• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikı yas sendromu ne de zormus:(

sonbaharask

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
327
194
103
34
Oglumun ıkı yasına girmesine 20 gun kaldı. Bu sıralar herseyi reddedıyor. Sureklı aglıyor her ıstedıgım olsun dıyor. Tuvalete gidiyorum aglıyor,buzdolabını acıyorum aglıyor bagırıyor ne yapacagımı sasırdım artık kendisi cok hareketlı elli bır cocuk her yerı dagıtıyor. Sabır falan kalmadı tukendım artık, sız anneler nasıl astınız bu sendrom ılletını :((:anne:​

Çok çok sabır diliyorum aynı şeyleri yaşıyoruz kızım dün 2 yaşını doldurdu biz 4 aydır bu küçük ergenlik diyorum ben 2 yas sendromundayiz ben şöyle bir çözüm buldum ağlıyor ya asla bakmıyorum. Mesela ilk zamanlar o ağlama rahat bi 10 dk filan suruyordu sabır çekiyordum içimden dua ediyorum zamanla azaliyor şimdi de ağlıyor gerçi ama süresi kısaldı 1 2 dk ben ilgilenmeyince mecbur susuyor.

18 ayligiz ve 2 yaş sendromuna erken girdik
Agladiginda kızıma ağladığın için seni anlamıyorum diyorum ve ağladığı şeyi yapmıyorum
Çok değişik icatlar çıkardı çığlık atarak ağlıyor yüzüne vuruyor kaslarını catiyor inat oldu

Çok çok sabır diliyorum aynı şeyleri yaşıyoruz kızım dün 2 yaşını doldurdu biz 4 aydır bu küçük ergenlik diyorum ben 2 yas sendromundayiz ben şöyle bir çözüm buldum ağlıyor ya asla bakmıyorum. Mesela ilk zamanlar o ağlama rahat bi 10 dk filan suruyordu sabır çekiyordum içimden dua ediyorum zamanla azaliyor şimdi de ağlıyor gerçi ama süresi kısaldı 1 2 dk ben ilgilenmeyince mecbur susuyor.
Benim oglum aglıyor ya bakmazsam hemen biseyler atıyor yada bıseylerı yada baska turlu dikkat cekecek seyler yapıyor bugun oyle bır bulandımkı agladım artık bagırdım vurdum sonrada pısman oldum

Benim oglum aglıyor ya bakmazsam hemen biseyler atıyor yada bıseylerı yada baska turlu dikkat cekecek seyler yapıyor bugun oyle bır bulandımkı agladım artık bagırdım vurdum sonrada pısman oldum
Asla asla vurma canım yapma sakın onlar çok küçük bende ilk günler poposuna vururdum 2 3 defa yani sonra vurmadım daha kötü oluyor çünkü çocuk hırçınlaşır dediğim gibi kendine zarar verecek boyuta gelmediği müddetçe asla bakmıyorum ona yani o görmüyor baktığımı benim kız kafasını bile duvara vuruyordu şimdi biraz azaldı arada yine esiyor öyle. Birde havalar çok etki ediyor sıcaklar çocukları + daha fazla bunaltıyor :(

Agladiginda kızıma ağladığın için seni anlamıyorum diyorum ve ağladığı şeyi yapmıyorum
Çok değişik icatlar çıkardı çığlık atarak ağlıyor yüzüne vuruyor kaslarını catiyor inat oldu
Cocuk buyutmek sabır ısı misafirliğe gittiğimde bakıyorum en hareketlı huysuz benımkı masallah milletin kiler daha sakın sessız

Asla asla vurma canım yapma sakın onlar çok küçük bende ilk günler poposuna vururdum 2 3 defa yani sonra vurmadım daha kötü oluyor çünkü çocuk hırçınlaşır dediğim gibi kendine zarar verecek boyuta gelmediği müddetçe asla bakmıyorum ona yani o görmüyor baktığımı benim kız kafasını bile duvara vuruyordu şimdi biraz azaldı arada yine esiyor öyle. Birde havalar çok etki ediyor sıcaklar çocukları + daha fazla bunaltıyor :KK43:
benım oglumda oyle hırcınlastı bende vurunca uzuluyorum ama o anda tahammül edemiyorum esıme okadar bu aldığımı falan anlattım eve geldı yemegı nı yedı ıkı dk falan cocukla oynadı sonra yattı uyandı arkadaslarıyla gorusme ye gıttı onlada tartıstım s... G it dedım  oda bırgun gıdecem gorur sun dedı :( hıc yardımcım yokkı su hayatta her seyde tek basımayım

Cocuk buyutmek sabır ısı misafirliğe gittiğimde bakıyorum en hareketlı huysuz benımkı masallah milletin kiler daha sakın sessız
Her çocuk bir olmuyo canım.kimsenin çocuğuyla kıyaslama.benim kızımda çok yaramazdı.oğlum daha uslu.iki kardeş bile benzemiyor birbirine.sendrom için bol sabır diliyorum.çok çok zor yaşayan bilir.

Valla canım benimki 15 aylık aynen dediğin gibi, buzdolabına ağlar, tuvalete girsem ağlar..
Dişimizi sıkıcaz, sakin kalmaya çalışıcaz.
Evet çok zor ama başka yapıcak hiçbirşey yok malesef :(

2 buçuk yaşina girecek ve delirtecek kadar aşiri sendrom yaşiyoruz herşeyi kendi yapmak istyor ama döküp sactigi icin bazen reddediyorum . Surekli kucakta olmak istyor herşey dedigi gbi olacak vs....

Oglumun ıkı yasına girmesine 20 gun kaldı. Bu sıralar herseyi reddedıyor. Sureklı aglıyor her ıstedıgım olsun dıyor. Tuvalete gidiyorum aglıyor,buzdolabını acıyorum aglıyor bagırıyor ne yapacagımı sasırdım artık kendisi cok hareketlı elli bır cocuk her yerı dagıtıyor. Sabır falan kalmadı tukendım artık, sız anneler nasıl astınız bu sendrom ılletını :KK43::-)anne:​
allah yardımcın olsun

Benım oğlumda 22 aylik aynı şeyleri yaşıyoruz. Misafirlige gitmek bile istemiyorum gitmiyorum çünkü oğlum 1 dk yerinde oturan bir bebek değil. Her istediğini almak istiyor istediği olmayınca kafasını yerlere duvarlara vuruyor. Ağlamaya başlıyor. Ben söyle bir çözüm buldum ağladığında bakmıyorum o yöne görmezlikten geliyorum. Kafasını önceden vurduğunu sinirimden ağlarım kendine zarar veriyor diye. Şimdi kafasını vurduğunda hiç bakmıyorum gerçekten ise yarıyor o hareketten vazgeçti gibi. Bide ben hamileyim erken doğum riskim vardı başından beri çok zor dönemler atlatıyorum Allah yardımcımız olsun.

Oglumun ıkı yasına girmesine 20 gun kaldı. Bu sıralar herseyi reddedıyor. Sureklı aglıyor her ıstedıgım olsun dıyor. Tuvalete gidiyorum aglıyor,buzdolabını acıyorum aglıyor bagırıyor ne yapacagımı sasırdım artık kendisi cok hareketlı elli bır cocuk her yerı dagıtıyor. Sabır falan kalmadı tukendım artık, sız anneler nasıl astınız bu sendrom ılletını :KK43::-)anne:​
Acilen kreş diyorum, oyun grubu diyorum başka da birşey demiyorum

Benim oğlumda aynı durumda . Bizde de aynı problemler var sürekli istediğini yaptırmaya çalışmalar, kendini yere atmalar, inatlaşmalar ve ağlama nöbetleri.
Ben çözümü tepkisiz kalmakla buldum, ilk başlarda yarım saat ağlıyorsa şuan 2-3 dk sonra sakinleşiyor. Çünkü ; biliyorum bir kere o tavizi verdiğimizde devamında aynı tutturduğu şekilde yeni bir istekle gelecek karşımıza.
Benim ailem çok yakın oturuyo ve hergün nerdeyse görüşüyoruz onunda çok etkisi var benim yapmadığm şeuleri annranneden , dededen istiyor. Ve bu durum beni aşırı derecede yoruyor.
Sizi anlıyorum çook zor bir durum ama , sabır göstermelisiniz düzene girecektir mutlaka...

Benim kızım da o yaşlarda sürekli inatlaşıyordu benimle.Onu giymiycem,bunu yapmıycam.Ben de kendi tercihine bırakıyordum.Mümkün olduğunca kızmamaya çalışıyordum.Bir şeyi ağlayarak yaptırmaya çalıştığında hiç oralı olmuyordum.Hatta bir gün "Ben gidiyorum"deyip,kapıyı açıp evi terketmişliği bile var :)
Biz de hiç ses etmeden takip edip fırının önünde yakalamıştık :)
Ama merak etmeyin sonradan düzeliyorlar.

Back
X