Tuvalet Eğitimi İki yas tuvalet egitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Neden ısrar?
Hazır olduğuna nasıl kanaat getirdiniz ki?
Çocuğunuz altını kendi çıkarma giyme, poposunu silme, tuvaletini tutma, gece hiç çiş yapmama becerileri kazandı mı?

Bunlari kendi kendine birden egitim vermeden ogrenen cocuk varmi bende onu merak ettim simdi cunku ben basladigimda gece bezi sabaj dopdolu oluyodu yinede basladim gunduz bezi tamamen cikartip baslayinca gecede baglamadim iki kez ufak bi cis kacirmadan sonra gece hic yapmamaya basladi bence egitimle alakali

Gece bezinin dolu olmasi bi kriter degil zira ben basladigim donemde ogluma gece 1 bez yetmiyordu sabaha karsi değiştirmem gerekiyordu ona ragmen tuvalet egitiminin 2. gecesi gece altina yapmayi birakti.

Benim oğlum da aynı tatlim 26 aylık kaka gelince söylüyor ama cisi bilmiyor ben nisan mayıs gibi basliycam Allahın izni ile zorlama canim Sen de zamanı gelince ogrenecekler

Gece bezinin dolu olmasi bi kriter degil zira ben basladigim donemde ogluma gece 1 bez yetmiyordu sabaha karsi değiştirmem gerekiyordu ona ragmen tuvalet egitiminin 2. gecesi gece altina yapmayi birakti.
O sizin oğlunuza has bir durum olsa gerek.
Tuvalet eğitimi için aranan ilk şart kuru bezdir mesela.
Çünkü gece gündüz gibi çiş yapmaması gerektiğini öğrenmiş, bizler gibi tuvaleti geldiğinde rahatsız oluyor, uyurken yapmıyor olması lazım.
Şanslıymışsınız, öyle diyelim.
Gündüz de 3 saat gibi sürelerde yine bezinin kuru kalmış olması gerek.
Sizin özel durumunuzu genele yaymak hata olur.

Eğitim vermek ayrı, bu becerileri kazanması, kaslarını bu yönde kullanabilmesi ayrı.
2 yaşında bir çocuğun 3 yaşındaki motor becerilerini kıyaslamak elma ile armut gibi olur.
Tuvalet eğitimi bir bütündür, çocuk öğrendiği anda tuvaleti gelince kendi gidip yapabilmelidir yardıma ihityacı olmadan.
Sadece bezi bıraktırmak eğitim değil ki, inat edersiniz uğraşırsınız elbet bırakır ama hala elini yıkayamıyor, poposunu silemiyor ise buna eğitim denmez, lazımlık alışkanlığı denir.

O kadar güzel anlatmış, soruma öyle ayrintili cevaplar vermişsiniz ki hepinize cooook teşekkür ediyorum. Tavsiyelerinizin hepsini tek tek değerlendirip, bizim için en uygun olanına uymaya baslacagiz artık. Önce biraz anlatmayı düşünüyorum. Kakasini söylediği için önden bu konunun üstüne gideriz biraz. Acelesi yok tabii ki, oğlum ne zaman hazır hissederse. Ama bu konuda bilinçlendirmeyi düşünüyorum artık yavaş yavaş. : )

3 ay oldu bezi birakali demek istemistim canim. Yanlış ifade etmis olabilirim.
Yazdiklarinda haklisin 1 ya da 2 haftada olur.

Netten adem güneşin tuvalet egitimini bi oku derim. Bn iki kızıma da aynı tekniği uyguladım ikiside 3. Günü tamamen tuvalet egitimi bitti

tuvalet iletisimini de arastirabilirsiniz.

bu yontemde cocugun bezini tamamen cikarip tuvalet egitimine baslamiyorsunuz,
sizin belirlediginiz zamanlarda tuvalete goturuyorsunuz,
atiyorum bir sey ictikten yarim saat sonra goturuyorsunuz, cisini yaparsa yapiyor, yapmazsa geri bezini takiyorsunuz,
cocugunuzu gozlemlemeniz lazim tabi, ne zaman cis yapiyor, ne zaman kaka yapiyor,
ornegin cocuklarin buyuk cogunlugu sabah uyaninca kakasini yapar, oyle ise direk uyandiktan sonra her gun bir tuvalet seansi yapabilirsiniz.
Zaten bir sure sonra bezi kuru kalmaya basliyor, genelde tuvalete yapiyor, duruma gore once ogle uykusunda bezini cikararak baslayabilirsiniz.

Benimkilerde bu yaslar genelde yaza denk geldigi icin, ben daha cok yazik bu sicakta bezle dolasmasinlar diye gunun bir kac saati bezlerini cikarirdim mesela. Bezini cikarinca tuvalete tutardim, iste yapti diyelim, bir sonraki sivi alimina kadar oyle beklerdi, yapmadiysa da yarim saat sonra bezini geri takardim.

Uzun zaman alan bir yontem, ama bu sekilde iki cocugum da tuvaletten korkmadan alistilar. Tabi sizin de bu yontemi icsellestirmeniz lazim, yani neden benim cocugum klasik tuvalet egitimindeki gibi 3 gunde ogrenmedi demeyeceksiniz. Bir de bezsiz doneminde cis-kaka yapmasi halinde cok olagan bir sey olmus gibi davranacak ve bir dahaki sefere tuvalete yapmayi teklif edeceksiniz

Bence tuvalet iletişimi için biraz geç.
18 aydan sonra baskıcı olmayan tuvalet eğitimi uygulayabilir

Süpersiniz bu arada :)
Kaçıncı ayda öğrendiler tamamen?

Bence tuvalet iletişimi için biraz geç.
18 aydan sonra baskıcı olmayan tuvalet eğitimi uygulayabilir

gec mi dersin?
benim ikinci sipanin erken doneminde tasinma, hastalik su bu sebepleri ile ben de tuvalet iletisimini duzenli yapamadim, o yuzden baya gece kaldik, o yuzden hizlandirilmis halini yaptim, kaka olayini asmamiz cok uzun surdu ama belki de bu sebepten.

3 yasini gecmisti bizimkiler gecen ramazandan sonra basladim bende .. bizde de herkes israr etti yasi geciyor vs die ama cocuklar gece bezleri dolu kalkiyordu gun icinde bezleri dolu olsa dahi soylemiyor kakali bezi ben farketmezsem totolari aciyana kadsr duruyorlardı haliyle baslayamadim.. ne zaman gece bezleri kuru kalmaya basladi kaka yapinca söylemeye basladilar tamam dedim vakti geldi ramazdan sonra tum halilari kaldirdim butun eve isediler hatta kaka dahi yaptilar bir iki kere pes etmedim. gece hala bagliyordum ama ikisi yapmasa digerleri yapıyor die.. lazimliklarini cok sevdiler gun icinde ilk 3 gun eve yaptıktan sonra cisleri geldiginde lazimliga oturacaklarını anlattim zamanla onlar da anladi.. kurban bauramindan sonra da gece bezlerini cikardim su gecirmez alez serdim ikisi gece kaldirmasam da kendileri uyanıp yapar tuvalete cisini .. ikisini de gece cise kaldiririm hala zamanla onlr da kendileri kalkip yapmaya alisacaklar insallah bekliyorum.. yani eve de uzerine de yapacaklar bu kaçınılmaz son ama max 1 hafta sonra onlar da alisacak sabir gerekiyor ben pes etmedim beze geri dönmedim istikrarli olmak sart ve sabir

Süpersiniz bu arada :)
Kaçıncı ayda öğrendiler tamamen?

buyuk ogluma 12 aylikken basladim, 18 aylikken bezi neredeyse kuruydu,
tam olarak 20 aylikken bezini tamamen cikardim.
kakasini 13-14 ayliktan sonra hep tuvalete yapti mesela, sadece cis kaciriyordu.

kucuk ogluma dedigim gibi bir cok farkli sebepten gec basladim, ozellikle ailecek cok hasta oldugumuz doneme denk geldi kucuklugu, 2,5 yasindan neredeyse 3 yasina kadar surdu. Ama krese de gidiyordu ayni donemde, krestekiler genelde bezi tercih ettikleri icin de boyle olmus olabilir.

Oglum 30 aylık 2 haftadir egitime basladik. Cis konusunda arada kazalar olabiliyor bazen gece bazen gunduz. Kaka ilk gunler zorlu gecti vucutlarinin bir parcasi olarak goruyolarmis sanirim. En son 3 gun tuttu dun yapti mesela. Ama 3.haftada daha iyi bir ilerleme yapariz bence artik arada kazalar olsada bayagi alıştı. 10.gun aşırı zordu neden bilmiyorum ilk gunden daha zor gecti o gun vazgecmedim ve nasil dayandim bende bilmiyorum:)

Evet bu konuda katiliyorum bende israrci olma taraftari degilim ama bazi seylerde bi yerden baslayinca oluyor. Cocugun motor becerilerinin gelisimi tabiki beklenmeli ama herseyide kendisi yapsin diye beklemek degil tabiki onu demek istemistim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…