İki yıl boyunca yaşlı kadın taklidi yaparken yaşadıklarını fotoğrafladı

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
Birçok kez yaşlı insanlara kendi evlerinde gönüllü olarak yardımcı olan bir fotoğrafçı: Kyoko Hamada. Kyoko, bu yardım deneyimlerinden sonra iki yıl boyunca kendini bir yaşlı kadına çevirdi. Makyajıyla, saçıyla, kıyafetiyle New York sokaklarında artık bir yaşlı kadın olarak, Kikuchiyo-sanolarak dolaştı. Bu sürede de kendi portrelerini çekerek “I Used To Be You” (Ben Sendim) isimli fotoğraf serisini ortaya çıkardı.

42 yaşındaki sanatçı kendini Kikuchiyo-san’a çevirdiğinde sokakta pek çok insanın kendisine farklı davrandığını gözlemlemiş. Açılan kapılar, elinden alınmak istenen torbalar… Ancak bir yandan da zaten pek göze çarpmadığını söylediği New York’ta yaşlı haliyle tamamen görünmez olmuş. “Hayatın her bir dönemi geçici bir deneyimden ibaret” diyen sanatçı “Her dönem farklı güzellikler barındırıyor. 5 yaşında, 25 yaşında, 45 ya da 75 yaşında olmanın, hepsinin ayrı güzellikleri var.” diye ekliyor. Kyoko Hamada 2 yıllık bu deneyimini bir de 99 sayfalık bir fotoğraf kitabına aktarmış. İşte o fotoğraflardan bazıları…
kaynak: nolm.us
Kyoto-Hamada-2-yil-yasli-kadin-taklidi-rol-9-e1438884688356-700x400.jpg

X