Konuşma Problemleri İki yaşında oğlum konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Doktora mutlaka goturun. Akrabamizin cocugu konuşamıyordu. Erkektir normal dediler, ustune dusmediler cocuk tedaviye gec getirildigi icin 7 yasina kadar tedavi gördü.

Onemli olan anlayip anlamamasi. Konusma gec olabilir ama anlamasi onemli. Bir de parmakla gosterir mi istediklerini sevdiklerini ilgisini cekenleri sorduklarinizi vs. bu cok onemli.

Cocugunuz akranlarinin oynadigi oyunlara ilgi gosteriyor mu? Ismini soylediginde size bakiyor mu? Baskalariyla ya da sizinle goz temasi kuruyor mu bir de parmagiyla istedigi bir seyi gosterebiliyor mu? bu ozellikler var mi cocugunuzda

Göz teması kurmama,sizi duymuyormuş gibi davranması,parmak ucunda yürüme,değişik ritmik hareketler yoksa dediğinizi anlıyorsa ve yaşıtlarıyla oynuyorsa,komut alıyorsa sorun yok .Bol bol konuşun,tv izlettirmeyin,birlikte kitap okuyun.
Bu problemlerin hiç biri yok çok şükür. İki ay önce çocuk doktoruna götürdüm. Ama sorun görünmüyor
Benim yeğenimde 3 yaşına kadar konuşamadı. Dr a götürdüler. Dr kreşe verin orada çocuklardan öğrenir demiş. Gerçekten de 2-3 ay içerisinde konuşmaya başladı. Hatta 21 aylık kızım var konuşmayı yeğenimden ve küçük çocuklardan öğrendi.
Oğlum kreşe gidiyor zaten

Cocugunuz akranlarinin oynadigi oyunlara ilgi gosteriyor mu? Ismini soylediginde size bakiyor mu? Baskalariyla ya da sizinle goz temasi kuruyor mu bir de parmagiyla istedigi bir seyi gosterebiliyor mu? bu ozellikler var mi cocugunuzda
Fazlasıyla var

Merhaba bayanlar başlıkta da belirttiğim gibi iki yaşında oğlumun toplasan beş altı kelimesi var. Artık kafaya çok takmaya başladım. İki yaşında çocuğu olanlar çevresinde iki yaşında çocuk olanlar yardımcı olabilir mi acaba
Benim oğlum da aynıydı.. 2.5 yaşını geçerek özellikle 3 yaş civarı dillendi ve maşallah hayret ediyo insanlar ettiği muhabbete.. sabırlı olun çok normal..
Muhtemelen erken yürümeye başlamıştır diye düşünüyorum :)

Kafa gitti kusura bakmayın.. sabırlı olun gayet de sağlıklı ve normal bi çocuk.. Allah bağışlasın..

Benim kızımda 3 yaşını doldurdu, cümle kurmaya basladı.
Bende endişelenmeye başlamıştım ve doktoroda götürdüm herşey normaldi.
İsterseniz tüm gerekli kontrolleri yaptırın ve 3 yaşını bekleyin, birde göz teması kurup kelimeleri tekrar edin ve eğer ki işaretle gösteriyorsa ne olduğunu tane tane adını söyleyin.
Sakın dert etmeyin zamanı geldiğinde konuşacaktır.

Size bi örnek vereyim
Iki tanidigim var cocuklarin arasinda 4 ay fark var.

Biri; annesi tarafindan cok iyi egitilen sohbet edilen bi cocuk. annesi onunla kaliteli vakit gecirir kitap okurlar hayvanlar alemini cocuk bana acti butun hayvanlari bildi ben bile bazisini bbilmiyodum: D
Cocuk kendisini cok iyi ifade ediyordu.

Digeri ise hala cocukla bebekmis gibi konusuyor bebeksi kelimeler cocuk kullaninca oda tasdikliyo ben gorunce cildiriyorum cocuk hala konusamiyor. cocuktan kaynaklansa amenna ama annesinin rolu cok buyuk ben buna sahit oluyorum. anladigim kadadiyla anne daha cok ev isleriyle mesgul vs yani anlicaniz cocukla saglikli iletisim kurulmasi lazim. bol bol sohbet ederseniz cocugun kelime hazneside gelisir.

Yinede diyorum bazen cocuklar gec konusur cokta uzerlerine gidilmemeli ama isterseniz siz doktora bi goturun normal derse cocugu zzorlamayin:)

Benim oğlum da 22 aylık. Toplasan 10 kelime ancak konuşur. Ben kafaya takmıyorum duyuyor, gülüyor, gösteriyor. Zamanla açılır.

Kuzenim 2 buçuk yaşında ve normal konuşabiliyor hatta cok kibar konuşuyor ;)))) ama teyzem sürekli konuşur normal büyük biriyle konuşuyor gibi sohbet eder dogdu doğalı bunun büyük etkisi var

Ca
Merhaba bayanlar başlıkta da belirttiğim gibi iki yaşında oğlumun toplasan beş altı kelimesi var. Artık kafaya çok takmaya başladım. İki yaşında çocuğu olanlar çevresinde iki yaşında çocuk olanlar yardımcı olabilir mi acaba
Can'ım kıyamam ya olur mı hiç konuşur elbet benim oğlumda 2.5 yaşında ilken kurduğu tek cümle anne gel idi onun dışında anne baba gel git dur gibi basit kelimeleri toplasan 10 tane filandı. Psikolog altı yaşına kadar bu kadar konuşması normal demişti. Ama ben kafaya pek takmadım biliyorum ki gelişimde bireysel farklılıklar var. Bu kadar konuşabiliyorsa devamı gelecektir dedim veeeeeee şimdi 3 yaş 3 aylık şakır şakır konuşuyor maaşallah.
3. Yaşımız devrim oldu resmen

Benim ki de ikiye girecek bir kac kelime söylüyor sadece. Elin nerede , gözün nerede diyorum hepsini söylüyor. Su ve yemek istiyor. Bazi hayvanlarin adini biliyor. Ya da cikardiklari sesi taklit ediyor resim görünce baba diyor. Ama konusma yok henüz. Ben de kendimi sucluyorum bazen de korkuyorum . Ama böyle bir iki kelime söyledigi icin suanlik doktor düsünmüyorum. Yani iciniz rahatlasin götürün siz istiyorsaniz

Back
X