Canim inan o kadar haklisin ki benim hediyem o Rabbim in verdiği insallah herşey güzel olucak ...Rabbim sana da hayırlı ve sağlıklı kucağına almayı da nasip etsin canim benimCanım öncelikle bir kendine gel. Hiçbirimizin bebeğinin ne olacağın garantisi yok ki. Kader bu... Yaşayacak ekmeği var ise, yaşar da sağlıkla büyür düşer de kalkar da.
Testler sadece bir olasılık, kesin bir yargı yok ortada. Bir ihtimal üzerinden, hamileliğini riske etme. Ki bence en önemli faktör bu tarz durumlarda. Annenin yaş faktörü. İleri yaşlarda, bu tarz sorunlar oluşabiliyor.
Ayrıca: Bebeğinin, bebeklerimizin sapa sağlam doğduklarını düşünelim. 5 dakika sonrasının garantisi var mı? Bir ateşli hastalık, bu havale ya da herhangi bir kazadan dolayı oluşabilecek her şeyin ihtimali kadar bebeğinin riskli durumda.
Ve bence şükretmelisin, hamile kalabildiğin için. Allah'ın böyle bir duyguyu sana tattırdığı için. Aklından sil ve at bu düşünceyi. 5 dakika sonrasının garantisi yok.........
Canim senin tercihin tabiki ama bence yaptirma ben randevum iptal ettirmek için doktorumu aradım ve bana dediği şey su oldu zaten renkli ultrasonda da bi şey cikmicak aldırmayı düşünmüyorsanız yaptırma derim benceArkadaslarinda dedigi gibi insallah birsey yoktur ablamin bebeginede down sendromu riski var dediler amniyosentez yaptirdi allaha sukur birsey cikmadi simdi 1.5 yasinda allahim yavrularimizi korur ben ilk gebeligimde 5 aylikken ogrenmistim hicbir testi yaptirmadim gec kalinmisti simdi 6 yasinda oglum hicbirseyi yok cok sukur.bunda yaptirmam gerektigini soyledi doktorum haftaya randevumuz var ikili tarama testimiz icin insallah kotu birsey yoktur icimizi ferah tutalim.
Canim bu testler sinirden başka bi şey değil ve maalesef doktor yap deyince ilk gebeliğin olunca ve yanında akıl veren doğru düzgün insan olmayınca yaptiriyosun ... Ben bugün 3 saat aralıksız ağladım ne gerek vardı bebegimi o kadar uzmeye hiç de gerek yokmuş ..Rabbim seninde yavruna güzel bi omur nasip etsin
Banada demişlerdi kızım 4 yaşında ve şükür ki gayet sağlıklıÇok bilgili değilim ama çok kişiye söyleniyor risk olduğu ve genellikle sonuç normal oluyor.
oğlumun kalbinde hemdelik hem de damar genişliği var nedense o renkli ultrasonda göremediler, gerekirse 2 kere çektir, en iyi hastanede olsun...tek yerdenfikir alarak yetinme, o sadece bir risk, bir yerde daha yaptırsan 2 li testi?Kızlar ikili tarama testimden doktor şüphelendiğini söyledi çok üzüldüm yarin renkli ultrasona yollucam dedi ama o da tam sonuç vermiyomus ne yapicami bilemedim test sonucum
Kombine risk : 1 / 1246
Cutt off değerinin altında
İkili test : 1/200
Cutt off değerinin üzerinde
Yas riski : 1:1466
Trisomu 13/18 +NT
<1:10000
Lütfen yardım edin kızlar ne yapicami şaşırdım
Yok canim ben yaptirmicam artık testleri o Rabbim in bana hediyesi gerçekten yavrum benim o... Doktorumla da konustum renkli ultrasonu iptal edince bi şey cikmicak bebeğinde için rahat olsun dedi o benim minnakim yaa nasıl Vazgeçerim ondan çoğu insan yapmiyo bile bu testleri Rabbim yavruna da şifalar versin insallah tez vakitteoğlumun kalbinde hemdelik hem de damar genişliği var nedense o renkli ultrasonda göremediler, gerekirse 2 kere çektir, en iyi hastanede olsun...tek yerdenfikir alarak yetinme, o sadece bir risk, bir yerde daha yaptırsan 2 li testi?
Canim benim diğer testlerini yaptın mi peki Rabbim yavruna sağlıklı huzurlu onur versin insallahBende de risk çıktı. 164:1. Sonuç nurtopu gibi sağlıklı 7,5 aylık bir kız.
Canim benim diğer testlerini yaptın mi peki Rabbim yavruna sağlıklı huzurlu onur versin insallah
Çok sağol canim.benim cevapladigin için gerçekten bende yaptirmiycam zaten gercekten sadece üzüntü yapiyo insana başka bi şey değil son bi sorum olucak sana biraz çok oluyorum ama sonra ayrıntılı ultrasona yeniden girdin mi 7 ayında bi daha yapılıyormuş galibaHiç birini yaptırmadım. 3lü 4lü test yapalım dediler. Ama ne olursa olsun 2li test riskli çıktığı için onlarda risk çıkmasa bile amniyosentez yapmak gerekirmiş. Ben hemen 14 haftalıkken ilk defa ayrıntılı ultrasona girdim. Doktor %99 down değil çünkü hiç bir bulgu yok dedi. Tabi o an rahatladık biraz. Ama tıpta %100 diye birşey yok.
Ne demek seve seve cevap veriyorum. Aynı şeyleri geçen sene bu zamanlar ben yaşadım.Çok sağol canim.benim cevapladigin için gerçekten bende yaptirmiycam zaten gercekten sadece üzüntü yapiyo insana başka bi şey değil son bi sorum olucak sana biraz çok oluyorum ama sonra ayrıntılı ultrasona yeniden girdin mi 7 ayında bi daha yapılıyormuş galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?