İkili test hakkında ?

Tatlikavun

Kova Burcu kadını ♒️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2021
1.403
2.168
63
Merhaba hanımlar ikili testi yaptırmış olup riskli dedikleri halde bebekleri sağlıklı doğan var mı bu test ne kadar yanıltıcı yanılma payı varmıdır bu testi yaptırmayı çok düşündüm ama okuduklarım ve çevremden aldıklarım duyum ile vazgeçtim en yakın ablam mesela onada riskli demişler doğuma kadar içimde bir şüpheyle yaşadım diyor yeğenim de sağlıklı doğdu çok şükür sizler ne düşünüyorsunuz bu test hakkında :)

Kuzenım yaptırdı bir hafta once. Riskli cıktı.amnıyosentez dedıler istemedi. Kan dediler ıstemedı. Sonra ıcıne sınmedı kan verdı testin adı nft gıbı bıseydi.ben cok duydum ıkılısı rısklı cıkıpta bebegı saglıklı dogan.

bu testlerin yüzde yüz doğruluğu yok doktor da açıklama yapıyor bu konuda sadece istatistiki bir inceleme mesela risk çıktı kesinlikle var demiyor yüksek riskli düşük riskli diyor bunu kesinleştirmek için amniyosentez yapılıyor. Ben ilk hamileliğimde de yaptırdım şimdi de. Emekli sandığına tonlarca para kesiliyor maaşımızdan ne için sağlık sorunlarımız için imkanım varken neden yaptırmayayım:)

Evet işte o yüzden korkuyorum bende

Elbette imkanın varsa yaptır :) sonuçta öyle yada bu bebek doğacak ama bazı doktorlar öyle bi kesin konuşuyor ki insanın hamileliği kötü geçiyormuş ilk hamileliğinde amniyonsentez yaptırmışmıydın

Rabbim Sağlıcakla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah AMİN

yok bende riskk çıkmadı ama yakın arkadaşım yaptırdı ileriydi gebelik yaşı annem de kardeşime hamileyken yaptırmıştı.

Bende yaptırmadım pişman değilim. Detaylıya girecem inşallah

Bence yaptırılmalı. Cunku sonuc pozitifte olsa ınsan ona göre planını yapmalı dıye dusunuyorum.Aldırmaktan bahsetmıyorum tabıkı. Doğumu isteseniz bile ona göre hazırlık yapılır. Naçizane fikrim.

Orda organlarda dahi bir sorun varsa görünür söylenir. Orda söylenen yeter bana. Benim gebelik sonrlandırma gibi bir düşüncem yok. Sorun varsa bilsem de değişmeyecek.
Kesinlikle bende aynı düşüncedeyim yinede sağlıklı olsunlar bebişlerimiz

Orası öyle tabi ama ya sağlıklı doğarsa o zaman bütün hamileliğin boyunca üzüleceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…