• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk fikrine tekrar merhaba.

Ben 24 yaşındayım. Annemi en az 50 60 yaşıma kadar başımda istiyorum. 30 yaşımda "e yeter" diyemem ki. Yani zaten asla yetmiyor. Elbette 54 değil ama 30 da olsan 40 da olsan anneyi babayı kaybetmek büyük travma. Erken oldukça kötüleşiyor :KK43:
İyi de bu çok tutarsız bir arguman. 22 yaşında doğuran bir kadın 24'ün de ölemez mi yani? Doğum sırasında ölen insanlar bile biliyoruz.

Benim babannem ise 100 e yakın yaşadı mesela, 35 oldum diye doğurmamalı mıydı?

Yanlış anlamayın lütfen söyleyeceklerimi, allah uzun ömür versin, yaşınız ilerliyor. Çocukla geçirebileceğiniz zaman kısa olacak. O daha yetişkin olamadan yanından ayrılmış olacaksınız. Anne babayı erkenden kaybetmek çok kötü.

Erkekler sadece ister, burada karar merci sizsiniz iyi düşünün lütfen.

Haklısın ama kadının yaşı yalnızca 34 :)
Ben doğduğumda annem 37 yaşındaymış (2. çocuğum) Büyürken neden arkadaşlarımın anne babaları genç, benimkiler yaşlı mı ne diye düşündüğümü hatırlıyorum. Bunun haricinde hiçbir sorun yaşamadım.

Kimin önce gideceği belli değil. Çocuğa yeterli imkanı sağlayacak sağlıklı bireylerin, hele ki daha 30'ların ortasında olan insanların yaş mevzusunu düşünmeleri bence yersiz.

Yanlış anlamayın lütfen söyleyeceklerimi, allah uzun ömür versin, yaşınız ilerliyor. Çocukla geçirebileceğiniz zaman kısa olacak. O daha yetişkin olamadan yanından ayrılmış olacaksınız. Anne babayı erkenden kaybetmek çok kötü.

34 yaşında kadını gommussunuz ya anca evlenen bile çok bu yaşta. ...

Korkuyorum hem de aşırı.
İnsan çocuktan korkar mı ?
Sanırım evet korkuyorum.
Korkuyla cocuk sahibi olmayın tabii ki.Kendinize zaman verin,duygularınızı tartın.İçten istemelisiniz.Bir çocuğun sorumluluğu kolay değil elbette.Ama isteyerek,yada plansız bile olsa düşüncesi size güzel geliyorsa katlanılır ancak zorluklarına.Sosyal hayatınız değişecek,bir müddet içinde olsa,eve kapanacaksınız.Aynadaki kişiyle kavga ederken bulabilirsiniz kendinizi:kızgın:

kimin kimden önce gideceğini bizler bilemeyiz değil mi.
doğru bulmadım yorumunu

Korkuyorum hem de aşırı.
İnsan çocuktan korkar mı ?
Sanırım evet korkuyorum.
bu derece korkuların endişelerin varsa iyi düşün bence.
cidden yaş farkı biraz sıkıntı.
ben senden de ileri yaşta anne oldum.
güzellikleri kadar zorlukları da var.
çelik gibi sinir gerekiyor bazen.
ama benimkiler ikiz tabi.
o yüzden yüküm çok ağır haliyle.

Merhaba
Düşüncelerinde sonuna kadar haklısın çocuklarımın arasında 7 yaş var oğlum çok istedi bir kardeşi olsun ben de sizin gibi çalışan bir anne ve rahat bir insanım çok düşündük eşimle yapmasak oğluma haksızlık gibi gördük yapsak rahatlığa tam alışmışken sonunda yaptık, ama ben şanslıydım kayınvaldem sağolsun bakarım işinden olma dedi evet zorlandık herşeyi sil baştan yaşamak zor ama iyikiolmuş diyoruz şimdi tabi kuşak farkı çok, keşke bu kadar beklemseydim,karar senin canım ama zor araya bu kadar zaman girince ister istemnez zorlanıyor insan.

Maddi olarak ve psikolojik olarak yetebilecekseniz eğer düşünebilirsiniz..

Arkadaş 24 yaşında diye öyle konuşmuş galiba. 30'unu geçen herkesi otomatikman gömmüş:)
34 yaşında kadını gommussunuz ya anca evlenen bile çok bu yaşta. ...

Beyefendi 42 yaşındaymış. Kimseyi gömmedim ne gömmesi yahu. İyi niyetle yazılmış bi yorumdu. Bu da benim fikrim, iyi niyetle paylaştım. Kendim aileme düşkün olduğum için bu yönden de baktım.

Şimdi kardeş guzel birsey
Fakat
Hayat cok zor... dunya cok kotu... bu zamanda cocuk cok zor... ıkıncıyede aynı ozverı sabır gosterılırken ılk cocugu ıhmal etmemek ... cok zor ınce cızgı.
Bu sebeplerle ben 2. Yı dusunmezken sana dusun dıyemem altından kalkarım dıyorsan cok guzel olur tabıkı
Hakkınıza hayırlısı olsun

İyi de bu çok tutarsız bir arguman. 22 yaşında doğuran bir kadın 24'ün de ölemez mi yani? Doğum sırasında ölen insanlar bile biliyoruz.

Benim babannem ise 100 e yakın yaşadı mesela, 35 oldum diye doğurmamalı mıydı?

Durun ben şöyle geçeyim meydana da en iyisi siz de domates momates bişeyler atın bana bari :) hanımefendi ben bi evlat olarak anneme beni daha erken doğurmadı diye hep kızarım. Bi bakış açısı geliştirdim sadece.

Dün hafta sonunu annemlerde gecirdiğim 12 yaş küçük kardeşimi yolcu ederek evime döndüm.Kardeş başka birşey,yaş,zaman ve mekan üstü:KK200:
Allah kavuştursun. Gerçekten öyle onları görünce insanın yüzü gülüyor. Anneyle bile mesafe oluyor ama kardeş can parçası oluyor:)

Ben 24 yaşındayım. Annemi en az 50 60 yaşıma kadar başımda istiyorum. 30 yaşımda "e yeter" diyemem ki. Yani zaten asla yetmiyor. Elbette 54 değil ama 30 da olsan 40 da olsan anneyi babayı kaybetmek büyük travma. Erken oldukça kötüleşiyor :KK43:

gençken 30 üstünü yaşlı görenlerdensiniz galiba:)
konu sahibine yanlış anlamayın demişsinizde ilk mesajınızda ben bayağı yanlış anladım sizi..
ilk çocuğumu 33 de doğurdum.. herkesin okuduğu bir platformda ne kadar vakit geçirebileceksiniz ki gibi mesajlar hoş olmuyor..

Back
X