- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
hani şu çok meşur göbeği gösterişli gösteren yumurtadan bebek çıkması vs. şekilli giysiler var onlardan giydiniz mi?göbeğin ne kadar saklanırsa o kadar rahat olabileceğini biliyorum çocuğun huyunda etkili bu yaniNasıl yani ne açıdan
Yok hoşlanmıyorum o tarz şeylerden. Tesettürlüyüm çok belli değildi ama alakalı olduğunu da düşünmüyorum biraz batıl inanç gibi sanki =))hani şu çok meşur göbeği gösterişli gösteren yumurtadan bebek çıkması vs. şekilli giysiler var onlardan giydiniz mi?göbeğin ne kadar saklanırsa o kadar rahat olabileceğini biliyorum çocuğun huyunda etkili bu yani
bence çok mantıklı aynı şekilde ibadette çok etkili faydasını göreni çok gördüm çok sakindi maşallah evlatlarıYok hoşlanmıyorum o tarz şeylerden. Tesettürlüyüm çok belli değildi ama alakalı olduğunu da düşünmüyorum biraz batıl inanç gibi sanki =))
Sanırım ikinci de geliyor Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.Şu evden çıkarma ve eve geri sokabilme sendorumu .yok ayakkabı pantolon gıydırebilmek.......saysan bitmez .ben hep acaba kızımdamı sorun var diye düşünüyordum.şuan üç yaşına girmek üzere dili çözüldü.bittimi hayır iki yaş bitti üç yaşı başladı.ayakkabılarımı kendim çıkarıcam sendromu..arabanın yada evın kilidini ben açucam say say bitmiyor.tek fark var aklı ermeye başladı ve yanlız büyütuyorum ben ne dersem o oluyor.şımartacak kimse si yok:)tabi sevgi manyagıda yapmıyor degilim çocugumu.kendimce çözümler buldum .aglarsa ki (genelde boş ağlamalar) dinlemeyeceğimi gözlerinin içine bakıp onunla aynı seviyeye inip söylüyorum.arada krize giriyor dersin dövüyorum çocugu.zamanla geciyor ama kendini paralıyor boş yere ter kan içinde kalıyor.çalışmadıgım için günlük parkı gezmesi vs herşeye ragmen bi acayip haller huysuzluklar.sanırım sansımıza kimi çocuk sakin oluyor kimide bizlerinki gibi kendini nu şekilde bellli ediyor.sabır hepimize sabır.
Tabi geçiyor canım.çok sabır gerekiyo ama.Geçiyor yani değil mi =))
SouvveniR msjınızı alıntılıyamadım sanırım ama birşey sormak istiyorum;
Bu faaliyetleri yaparken uslu huylu mu biz yaparken enin de sonunda o su dökülür o kuru gıda her yere saçılır zıbınımızın içine bile
Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız. Oyuncak taktiğini ben de uyguluyorum. Ancak 2-3ay görmediği oyuncak sadece bir iki oynamalık kadar işe yarıyor. Yani sadece o anı kurtarmak için iki üç ay hiç oynamıyor. Yapıyorum ama çok işime yaramadı bu yöntem yani. Kaptan kaba boşaltma vs oyunlarını da oynuyoruz. Sürekli oyun türetiyoruz ama yetmiyor illaki tv ye ihtiyaç duyuyorum. Bazen günlerce hiç açmıyorum. Bazen günde iki saati buluyor toplamda. Ve bu beni çok üzüyor.
bence çok mantıklı aynı şekilde ibadette çok etkili faydasını göreni çok gördüm çok sakindi maşallah evlatları
Onun için Parka gidiyorsaniz ve giyinmemek için agliyorsa gitmeyin..
Kıyafetleri hazirlayin yatağın üzerine bunlar parka giderken giyeceklerin.. biz giyinmeye gidiyoruz odanın kapısında buluşuruz diyin.. gitmek istiyorsa giyer.. ya da yardıma sizi çağırır..
Konusmasa da anlıyor.. hep anlatın.. denize mi girmek istiyor.. harika bir fikir su buz gibi soğuk değilken yapmaya ne dersin diyin..
Kısacası bu bir güç savaşı onlar için.. siz kazanirsaniz o kaybettiğini düşünür.. o kazanırsa kolay elde etmeyi öğrenir.. 2 taraf da kazanmalı..
İnşallah.Hepimiz çok üzülüyoruz o haline.benimde 10 aylık kızım var dua ediyorum inşallah öyle şiddetli geçirmeyiz diye.Ay kıyamam ya. Umarım o kadar şiddetlisini yaşamayız. Çabuk anlatırlar inşallah.
Evet haklısınız onu da denedim ama öyle yapınca kıyafetleri atıp kapıya koşuyor açmaya çalışıyor ayakkabı dahi giymeden çıkmak istiyor izin vermeyince de ağlıyor.Onun için Parka gidiyorsaniz ve giyinmemek için agliyorsa gitmeyin..
Kıyafetleri hazirlayin yatağın üzerine bunlar parka giderken giyeceklerin.. biz giyinmeye gidiyoruz odanın kapısında buluşuruz diyin.. gitmek istiyorsa giyer.. ya da yardıma sizi çağırır..
Konusmasa da anlıyor.. hep anlatın.. denize mi girmek istiyor.. harika bir fikir su buz gibi soğuk değilken yapmaya ne dersin diyin..
Kısacası bu bir güç savaşı onlar için.. siz kazanirsaniz o kaybettiğini düşünür.. o kazanırsa kolay elde etmeyi öğrenir.. 2 taraf da kazanmalı..
Aynen çoğu şeye tepkisiz kalıyorum. Tepki verdiğimde daha fazlasını yapıyor. Bir de 'hayır' ı çabuk tüketmek istemiyorum. Az kullanıp etkili olmasını sağlamak istiyorum. İstiyorum bunları ama işe yarar mı uzun vadede bilemiyorum.Bir yerde okumuştum, çocukların ağlamasını engellemek doğru değilmiş.
Ağlıyorsa "tamam ağlayabilirsin, ama lütfen şuraya oturur musun? Ağlaman bitince konuşabiliriz" şeklinde davranmak gerekiyormuş.
Ben oğlum ağladığında aynı bunu yapıyorum.
"Tamam ağlamak istersen ağlayabilirsin, fakat odana/koltuğa geçer misin lütfen" diye.
Bazen alıp koyuyorum yatağının üzerine veya koltuğun üzerine, "burada ağlayabilirsin" diyorum.
Ama hiddetle değil, sakin bir ses ile sinirlenmeden yapıyorum...
Bir kaç dakika sonra ağlaması geçiyor zaten.
Ben de elimden geldiğince onun yaptığı taşkınlıklara umarsız olmaya çalışıyorum.
Her çocuk yetiştirenin tavsiyesi bu yönde.
Ne kadar umarsız kalınırsa o kadar sakin davranmaya başlıyorlarmış.
Çünkü yaptıklarının bir tepki alamadığını görünce, bırakıyorlarmış o huyu.
Ama gel gelelim bazen de umarsız kalınamıyor.
Hakikaten zor ya...
Benim bir de 2. yolda... Herşeyi sil baştan yaşamak..
Bazen düşüncesi bunaltıyor beni...
Allah yardım etsin inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?