İkinci çocuğu yapmalı mıyız? çok kararsızım

Benim de mantığım hep tek çocuktan yana şu koşullarda ama herkesin de kardeş hakkı olduğuna inananlardanım ama koşullarını tartıp biçme sana kalmış bir şey maddi manevi anlamda 2 . çocuğa da yetebiliyoruz diyorsan bence yapmalısın .

manevi olarak bebeğin olduktan sonra istesende istemesende ilgilenirsin. maddi olarak da Rabbim her geleni rızkıyla gönderir dünyaya. herşey daha iyi olur. oğulununda bir kardeşe ihtiyacı olacak. yarın bir gün bizler olmadığımızda kimin sırtında ağlayacak. yalnız yapayalnız olunca herşey daha mı olacak herkes yabancı gelmeyecekmi kendisine. eşi de olsa kardeş yerine tutarmı? bence oğlunu kardeş sevgisinden mahrum bırakma. herşey olur gider. hep şöyle derler 1 çocuğun varsa yok say 2 yi 1 x 3 ü 2 heran herşey olabilir ölümlü dünyada. çok örnekleri vardır bunun. mesela birini anlatmak istiyorum. bir ailenin 2 tane çocuğu var bayan 3. ye hamile kalmış fakat eşiyle konuşmuşlar bebeği istemiyorlar. bebeği aldırmaya gidiyorlar. abla ve kardeş oyun oynarlarken abla kardeşini sünnet yapmak ister ve küçük çocuk kanama geçirir. kan kaybından ölür. abla korkar bi arabanın tekerinin altına saklanır. arabanın sahibi arabayı çalıştırır kız altında ezilerek ölür. aile bebeklerini aldırıp eve döndüklerinde iki çocuğunda öldüğü haberiyle şok olurlar. (belki hikaye biraz değişmiş olabilir)
tabi böyle bir durum Allah korusun kimsenin başına gelmesin. Allah düşmanımızın başına vermesin. bi hikayede olsa korkunç birşey. düşünsenize 3 çocuklarından birden oldular. sınav dünyasındayız arkadaşlar.
inşallah kimseyi kırmamışımdır
Allah herkesi çocuklarına, çocuklarını da anne babalarına bağışlasın inşallah. sağ salim. hayırlı. mutlu huzurlu.

5.5 yaşında bir oğlum var.acaba ikinci çocuk olmalı mı karar veremiyorum..ikinci çocuk kararı bana dünyanın en zor kararı gibi gelmeye başladı..eğer şimdi hamile kalırsam bebek doğduğunda oğlum birinci sınıfa başlıycak bu durum benim açımdan çok zor olacak gibi geliyor :))

benimde 5.5 yaşında bir oğlum var mutlaka bir kardeşi olsun istiyorum ama işte istemekle olsa tam 3 sene oldu daha hamile kalamadım.Yani imkanı olan mutlaka evladına bir kardeş yapsın tabi mevlamda verirse.

allah kulunu bereketiyle yaratır bu devirde 3 çocuk makbul ilerde büyüyünce inan cok mutlu olacaksın çocugunun hakkı onunda bir kardesininolması ilerde arkasını yaslayabılcegi kardesinin olması bunlarıda bır düşün...şakkıdı

ömrünün ilk 10 senesini 2 kardes,sonraki 15 senesini tek kardes olarak geciren biri olarak "kesinlikle ama kesinlikle dogur birtane daha" diyorum

aynı kararsızlığı yaşayan biri olarak kızıma haksızlık etmemek ve onu kardeş sevgisinden ve dayanışmasından mahrum bırakmamak adına 2. yi bebeği yapmayı zor da olsa kabullenmeye başladım..kızım 33 aylık 2 yıl içerisinde hamile kalmayı düşünüyorum..eşim zaten bu konu da çok istekli..düşünüyorum da iyi ki kardeşlerim var ve yalnız diilim,dayanacağım biz omuz ve göğsünde huzurla ağlayabileceğim 2 kardeşe sahibim..kızımda bunu hissetmeli ve yaşamalı...

kalbim evet olsun diyor, mantığım hayır diyor, gerçekten çok zor bir karar böyle bir dünyaya bir çocuk daha düşündürücü ?????

Benim 2 oğlum var.Allah hepimizin evladını bizlere bağışlasın...Benim peş peşe oldu çok ama çok zorlandım şimsi 4 yaşında büyük olan paylaşımları fazlalaşıyor gün geçtikçe ve ben kalben çok huzurluyum ikisini yanyana görünce ....Benimde bir tek abim var birbirimize çok düşkün büyüdük halada çok bağlıyız ama gel gör ki o mastırdan sonra yurt dışına yerleşti ailesiyle......Kardeş ana babadan bambaşka bir sevgi aramızda 6 yaş var ama herşeyim o benim....sevincimde hüznümde her daim yanımda geçn yıllarda babamızı kaybettik .....allahım esirgesin annemizede birşey olsa biz hep beraberiz....Çünkü kardeşiz....sen hiç düşünme bence mutlaka kardeşi olsun .....ileride sana teşekkür edecektir.....eminim buna

Benim de 10yaşında oğlum var.İşleri güçleri bahane ettik erteledik,Malum hayat şartlrı,gelecek kaygısı.Fakat burada bu kadar anlamlı duygusal konuşmalardan sonra ikinciyi yapmamak kaçınılmaz oldu diyebilirim.

ey ebeveynler bencil olmayın knedinizi düşünmeyin çocuğunuzun yarınlarıunın düşünün.bi düşünü çocuğunuz tek oldu ve hiç arakdaşı yok danışacağı kimse yok en kötüsü siz vefat ettğinzide dayanacak sığınacak kapısı olamayacak ğer kardeşi olursa ona sığınıor zor durumlarda bencil olşmayın çocuğu düşünün akıllı mantıklı olun ebeveyn olcanız bide

bence bizle değil eşinle ve oglunla konusmalısın
onların gönülünün ne istedigi daha önemli..

Benimde 15 aylik bi kizim var gurbetteyim yalniz basimayim annem Turkiyede ve cok uzakta yani yardimcim yok ama hem kizima bir arkadas hemde cok gec olmasin diye 3-4 aya kadar yine hamile kalmayi dusunuyorum Allah nasip ederse hem kizimda doguma kadar 2.5 yasina gelir vede okula baslar bende rahetca bebegimle ilgilenirim bence gec kalmadan karar vermelisin cunku tek cocuk olmak zordur bence

Tek çocuk büyütmek gerçekten zormuş arkadaşlar. 8 yaşında bir oğlum var hep kardeş isterdi,yanlız oynamayı sevmez ya komşulara gider,yada bize arkadaş çağırırdık.Veya biz arkadaş olurduk ona. Kardeşi olması konusunda bizde kararsızdık.:uhm:Olsunmu olmasınmı derken en sonunda karar verdik.Yüce Rabbimde bize minik kızımızı Yağmurumuzu verdi.hihoyyyt Kızım şimdi 5 aylık tekrar anne olmak çooook hemde çooook güzel.Oğlum ise kıskanmadan kardeşini seviyor ve eminimki iyi anlaşacaklar.Çünkü daha şimdiden iyi anlaşıyorlar.Mesela kızım illa yanında biri olmasını istiyor odada yanlız kaldımı başlıyor ağlamaya.Benimde işim olunca imdadımıza abimiz yetişiyor ona şarkı söylüyor,konuşuyor bende bu sayede işimi hallediyorum.kaydirigubbakcemile5Şimdiki aklım olsaydı arayı bu kadar açmaz daha önce doğururdum ama şimdide memnunum.Karar veremeyen arkadaşlara tavsiyem annelerimizin ninelerimizn sözü;'bir çocuk hiç çocuk,iki çocuk karar çocuk' kesinlikle bir kardeşleri olmalı çocuklarımızın diyorum. hihoyyyt

arkadaslar ayrı ayrı hepınıze gercekten tesekkur edıyorum bende bu soruyla basbasa kalanlardandım.acaba ıkıncı cocuk sartmı dıye gunumuzun sartlarında ama hıc bır sey umrumda degıl ve kararımı verdım ben ozellıkle kendı rahatımı dusundum ama kızımı cok zor buyuttum yalnızdım yardım alamadan ve gercekten zordu.ama ben yıne bu zorlugu goze alarak kızımı yalnız bırakmamaya karar verdım.tekrar hepınıze cooooooooooook tesekkur edıyorum

kardesler herzaman birbirlerine destek olmuyor yalniz
birbiriyle hic gorusmeyen alakasi bile olmayan kardesler var
bu daha da uzucu tek cocuk olmaktan
kardesler arasi bagi iyi tutabilecekseniz yapin bence yoksa kardesim var ama yok durumuna duserler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…