İki yaşındaki çocukla 17 saat yolculuk

Ben otobüs yolculuğunda bir bebeğe denk gelmiştim toplam bir saat falan ağlamıştır ama çok sıkıntılı aşırı rahatsızlık verici.Eğer gitmek durumundaysanız da mutlaka yan koltuk boş olsun :işsiz:
Eşime söyledim de bi koltuğa da para vermeyelim yol harçlığı yaparsınız o parayi diyo

Bir hafta önce bizde tatilden döndük 10 saatlik bir yoldu ve otobüsle gidip geldik benim kızım 4 yaşında ve aşırı derece araba tutma sorunu var normalde 15 dakikalık yol bize işkence olur midesi bulandığı için, ama 10 saatlik yolu çok rahat gidip geldik, doktorunu aradım ve mide bulantısı için bir ilaç tavsiye etmesini istedim ve gece yolculuğu tercih ettik zaten gece boyunca uyudu tabii rahat uyusun diye de yan taraftaki koltuğUda kızım için aldık böylece rahat rahat yatabildi, çok tedirgindim canı sıkılır ve araba tutar diye ama hiç korktuğum gibi olmadı
Bizde gece yolculuğu yapıcaz bakalım inşallah çok sorunlu bi yolculuk olmaz mizmiz bicocuk değil oğlum 1 aylıkken de erzincandan izmire gelmistik kendi arabamizla 20 saat surmustu

18 aylıktı kızım Avustralya'ya gittim. Tek aktarma yaparak tam 30 saat uçtuk...:) Yanımda daha önce hiç görmediği 10 tane oyuncak vardı. Çoğunlukla uyumayı tercih etti , ekstradan bir kaç atıştırmalık da vardı. ben çok zorlanmadım. Arada bir ağlama girişimi oldu ama , yeni oyuncağı görünce sustu :) Dönüş yolculuğu içinde çantama yeni oyuncaklar alıp koydum. Bu yolculuk bizi bir sürü oyuncak sahibi yaptı, tabi onca saat oynadığı oyuncakların bir daha yüzüne bakmadı.
30 saat bide uçakla off çekilmez ya:(

Niye ki?
Çok mu şart gitmek?
Ben olsam tek olsam da dayanamazdım ki sen şanslısın,bebeni bahane edebilirsin çok rahatlıkla.
Eşim de oğlum için istiyo değişiklik olsun diye memleketeni görsün istiyo dedeleri de özlemiş hem ben uzak diye pek istemiyorum ama

30 saat bide uçakla off çekilmez ya:KK43:

İşte çocuktan çocuğa değişir, siz kendi çocuğunuzu biliyorsunuz. Az çok tahmin edebilirsiniz yani. Benim kızım doğduğu günden beri sürekli uyuyan, geceleri bile kalkmayan, emzirmek için zorla uyandırdığın bir bebekti. Daha 50 günlük falandı İzmir-İstanbul seyahatimiz olmuştu. Neredeyse tüm yol boyunca uyumuştu :) 30 saat uçmak biraz ekstra evet ama beni çok yormayacağını tahmin ediyordum.

Aktarmalı gitme şansın var mı canım? Yani tek otobüs yerine bir kaç otobüsle, bir tık pahalı olur ama en azından daha rahat olur. Hele ki tren en rahatı, belli mesafe trenle gitme şansın varsa harika. Trende kalk gez, git yemek ye falan.

Nereden nereye gideceksin mahsuru yoksa.

Kendi arabamızla bile gitmeye cesaret edemem.
Benim 21 aylık kızım dönüşte uçak kalkana kadar bir yaygara kopardı ki anlatamam. Herkes dönüp dönüp baktı. Uykusu gelmişti, saatinden önce de uyutamadım, odadan çıkmış olmamız gerekiyordu. Başka saatte de uçak yoktu. ( Merak edenlere şimdiden söyleyeyim, çevreme o gün çok rahatsızlık verdim, toplamda 10 dakika falan sürdü ama felaketti)
Bu arada bebeklere uyku hapı vermek çok canice...

Aktarmalı gitme şansın var mı canım? Yani tek otobüs yerine bir kaç otobüsle, bir tık pahalı olur ama en azından daha rahat olur. Hele ki tren en rahatı, belli mesafe trenle gitme şansın varsa harika. Trende kalk gez, git yemek ye falan.

Nereden nereye gideceksin mahsuru yoksa.
İzmirden erzincana gidicem canım bilmiyorum aktarma olumca yol daha çok Uzamaz mi

İşte çocuktan çocuğa değişir, siz kendi çocuğunuzu biliyorsunuz. Az çok tahmin edebilirsiniz yani. Benim kızım doğduğu günden beri sürekli uyuyan, geceleri bile kalkmayan, emzirmek için zorla uyandırdığın bir bebekti. Daha 50 günlük falandı İzmir-İstanbul seyahatimiz olmuştu. Neredeyse tüm yol boyunca uyumuştu :) 30 saat uçmak biraz ekstra evet ama beni çok yormayacağını tahmin ediyordum.
Benim oğlum da 1 aylıkken 20 saatlik yol Geldi kendi aracimizla benim için zor oldu biraz emzirmek filan ama o da uyudu genelde şimdi daha büyük olduğu için uyumaz tabi o yüzden çok tahmin edemiyorum kısa mesafelerde arabayla yolculuğu seviyo ama üzüm yolda bunalttir bi süre sonra biz bile dayanamıyoruz çünkü benjm oğlum da geceleri uyuyo da gündüz hic uyutmamayi düşünüyorum gece uyusun diye

Bir de tam bilmiyorum da o kadar kalabalıkla yolculuk yapınca mikrop kapmaz mı insan?
Kaç saat aynı havayı soluyorsun sonuçta?

Eeee asıl oğlun ve senin için zor olacak zaten?
Yazık bebenin keyfi kaçacak sen de yorulacaksın.
Dedeleri özlediyse onlar gelsin bence.
Dedeleri burda yaşıyo zaten 3 aylığına gidiyolar memlekete işte oğlumu gezdirmek istiyolar maksat o

İzmirden erzincana gidicem canım bilmiyorum aktarma olumca yol daha çok Uzamaz mi

Oraya tren var bildiğim kadarıyla. Hızlı tren yok mu sizin oradan Ankara'ya? Ankaradan'da Erzincan tarafına expres var bildiğim kadarıyla. Pahalı da olmuyor. Yol uzar ama 17 saat korkuyla geçireceğine, biraz daha uzar kafan rahat gidersin. Tren seçeneğini düşün derim, cidden çocukla uçaktan sonra en rahat taşıt.

Bir de çocuk ağlayınca insanlar sana tepki gösterecek, moralin bozulabilir. Benim kızım küçükken ağlardı 15 dakikayı nasıl gittiğimi şaşırırdım şehir içinde. Ama bazı çocuklar çok ağlamaz, benim kızım 2 yaşından beri yolculukta ağlamıyor ama uzak yollara hep arabamızla gittik, en uzak otobüs yolculuğum ise 2-3 saat. Uyuyor zaten, kitap okuyorum. Ama ağlarsa durum vahim. Hele kaka falan yaparsa. Bilemedim..

Bana kalsa bende gitmem de burda kalırsam da kocam başımın etini yer bi yere götürmez bizi inadına zaten zor cikariyo dışarı
Aman ne yalvarıyorsun sen canım benim.
Zor çıkarıyorsa hiç çıkarmasın.
Al bebeni akşam güneş batarken parka götür,hava alsın,yürüyüş yap sen de.
Sen ve beben yollarda hasta olacaksınız neymiş koca inat yapacakmış!
Ne yaparsa yapsın!
Niye bu kadar yüz verilir bilsem?

Ben nekadar zor olacağını tahmin edebiliyorum hem ben uyuyamiycam oğlum uyusun inşallah da kendimi geçtim bitki çayları fayda eder mi rezene versem mesela

Yani açıkcası çay etkiler mi bilemedim ben bu sıcaklarda çocuğun acısından baktım sizin yada başkasının kucagında terlicek rahat edemicek tekli koltukta rahat ederdi.Otobüslerde çizgi filmlerde oluyo takarsınız onun kulağına onla oyalanır :KK6:

Back
X