• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk fikrine tekrar merhaba.

Aman ya o bence sadece tek çocuk olmasın diyerek istiyor.
Ama kendince bir zaman dilimi de koymuş.
2018-2019
Oldu paşam diyesim geliyor.
Zeynep mesele aslında bana göre sadece KARDEŞ.
İnan Kardeş kelimesine çok fazla mana yüklemesem asla istemem ama işte maalesef ben de artık düşünür oldum bu mevzuyu
Zamanına eşinin karar vermesi sana itici gelmiş.O konuda haklısın.Doğuracak olan sensin.Bir de bizim toplumumuzda da çok rahatsız ediliyoruz malesef.2.çocuk yapmıyor musunuz?Yapın 1 tane daha.Yok yaşınız gelince zor olur demelerİstiyoruz desen bir türlü,istemiyoruz desen bir türlü.Belki eşinin de istemesinde çevrenin etkisi vardır.Bu soruyu duymaktan bıkmıştım zamanında.

ahaha aman sus babası duymasın :KK70:
Nickimi degiştim yine ya..
Millet ''doktor musun'' diye özelimde garip garip şeyler sormaya başlamıştı hehe
Ciddi misin, sesli güldümm ahahaha :D :D :D
Boşver ya güzeldi o bencee :skandal:

Bir de şöyle düşün .
Mesela oğlum şu an lise sonda.Seneye üniversite için evden kopacak.Ama kızım bana arkadaşlık edecek.Tabii ki zor bebekle uğraşmak ,belki eşin de ileride yalnız kalmaktan korkuyordur .
bende kızıma kardeş istemiyorum. Ama ilk çocuk kız olunca mı böyle oluyor acaba:) Şu an çok keyif alıyorum onunla dışarda evde. Bozulsun hiç istemiyorum. Acaba oğlum olsa böyle eğlenceli geçer miydi yine diyorum:))

bende kızıma kardeş istemiyorum. Ama ilk çocuk kız olunca mı böyle oluyor acaba:) Şu an çok keyif alıyorum onunla dışarda evde. Bozulsun hiç istemiyorum. Acaba oğlum olsa böyle eğlenceli geçer miydi yine diyorum:))
Kız çocuğu farklı derlerdi de inanmazdım.Dilleriyle kendilerini sevdiriyorlar.Ama hazırlıklı ol O da bir yandan kardeş demeye başlar.
ahaha aman sus babası duymasın :KK70:
Nickimi degiştim yine ya..
Millet ''doktor musun'' diye özelimde garip garip şeyler sormaya başlamıştı hehe
Konu dışına çıkmayayım diye soramamıştım.Diğer 2 nickin de güzeldi.Bu o kadar değil.

Kız çocuğu farklı derlerdi de inanmazdım.Dilleriyle kendilerini sevdiriyorlar.Ama hazırlıklı ol O da bir yandan kardeş demeye başlar.

Konu dışına çıkmayayım diye soramamıştım.Diğer 2 nickin de güzeldi.Bu o kadar değil.

Peki dönüş yapayım doktora :)

Yaş farki oldukca daha güzel oluyor kardeşler arasinda oglunuz tam abi olacak . Ve tabi kısmet ama tek çocuk daha zor ona bi dayanak lazim ve kiziniz yoksa bence olana kadar deneyin benim niyetim bu :)

Kıymetli hatunlar kısa ve öz geçecegim.

9 yaşını bitiren bir çocugum var

Eşim 42 ben 34 yasındayım.

Aşırı 2.çocuk karşıtı biri olarak dün eşim tekrar 2.çocugu istiyorum dedi 2018 yılında :)

Sorun şu ki.

Hadi dogurdum diyelim 2 çocuk arası ciddi yaş farkı olacak. (11 yaş)

İnanın çok kararsızım.

Pişman olur muyum diyorum yapmadıgım için ama sonra resmin bütütüne bakıp bu dunyaya 2. bir çocuk daha neden diyorum..

Aşırı rahatlıga düşkün biriyim ve çalışıyorum.

Her şeye baştan başlamak bana çok korkunç geliyor.

Yaş etkisi de var sanırım özellikle eşimin yaşı :)

Evet sizce şu evhamlarımda haksız mıyım ?

Bu arada eşimin ailesi de kendi ailemde başka memleketteler.

Çöpsüz üzüm gibiyiz burada.
ben 31 eşim 45 yasında ıken ılk cocugumu dogurdum onumuzdekı ay yasına gırecek, maddı ımkanım ıyı olsa (suan evımızın kredısı ve baska borclar var) 35 e kadar bır ıkıncıyı daha dogururdum ama onemlı olan o çocuga ıyı bır gelecek saglayabılmek oldugu dusuncesınde oldugum ıcın ve bakacak kişi çalışan annelerde çok büyük sorun olduğundan bize bir tane yeter diyorum , kendimde tek çocuğum ve hiç kardeş istemedim hayatım boyunca...
gercı esımın ılk evlılıgınden oğlu var su an 11 yasında ve bakıyorum kan çekiyor bırbırlerını cok sevıyorlar ve haftada bır görüşmelerine rağmen aralarında farklı bir iletişim var umarım ilerde de birbirlerine destek olurlar.... o nedenle de içim rahat zaten bir abisi var ;)
ve kız çocuk bambaşka birşey anneye arkadaş,dost, yardımcı iyiki kızım olmuş Allah ona uzun ömürler versin, kızınız yoksa deneyin eğerki imkanalrınız elverişli ise yaşınız daha genç ve çocuklar arası yaş farkı sorun olmaz eminm olun..

Ben de tek çocuğum bir kardeşim olsun isterdim .Hayatta hiç bir arkadaşı kardeşin gibi sevebileceğini düşünmüyorum.Belki kardeş özlemimden kaynaklanıyordur bilemiyorum.Bu hayatta çıkarcı olmayan kimse yok belki bir kardeşim olsaydı her şey bambaşka olurdu diyorum.Tabi bunlar hep varsayım.
Benim kardeşim var evet iyi ki var
Olmasaydı nasıl bir eksiklik bilmiyorum.
Kızım 1.5 yaşında ikinciyi hiç düşünmüyorum.
İkinci bebeğe karar vermek daha zormuş.

Benim ve kardeşimin arası 8 yaş, en yakın arkadaşım ve kardeşinin arası 11 yaş. Oldukça memnunuz, problem olmuyor bizim ve ailelerimiz için.

Kuzenim de geç evlendi biraz, şuan 43 yaşında ve eşi 2. Çocuklarını doğurmak üzere.

Gibi gibi... Örnek çok. Bence sizin psikolojik durumunuz dışında, engel bir durum yok.

Bizim doğduğumuz dünyada bir öncekine göre kötüydü, Hergün daha kötü. O yüzden buna bakarak vazgeçmeyin.

Çocuğunuzu bu dünyada yapayalnız bırakmayın, kardeşi olmalı. Paylaşmayı, kardeş sevgisini, anne baba yokken de aile olabilmeyi ve daha birçok şeyi öğrenmesine fırsat verin.

Kardeş harika birşey. Sırf kendinizi düşünerek hareket etmeyin. Bencillik etmeyin ve 2. Çocuğu ciddi ciddi düşünün :)

Eşinizin yaşı da fazla değil ki. Şuan günümüz şartlarında Zaten genelde erkekler ilk çocuklarına 33-34 lerde sahip oluyor. 42 gayet ideal, normal bir yaş.

İkinci bebeğiniz şimdiden hayırlı olsun :))))

Bilmiyorum, tek çocuk fikri bana çok hoş gelmiyor. Oğlumun eksik kalan yönlerini düşünüyorum, bir de tam bir aile dinamiği yokmuş gibi. Ama bakıyorum pek çok anne ve çocuk da rahat bu konuda. bunun için ayrı konu açmayı düşünüyordum ama hazır tek çocuk anneleri varken burada, size de sorayım; zorlanmıypr musunuz tek çocuk annesi olarak? Oğlunuzla oyunlar oynayabiliyor musunuz? Bu yönünün eksik olduğunu düşünmüyor musunuz?

Benşm annem mesela hiç ilgili bir anne değildi ama biz 3 kardeş hiç sıkılmazdık zaten. Kendi dünyamızdaydık. Şimdi ben oğlum için bunun kırk katı mücadele etsem de, bizim saatlerce hiç anne baba görmeden oynadığımız oyunların, kavgaların tadını bulamadığını düşünüyorum. Ve sıkıldığını görüyorum.

Bilmiyorum, tek çocuk fikri bana çok hoş gelmiyor. Oğlumun eksik kalan yönlerini düşünüyorum, bir de tam bir aile dinamiği yokmuş gibi. Ama bakıyorum pek çok anne ve çocuk da rahat bu konuda. bunun için ayrı konu açmayı düşünüyordum ama hazır tek çocuk anneleri varken burada, size de sorayım; zorlanmıypr musunuz tek çocuk annesi olarak? Oğlunuzla oyunlar oynayabiliyor musunuz? Bu yönünün eksik olduğunu düşünmüyor musunuz?

Benşm annem mesela hiç ilgili bir anne değildi ama biz 3 kardeş hiç sıkılmazdık zaten. Kendi dünyamızdaydık. Şimdi ben oğlum için bunun kırk katı mücadele etsem de, bizim saatlerce hiç anne baba görmeden oynadığımız oyunların, kavgaların tadını bulamadığını düşünüyorum. Ve sıkıldığını görüyorum.
Ben aşırı ilgiliyim kızımla.
Sıkılmıyorum.
Arkadaş gibi olduk hatta :)
Sinemaya gidiyoruz, alışveriş yapıyoruz
Anne kız konusuyoruz :)

Back
X