- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
Bacım şaka mı yapıyon ne tatlılığı? Tatlılık olsun derken doğuracan tekrar korunmuyorsun farkında mısın?Korunma yollarını biliyorum amaç tatlılık ile olsun ama çok zorlarsa bende o yola baş vururum
Canım, yargılayacak hiçbir şey yok. Sen kaç tane çocuk yapayım diye sormamışsın. Senin kaç çocuk istediğine de kimse karışamaz. Bunda yadırganacak bir şey yok. Demek ki sen de kalabalık aile seviyorsun. Arada zaman olduğunda kaldırabileceğini düşünüyorsun.Allah razı olsun. Yargılamayıp anlayışlı şekilde cevap verdiğiniz için. Gerçekten stres yaptım mı geliyorlar bana. Atak geçireceğim diye korkuyorum ayrıca kayınvalidemgil de bilmiyor. Onların yanında olsa. Acımayı geç niye bize demedin diye eşime kızarlar kandırdın bizi derler
Oğlun az daha büyüsünde sen o 4 çocugu istiyon mu bakalımBayanlar ya ben ne yapacağım bilmiyorum dertliler den biri de benim(( ben çok bebeğim olsun istiyorum yani en fazla 4 ama şimdi daha 10 aylık oğlum var. Eşim de diyor ki (senesi dolunca doktora bi kontrol e gidelim rahim düzelmişse 2 çalışmalarına başlayalım) ama rahim istediği kadar düzelsin ben kendimi hazır hissetmiyorum ki kimse gelip yardım etmicek ben bakıcam ikisine de. Psikolojim bozulur kesin şimdiden bozulmaya başladı. Epilepsi ilacı da kullanıyorum stres çok etkiliyor. Yıllardır hasta olmuyordum hastalığım tetikleyecek diye de korkuyorum. Annesi ve ablası lohusa iken yapmadıklarını koymadılar ilk günden o günden sonra 1 buçuk ay boyunca gelmediler gitmedik . şimdi bile korona var aman gelmeyin diyorlar 5 aydır torun görmüyor. Ama eşim her gün gidiyor yanlarına ihtiyaçlarını almak için vs. Tamam diyorum gidebilirsin ama işe giden sen virüs taşıyan sen biz niye istenmiyoruzz. Vel hasıl kelam böyle insanlara güvenerek yapamam ikinciyi kendime güvenmem lazım. Oda yok . Diyorum bunu kendisine. Bana cevabı (arada az yaş farkı olup bakan nasıl bakıyor. Siz yeni nesil gelinler hep kolaya kaçıyorsunuz. Ben çok çocuk severim babasız büyüdüm çocuklarım olsun istiyorum) diyo. Ama bende çocuk severim sadece aceleye gitmesin istiyorum. Sezeryan oldu ilki en fazla 4 dedi doktor. Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyp okula gidince bebek hasreti çökecek bana. Ne yapsam bilmiyorum akıl verin ya.
Şu mesajı okuyana kadar eşin de belki çocuk istemekte haklı olabileceği ihtimalini de düşünmeye çalıştım. Baba da 2. Çocuğu isteyebilir. Yaş aralıkları yakın olsun da isteyebilir filan diyordum. Elbette bu istek karşısında karar vermek kadına düşer orası ayrı. Ama senin adam salak anacım. Kendi babasız büyümüş de çocuk istiyormuş. E belli mi kendisinin ölmeyeceği?Söylüyorum ama anlamıyo. İnsanlar neden evlenir çocuk için diyo sapıtıyorum o öyle deyince. Doktor gelir onun hakkındn
Benim bildiğim doktorlar ilk çocuktan sonra 2 yıl geçmeden yapmayın diyor. Vücut kendini toparlamamış oluyor. Ruh hali ve yorgunluğu düşünemiyorum bile.. Kara kara düşünmenize gerek yok, istemezseniz yapmazsınız niye sıkıntı yaptınız? Çok istiyorsa eşiniz doğursun.Bayanlar ya ben ne yapacağım bilmiyorum dertliler den biri de benim(( ben çok bebeğim olsun istiyorum yani en fazla 4 ama şimdi daha 10 aylık oğlum var. Eşim de diyor ki (senesi dolunca doktora bi kontrol e gidelim rahim düzelmişse 2 çalışmalarına başlayalım) ama rahim istediği kadar düzelsin ben kendimi hazır hissetmiyorum ki kimse gelip yardım etmicek ben bakıcam ikisine de. Psikolojim bozulur kesin şimdiden bozulmaya başladı. Epilepsi ilacı da kullanıyorum stres çok etkiliyor. Yıllardır hasta olmuyordum hastalığım tetikleyecek diye de korkuyorum. Annesi ve ablası lohusa iken yapmadıklarını koymadılar ilk günden o günden sonra 1 buçuk ay boyunca gelmediler gitmedik . şimdi bile korona var aman gelmeyin diyorlar 5 aydır torun görmüyor. Ama eşim her gün gidiyor yanlarına ihtiyaçlarını almak için vs. Tamam diyorum gidebilirsin ama işe giden sen virüs taşıyan sen biz niye istenmiyoruzz. Vel hasıl kelam böyle insanlara güvenerek yapamam ikinciyi kendime güvenmem lazım. Oda yok . Diyorum bunu kendisine. Bana cevabı (arada az yaş farkı olup bakan nasıl bakıyor. Siz yeni nesil gelinler hep kolaya kaçıyorsunuz. Ben çok çocuk severim babasız büyüdüm çocuklarım olsun istiyorum) diyo. Ama bende çocuk severim sadece aceleye gitmesin istiyorum. Sezeryan oldu ilki en fazla 4 dedi doktor. Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyp okula gidince bebek hasreti çökecek bana. Ne yapsam bilmiyorum akıl verin ya.
Yaş farkı az olması durumunda çocuklar birbirlerini daha az kıskanıyor. Birbirlerine arkadaş oluyorlar. Tabi sizin hazır olmanız da önemli. 4 çocukta kararlı iseniz hazırlayın kendinizi derim. Bir çocuk 15 yaşında iken diğeri bebek. Hayatınız bebek büyütmekle geçer. Bazısı seviyor ama siz ilk bebekte zorlanıyor gibisiniz. Çok iyi düşünün.En fazla diyorum . Yaş farkı az olursa sıkıntı bana .
Kizim 2 yaşındayken 2. Ye hamile kalmistim. Daha ilk kontrollerde dr rahmimin tam toparlamadigini soyledi. Her muayenede dönüşlerimi disardan ve icerden inceliyordu. Hatta apandisit ameliyatı izimi bile inceleyip suresine gore gec iyileşmis demisti. Sonucunda ben 7 aylikken erken dogum riskim başladı. Son 1.5 ay cok zor gecti. 35 haftalikken wc harici kalkmam yasaklandı. Kontrole diye gidip sezeryana alindim. Çünkü rahmim kagit gibi incelmiş bebegi tasiyamiyordu.Ah yavrum her gün diyorum basmıyor kafası. Şeytan diyor git anlaşma yap doktorla rahim daha hazır değil desin. Ama sorumluluk kabul etmez ki doktor. O öyle dese başka doktora gidelim der kesin. Diyorum ki ben anlatamıyorsam psikoloğa gidelim
Hasret çökerse çöksün. Hasret çökmesin diye menopoza kadar on tane mi yapmalı yani, ne saçma bir dert bu. Hayır istemiyorum demek niye bu kadar zor, onu da anlamadım. Adam tecavüz mü edecek size? Gizlice korunun.Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyp okula gidince bebek hasreti çökecek bana.
Beynim fokurduyor yemin ederim.Hasret çökerse çöksün. Hasret çökmesin diye menopoza kadar on tane mi yapmalı yani, ne saçma bir dert bu. Hayır istemiyorum demek niye bu kadar zor, onu da anlamadım. Adam tecavüz mü edecek size? Gizlice korunun.
İlk torunYaş farkı az olması durumunda çocuklar birbirlerini daha az kıskanıyor. Birbirlerine arkadaş oluyorlar. Tabi sizin hazır olmanız da önemli. 4 çocukta kararlı iseniz hazırlayın kendinizi derim. Bir çocuk 15 yaşında iken diğeri bebek. Hayatınız bebek büyütmekle geçer. Bazısı seviyor ama siz ilk bebekte zorlanıyor gibisiniz. Çok iyi düşünün.
Eşinize gelince, eskiler kalabalık ailede bir arada büyüyormuş. Ortam güvenli imiş sokakta oynuyormuş. Artık eskide yaşamıyoruz.
K.v nin kaçıncı torunu? Sanki doymuş toruna.
Hadi ya bi yan etkisi falan oluyor mu3 aylık iğne kullanıyorum ben ohhh mis gibi..
6 aylık ve aylık olanları da var.
Ya Allah var şu anki bebeğim çok arsız değil arada bir huzursuz lanıyor onun rahatlığı ile istiyor ikinciyi benim kocam yoksa onun da gözü yemez de yaramaz bir çocuğa denk gelmedi o yüzden rahat sanıyor hayatıSorun bizde galiba ya, bizim kız o kadar yoruyor ki bizi değil başka çocuk düşünmek birbirimizi göremez haldeyiz evde. Sizin çocuklar mı çok sakin uslu falan da cesaret edebiliyorsunuz (özellikle eşiniz için diyorum)
Dün konuştum ya ikna olacak gibi seni sevmesem şimdiye kadar beklemezdim bile sevdiğim için bekliyorum bir doktora gidelim duruma göre bakarız dedi. Allah var ben evliliğimizde ilk zamanlarında vajinusmus hastasıydım O zaman bile sabretti yani hiçbir şey demedi. İnanıyorum ya tatlılıkla çözeceğiz İnşallah o konuyu tatlılıkla olmazsa zorla olacakkarşınızdaki insan hayat arkadaşınız, yoldaşınız. bence fikrinizi rahat rahat konuşabilceğiniz biri. ben hazır değilim demek yerine bi çocukla şuan anca ilgileniyorum sana ilgi gösteremiyceğimi düşünüyorum en azından 1,5-2 yaşına gelene kadar yapmayalım senin düşüncen ne gibi yumuşatarak belirt istemediğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?