İkinci bebeğe hazır değilim:(

Canım, yargılayacak hiçbir şey yok. Sen kaç tane çocuk yapayım diye sormamışsın. Senin kaç çocuk istediğine de kimse karışamaz. Bunda yadırganacak bir şey yok. Demek ki sen de kalabalık aile seviyorsun. Arada zaman olduğunda kaldırabileceğini düşünüyorsun.

Herkes 1,2 çocukta kalacak diye bir şey yok. Çok çocuğu olduğu İçin, ya da çok kardeş olduğu İçin mutlu olan pek çok kişi var. Daha bugün 4 çocuklu, çok keyifli bir ailenin yanındaydım. Bıcır bıcırdı ev
yadırgamak değil, tavsiye verebilir pek çok kişi. Bu da mantıksız değil. Çünkü çocuk demek sorumluluk, maddi ve manevi güç demek. Bunları düşünerek kararını vermen gerek.

bu arada insanların ne dediğini hiç umursama. Yaşın genç sanırım. O sebeple böyle küçük şeyleri çok önemsiyorsun. Kayınvalidenlerin senin hastalığını öğrenmesi hiç önemli değil. Onlara ne? Yardımcı olacaklarsa ne güzel, olmayacaklarsa, onları zerre ilgilendirmez. Öğrenmeleri hiç önemli değil. Hiç umrunda olmasın.

senin için en önemli şey, önce kendi sağlığın, sonra çocuğun Ve eşin. Eşinin psikolojik baskısının da altında ezilme. Çocuk iyidir ama senin kaldırabileceğin bir şekilde.

Oğlun az daha büyüsünde sen o 4 çocugu istiyon mu bakalım

4 tane yapcam ard arda yapcam nasil bir bakis açısı ya yalnız kalcaksan öyle yapma o zaman dert nerde??
Istemiyorsan zorla mi?

Dediginiz gibi psikoljik olarak hazir olmaniz cok onemli. Esiniz niye bukadar baski yapiyor? Mesajlarinizi okurken daraldim. Sizde cok evhamlisiniz. Bunu bile bile daha cocuk cocuk diye diretmesi tuhafima gitti. Ben hazir degilim demissiniz iste

Konu başlığında 2. yazıyor ama son sayfalarda 4.nün konusu geçmiş
Bi 20 sayfa sonra 5. olur mu diye düşünüyor insan
Eşiniz düşünme yetisini kullanmadan çocuk çocuk diyor
Siz de rest çekeceğiniz yerde tatlılıkla olsun diyorsunuz
Aman ağzınızın tadı bozulmasın
Ali rıza beye selamlar

Söylüyorum ama anlamıyo. İnsanlar neden evlenir çocuk için diyo sapıtıyorum o öyle deyince. Doktor gelir onun hakkındn
Şu mesajı okuyana kadar eşin de belki çocuk istemekte haklı olabileceği ihtimalini de düşünmeye çalıştım. Baba da 2. Çocuğu isteyebilir. Yaş aralıkları yakın olsun da isteyebilir filan diyordum. Elbette bu istek karşısında karar vermek kadına düşer orası ayrı. Ama senin adam salak anacım. Kendi babasız büyümüş de çocuk istiyormuş. E belli mi kendisinin ölmeyeceği?
Çocuk herkes ister benim de olsun on tane boy boy seveyim. Ama iş orda bitmiyor ki.
Ayrıca çocuk için evlenmek lafı. Yani bunun için sayfalarca söylenebilirim kocana.

Benim bildiğim doktorlar ilk çocuktan sonra 2 yıl geçmeden yapmayın diyor. Vücut kendini toparlamamış oluyor. Ruh hali ve yorgunluğu düşünemiyorum bile.. Kara kara düşünmenize gerek yok, istemezseniz yapmazsınız niye sıkıntı yaptınız? Çok istiyorsa eşiniz doğursun.

En fazla diyorum . Yaş farkı az olursa sıkıntı bana .
Yaş farkı az olması durumunda çocuklar birbirlerini daha az kıskanıyor. Birbirlerine arkadaş oluyorlar. Tabi sizin hazır olmanız da önemli. 4 çocukta kararlı iseniz hazırlayın kendinizi derim. Bir çocuk 15 yaşında iken diğeri bebek. Hayatınız bebek büyütmekle geçer. Bazısı seviyor ama siz ilk bebekte zorlanıyor gibisiniz. Çok iyi düşünün.

Eşinize gelince, eskiler kalabalık ailede bir arada büyüyormuş. Ortam güvenli imiş sokakta oynuyormuş. Artık eskide yaşamıyoruz.
K.v nin kaçıncı torunu? Sanki doymuş toruna.

Sakin kocanizin aklina uyupta oyle bir hata yapmayin. Hata sıkı sıkı korunun. Benim 2.5 yas aralıklı kızlarım var. Biri 6 aylik biri 3 yasinda. Cok zor bakimi. Hele yardim eden yoksa kafayi yiyosunuz

Kizim 2 yaşındayken 2. Ye hamile kalmistim. Daha ilk kontrollerde dr rahmimin tam toparlamadigini soyledi. Her muayenede dönüşlerimi disardan ve icerden inceliyordu. Hatta apandisit ameliyatı izimi bile inceleyip suresine gore gec iyileşmis demisti. Sonucunda ben 7 aylikken erken dogum riskim başladı. Son 1.5 ay cok zor gecti. 35 haftalikken wc harici kalkmam yasaklandı. Kontrole diye gidip sezeryana alindim. Çünkü rahmim kagit gibi incelmiş bebegi tasiyamiyordu.
Benimde 2 kizim oldugu, ve esim erkek istedigi icin 3. Bebek lafi yapmaya basladi. Kesin bir dille karsi ciktim. Hatta kavga bile yaptık.
Drum sezeryanda 3. Bebegi dusunursen 38 haftaya kadar anca dayanir dedi. Yine erken dogurursun dedi.
Neden kendimi ve diger cocuklarimi riske atayim? 3. Bebek istemiyorum diye soyledim eşime. Şuan kabullendi. Cok ileride fikrim degisirse olabilir. Ama once bu cocuklarimin epey buyumesi lazim. Suan 26 yasindayim yasimda ileri degil.

Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyp okula gidince bebek hasreti çökecek bana.
Hasret çökerse çöksün. Hasret çökmesin diye menopoza kadar on tane mi yapmalı yani, ne saçma bir dert bu. Hayır istemiyorum demek niye bu kadar zor, onu da anlamadım. Adam tecavüz mü edecek size? Gizlice korunun.

Esiniz çocuğu kendi dogurup kendi bakacaksa peşpeşe 10 tane dogursun, ama doguran siz, bakan siz, bu durumda 1 tane bile kardes yapmak zorunda degilsiniz, istemiyorum bitti.
Ama bunu diyemiyorsaniz da size yardimci tutmasını şart koşun, madem cok cocuga bakacak maddi gucu var, aylik maasli bir yardimci alsin eve siz de yatip keyfinize bakin.

Beynim fokurduyor yemin ederim.
Dört çocuk hayali kurup daha ilerde hasret çekmekten bahsediyor, böyle bir hasret çeşidi mi var
Adeta üremek için gelmişler dünyaya, başka bir maksat yok gibi.

İlk torun

kocamdan hayır yok, adam evde çokaz vakit geçiriyor, ben de doğumdan sonra doktorumun izin verdiği tarihte gidip 10 yıllık spiral taktırdım 33 yaşındayım zaten, kimseye de söylemedim, söylemem de. kaynanam bazen ikinci diye ısrar ederse kısmet diyorum, anneme de. bazen de annemlere, siz mi bakacaksıniz diyorum, konuyu değiştiriyorum, asıl komik olan eşimin de korunuyor olması, doktor o kadarına gerek yok demişti sorduğumda. halbuki evlenirken ne kadar dürüst ve safmışım eşime güvenip hemen çocuk isteğini kabul etmiştim

Ya Allah var şu anki bebeğim çok arsız değil arada bir huzursuz lanıyor onun rahatlığı ile istiyor ikinciyi benim kocam yoksa onun da gözü yemez de yaramaz bir çocuğa denk gelmedi o yüzden rahat sanıyor hayatı

Dün konuştum ya ikna olacak gibi seni sevmesem şimdiye kadar beklemezdim bile sevdiğim için bekliyorum bir doktora gidelim duruma göre bakarız dedi. Allah var ben evliliğimizde ilk zamanlarında vajinusmus hastasıydım O zaman bile sabretti yani hiçbir şey demedi. İnanıyorum ya tatlılıkla çözeceğiz İnşallah o konuyu tatlılıkla olmazsa zorla olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…