• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkilem arasındayım lütfen akıl verin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

temmuzlu26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2022
2.503
1.664
63
32
Ayy bu dönemde popüler oldu demeyin ama 18 e girmeden kapanmıştım ama kimsenin zorlamasıyla değil tamamen kendi isteğimle şuan 29 yasindayim dört dörtlük bir tesettürde de değildim açıkçası hep bu süreçte açılmak istemistim etrafımdakilerin gel kapanma etme falan demesiyle tekrar vazgeçmiştim bu kararımdan ama bu aralar bu durumu ciddi ciddi düşünüyorum ama açılmaktan pişman olur muyum diye de korkuyorum bilemiyorum fikrinizi almak istiyorum.benim gibi bu ikilemde kalan varmi

İkilemde kalıcak bi durum yok ya açılacaksın ya kapanacaksın bu kadar yani ne tarafa gitmek istersen karar senin şimdi açıl desem günahına ortak olmak istemiyorum kapalı kal desem de pişman olacağın şeyler yapma .. saygılar

içinde açılma isteği varken kapalı olmak zaten kapalı olmanın mantığına ters bence. başınızdaki örtü bir ayet. içten gelmeden yapılıyorsa zaten yapılmamasından daha günah bence.

toplum baskısından, tepkisinden de ne korkuyonuz ya? herkes kendine baksın. benim çok var açılan arkadasim 25inden sonra. kimse de tepki göstermedi.

pişman olma konusunu bilemem. iyice düsünüp verin kararınızı. bir arkadasim var mesela kışları kapanıp, yazları açılıyor 🙄 öyle olmayın sonra 😂 iyi düsünüp karar verin. ama başkalarını düsünmeyin tamamen size kalmis bir karar

Evet bir dönem kapanmak modaydı kapandı gençler filan şimdi de açılmak moda oldu açılmak istiyorlar. Bunun da modası olur mu demeyin onun bile modası oluyor valla canına yandığımın ülkesinde. Sen de ikilemde filan kalıyorsan aç rahatla. Bi dahaki modada kapanırsın tekrar.

Bu kararsızlığı yaratan mantığın mı duyguların mı bunun ayrımını yapabiliyorsan söyle ben ona göre yorum yapıcam.

Konudan bağımsız- yakın tarihte herkes kapanmaya başlamıştı, şimdi tam tersi oluyor. Kısır bir döngü gibi, çok daha öncesinde açılıyordu çoğunluk, daha öncesi zaten şeriat nedeniyle herkesin kapalı olmasıydı.
Konuya cevabıma gelirsek, ben hiç ikilemde kalmadım, kapanmayı düşünmedim, ilerde de düşünmem. Ancak isteseydim kapanırdım, kimseyi dinlemezdim. Nasıl mutluysanız öyle yaşayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X