İki yabancı - 5yıllık evlilik

siz ne kadar çok sorumluluk almışsınız. benim fikrimi bile söylemeyeceğim kadar beni ilgilendirmez die düşündüğüm konularda siz başroldesiniz. herkesten bu kadar özveri beklemeyin. ayağıma tv düşse ben orda kıvranırdım günlerce millet üzülmesin die iyim demezdim dolayısıyla tüm ilgi bende olurdu.. bence birazda kendi eksilerinizi düşünün. orta yolu bulun derim.

Saft senin konunu hatirliyorum, esinden bosaniyordun sanirim, kolayca atlattin mi? Bana da zaman ayirdigin icin tesekkur ederim. Disaridan cok basit bir iletisim sorunu gibi geliyor, biraz cilve ve tatli dille cozulurmus gibi. Dizilerde fln boyle abuk sabuk sebeplerle ayrilir ya insanlar, sacma gelir bize, dogruymus hepsi...

Beni anlamana hem sevindim, hem cok uzuldum
Aldatsalar adi olur, ya da icseler, dovseler (Allah hepsinden korusun)
Bu durumun adi yok, tarifi yok, kayitsiz otesi bir es, disarida cok normal gorunen ama eve gelince buzdolabina donen turden
Konustugunda duvara konusursun
Ustelik cocuklarin bile anladigi hatalarini bile kabullenip gonlunu almaz
Sussan aylar gecer
Konussan gurur mutluluk huzur kalmaz
Ben kendimi cok degersiz hissediyorum

Isyerinde birkac yakin arkadasim var, bazilari erkek, cok yogun calismama kiyamazlar, oglen bir meyve alip gelirler, hic unutmam incili elbisemi giydigimde arkadasimin esi ooo zeyno isil isilsin gozumuz acildi demisti, esim o gun ne giydigimi bile bilmez

Regli sancim tutmustu gecen ay
Toplantida betim benzim atti, kivraniyorum
Mudurum cikardi, tatli birseyler aldi, ne oldugunu bilmiyor ama ofiste basimi bekledi, revire yolladi, esimi aradi, esim o gece bana bir kez bile nasilsin demedi
Bir kez bile yat dinlen ben hallederim isleri demedi

Bunlar hep yara, ustuste, ayni yerde olusup tumorlesen cinsten

Ben cirkin miyim? Hayir aksine yabanci arkadaslarim bile Asyali guzel derdi ama artik kendime bakasim da guvenim de kalmadi ama esim sayesinde

Hayirsiz miyim? Hic sanmiyorum. Onun ailesini bile ondan cok dusundum hep

Anlattikca uzuluyorum. Bircok sey var aslinda...

Cocugumu birakmayacagimi bilir ama hergun gorusturecegimi soylemistim zaten
Kesinlikle katiliyorum, evin reisi oldugunun farkinda degil cunku herseyi yapan bir kadin var zaten. Hem erkek hem kadin...

kustahlik gibi gelmesin ama sanirim oyle. Ben onlara gore fazla guclu, pes etmeyen, verimli yasayan biriyim. Onlara kalsa hayat her turlu yasanir, kanaatkar olmak lazim... Annelerimizin mutsuz evliliklerinin sirri yani.
Herseyi yapmaya alistirdim gercekten de. Yine de yapardim, hic gocunmazdim, yeter ki takdir yerine tenkit edip durmasinlar...

Aksamdan beri hic konusmuyoruz
Insan yav hanim nereye varacak bu isin sonu demez mi?
Sabretsem sussam bu sekilde aylarca yasariz
Sinirleniyorum artik, hem de cok, banyoyu kirli biraktiginda susamiyorum, bana aylardir ot gibi davraniyorsun bari evde is cikarma diyorum, vb vb vb... Mutsuzum. En cok da ogluma kiyamiyorum...
siz hep yaptıklarınızı söylüyorsunuz buna karşılık bence beklenti içine giriyorsunuz karşı taraftanda çıt çıkmayınca sinirleniyorsunuz. ben hasta olsam herşeyi öylece bırakıp yatarım. eşimin bana hadi git dinlen yaparım demesini beklemem bile. siz hep bişeyler bekliyosunuz. biraz kendinizi düşünüp kendinizi bu kadar paralamadan rahatça yaşasanız belki daha mutlu olacaksınız.

eşinizle aynı iş yerinde çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla ve o size hiç yakın davranmıyor öncesinde de böyle değilmiş başka bir kadın olabilir mi acaba

Umarım bu iki aylık ayrılıkta herşey değişir ve güzel olur, o güzel çocuğunuz hep mutlu olur. Aile olarak mutlu olmayı hakediyorsunuz. Biraz zaman, biraz sessizlik ve sakinlik iyi gelecektir.
çok teşekkür ederim, "aile olarak" dediğinizde duygulandım inanın, biz bir aileyiz ama aile gibi dğeiliz maalesef uzun zamandır. daha önce de benzer teklifler gelmişti hep reddetmiştim, şimdi hemen kabul ettim iyi geleceğini düşünerek. belki uzaklaşınca netleşir herşey ve ayrılma kararı bile alabilir ama en azından uzak ve sakin kalacağız, düşünmeye fırsatımız olacak

ya birşey söylıcemde ne alakası var diceksınız okurken ıcıme dogan seyı soylemek ıstıyorum.
sankı sogumus bıkmıs herseyı bırakmıs gıbı belkı baskasıda olabılır aklında. yanı seven ınsan nasıl 1 sene dayanabılır mutlu olmak varken neden bu yol secılır durduk yere anlams degılım. tekrar kusura bakma ıcımden gelenlerı yazmak ıstedım.
ben de "seven nasıl dayanır 1sene" kısmını anlamadığımdan zaten kıvranıyorum
ben dayanamıyorum mesela
beni gerçekten çok üzdü, ama bazen tmm artık bu hafta herşeyi unutalım diyorum, unutuyoruz hiç konuşmuyoruz o hafta iyi geçiyor, ufak bir sorunda azıcık naz yapsam ya da "yaa neden bana cheesecake lamadııın" desem çatırdamaya söylenmeye başlıyor
basit nazlar bile yok bizim evimizde, kadın değilim sanki
dediğiniz çok doğru, genel olarak herşeyi boş vermiş bir halde, psikolog da bunu söyledi yüzüne, o da kabul etti, bu güçsüzlüğü bana çok itici gelse de hep onu yüreklendirirdim sadece ve sadece gönlüm hoş olsaydı
Öncelikle konuyu okumaya başladığımda 2. bir kadın durumu aklıma geldi. Hatta o kadar emin olarak okumaya devam ettim ki yazılarınızı.
Sonraki sayfaya geldiğimde kilit noktayı buldum. Bir ev değişme mevzusundan bahsetmişsiniz ve kayınpederinizin davranışlarından.
Eşinize ne kadar benziyor umursamaz tavırları, sert ve vurdumduymaz halleri farkında mısınız?
Boşuna dememişler, 'Armut dibine düşer' diye. Daha başka bir deyişle buna 'Kurt ölüsünden gördüğünü sürer.' de derler.
Sizin için ne doğru...
Adam ne sizi sevmiyor ne de başka bir şeye eğilimi var. Sadece ailesinde gördüğü aile ilişkilerini kendi evliliğine yansıtıyor.
İstediğiniz kadar ama o okudu, ama o bana aşık evlendi, ama o şöyle böyle deyin...
Gerçekler değişmiyor maalesef.
evet, kesinlikle öyle, bir örnekle nasıl da yakalamışsınız çok iyi bir gözlemci, okuyucusunuz diyebilirim...
bazen, çok ama çok çileden çıktığımda "tıpkı o huyunu suyunu eleştirdiğin baban gibisin umarım oğlum sana benzemez" diye kızarım :(
babası ev için hiçbirşey yapmaz
eşine süpriz yapmaz, hediye almaz, sohbet etmez, anısı yok sanki hiç anlatmaz, tövbe ya Rabbim benden büyük biri için böyle demek istemem ama "etkisiz eleman" gibi. sadece hoşuna gitmeyen şeylerde seni kendini camdan atacak kadar sinirlendirir, o hiç konuşmayan adam nasıl bu kadar kırıcı ve sivri dilli olabiliyor dersiniz...
ben eşimin babasına benzemesini hiç istemediğimden, o ne zaman babasından yana üzülse ya da kızsa olsun hayatım yaşlıdır, öksüz büyümüş, eskiler bilmez falan derdim. babasına beni ezdirmesi ile tüm özenimi bir kenara koydum (ona göre ezdirme değil, babası kale alıncak biri değilmiş çünkü)

siz ne kadar çok sorumluluk almışsınız. benim fikrimi bile söylemeyeceğim kadar beni ilgilendirmez die düşündüğüm konularda siz başroldesiniz. herkesten bu kadar özveri beklemeyin. ayağıma tv düşse ben orda kıvranırdım günlerce millet üzülmesin die iyim demezdim dolayısıyla tüm ilgi bende olurdu.. bence birazda kendi eksilerinizi düşünün. orta yolu bulun derim.
katılıyorum, haklısınız, belki o kadar uç noktada yapamam ama kesinlikle eski ben olmayacağım,
acıdı evet, annem hassastır üzülmesin bayram gezmesinde dedim, bugün olsa offf çok acıdııı aşkııımmm ayağımı öpseneee derim sanırım:) gerçi eşim "çek o cücük ayaklarını " diyebilir gidişata bakılırsa :S keşke bugün herşey düzelmiş olsa...

siz hep yaptıklarınızı söylüyorsunuz buna karşılık bence beklenti içine giriyorsunuz karşı taraftanda çıt çıkmayınca sinirleniyorsunuz. ben hasta olsam herşeyi öylece bırakıp yatarım. eşimin bana hadi git dinlen yaparım demesini beklemem bile. siz hep bişeyler bekliyosunuz. biraz kendinizi düşünüp kendinizi bu kadar paralamadan rahatça yaşasanız belki daha mutlu olacaksınız.
benim sorunlarımdan biri bu, beklentim çok fazla ve dediğiniz gibi kendimi parçalamayıp daha rahat olmam lazım
bence bunun nedeni de başlangıçta onunla kavuşmak için o kadar zorluk yaşadım ve badire atlattım ki beklentim çok kıymetli olacağım yönündeydi
onun arkadaşları bile derdi, kız senin için neler yaptı diye...

bu arada hastayken yattım kaldım çünkü bacaklarımda birden ödemler oluşmuştu ve biri komple morarmıştı. yatıp kaldığım halimle bıraktı beni odaya bile uğramadı :) gülesim geliyor şu an, neden yapar ki insan böyle? çocuğunun bakıcısı diye düşünse bile yapamaz ki ben karısıyım

eşinizle aynı iş yerinde çalışıyorsunuz anladığım kadarıyla ve o size hiç yakın davranmıyor öncesinde de böyle değilmiş başka bir kadın olabilir mi acaba
bugün ona keşke başka biri olsaydı da kolayca vazgeip bu eziyetten kurtulsaydım dedim. evet aynı işyerindeyiz ama işyerinde yüzyüze çok gelmiyoruz artık... bana dediği, nasılsa affetmem diye, çok öfkeliyim diye artık vazgeçmiş, halbuki hiç başlamamıştı ki :)

bu arada en çok üzüldüğüm şeylerden biri eski sözlümün kızkardeşi de bizim şirkette işe başladı. gerçi şirket çok büyük olduğundan çok çok nadir denk geliyoruz ve bambaşka birimlerdeyiz ama beni zaman zaman aşırı mutsuz ya da tuvalette ağlamaktan gözlerim şişmiş halde görüyor. içinden oh olsun abimi terk etmiştin diye geçiriyordur belki de...
bazen onun ahı mı tüm bunlar diye düşünmüyor değilim :KK43:

Onunzeynebi merhabaa
Ben yapmam amannn kendileri dusunsunler banane dedigim herseyde siz varsinoz yonlendirmek bulmak yapmak hersey ailenize, yuvaniza, esinize topluca sadik bir bayansiniz ve bunu esinize ailemize yansitmissiniz yanliz butun yazilarinizi okudum hepsini esinizi o kadar ihmal etmissinizki tamm konusmak istemissiniz.
o kesmis ama seni canindan sewen insan nasil olirda 1 yil kokunuzu almadan sizi sarmadan onu gectim ailem cocuhum demiyor baska bir bayan olabilir siz bir ornek ;vermistiniz bir yerde banyoda siz kapida saatlerce kalmissiniz ben onun altinda masumiyetlik aramam hayir ne munasebet nettedir bir bayan vardir kndni banyoda gostermistir bence esiniz sizden sogumus bence 2ci bir kadin var dikkatli olun lutfen barisalim filan ayagina dusmussunuz yeterince siz ve cocugunuz tatile cikin yada cikiyormus gibi yapin meydani esinize birakmayin casus programlar var tel ve netler icin esinizin teklonojik aletlerine yukkleyin takipte kalin bir sey gordugunuz anda tekmeyi basin eger hicbirsey gormediniz cicekler romantik aksamlar duzenleyebilirsiniz esim beni ozlemis desin ..

Askimesim disardan baksam ben de bu kdr umursamazca yasamasinda 2.birini arardim...
Telefonu hep ortada, kart facebook twitter ve mail sifrelerini bildigim bir adam sozkonusu olunca suphelenmiyorum
ummadik tas bas yarar derler gerci

ben esimin genel olarak 'babasi kilikli' oldugunu dusunuyorum
bir arkadasin tespiti gibi, gucunun yetmedigi yerde gamsizlasan ve saldiran tiplerden

yaşadıklarınızı neredeyse birebir yaşıyorum..kolumda serum takılıyken eşimin maça gittiğini bilirim.. araştırıp okumadığım şey kalmadı neden neden neden..işimi bile bıraktım bişeyler düzelir diye daha daa kötü oldu :( ben bi çözüm bulamadım kelin ilacı olsa....

Askimesim disardan baksam ben de bu kdr umursamazca yasamasinda 2.birini arardim...
Telefonu hep ortada, kart facebook twitter ve mail sifrelerini bildigim bir adam sozkonusu olunca suphelenmiyorum
ummadik tas bas yarar derler gerci

ben esimin genel olarak 'babasi kilikli' oldugunu dusunuyorum
bir arkadasin tespiti gibi, gucunun yetmedigi yerde gamsizlasan ve saldiran tiplerden
herseyı ortadaysa oyle bırsey olmayabılır.ne bılıyım mutlulugu baska bı yerde buluyormus gıbıme gelıyo yanı nereye kadar bu mutsuzluk huysuzluk ??? sevdıgın kadınla evlenmıssın hala neyın zorundasın.. canım dualar var onları okusan ne bılıyım Allah yardım eder ya ... bende üzüldüm böyle olmasına .. böyle yaşanmaz ki ya :(

Konusmz miyim hic, hep konustum, nasil hissettigimi anlatmayaa calistim
Ben genel olarak ofkelenince cabuk parlarim, kendimi tuttum, ilk 3 hafta hic konusmdim
Sonra baktim zaman geciyor, saatlerce anlattim

Bu kdr basit birsey icin 3haftamizi mahvettin diye beni sucladi
Inanamadim
Insan sevdigine birsey olunca kiyamaz ki, ben kiyamam

Sonra yine sustum. Artik daha kirgindim.
Isyerinde pestilimi cikariyorlardi, o da goruyordu, motivasyona ihtiyacim vardi ama destek olmuyordu
Tekrar konustum, yazdim, ben senden sadece ilgi bekledim mesaji vermeye calistim, gercekten hic ofkelenmeden bagirmadan...
Insan ilgiyi boyle mi beklermis, annesi uzulmesin diye sormamis, ne varmis bunda
Dedim bak haftalar gecti, neden hic konusma ihtiyaci duymuyorsun??

Birkac seferden sonra sabrim tukendi. Insan esiyle bir evde kus durur mu?
Ben konustukca, ayagina gittikce daha da az konusmaya, huzur ver demeye basladi

Basit bir ozur, bir sarilma beklemistim, cok basitti
Simdi iseBana hic kiymet vermedigine inaniyorum

Olayı çok abartmışsınız o an yanınızdaymış görmüş bir şey olmadığını annesini üzmemek içinde sormamış gerçekten ne var bunda. 3 hafta nasıl küsebildiniz hatta 1 yıl nasıl dayandınız ben 1 gün huzursuzluğa dayanamıyorum çoğu zaman haklı olsam da tartışma bana önemsiz geliyor unutuyorum. Gidin sımsıkı sarılın ne kadar sevdiğinizi özlediğinizi söyleyin 1 yıl beklediğiniz için özür dileyin.

evet, kesinlikle öyle, bir örnekle nasıl da yakalamışsınız çok iyi bir gözlemci, okuyucusunuz diyebilirim...
bazen, çok ama çok çileden çıktığımda "tıpkı o huyunu suyunu eleştirdiğin baban gibisin umarım oğlum sana benzemez" diye kızarım :KK43:
babası ev için hiçbirşey yapmaz
eşine süpriz yapmaz, hediye almaz, sohbet etmez, anısı yok sanki hiç anlatmaz, tövbe ya Rabbim benden büyük biri için böyle demek istemem ama "etkisiz eleman" gibi. sadece hoşuna gitmeyen şeylerde seni kendini camdan atacak kadar sinirlendirir, o hiç konuşmayan adam nasıl bu kadar kırıcı ve sivri dilli olabiliyor dersiniz...
ben eşimin babasına benzemesini hiç istemediğimden, o ne zaman babasından yana üzülse ya da kızsa olsun hayatım yaşlıdır, öksüz büyümüş, eskiler bilmez falan derdim. babasına beni ezdirmesi ile tüm özenimi bir kenara koydum (ona göre ezdirme değil, babası kale alıncak biri değilmiş çünkü

Çok teşekkür ederim.
Maalesef ki bazı şeylere engel olamıyoruz...
Aile seçimi konusunda özellikle.
Sizi karamsarlığa itmek istemiyorum ama eşinizin istediğiniz eski adam olacağını sanmıyorum çünkü hamurunda var bu...
Dahası bundan dolayı suçluluk bile duymuyor.

Olayı çok abartmışsınız o an yanınızdaymış görmüş bir şey olmadığını annesini üzmemek içinde sormamış gerçekten ne var bunda. 3 hafta nasıl küsebildiniz hatta 1 yıl nasıl dayandınız ben 1 gün huzursuzluğa dayanamıyorum çoğu zaman haklı olsam da tartışma bana önemsiz geliyor unutuyorum. Gidin sımsıkı sarılın ne kadar sevdiğinizi özlediğinizi söyleyin 1 yıl beklediğiniz için özür dileyin.
özür dilemek mi? beni sürekli kırdığı üzdüğü hastayken bile yüzüme bakmadığı için mi?
sürekli canımı yakan birindne özür dilersem canımı yakma konusunda daha da cesaretlenmiş olmaz mı sizcE?
ilginiz için teşekkür ederim ama aradaki sayfalada eşimin ne kdr gamsız ve ilgisiz olduğunu okumadığınızı düşünüyorum
Çok teşekkür ederim.
Maalesef ki bazı şeylere engel olamıyoruz...
Aile seçimi konusunda özellikle.
Sizi karamsarlığa itmek istemiyorum ama eşinizin istediğiniz eski adam olacağını sanmıyorum çünkü hamurunda var bu...
Dahası bundan dolayı suçluluk bile duymuyor.
evet, tam olarak hamurunda var, inanmaz istemesem de...
nasılsa bu saatten sonra affetmezsin diye uğraşmıyorum diyor
iyi uğraşmıyorsun da,bari yeni darbeler indirme, nasıl evli kalınır ki böyle?
bu eşini aldatıp nasılsa affetmez diye özür bile dilememekle aynı bence, affetezsem affetmeyeyim ama gönlümü al insan yerine koy en azından di mi?

eşimin ailesi gelecekmiş haftasonu
onlara geçinemediğimizi ve ayrılmayı düşündüğümüxzü söylemek istiyorum
kendi ailemden sadece kardeşime söyledim, annem ve babam rahatsız bu aralar, iyice yıpratmayayım dedim
bir de ilk başta zor kabullenmişlerdi eşimi, eski sözlümden dolayı, sonra aşırı sevdiler, böyle bir durumu öğrenince hep kara bir leke olarak kalmasından endişeleniyorum

aslında hala umudum var ki söyleyemiyorum herkese, olur da düzelirsek herkesin aklında kalmasın diye, ne kdr ezikçe... :(

eşim beni hiçbir şekilde umursamıyor ya, birkaç arkadaşın uyarısıyla telefon ve maillerine de baktım hiçbir şey yok, zaten kend arkadaşlarını bile pek arayıp sormuyor artık, ailesini de, genel olarak umursamaz,
önceden de çok hatırşinas biri değildi ama aramız bozulduğundan eri afedersiniz ot gibi yaşıyor
gitse birileriyle görüşse razıyım sürekli evde oturuyor

bir başkası benle ilgilense bile umursamaz mı çok merak ediyorum

eşim beni hiçbir şekilde umursamıyor ya, birkaç arkadaşın uyarısıyla telefon ve maillerine de baktım hiçbir şey yok, zaten kend arkadaşlarını bile pek arayıp sormuyor artık, ailesini de, genel olarak umursamaz,
önceden de çok hatırşinas biri değildi ama aramız bozulduğundan eri afedersiniz ot gibi yaşıyor
gitse birileriyle görüşse razıyım sürekli evde oturuyor

bir başkası benle ilgilense bile umursamaz mı çok merak ediyorum

Ben demiştim, adamın hayatında başkası olsa tavırları çok başka olur.
Umursamaz değil size karşı sinirli dayanılmaz falan olur.
Oysa eşinizin semptomları tamamen kendinden geçmiş rahat erkek hali tıpkı ailesinden gördüğü gibi.
Ondan ayrı kaldığınız süre içinde boşanmayı tekrar düşünün derim.
O zaman anlayacaksınız demek istediğimi. Kafanızdaki, ona ait yer daha netleşecek. Belki de uzun zamandan beri tek başınıza koştuğunuzu böylece daha iyi anlayacaksınız.
Ayrılmazsanız bile hayatınızda ne derece olup olmadığını daha iyi keşfedersiniz.

okurken o şarkıyı açtım. bir kadının açlığını gördüm. kariyeri var olan zor bir yolda yalnız yürüyen bir kadını gördüm. grileşmiş bir hayatın içinde çocugunun dahi neşesi hayatını renklendirmiyor. ama bence en büyük eksik iletişim '''' kıymet bilmeme''' denen bir sorun bence. yanı eşinizde aşk bence bitmedı ama sizin değerinizi anlaması için sizin gitmenizi bekliyor sanki. eğer ufacık bir aşk tohumu varsa durun dinleyin bir tokat atın geçen zamana. adam akıllı kavgaya bıle muhtaçsınız. ufak kırıntılar büyük bir olaya sürüklüyor.bence dinlemeli ve dinletmelisiniz yüreğinizden geçenleri .

Back
X