ikili testimde risk

eryesil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2015
2.104
2.542
83
32
Kızlar ikili tarama testimden doktor şüphelendiğini söyledi çok üzüldüm yarin renkli ultrasona yollucam dedi ama o da tam sonuç vermiyomus ne yapicami bilemedim test sonucum

Kombine risk : 1 / 1246
Cutt off değerinin altında
İkili test : 1/200
Cutt off değerinin üzerinde
Yas riski : 1:1466
Trisomu 13/18 +NT
<1:10000

Lütfen yardım edin kızlar ne yapicami şaşırdım

İçini ferah tut
Sıkıntıya girip bebişi üzme
Coğu kişi böyle korkuyo sonra hayırlısıyla güzel haberi alıyorlar üzme kendini inşallah herşey güzel olur

Yanilma payi olabilir de olmayabilir de ,istersen baska bir merkezde yeniden tekrarlat 4 lü testte yaptirirsin detayli usg de olur 20.haftadan sonra ama dedigim gibi yanilma payi olabiliyor umarim yanilmislardir

Kaç yaşındasın canım?

Bende duydum risk var denipte normal olan içini rahat tut sorun olmaz inşallah

İçini ferah tut
Sıkıntıya girip bebişi üzme
Coğu kişi böyle korkuyo sonra hayırlısıyla güzel haberi alıyorlar üzme kendini inşallah herşey güzel olur
Amin insallah canim ya bi suru konu okudum hepsinde öylee yaziyo ne yapicami şaşırdım

Yanilma payi olabilir de olmayabilir de ,istersen baska bir merkezde yeniden tekrarlat 4 lü testte yaptirirsin detayli usg de olur 20.haftadan sonra ama dedigim gibi yanilma payi olabiliyor umarim yanilmislardir
İşte doktorum yarin için yolladı bende korktum şimdi giricem renkli ultrasona sonra gene isticek bilemedim

İşte doktorum yarin için yolladı bende korktum şimdi giricem renkli ultrasona sonra gene isticek bilemedim

2 li test riskli cikinca 4 lü isteniyor,2 lide riskli cikip 4 lü de normal cikabilir sana en garanti sonucu amniyosentez verir diyecekler bu karar senin tabi ki ama icini ferah tut bebegin icin saglikla al yavrunu kucagina insallah

Canım benimde ilk gebeligimde risk çok yüksekti. Sonra 4 lu yapıldı onda da yüksek çıktı. Amniyo önerdiler. Eşimle konuştuk sonuç ne olursa olsun aldirmayi düşünmediğimiz için reddettik. Çünkü Amniyo da bi risk sağlam bebekleri bile olumsuz etkileyebiliyor araştırdık. Bebeğimin kafa çapı çok büyüktü herkes hep bencil olduğumuzu düşündü böyle bi çocuk istiyoruz diye. Ama maşallah hiç bi sorunu olmayan bi oğlumuz oldu. Hatta zeka testinde üstün zekalı çıktı. Şuan 5 yaşında.

Şimdi 2. Bebeğime hamileyim tüm testleri yaptırmayı reddettik. Çünkü boşu boşuna moralimiz bozulacak. Eğer sen ve eşin bebeği aldirmayi dusunmuyorsan hiç Amniyo yaptırıp risk alma.

Bu arada 30 yaş ve üzeri annelerde genelde risk fazla cikabiliyo bunu da dikkate al.

Hakkında hayırlısı olur inşallah. Sağlıkla kucağına alırsın yavrunu

Allah razı olsun canim benim inan ki içimi rahatlattin doktorumda risk değil bizimki şüphe dedi ve bende yaptirmicam yarin renkli ultrasonu da sonra gene istiycek benden bi daha renkli ultrason bekliycem zamanına kadar yaptirmicam testleri Rabbim e emanet onlar ...Maşallah senin yavrularina da canim onlara da Rabbim sağlıklı huzurlu bi omur versin

Ben şimdiki hamileligim de sadece 7. Ay a denk geliyo sanırım radyoloji doktorunun kontrolü bitek onu kabul ettim şimdiden randevu aldım.

Kadın Doğum doktorum testleri reddeince sebebini sordu ilk bebegimde yaşatılan stresi anlatınca kendi kararınız önemli dedi ısrar etmedi.

Moralini çok yüksek tut ve dua et.

Biz kaderimize teslim olmuştuk. Ve Rabbim sağ salim verdi.

hiç sıkıntı yaşamayın.. ama aklınızda şüphe kalacaksa direk amniyosentez yaptırın en kesin sonucu alırsınız..
doktorunuza güvenmiyorsanız değiştirin daha bunun doğumu var..

ikili test sonucunda oğlumun down sendromu riski olduğu ayrıca beyninde ur olduğu söylendi .. bu da yetmezmiş gibi trizomi 18 olduğu ..
her söylenene bir yere kadar göğüs geriyor insan da doğursanda 2 yaşına kadar yaşamaz dediklerinde yaşadığım çöküntüyü anlatamam..
sonuç: oğlan 8 yaşında kafası büyük falan değil beyninde ur falan yok vs vs..

amniyosentez yaptırın kırk doktor da gezseniz o test sonuçlarıyla aynı şeyi söyleyecekler .. kökten cevap bulun ..

burdan Bülent tıraş hocaya sorsana yada doktor sitesi ne üye ol ordan birkaç doktora birden hatta perinatologlara sor.bizimde bir tanıdık aynı şekilde hatta amniyosentezdede sonuç iyi çıkmamıştı ama vazgeçmedi onunda ilk çocuğuydu.doğurdu çok sağlıklı bir bebeği oldu.

Canim inan ki en doğrusu o doktorumu aradım ve yarınki ultrasona iptal ettirdi öyle de olsa o benim yavrum aldirmicam dedim zaten öyle bi sonuç cikmicak dedi telefonda gerek yok o zaman dedim ve bende bundan sonra yaptirmicam hiç bi testi sadece dediğin gibi son ayrıntılı ultrasonu yaptiricam

Canim bu testler sinirden başka bi şey değil ve maalesef doktor yap deyince ilk gebeliğin olunca ve yanında akıl veren doğru düzgün insan olmayınca yaptiriyosun ... Ben bugün 3 saat aralıksız ağladım ne gerek vardı bebegimi o kadar uzmeye hiç de gerek yokmuş ..Rabbim seninde yavruna güzel bi omur nasip etsin

Canım öncelikle bir kendine gel. Hiçbirimizin bebeğinin ne olacağın garantisi yok ki. Kader bu... Yaşayacak ekmeği var ise, yaşar da sağlıkla büyür düşer de kalkar da.

Testler sadece bir olasılık, kesin bir yargı yok ortada. Bir ihtimal üzerinden, hamileliğini riske etme. Ki bence en önemli faktör bu tarz durumlarda. Annenin yaş faktörü. İleri yaşlarda, bu tarz sorunlar oluşabiliyor.

Ayrıca: Bebeğinin, bebeklerimizin sapa sağlam doğduklarını düşünelim. 5 dakika sonrasının garantisi var mı? Bir ateşli hastalık, bu havale ya da herhangi bir kazadan dolayı oluşabilecek her şeyin ihtimali kadar bebeğinin riskli durumda.

Ve bence şükretmelisin, hamile kalabildiğin için. Allah'ın böyle bir duyguyu sana tattırdığı için. Aklından sil ve at bu düşünceyi. 5 dakika sonrasının garantisi yok.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…