İkinci bebeğe hazır değilim:(

Bayanlar ya ben ne yapacağım bilmiyorum dertliler den biri de benim:KK43:(( ben çok bebeğim olsun istiyorum yani en fazla 4 ama şimdi daha 10 aylık oğlum var. Eşim de diyor ki (senesi dolunca doktora bi kontrol e gidelim rahim düzelmişse 2 çalışmalarına başlayalım) ama rahim istediği kadar düzelsin ben kendimi hazır hissetmiyorum ki kimse gelip yardım etmicek ben bakıcam ikisine de. Psikolojim bozulur kesin şimdiden bozulmaya başladı. Epilepsi ilacı da kullanıyorum stres çok etkiliyor. Yıllardır hasta olmuyordum hastalığım tetikleyecek diye de korkuyorum. Annesi ve ablası lohusa iken yapmadıklarını koymadılar ilk günden o günden sonra 1 buçuk ay boyunca gelmediler gitmedik . şimdi bile korona var aman gelmeyin diyorlar 5 aydır torun görmüyor. Ama eşim her gün gidiyor yanlarına ihtiyaçlarını almak için vs. Tamam diyorum gidebilirsin ama işe giden sen virüs taşıyan sen biz niye istenmiyoruzz. Vel hasıl kelam böyle insanlara güvenerek yapamam ikinciyi kendime güvenmem lazım. Oda yok:KK43:. Diyorum bunu kendisine. Bana cevabı (arada az yaş farkı olup bakan nasıl bakıyor. Siz yeni nesil gelinler hep kolaya kaçıyorsunuz. Ben çok çocuk severim babasız büyüdüm çocuklarım olsun istiyorum) diyo. Ama bende çocuk severim sadece aceleye gitmesin istiyorum. Sezeryan oldu ilki en fazla 4 dedi doktor. Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyp okula gidince bebek hasreti çökecek bana. Ne yapsam bilmiyorum akıl verin ya.
Eşinizin konuşma hitabı nekadar çirkin öyle 2. İçin çalışmalara başlarız 🤢 Sanki apartman yapıyor. 9ay karnında taşıyacağız çocuğun sonraki sorumluluğu sizde. Bu sebeple Hazır değilim diyin kapatın konuyu. Çok zor 2 çocuk bir büyütmek.

Kocanızın ne kadar dogurtkan bir erkek olduğunu kanıtlamak için arka arkaya çocuk istemesi ayrı saçma sizin en çok dört olur onu da ara ara yapayım da hasret çekmeyeyim düşünceniz ayrı saçma. Bir çocuk yaptım ama aklım hala yapamadıklarımda sanırım hayat mottonuz 😅 Aslında ikiniz de aynı düşüncedesiniz tek sorun zamanlama , orta yolu bulacağınıza inanıyorum başarılar 🙂

Bayanlar ya ben ne yapacağım bilmiyorum dertliler den biri de benim:KK43:(( ben çok bebeğim olsun istiyorum yani en fazla 4 ama şimdi daha 10 aylık oğlum var. Eşim de diyor ki (senesi dolunca doktora bi kontrol e gidelim rahim düzelmişse 2 çalışmalarına başlayalım) ama rahim istediği kadar düzelsin ben kendimi hazır hissetmiyorum ki kimse gelip yardım etmicek ben bakıcam ikisine de. Psikolojim bozulur kesin şimdiden bozulmaya başladı. Epilepsi ilacı da kullanıyorum stres çok etkiliyor. Yıllardır hasta olmuyordum hastalığım tetikleyecek diye de korkuyorum. Annesi ve ablası lohusa iken yapmadıklarını koymadılar ilk günden o günden sonra 1 buçuk ay boyunca gelmediler gitmedik . şimdi bile korona var aman gelmeyin diyorlar 5 aydır torun görmüyor. Ama eşim her gün gidiyor yanlarına ihtiyaçlarını almak için vs. Tamam diyorum gidebilirsin ama işe giden sen virüs taşıyan sen biz niye istenmiyoruzz. Vel hasıl kelam böyle insanlara güvenerek yapamam ikinciyi kendime güvenmem lazım. Oda yok:KK43:. Diyorum bunu kendisine. Bana cevabı (arada az yaş farkı olup bakan nasıl bakıyor. Siz yeni nesil gelinler hep kolaya kaçıyorsunuz. Ben çok çocuk severim babasız büyüdüm çocuklarım olsun istiyorum) diyo. Ama bende çocuk severim sadece aceleye gitmesin istiyorum. Sezeryan oldu ilki en fazla 4 dedi doktor. Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyp okula gidince bebek hasreti çökecek bana. Ne yapsam bilmiyorum akıl verin ya.
En fazla 4 tane yapacağım deyince pasta yapmak, kek yapmak gibi kolay okudum ben bunu. En az 3 yal olsun arada da anne sütü alsın bari ilki. Peş peşe doğurmak marifet değil hakkıyla bakmak marifet. Biriniz bebek Özlemi çekmeyim diye istiyor, diğeriniz çok çocuk yapalım ben büyük aile isterim diye çocuk yapalım diyor. Where is the mantık?

Sorun bizde galiba ya, bizim kız o kadar yoruyor ki bizi değil başka çocuk düşünmek birbirimizi göremez haldeyiz evde. Sizin çocuklar mı çok sakin uslu falan da cesaret edebiliyorsunuz (özellikle eşiniz için diyorum)

Ben sizin için üzüldüm.Siz daha böyle bir konuda bile eşinize fikrinizi dürüstçe söyleyemiyorsunuz,doktora söyleyeyim rahmim uygun değil desin falan demişsiniz.Çok yazık,insan eşine gidip de ''ben şu an çocuk istemiyorum'' deyip anlayışla karşılanmıyorsa ben o evlilikte saygı ve değer aramam.Siz bir kuluçka makinesi değilsiniz hanımefendi;insansınız,duygularınız ve düşünceleriniz var.Sırf bu duygu ve düşünceler onun hoşuna gitmiyor diye sizi başkalarıyla kıyaslıyor ve aşağılıyorsa çocuk sayısından önce düşünmeniz gereken başka problemleriniz var bence.

Sorun bizde galiba ya, bizim kız o kadar yoruyor ki bizi değil başka çocuk düşünmek birbirimizi göremez haldeyiz evde. Sizin çocuklar mı çok sakin uslu falan da cesaret edebiliyorsunuz (özellikle eşiniz için diyorum)
Genelde çok çocuk yapalım yaaa diyen böyle adamlar asla eşlerine yardım etmeyip bir de eşlerinden çok iş bekliyor ama bu adamda öyle mi bilemedim

Ben de eşiniz gibi hiçbir şeye elimi sürmeyip sadece bebeği sevsem değil dört on dört tane bile isterim çocuk. Oh ne ala memleket.

8/5 çalışıyor ne ara yardım edecek diye mazur görüyorsunuz ama ülkemizde en insani çalışma şartlarından biri 8/5 çalışmak. Çok daha fazla çalıştığı halde çocuğunun sorumluluğunu eşinizden daha fazla alan babalar var. Bakın yardım etmek demiyorum. Çocuk zaten sizin tek başına aldığınız sorumluluk değil.

Ama siz de tam olarak ne istediğinizi biliyor gibi gelmediniz bana. Bir diyorsunuz ki 4 çocuk en fazla. Sonra o kadar çocuğa bakamam diyorsunuz. Bir de büyüdüklerinde bebek Özlemi çekerim diyorsunuz. Bu mantıkla menopoza girene kadar 3 yılda bir çocuk doğurmanız lazım. Eninde sonunda doğurduklarınız büyüyecek çünkü.

Siz de tam olarak ne istediğinize karar verip ona göre eşinizin karşısına dikilin. Ne demek yeni nesil gelinler bıdıbıdıbıdı o zaman yeni nesil kocalar da biraz kendine baksın. Ayrıca sizin lafınız doktorun lafından daha mı değersiz? İki yıl sonra da kendinizi hazır hissetmeyebilirsiniz. Doktor ne derse desin önemli olan sizin ne dediğiniz. Ki o da eşiniz için önemli değilse bu meseleyi tatlılıkla çözmek için bir çaba sarfetmenize gerek yok bence.

Son düzenleme:
Bebeklerim arası 1,5 yaş. Sürpriz bir bebek oldu ikinci kızım. Bir günümü yazmamı anlatmamı isteseler yazamam mesela o kadar dolu ki o kadar karmaşık ki şu saatler geldiğinde elime telefonu alıp bakınca bu konuyu görünce anaaa ne diyorlar yahu dedim 4 bebeğr kadar olabilir büyük aile isterşm zaten falan yapmayın lütfen eşiniz ciddi farklı bir alemde ama siz bari yapmayın. Bu beden sizin karar sizin olmalı ve ikinci bir bebek zaten zor birde yaşlar yakınsa çok daha zor inanın bazen tuvaletimi yapmayı unutuyorum öyle hızlı anlamadan yorucu geçiyor ki bazen yığılıp kalıyır oturup ağlıyorum. Yemeği çişi uykusu temizliği banyosu etkinliği gezmesi oyunu kitap okuması derken gün bitiyor ve ben birkaç işi birden yapıyorum eğer böyle ciddi bir sağlık sorununuz varsa zaten çok uzak durun. Mesela küçük kızım 9 aylık ve ben 9 aydır geceleri uyumuyorum hiç abartısız 15 20 defa kalkıyorum sallıyorum sabahları 2. güne uyumadan devam edip 3.güne gidiyorum yığılarak. Heeee şu durumda çok şükür Allah ikisinin de canını korusun onları bana bağışlasın ama bile isteye böyle bir durumda kalmak nebilim saçma gibi. Bence ikinci bebeğe hazır mıyım hazır değilimden önce sağlığı düşünün ve eşinizin kafasını böyle kabul etmek ne kadar doğru onu düşünün.

Bu arası az olsun lafı kime göre doğru acaba bence göreceli bir kavram .Benimkilein arasında 7 yaş var. 9 aylık oğlum var .Ve beni çok zorluyor şu anda diş dönemi emekleme ye çalışıyor yanından gidince ağlıyor .Birde en az hadi sizin hesabınızla bebek 1 yaşındayken hamile kalsam dokuz ay sonra 2 yaşına gelmemiş bir çocuk birde yeni doğan kafayı yemek istiyorsanız yapın .Eşinizi ikna edin hastaneye gitmeyin zaten corona var .Hamilelik zaten düşünmeyin corona var.

4 cocuktan sonra hayal meyal 10 aylik oglunuz oldugunu okudum sonrasini hatirlamiyorum,kalkip klimayi falan actim yani,o derece fenalik geldi bana
Maddi durumunuz da cok mukemmel herhalde bebek ustune bebek dusunuyorsunuz,10 aylik olan daha bebek,kocaniz kafayi peynir ekmekle yemis olmali

• Beğen
Reactions: 000
Back
X