ikili testimde risk

Doktorumu da degistiricem kızlar dediğimiz gibi bunun doğumu da var hiç gerek yok

Canim inan o kadar haklisin ki benim hediyem o Rabbim in verdiği insallah herşey güzel olucak ...Rabbim sana da hayırlı ve sağlıklı kucağına almayı da nasip etsin canim benim

Başka bi doktora gitmeni tavsiye ederim ben ikili test yaptim ama baktirmadim simdi 4.5 aylik hamileyim sorun olsaydida vazgecmicektim umarim hersey yolundadir canım..

Arkadaslarinda dedigi gibi insallah birsey yoktur ablamin bebeginede down sendromu riski var dediler amniyosentez yaptirdi allaha sukur birsey cikmadi simdi 1.5 yasinda allahim yavrularimizi korur ben ilk gebeligimde 5 aylikken ogrenmistim hicbir testi yaptirmadim gec kalinmisti simdi 6 yasinda oglum hicbirseyi yok cok sukur.bunda yaptirmam gerektigini soyledi doktorum haftaya randevumuz var ikili tarama testimiz icin insallah kotu birsey yoktur icimizi ferah tutalim.

Canim senin tercihin tabiki ama bence yaptirma ben randevum iptal ettirmek için doktorumu aradım ve bana dediği şey su oldu zaten renkli ultrasonda da bi şey cikmicak aldırmayı düşünmüyorsanız yaptırma derim bence

amin canım sana da hayırlı doğumlar..

Korkma insallah yanilmislardir hem kesin riskli deyipte saglikli bebekleri olan insanlar biliyorum Allah sabir versin dua et rabbim kötüyü iyiye cevirir merak etme

Sakin bu doktorun dedikleri yüzünden kotu dusunupte kendini üzme eminim şuan o doktor musvettesinin sözlerinden sonra dünya sana dar geliyordur ama içini ferah tut,test sonucu olumsuz cikip gayet saglikli doğurdugunu duyduğum o kadar çok kişi varki kadınlar kulübünde de cok kişiden okursun...özellikle çok yakin arkadasimin teyzesi hamileyken test sonuçlarına gore çocuğu down sendromluydu doktoruda kadina aldirmasi konusinda çok ciddi baskilar yapmisti kadincagiz aldirmayi hic aklindan bile gecirmedi gayette saglikli bir bebisi oldu şuan dört yaslarindadir,benim küçük kiz kardeşime de ultrason da kafasinin çok büyük olduğunun ve kafa tasinda su toplandigi söylenmiş gayette küçük kafali saglikli bir bebekti simdi ondort yasinda...bir tanidigimizinda test sonucuna gore risk görülmüş birazda geç yasta olan bir gebelikmis aldirmis şuan yaşi ellinin üzerinde hala vicdan azabi çekmekte hastalikli bile olsa dogursaydim keşke diyor...demem oki sakin su olasilik veren testler yüzünden üzülüp bebeğini de kendini de strese sokma o testler sonuç değil olasilik veriyor hem bir yerde okudum her otuz kadindan birinde değerler yuksek cikarmis yalnizca birinde de sonuç doğru olurmuş çok saçma sapan bir test ne diye yapip insanlar boşuna endişelendirir per anlamam...

Bende hiç bi risk yoktu hatta detaylıya bıle gırdık orda bıle bellı olmadı sonuç bebegım downlu dogdu.. hiç.üzme kendını . Sonuç Allaha kalmış. Hiç bişey çıkmayabılırde.

canım bende 3 lü test yaptırmıştım down sendrom riski çok yüksek çıktı doktor hemen aldır bakamassın falan dedi o günü asla unutamam hemen doktorumu değiştirdim başka testte yaptırmadım sonuç nasıl olursa olsun o benim evladımdı ve 20 aylık dünyalar tatlısı bir oğlum var allaha şükürler olsunki çok sağlıklı sakın o testlere inanma hamileliğini doyasıya yaşa yoksa benim gibi ilerde pişman olursun

Çok çok sağolun canlarim hepiniz gerçekten içimi ferahlattiniz bende doktorumu degistiricem ve bundan sonra detayliya kadar hiç bi test yaptirmicam zaten doktorumu aradigimda zaten ultrasonda da bi şey cikmicakti dedi yapicam kendime de bebegime de hayatı zindan etmicem o benim minnakim veee onunla mutlu bi hamilelik geciricem ... Sonra benim gibi okuyanlar olursa tavsiye veriyorum yaptirmayin testi aldırmayı düşünmüyorsanız hiç ama hiç gerek yok

oğlumun kalbinde hemdelik hem de damar genişliği var nedense o renkli ultrasonda göremediler, gerekirse 2 kere çektir, en iyi hastanede olsun...tek yerdenfikir alarak yetinme, o sadece bir risk, bir yerde daha yaptırsan 2 li testi?

Canım öncelikle İnşaalah hiçbir sıkıntı yoktur.Ben cok düşündüm doktor bana risk oldugunu aldırmam gerektiğini söylese ne yapardım diye ama insan kıyamaz ki.Ne olursa olsun onlar bizim evladımız canımız kanımız içini ferah tut umarım senin bebişinde de hiç bir sıkıntı yoktur sağ salim alırız kucağımıza bebişlerimizi.

oğlumun kalbinde hemdelik hem de damar genişliği var nedense o renkli ultrasonda göremediler, gerekirse 2 kere çektir, en iyi hastanede olsun...tek yerdenfikir alarak yetinme, o sadece bir risk, bir yerde daha yaptırsan 2 li testi?
Yok canim ben yaptirmicam artık testleri o Rabbim in bana hediyesi gerçekten yavrum benim o... Doktorumla da konustum renkli ultrasonu iptal edince bi şey cikmicak bebeğinde için rahat olsun dedi o benim minnakim yaa nasıl Vazgeçerim ondan çoğu insan yapmiyo bile bu testleri Rabbim yavruna da şifalar versin insallah tez vakitte

Canim benim diğer testlerini yaptın mi peki Rabbim yavruna sağlıklı huzurlu onur versin insallah

Hiç birini yaptırmadım. 3lü 4lü test yapalım dediler. Ama ne olursa olsun 2li test riskli çıktığı için onlarda risk çıkmasa bile amniyosentez yapmak gerekirmiş. Ben hemen 14 haftalıkken ilk defa ayrıntılı ultrasona girdim. Doktor %99 down değil çünkü hiç bir bulgu yok dedi. Tabi o an rahatladık biraz. Ama tıpta %100 diye birşey yok.

Çok sağol canim.benim cevapladigin için gerçekten bende yaptirmiycam zaten gercekten sadece üzüntü yapiyo insana başka bi şey değil son bi sorum olucak sana biraz çok oluyorum ama sonra ayrıntılı ultrasona yeniden girdin mi 7 ayında bi daha yapılıyormuş galiba

Ne demek seve seve cevap veriyorum. Aynı şeyleri geçen sene bu zamanlar ben yaşadım.
Ben ilk 14te girdim. Bir sorun görünmüyor dedi. Sonra 24 haftalıkken herkes gibi rutin kontrol için girdim ayrıntılıya bu sefer bacak boyu kısa bir sorun var gibi ama down değil diye tahmin ediyorum dedi doktor. 32de tekrar görmek istedi. 32de gittiğimde bebeğin sadece bacak boyu kısa değil ayrıca karın çevresi de küçük yani kilosu haftasına göre düşük muhtemelen 34te sezeryanla alınması gerekir dedi. Yani doğduktan sonra dışarıda daha iyi beslenir dedi. 34te tekrar gittim 36ya kadar bekleyelim dedi. Tahminen 2000g-2200g doğar demişti. Netice olarak 36 haftalıkken 1800g doğdu. Gelişimi geriden geliyordu. Küçük minyon bir bebek olarak doğdu ama ne küvöze girdi ne başka bir sıkıntı yaşattı bize çok şükür. Şu an toparladı çok şükür. Anne karnında neden beslenemediğini bilmiyoruz. İkili testin riskli çıkması da bununla alakası var mı bilmiyorum ama bir daha hamile kalsam hiç bir test yaptırmam. Ayrıntılı yeter. Zaten rabbimden gelen herşeye razıyız. Hakkınızda hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…