İkinci bebeğe hazır değilim:(

Esin cok cocuk seviyor ok tamam. Peki ne kadar ilgileniyor? Gece uykusunu bolup kalkiyor mu mesela? Hic altini degistirdi mi, yemek yedirdi mi, uyuttu mu?
Arada 3 yastan daha az olursa hem sen yipranirsin hem buyuk cocuk yipranir. Yazik degil mi? Cocugu isteme hakki babanin degil annenindir. Baba cekmiyor kahrini

Esin cok cocuk seviyor ok tamam. Peki ne kadar ilgileniyor? Gece uykusunu bolup kalkiyor mu mesela? Hic altini degistirdi mi, yemek yedirdi mi, uyuttu mu?
Arada 3 yastan daha az olursa hem sen yipranirsin hem buyuk cocuk yipranir. Yazik degil mi? Cocugu isteme hakki babanin degil annenindir. Baba cekmiyor kahrini
Altına değiştirme hariç çoğu şeyi yapıyor ama geceleri uyutmak da biraz sıkıntı çekiyoruz çünkü işe gittiği için kalkamıyor ama yemek yedirmesi dir ilgilenmesi dir banyo yaptırması dır tırnağını kesmesi dir vesaire çoğu şeyi yapıyor ama yapması yetmiyor bana

Evet eşin iyi bir baba olabilir ama doğuracak olan sensin. Eğer istemiyorsan kesin bir dille hayır demelisin.

Eşine kesinlikle istemediğini belirt ilaç kullandığını rahatsız olduğunuzu ikinci çocuğu bakacak piskolojide olmadığınızi ikinci çocukla olursa evliğiniz konforunuzun düşeceğini belirt vede kesinlikle korun gerekirse spiral taktir korunma önlemini erkeğe bırakırsan bilerek hamile bırakır..

10 aylık çocukla 2.bebek derdine düşmek, eş yüzünden strese girmek, ben istemiyorum hazır değilim demek varken çıkmaza girmek, kafada 4 bebeği arka arkaya yapıp bebek hasreti çekmek...
Normal mi sizce?
ya 4 çocuk istediğimi ben söylemedim ki en fazla dedim hani şu an için değil bu ömür yeterse eğer ki durum el verirse psikolojik ve maddi olarak belki en fazla 4 çocuk dedim. Benim sizden istediğim eşime anlatamıyorum nasıl anlatmam lazım bakalım doktora dedim doktor yardımcı olacak inşallah

Zaten buraya yazmaniz bile hazır olmadığınızı gösteriyor açıkça!

ya 4 çocuk istediğimi ben söylemedim ki en fazla dedim hani şu an için değil bu ömür yeterse eğer ki durum el verirse psikolojik ve maddi olarak belki en fazla 4 çocuk dedim. Benim sizden istediğim eşime anlatamıyorum nasıl anlatmam lazım bakalım doktora dedim doktor yardımcı olacak inşallah
Laf anlatmak, bahane bulmak zorunda değilsiniz ki.
Ben olsam gururuma yedirip doktordan yardım da almazdım.
Anlasın veya anlamasın, istemiyorsunuz.

Cocuk icin kadinin hazır hissetmesi lazim. Öyle veya böyle. Esinizin bozulmaya hakki yok. Erteliyorsunuz sadece. Ona göre hava hos. Hamile olan ve doguran o degil.cünkü. ben oglum 13. Aylikken hamile kaldim ikinci bebegime. Ama buna kendimi hazir hissediyordum ve kimse bana baski kurmadi. Iki kücük cocuk ilk sene zor. Yardim edecek kimse yoksa beklemekte fayda var. Benim saglik sorunlarim olmasa ve yas ilerlemese 4 yas fark birakirdim.

3 ya da 4 sene arayla yap, rahat rahat büyüt. Eşin de kaşınmasın. Çocuktan önce, senin sağlığın önemli. Epilepsi de düzensizlik, stres tetikleyici. Maşallah uzun süredir atak geçirmemişsin. Senin sağlığını bozmaya çalışmasın. 1 er sene arayla da çocuk büyür ama anne çok yorulur.

üfff ben de bu olayı anlamıyorum ya..
gidelim doktora rahim topladıysa hamile kal çocuk yapalım ben çok çocuk severim bıt bıt bıt
gitsin sokaklardaki çoluk çocuğu sevsin madem
çocuk büyük sorumluluk bez bebek değil ki o
insan bir taneyi zor kaldırıyo bazen ( bu cümledeki İNSAN benim :KK53: :KK53: )
yahu taşıyacak doğuracak bakacak olan sensin.
bu konudaki YETKİLİ karar merci de sensin.
şu an hazır değilim diyeceksin bu kadar

3 ya da 4 sene arayla yap, rahat rahat büyüt. Eşin de kaşınmasın. Çocuktan önce, senin sağlığın önemli. Epilepsi de düzensizlik, stres tetikleyici. Maşallah uzun süredir atak geçirmemişsin. Senin sağlığını bozmaya çalışmasın. 1 er sene arayla da çocuk büyür ama anne çok yorulur.
Allah razı olsun. Yargılamayıp anlayışlı şekilde cevap verdiğiniz için. Gerçekten stres yaptım mı geliyorlar bana. Atak geçireceğim diye korkuyorum ayrıca kayınvalidemgil de bilmiyor. Onların yanında olsa. Acımayı geç niye bize demedin diye eşime kızarlar kandırdın bizi derler

üfff ben de bu olayı anlamıyorum ya..
gidelim doktora rahim topladıysa hamile kal çocuk yapalım ben çok çocuk severim bıt bıt bıt
gitsin sokaklardaki çoluk çocuğu sevsin madem
çocuk büyük sorumluluk bez bebek değil ki o
insan bir taneyi zor kaldırıyo bazen ( bu cümledeki İNSAN benim :KK53: :KK53: )
yahu taşıyacak doğuracak bakacak olan sensin.
bu konudaki YETKİLİ karar merci de sensin.
şu an hazır değilim diyeceksin bu kadar
Dicem dicem ısrarcı olacağım gerekirse konuşmasın küssün

Bayanlar ya ben ne yapacağım bilmiyorum dertliler den biri de benim:KK43:(( ben çok bebeğim olsun istiyorum yani en fazla 4 ama şimdi daha 10 aylık oğlum var. Eşim de diyor ki (senesi dolunca doktora bi kontrol e gidelim rahim düzelmişse 2 çalışmalarına başlayalım) ama rahim istediği kadar düzelsin ben kendimi hazır hissetmiyorum ki kimse gelip yardım etmicek ben bakıcam ikisine de. Psikolojim bozulur kesin şimdiden bozulmaya başladı. Epilepsi ilacı da kullanıyorum stres çok etkiliyor. Yıllardır hasta olmuyordum hastalığım tetikleyecek diye de korkuyorum. Annesi ve ablası lohusa iken yapmadıklarını koymadılar ilk günden o günden sonra 1 buçuk ay boyunca gelmediler gitmedik . şimdi bile korona var aman gelmeyin diyorlar 5 aydır torun görmüyor. Ama eşim her gün gidiyor yanlarına ihtiyaçlarını almak için vs. Tamam diyorum gidebilirsin ama işe giden sen virüs taşıyan sen biz niye istenmiyoruzz. Vel hasıl kelam böyle insanlara güvenerek yapamam ikinciyi kendime güvenmem lazım. Oda yok:KK43:. Diyorum bunu kendisine. Bana cevabı (arada az yaş farkı olup bakan nasıl bakıyor. Siz yeni nesil gelinler hep kolaya kaçıyorsunuz. Ben çok çocuk severim babasız büyüdüm çocuklarım olsun istiyorum) diyo. Ama bende çocuk severim sadece aceleye gitmesin istiyorum. Sezeryan oldu ilki en fazla 4 dedi doktor. Hepsini ard arda yapıcam onlar büyüyp okula gidince bebek hasreti çökecek bana. Ne yapsam bilmiyorum akıl
En iyisi spiral

Laf anlatmak, bahane bulmak zorunda değilsiniz ki.
Ben olsam gururuma yedirip doktordan yardım da almazdım.
Anlasın veya anlamasın, istemiyorsunuz.
Vallahi gözlerim bu yorumu aradı, parmaklarınıza sağlık☺️ Yani eşim böyle önemli bir kararda benim görüşümü hiçe sayıp bana başkalarını örnek gösterecek, ben de onu ikna etmek için doktordan yardım isteyeceğim. Böyle bir şey yaparken utancımdan ne hale gelirdim bilemiyorum. Yine doktoru da kabul etmiş. Ben o doktorun yerinde olsam, beni aile işlerinize karıştırmayın, eşinin senin düşüncene hiç mi saygısı yok. Bu nasıl evlilik diyip konuyu sonlandırırdım. Konu sahibinin eşi bebeğin yemeğini yedirip banyosunu yaptırıyormuş. Ha bir de tırnaklarını kesiyormuş(bu da çok önemli bir iş sanırım, konu sahibi bu minvalde yaptığı her açıklamaya eklemiş) Ama alt değiştirme ve uyutma işleri annede. Neymiş bebek babada uyumuyormuş, baba sabah erken işe gidiyormuş. Adam gece bebek ağladığında işe gidicem bahanesiyle kılını kıpırdatmıyor, hala daha çocuk da cocuk diye tutturuyor. Önce olan çocuğuyla adam gibi ilgilensin. Konu sahibi, 6 yıllık evli 38 yaşında bir kadınım. Eşim evlendiğimizden beri çocuk hasretiyle yanıp tutuşuyor. Maddi durumumuz çok şükür yerinde. Ama ben henüz istemediğim için bana ısrar edemiyor. Çünkü biliyor ki ısrar edip baskı yaptığı anda çok ciddi sonuçlarla karşılaşacak. Eşinizin sizi ezmesine fırsat vermeyin, ilişkilerinize de başkalarının aracılık etmesine ihtiyaç duymayın.

Yenı gelinler söyle böyle diye atan tutan kim? Eşinız mi? Çok itici ya. Dur bi kucağındaki büyüsün çocuk yetiştirmek insan yetiştirmek kolay mi?

Back
X