Ama 2015 topigini okuyorum ogrenenler varben sonuc icin gittiğimde 13+lerdeydim ama devlet hastanesi olunca fazla bise beklemiyorum canim.ya insan bi tahminde bulunmazmi ama ya hic bise demedi bakalim haftaya ne cikicak cok merak ediyorum.bekledeyim sabırsızlıkla :)
Bazi ultrason cihazi ve doktorlarin iyi olmasina bağlı devlette geç söylerler bildim kadarıyla o merak öldürüyor insani bilmemmi ama ben ilk hamile oldgumu ogrendimden beri hep mavi aldim hic pembe almadim hep icime erkek dogdu rüyalarımda erkek gördüm yanilmadim da bu arada ben özele gittim halde sylemedi 12 de erken dedi 15 de gittim hatta cinsiyet için 4 gn erken gttim bana % 99 erkek dedi doktor pipsni gsterdi snra 18 de gttim kiza benzio ben erkek demedm dedi snir oldum dalga gecer gbi knstu benmle % 100 dememisim 99 demisim ddi snra baska doktra gttim erkek dedi 4 boytlu ultrasonda erkek oldu kesinleşdi iki gn önce muaynem vardi ordada pipisinin resmini çekti öğrendm diye sevinirken içime kurt düşürdü doktor :) arada cins doktorlar çıkabiliyo :)
evet cins doktorlar çok maalesefbende rüyalarımda gördüm iki kere ama cinsiyetini hatırlamıyorum kalktıktan sonra hep erkek diye düşünüyorum ya öyle olsun diye düşünüyom ki tersi çıksın genelde bazılarında terse çıkar ya
benim ilk çocuğumda 26.küsürdü ama kızım oldu,şu an 3 buçuk yaşında.şimdi 14 haftalık hamileyim bu sefer 119 çıktı bakalım cinsiyeti henüz bilmiyorum.
benim ilk çocuğumda 26.küsürdü ama kızım oldu,şu an 3 buçuk yaşında.şimdi 14 haftalık hamileyim bu sefer 119 çıktı bakalım cinsiyeti henüz bilmiyorum.
Bu teste göre cinsiyet anlamında değerlendirme yapmak mantıklı değil. Çünkü,
1. Bu test 11-14 arası haftaların birinde yapılabilir ve bu haftalar boyunca kandaki bhcg hormonunun seviyesi değişir. Aynı kadın 13. haftanın sonunda yaptırırsa farklı,11. haftada yaptırırsa farklı çıkar sonuç. Hatta iki gün üstüste bakılırsa bile farklı çıkar, o yüzden ense kalınlığı ölçümü ile kan alımı aynı gün yapılır ki, aynı günün değerleri birlikte teste girebilsin.
2. "Erkek bebeklerde daha fazla risk vardır, o nedenle düşük çıkarsa erkek bebek olma ihtimali daha fazladır." tezi doğru değil. Çünkü o haftalarda artık bhcg düşmeye başlar. Yani düşük değer iyidir, yüksek değer risklidir. bhcg hamileliğin ilk günlerinde sıfırdan başlar ve iki günde bir ikiye katlar birkaç hafta sonra 10.000 li değerleri bulur. Ama ilerleyen haftalarda bebek tutunmasını tamamladıktan sonra bu değer yeniden düşmeye başlar. Çünkü, bhcgnin temel görevi, plasenta tam anlamıyla fonksiyonel hale gelip hormon üretimine başlayana kadar, yumurtalıklardan progesteron hormonu üretiminin devam etmesini sağlamaktır. Dolayısıyla, ilerleyen haftalarda seviye düşmelidir. Yapılan tıbbi gözlemlere göre, eğer bebekte risk varsa, düşüş daha yavaş olacağından değer daha yüksek çıkar. Yani anomalili bebeklerde bhcg düzeyi yüksek olarak saptanmaktadır. (Değeri diğerlerinden yüksek arkadaşlar endişelenmesin, yine diyorum bu günden güne değişir ve önemli olan ense kalınlığı, yaş, sigra kullanımı bilgileri ile birlikte yapılan risk hesabıdır, doktor sorun yok diyorsa, yoktur.) Dolayısıyla, erkek bebek olasılık hesabı ile bchg arasında bir ilişki mantıksal olarak kurmak mümkün değildir.
Dolayısıyla, çok güvenmeyin bence bu yönteme. Zaten ikili testten birkaç hafta sonra ultrasonda beli oluyor büyük ölçüde cinsiyetler.
Bende tam tersini duydum. Hcg ne kadar yuksekse down riski o kadar fazla diye... benim 125 cikmisti hala onu merak ediyorum normal sinirlarda ve risk 50000/1 gorunuyordu ama insan korkuyor allah korusunkromozom bozukluğu olan bebekler de daha çok düşük görülüyor, erkeklerde kromozomal bozukluklar 4 kat fazla e bu da riski arttırıyor..
erkekler, büyüdüklerinde:) kadınlardan daha güçlü, kuvvetli olmalarına karşın bu tür rahatsızlıklara karşı daha zayıflardır..
sevincin kursağında kalmasın canm, bunlar yalnızca ihtimal.. Allah'ın izniyle iyi olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?