İkili test yaptırmayıp üçlü test yaptıran var mı?

hayır yapıyo. ben zekai tahirde yaptırdım ama riskli cıktı 3 lüyü bekliycem insallah bişey cıkmaz
inşallah birşey çıkmaz ama beklemek çok zor.
benim de ikili testim iyi, üçlü testim riskli çıktı.
amniosentez oldum, sonuçları açıklanmak üzere. inşallah hayırlı haberler veririm.

kızlar bende 2 hafta önceki kontrolümde 2li testi yaptıracaktım. doktor usg den ense kalınlığına baktı. 1.1 mm dedi. risk yok dedi. herhangi bir artış yok dedi. 1 ay sonraki kontrolde 3lü testi yaparız 2 liye gerek yok dedi. normalde araştırdığım kadarıyla eğer 2li testte risk varsa 3lü test yapılmıyormu? 3lü testin doğruluk oranıda daha düşükmüş. doktor bana gerek yok dedi ama başka hastaneyemi gitseydim diye düşünmeye başladım ayriyetten şuanda 14. haftam bitmek üzere. 1 aylıktan itibaren aynı doktora gidiyorum. tarih olarakta 24 ekimde gitmiştim. bana ne ilk gidişimde ne sonrakilerde hiç kan tahlili yaptırmadı. ilk gidişimde decavit vitamin verdi. 2 hafta önceki kontroldede vitamini bıraktırıp ferrum fort a başlattı. kan tahlili yaptırmaması anormal geliyor bana ama ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. benim durumumda olan varmı? neden tahlil yaptırmamış olabilir. herhangi bir sıkıntım olmamasından dolayı olabilirmi? sözel olarak sordu sadece şuyun varmı buyun var mı diye?

deneyimli arkadaşlardan yorum bekliyorum. herşey normal mi görünüyor yoksa tam tersimi? doktoru değiştirmelimiyim kafam çok karışık

hamileliğim ilk öğrenildiğinde doktorum kan tahlili istemişti. 4 tüp aldılar, ayrıntılı bir şekilde inceledi.
değerler iyi çıkınca decavite başladım.
3. ayımda 2li testim iyi, 4. ayımda 3lü testim riskli çıkmıştı. doktorumu değiştirip amniosentez oldum, sonuçlarım iyi çok şükür.

demem o ki 2li test 3lü testten daha güvenilir. ense kalınlığı da çok önemli. ense normal olduğu için gerek görmemişse eğer, 3lü teste hiç gerek yok bence. ama yine de 2li test yaptırmakta fayda var.

korkma, heyecan yapma.
herşey çok güzel:)

Doktorlar bu testlerden birini mutlaka yaptırmak zorundalar. Devlet zorunlu kılmış. Eğer yaptırmak istenmiyorsa da hastaların kendi rızasıyla yaptırmak istemediğine dair imza alıyorlar. Çünkü bence doktorlar da güvenmiyorlar bu tarama tetslerine . Ben iki hamileliğimin birinde 1/40, diğerinde 1/24 risk sonuçlarını almış biri ve 2 kez amniyosentez olmuş biri olarak tarama testleri riskli çıkanların asla ve asla morallerini bozmamalarını tavsiye ederim. Çünkü bu testler risk analizi yapıyor sonuç vermiyor. Moral bozmayın. Amniyosentez de çok basit bir işlem. Ama mutlaka uzman ellere yaptırın. perinatoloji uzmanı profesör olması iyi olur.

hayır yapıyo. ben zekai tahirde yaptırdım ama riskli cıktı 3 lüyü bekliycem insallah bişey cıkmaz

slm bnde 12+4 haftalık hamıleyım bugun devlet hastenesıne gıttım ıkılı test yaptırır dıe dsundum ama dr .burada yaptırmıorum dogru sonuclar vermeyebılır dıe .dısara yaptır dedi.yaptırmassanda 1 ay sonra gel 3 lu test yaparız dedı aynı sey sonucta ıkısıde dedı..bana bıraktı yanı..benımde kafam karıstı acıkcası..

merhaba arkadaşlar...moralim sıfır yaşım 35 2. gebeliğim ikili test sonucum.. kombine risk 1:50 ve ikili test 1:50 yaş riski 1:26 trisomy 13\18+NT 1:10000 ÇIKTI..bu bizi çok korkutuyor bebeğim herne olursa kabulum bu yüzden amniyosentez istemiyorummm..bilgilerinize ihtiyacım varrr..bu testler ne kadar güvenliii ...şimdi 4 lü test ve ayrıntılı ultrasyon yapılcak ama çok korkuyorummm

Arkadaşlar benim şöyle bir sorum olacak bu testler sonucunda tedavi ihtimali varmı şuan 11. hftdayım drum haftaya yaptır dedi ama ben aldırmadan başka tedavi yoksa iistemiyorum risklerle moral bozmak istemiyorum çocuğumu doğduğunda görmek istiyorum.Zaten birincidede yaptırmamıştım

merhaba arkadaşlar ben tam 11. haftamda 2 li testi yaptırdım kan ve idrar sonuçlarım ertesi gün çıktı ama down sendromu sonuçları çıkmadı yakın zamanda yaptıran arkadaşım bir haftada çıktığını söyledi bende bekledim ben 15 gün sonra alabildim ve tahlilleri verirken bir form doldurttular adresim telim ve bir kaç bilgi daha yazıyordu bende tam öğle tatiline denk geldi ve tahlilleri verip çıktım o kağıdı ne onlar sordu nede ben bıraktım yani unuttum şimdi sorduğumda ise testi baştan tekrar yaptırmam gerektiğini söylediler fakat 2 li test zamanım geçti bir şey olur mu çok korkuyorum 13. haftam doldu ne yapmalıyım sizce... bilgi verin tecrübeli arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…