojim bozulmustu evhamlımıyım neyim bilemedim ki.kimsenin kucagina vermiyordum ay valla kimsede kusura bakmasin etraf gizli manyak dolu off ben bi muddet cicekle bocekle ugrasayim iyi gormedim kendimi.

bence çocukların arasında ya fazla yaş farkı olmayacak anne birkaç yıl zorlanır ama sonra çocuklar arkadaş olur birlikte büyür eger yaş farkıda olacaksa en az 5 yaş olmalı.diğer türlü çok zor

simdi olsa yedi yas fark olacak tam okula baslama zamani hangisiyle ilgileneceksin.

Annem ben kücükken parkta beni birakip gitmisti. 5 yasindaydim sanirim. Bende kendime parkta beni sahiplenicek yeni aileler bakmaya basladim. Kizi olmayanlari secmeye calistim filan, cocuk akli iste. Sonra korkmaya basladim. Yola ciktim annemi aramaya. Caddeye yaklastigim anda annem geldi.

Bildigin bilerek saklanmis ben kaybolursam ne yaparim diye bakmak icin. Bak caddeye cikma sakin böyle durumlarda demisti.

Simdi ben bunu neden anlatim. Bu yapilmamasi gereken. Örnek olsun diye. Bildigin travma.

Keşke hep çocuk kalsalar ama bunun birde üniversitesi var ki ayda 1000tl para yolluyoruz birde her ay 250tl bankada tasaruf yapıyoruz evlenmek istediğinde para hazır olsun diye

ben de cesaret edemiyorum ve ikinci çocuk istiyorum bu kocaman bir çelişki bende. oğlum kardeşten mahrum kalmasın istiyorum bir yandan da doğduktan sonrası asıl önemli olan diyorum. bunlar yetmezmiş gibi çalışıyorum bir de..

Benim ikizler 2 yaşındalar ve hala ikiz pusetlerini kullanıyorum başka türlü imkanı yok çıkamam

Yeni bebeği olan birisi ciddiyetle beni anladığını söylemişti. Hiç bozmadım. uzaktan yakından anlamıyor:) Anlatılmaz, Hayal edilmez, yaşanır. Artı ve eksileri vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…