İkinci bebeğe hazır değilim:(

ahgul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
281
105
103
Bayanlar ya ben ne yapacağım bilmiyorum dertliler den biri de benim:((( ben çok bebeğim olsun istiyorum yani en fazla 4 ama şimdi daha 10 aylık oğlum var. Eşim de diyor ki (senesi dolunca doktora bi kontrol e gidelim rahim düzelmişse 2 çalışmalarına başlayalım) ama rahim istediği kadar düzelsin ben kendimi hazır hissetmiyorum ki kimse gelip yardım etmicek ben bakıcam ikisine de. Psikolojim bozulur kesin şimdiden bozulmaya başladı. Epilepsi ilacı da kullanıyorum stres çok etkiliyor. Yıllardır hasta olmuyordum hastalığım tetikleyecek diye de korkuyorum. Annesi ve ablası lohusa iken yapmadıklarını koymadılar ilk günden o günden sonra 1 buçuk ay boyunca gelmediler gitmedik . şimdi bile korona var aman gelmeyin diyorlar 5 aydır torun görmüyor. Ama eşim her gün gidiyor yanlarına ihtiyaçlarını almak için vs. Tamam diyorum gidebilirsin ama işe giden sen virüs taşıyan sen biz niye istenmiyoruzz. Vel hasıl kelam böyle insanlara güvenerek yapamam ikinciyi kendime güvenmem lazım. Oda yok:(. Diyorum bunu kendisine. Bana cevabı (arada az yaş farkı olup bakan nasıl bakıyor. Siz yeni nesil gelinler hep kolaya kaçıyorsunuz. Ben çok çocuk severim babasız büyüdüm çocuklarım olsun istiyorum) diyo. Ama bende çocuk severim sadece aceleye gitmesin istiyorum. Sezeryan oldu ilki en fazla 4 dedi doktor. Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyp okula gidince bebek hasreti çökecek bana. Ne yapsam bilmiyorum akıl verin ya.

Bayanlar ya ben ne yapacağım bilmiyorum dertliler den biri de benim:KK43:(( ben çok bebeğim olsun istiyorum yani en fazla 4 ama şimdi daha 10 aylık oğlum var. Eşim de diyor ki (senesi dolunca doktora bi kontrol e gidelim rahim düzelmişse 2 çalışmalarına başlayalım) ama rahim istediği kadar düzelsin ben kendimi hazır hissetmiyorum ki kimse gelip yardım etmicek ben bakıcam ikisine de. Psikolojim bozulur kesin şimdiden bozulmaya başladı. Epilepsi ilacı da kullanıyorum stres çok etkiliyor. Yıllardır hasta olmuyordum hastalığım tetikleyecek diye de korkuyorum. Annesi ve ablası lohusa iken yapmadıklarını koymadılar ilk günden o günden sonra 1 buçuk ay boyunca gelmediler gitmedik . şimdi bile korona var aman gelmeyin diyorlar 5 aydır torun görmüyor. Ama eşim her gün gidiyor yanlarına ihtiyaçlarını almak için vs. Tamam diyorum gidebilirsin ama işe giden sen virüs taşıyan sen biz niye istenmiyoruzz. Vel hasıl kelam böyle insanlara güvenerek yapamam ikinciyi kendime güvenmem lazım. Oda yok:KK43:. Diyorum bunu kendisine. Bana cevabı (arada az yaş farkı olup bakan nasıl bakıyor. Siz yeni nesil gelinler hep kolaya kaçıyorsunuz. Ben çok çocuk severim babasız büyüdüm çocuklarım olsun istiyorum) diyo. Ama bende çocuk severim sadece aceleye gitmesin istiyorum. Sezeryan oldu ilki en fazla 4 dedi doktor. Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyp okula gidince bebek hasreti çökecek bana. Ne yapsam bilmiyorum akıl verin ya.
Allahım 4 cocuk niye?
Onların bakımı,eğitimi?
Masallah durumunuz iyi herhlde.

Siz hazır olmadığınız sürece kesinlikle yapmayın üstelik sağlık sorununuz da varmış eşiniz bence çok acımasız. Kararlı bi dille belirtin size psikolojik baskı yapmasına izin vermeyin kesinlikle siz ne zaman hazır olursanız en doğru zaman o dur
Çok sağolasın canım insani bi cevap verdiğin için. 😔

4 niye çok mu zenginsiniz. O çocuklara kaliteli standartlarda bir hayat sunabilecek mısınız? Hayat giderek pahalılasıyor umarım farkındasınız bunun ayrica siz hazır değilsiniz siz hazır olmadıktan sonra kesinlikle 2 3 4. Çocuk yapilmamali . Eşiniz çok biliyorsa kendi baksın
Ya bunu anlatıyorum . Hele de bu zmanda ben 2.3 düşünemem doğru düzgün büyütemzsek vebali boynumuza . Annelik babalık kolay değil ki . Bu konularda ben daha bilinçliyim ama ona anlatamıyorum her şekilde diyorum yok.

Bayanlar ya ben ne yapacağım bilmiyorum dertliler den biri de benim:((( ben çok bebeğim olsun istiyorum yani en fazla 4 ama şimdi daha 10 aylık oğlum var. Eşim de diyor ki (senesi dolunca doktora bi kontrol e gidelim rahim düzelmişse 2 çalışmalarına başlayalım) ama rahim istediği kadar düzelsin ben kendimi hazır hissetmiyorum ki kimse gelip yardım etmicek ben bakıcam ikisine de. Psikolojim bozulur kesin şimdiden bozulmaya başladı. Epilepsi ilacı da kullanıyorum stres çok etkiliyor. Yıllardır hasta olmuyordum hastalığım tetikleyecek diye de korkuyorum. Annesi ve ablası lohusa iken yapmadıklarını koymadılar ilk günden o günden sonra 1 buçuk ay boyunca gelmediler gitmedik . şimdi bile korona var aman gelmeyin diyorlar 5 aydır torun görmüyor. Ama eşim her gün gidiyor yanlarına ihtiyaçlarını almak için vs. Tamam diyorum gidebilirsin ama işe giden sen virüs taşıyan sen biz niye istenmiyoruzz. Vel hasıl kelam böyle insanlara güvenerek yapamam ikinciyi kendime güvenmem lazım. Oda yok:(. Diyorum bunu kendisine. Bana cevabı (arada az yaş farkı olup bakan nasıl bakıyor. Siz yeni nesil gelinler hep kolaya kaçıyorsunuz. Ben çok çocuk severim babasız büyüdüm çocuklarım olsun istiyorum) diyo. Ama bende çocuk severim sadece aceleye gitmesin istiyorum. Sezeryan oldu ilki en fazla 4 dedi doktor. Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyp okula gidince bebek hasreti çökecek bana. Ne yapsam bilmiyorum akıl verin ya.
Hayır diyeceksin. İstemiyorum diyeceksin. Ben ne zaman hazır olursam o zaman olacak diyeceksin.

Bencilliği eşiniz bırakmalı. Karşınıza alın konuşun. Ayaküstü değil ciddi bir biçimde.
Ah yavrum her gün diyorum basmıyor kafası. Şeytan diyor git anlaşma yap doktorla rahim daha hazır değil desin. Ama sorumluluk kabul etmez ki doktor. O öyle dese başka doktora gidelim der kesin. Diyorum ki ben anlatamıyorsam psikoloğa gidelim

Annenin hazır olması daha önemli. Biri bir yaşında diğeri karnınız da kolay mı. Daha ilk bebeğe ilgi vermeden bir de kardeşi olacak. Büyük oğlum 5 yaşında, 10 aylık bebeğim var. Büyük oğluma eskisi kadar vakit ayıramıyorum. Büyük olduğu için kendi başına resim yapabiliyor, tuvaletine gidebiliyor.

Yardımcı kadın talep et .. beyefendi madem onca çocuğa bakabilecek maddi güçte sana da bi yardimci tutsun

İstemiyorsanız yapmayacaksınız. Bu kadar basit. Çocuk tek bir kişinin isteğiyle yapılmaz. Siz de insansınız üstelik görünüşe göre çocuğun tüm sorumluluğu da size kalacak. Önce doğmuş çocuğunuzu sağlıklı bir şekilde yetiştirin.
Kesinlikle işim zor ama nolacak bilmiyorum bi doktora mı başvursam severim de doktorumu

Back
X