İkinci çocuğu yapmalı mıyız? çok kararsızım

eser71

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2007
11
0
86
İzmir
selam arkadaşlar,

36 yaşındayım, çalışıyorum, 8 yaşında bir oğlum var.
kalben ikinci bir çocuğu çok istiyorum. hele bir de kızım olsa....

ama mantıken kesinlikle olmaz diyorum. hayat geçip gidiyor. şimdi bile kendime zaman ayıramazken +1 daha ne yaparım diyorum. işimi bırakmam da söz konusu değil..

son zamanlarda eşimle yapmamalıyız şeklinde kararlar alıyoruz.
ama hala kafamdan tamamen atamıyorum. 2.yi yapmazsam pişman olmaktan çok korkuyorum.

bilmiyorum kafam çok karışık. artık karar vermeliyim yaşım da geçiyor.

lütfen yorumlarınızı ve tecrübelerinizi benimle paylaşın.

sevgiler...

valaha bilmem cok istiosan
esin de istiyorsa yapin bakabilirseniz ne guzel olur bende dusunuyorum ikinciyi bakalim hayirlisi ne olursa olsun o olsun hayirilisyla gelcekle gelsin bebek :))

28 yaşındayım 8yaşında oğlum nasip olursa ikinciyi düşünüyoruz,,,not,,ilk çocuk benim için ,,ikincisi oğlum için rabbim bağışlarsa,,. a.s. a.s. a.s.

Canım şartların müsait değilse,yeni bebeğe yeterli bakımı ve özeni gösteremeyeceksen,yazık değil mi,sonra ortalarda perişan olmasın?
Eğer iş hayatını da bırakamıyorsan,sonradan pişman olacağın bir annelik yaşaman ne kadar doğru bilemiyorum.Benim de bir çocuğum var ve ben de artık treni kaçıranlardanım.Bazı jinekolojik sebeplerden,hep erteledim erteledim ama şimdi artık çok geç.Olsa da bakamayacağımı biliyorum.
Bu nedenle buna yine en iyi kararı verecek olan sensin.Sosyal şartlarını elverişli hale getirebilirsen,yaşın ikinci bebeğe henüz uygunken yap.Ama pişman olacağın bir karar verme...
Kararını bizle de paylaş olur mu?Sevgiler canım.

canım arkadaşım tecrübeli biri olarak şunu söylüyorum bende 38 yaşındayım 2 tane çocuğum olacak hamileyim her çocukta bir hayır vardır sıkıntı etme çok geç olmadan bir tane daha yapman iyi olur inşallah yaparsan kız olur a.s

Canım bence sen çalışıyorsun ama bakabilecek biri varsa yakınında yap derim inan ikinci çocuk çok iyi oluyor benimde ikinci çocuğum altı yıl sonra oldu ve hemen hergün iyiki olmuş dedim kendi kendime. İnsan sanki ikinci çocukta çıkarıyor anneliğinin tadını eve neşe bana da enerji verdi kızım. Daha bir olgun oluyorsun daha doğru yaklaşıyorsun vs vs ama şartların gerçekten buna imkan vermeyecek gibiyse tabiki zor, küçük bir ışıkta varsa bence yol yakınken yap hem çocuğun içinde kardeşinin olması çok güzel kendin tek çocuk olsaydın nasıl olurdu öyle düşün Vallahi coştum bende üçüncüyümü düşünsem acaba:Roflol:

yaa kızlar hala kalbim evet mantığım hayır diyor.
napıcam nasıl karar vericem. Allahım hayırlısını versin diye dua ediyorum.
istihareye mi yatsam napsam :))

canım bence tam zamanı hatta biraz geç bile kalmıssın bence kesinlikle yapmalısın oğlun tek kalmamıs olur hem yasında tam yap yap yap

Sana şöyle söyliyeyim biz 3 kız kardeşiz. başka arkadaşımız yok birbirimizden başka. anneme iyiki doğurmuşsun bizi diyoruz. insanın kardeşi gibisi yok bence. en iyi dostlarım onlar her zaman benim için.yine dünyaya gelsem seçme şansı verilse gene kardeşlerimi isterdim. bence yalnız olmamalı kimse. yarın öbür gün onun yalnız kalacağını düşün. neden bir kardeşi olmasın ona destek verecek. hem herkesde rızkı ile doğar. dünyada yicek ekmeği varsa gelir dünyaya. bence tek çocuk olmak çok zor olur

canım yap oğlğnğ tek bırakma sonra büyüyünce seni suçlar

evet arkadaşlar doğru söylüyor bence yap birtane daha tek çocuk çok zor yazık değilmi ona benimkide altı yaşın da durmadan kardeş istiyo benden ama bu sene okula başlıyor .

İnsanın kardeşinin olması başka birşey. Çok güzel bir duygu, oğlunun bu duyguyu yaşaması elbette iyi olur, yalnız kalmaz, sosyal gelişimine katkıda bulunur, ileride paylaşım açısından rahat olur. Ancak doğuracak ve bakacak olan da sensin sonuçta, o yüzden şartları iyi değerlendirmen gerek. Ne kadar sıkıntılı olsa da bir canın daha olacak bu dünyada. Her yönden düşünüp öyle karar ver. Doğru cevabı yine kendin verirsin kendine. Sevgiler canım..

üzücü bir örnek vereyim sana komşum daha 40 yaşındaydı bundan 9 ay önce trafik kazasında hayatını kaybetti üstelik hastenede kanser tedavisi gören eşinin yanına giderken hayatını kaybetti 1 çocukları var üniversite öğrencisi geçen haftada komşumun eşi hayatını kaybetti evleri kiralıktı çocuk bugün evlerini boşaltmaya başladı dayısıyla yaşayacakmış böyle bir zamanda keşke kardeşim olsaydı diyor akrabalarım var ama ailemden kimse kalmadı diyor insana anne babadan sonra en büyük destek karedeşidir

canım bence de oğlunu düşünerek hareket edin,şu anda kardeş fikrine nasıl bakıyor bilmiyorum ama ya ilerde ben niye tekim,benim niye kardeşim yok,demiyecek mi?kardeş kadar güzel şey var mı?ilerde Allah gecinden versin ama anamız babamız olmayacak bu Dünyada kardeşlerimiz,abimiz,ablamız olmasa ne yapardık,başımız sıkışınca onları arıyoruz,iyi günümüzde kötü günümüzde yanımızda olsunlar istiyoruz,ya olmasalardı kimi arayacaktık?işte bunları düşünerek oğlunun ilerde yaşayacaklarının muhasebesini yaparak karar verebilirsiniz.bende çalışan bir bayanım,ailelerimiz fsrklı şehirlerde,bakıcı problemi,çalışma saatleri vs.bir sürü engel var slında 2.çocuk için ama oğlum için bi kardeş elbette düşünüyoruz.

cevap yazan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

tüm yazdıklarınıza katılıyorum kardeş çok iyi olur. oğlum okula başlayıncaya kadar biz de ikinciyi kesinlikle düşünüyorduk. ama bu yıl çok sıkıldık. çok zor geçti. yanlış anlamayın oğlum son derece zeki ve başarılı bir çocuk. okula başlamadan kendi kendine okumayı söktü. ama çok inatçı ve zorla ödev yapan bir çocuk. 7 de eve geliyoruz 9.30 da yatıyor bu kısa sürede yemek, ders ve paylaşımlarımızı sığdıramıyoruz.
ayrıca gündüz alt ıslatma prob. var. hepsi birleşince çok zor oldu. uzun süredir onu psik.a götürdüm sonra kendim gitmeye başladım. psikiyatristim depresyonda değilsin ancak tükenme sendromu yaşıyorsun dedi 3-4 ay antidepresan kullandım.
ama işin ilginci yine de 2. olmalı diyordum.
ama çok isteyen eşim bile vazgeçti. sanırım beni de vazgeçirdi.

son kararımı yine sizinle paylaşırım...

sevgiler...

tek çocuk her zaman sorunlu olur,ben 13 yıl aradan sonra tekrar 2.çocuğa hazırlıklara başladım,kızımında ilerde kardeşsiz kalmasını istemiyorum,maddi zorluklar aşmakla bitmiyor,her gün farklı sorunlar yaşayıp çocuk planlarını ertelemekle hata yapıyoruz

Ben de ikinci çocuğu yapmanı isterim.Bu dünyadan anne ve baba ayrılınca tek çocuk tamamen yalnız kalıyor.Ben bir kardeşim olmasına rağmen tek büyümenin acısını hep yaşadım.İnsana anasızlıktan babasızlıktan daha fazla koyuyor kardeşsizlik. Yaşın da geç değil.Ben enson doğumu 41 yaşımda yaptım.Öyle de kolaydı ki yaş için geç olmuyor hiç bişr zaman.

realist beni de heveslendirdin 3..çocuk için.

canım ben de 2.çocuğumu yeni doğurdum.çok düşündüm senin gibi.hatta burda ki arkadaşlarımdan da akıl aldım eski bir kk üyesi olarak.
bu dünyaya bir çocuk bile fazla değil mi diye düşündüm bazen.bazen de ee o zaman ilk çocuğun suçu neydi dedim.
çalışan biri olarak bakıcıları hesaba kattım ne yaparım diye.
ama hiç bir sorunun cevabını tam veremedim

içimdeki sesi dinledim.ben çocuk istiyordum.Allah böyle bi şeyi bana bahşetmişti.doğurganlığı yani.

şimdi 35 günlük bi kızım var.sanki ilk defa yaşıyorum her şeyi.bu kadar düşünecek bi şey yokmuş.hatta biraz büyüteyim 3.yü düşünebilirim.:sm_cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…