İkinci çocuğu yapmalı mıyız? çok kararsızım

kaç yıl sonra doğurdun 2.yi ?
ilkinin cinsiyeti ne?

Allah bağişlasın

biliyorum bebeğimi kucağıma aldıktan sonra ve hatta rahmime düştüğü anda çok sevineceğim asla ben niye doğurdum demeyeceğim hiç bir anne demez bunu sanırım.

Bazen gereksiz kafama takıyorum oluruna bırakayım Allah hayırlısını versin diyorum

bilmiyorum işte.
sürekli karar değiştiriyorum

kim ne derse o yöne kayıyorum hemen.

bir gün gidip spiral taktırmaya karar veriyorum. diğer gün ovulasyon testi yapıp çalışmaya karar veriyorum:uhm:

yaşım da geçiyor diye telaşlanıyorum

:sm_confused:

arkadaşım bencede yapmalısın oğlunun da kardeşe ihtiyacı var tek bırakmamalısın zaman çok çabuk geçiyo bir şekilde bakılır allah kolaylığını verir

canımcım ben 2 çocukla da baş ederim ev işinede bakarım kocamlada ilgilenirim diyosan yap tabii ...

bide çocuk açısından düşünürsen yap diyesi geliyo insanınki ben 2.çocuğumu o yüzden yaptım zaten kızım yanlız kalmasın diye ...ama şartların müsitse yap o da büyür gider zaten benim oğlum 1 yaşına girecek 1 hafta sonra zaman çok hızlı geçiyo...

8 sene ara vermiş oldum canım.ilkokul 2.sınıfa giden kızım var.(3 oldu bu arada)
bi çok arkadaşım var senin gibi karar verememiş.sonradan hamile kalan.35 geç değil canım.şartlar böyle artık.hem her şeyin tadını daha iyi çıkarıyorsun.ama sabırlı ve pozitif olman lazım.
başkalarının lafını boş ver.yaşlılığında elimi öpmeye gelen yavrularım olsun diyosan yap:)yok bundan sonra bebek gürültüsü çekemem diyosan hiç yeltenme:)

kızlar teşekkürler

oğlum da haftasonu bir kızkardeş istediğini söyledi

galiba herşeyi göze alıcamm..........alsam mı??

ikinci çocuk için bencede evet çocuğumuzu yalnız bırakmamalıyız başımıza neler geleceği bilinmez bize birey olduğunda birbirlerine yetebilsinler ayrıca her çocuğun kardeşlik duygusunu tatmak en doğal hakkı bence olmalı kesinlikle Allah nasip ederse çocuğum sizinki kadar olunca bende istiyorum

hakikaten kardeş çok aranıyor zamanla.oda yalnız kalmasın keşke bir kardeşim olsaydı demesin.çok geç kalmadan yapsanız ii olur.şahsen bende 2 tane düşünüyorum.1yıllık evliyiz aklım bebekde:)

ben 29 yaşındayım oğlum 1 e giderken ikinciyi yapmaya karar verdik hemde hiç istemezken oğlum çok istiyor bizde karşı çıkıyorduk allah verirse dedik ve şimdi iyiki doğurmuşum diyorum oğlumu kardeşsiz bırakmaya hakkım yoktu ilk başlarda çok kardeş istemesine rağmen çok zorlandık şimdi sorunlarımızı hallettik kızım 1 yaşına 20 gün sonra girecek oğlum 3 e geçti zaman akıp gidiyor çabucak büyüdüler ikincide anneliğin nedemek olduğunu daha iyi anladım çooookk güzel bir duygu hayırlısı ise allah sanada nasip etsin

benim oğlumda 2. sınıfa geçti bu yıl.
kıskançlık derslerini etkiledi mi?

çalışmıyor olsam hiç düşünmeyeceğim. şimdiye kadar çoktan yapardım sanırım.
ama yoğun bir çalışma hayatım var. hem de ev aldık kredi ödüyorum. işimi riske atamam. bu yıl sonuna doğru olsun hiç olmazsa diyorum.

tabii bu arada eskisi gibi değil. haa deyince tutturamayabiliriz:teselli:

sevgiler hepinize...

ne diyeceğimi bilemiyorum......
çok üzüldüm yaşadıklarını okuyunca. umarım bundan sonraki hayatında herşey yoluna girer.
farklı bir boyutta düşünmemi sağladın . ama başımıza neler geleceğini bilemiyoruz.
Allah hakkımızda hayırlısını versin.

yaa bende kararsız olanlardanım..eşim ve sülalem çok istiyor ama bennn hala düşünüyorum..offff bir tane oğlum var 7 yaşında ama kardeş istemiyor..babada ısrarlı bakalım ne olacak...

arkadaşlar benim de 1 kızım var ..bunu düşünürken zaman geçti gitti. şimdi kızım 13 yaşında ..neden yapmadım diye okadar pişman oldumki .yalnız çocukların problemleri daha çok oluyo ..kızım şimdi çok istiyor bende tam 7 ay sonunda hamile kalabildim ama oda düşük oldu şimdi tekrar uğraşıyorum.. eğer kardeş istiyorsanız bir an evvel işe koyulmalısınız bence .hem başarılı olmak için birbirlerini örnek alır .hemde ilerde birbirlerine destek olurlar...

hayat sizin hayatınız,
bakacakta büyütecek olan da sizsiniz,
iyice deşünüp kararınızı ona göre verin.
herşey gönlünüzce olsun..

ne güzel yaşınız yerinde yapsammı yapmasammı diye düşünüyosunuz bende 22 yaşında bi çocuk sahibiyim ve doktor sağlığım açısından 2.doğumun olması gerektiğini söylüyor ama daha oğlum 1 yaşında çalışıyorum işide bırakamam ben napıcam (((((((((((((((((((

maddi durumunuz iyiyse
annenize yakın oturuyorsanız
bakacak güvebebileceğinz biri varsa çevrenizde
en önemlisi de SAĞLIĞINIZ YERİNDEYSE
2 değil 3 tane yapın
biz 2 kardeşiz ama ben isterdim 3-4 kardeş olalım çevremdeki arkadaşlarını görüyorum da bir şey olsa acıyı da sevinci de birlikte paylaşıyorlar
Rabbim hayırlı evlat versin

tek çocuk zor çocuk diye duydum ve ikinci kızım doğmadan önce bunu yaşadım.bence kesinlikle ikinciyi dene.ne işine ne kariyerine bişey olucağını sanmam.ilk iki yıl zordur biraz sende bilirsin ama sonrası muhteşem.hele iki kardeşin sarılarak uyuduğunu bi gör ki dünyalar senin olur

eltim kimyager ve yoğun calışıyo 8 yaşında bi oğlu ver ve bu haziran da 2 ci bebeğini aldı kucağına
ve 40 gün sonra işe başladı 6 ay kendi anneis bi 6 ayda kayınvalidesi bakıcak
sonra yine kendi annesi .3 yaşına kadar bu şekilde devam edicek ...
bencede yapmalısın eltim çok mutlu cok menun 2 cocuk tam kararında ...
..hayat kısa hiç birşeyi ertelememliyiz artık her bayan calışıyo mecbur kreşte büyütücek ki kaldı ki bende eltim gibi yapıcam annemler sırayla gelicek ve inş ben 3 cocuk istiyorum eşim 5 diyo ama
3 iyi inş sevgi ile kal..allah yardımcımızdır

aynen katılıyorum ...sağlık olduktan sonra cocukta yaparsın işine de devam edersin cnm ..allah bu hayırlı işte seni yanlız bırakmıcaktır a.s.:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…