• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk fikrine tekrar merhaba.

Ayni konuyu acacaktim baktim ki acilmisi var Ben sizden buyugum 38 yasim,esim 42 ve kizim da 7.cocuk konusu cok onceden kapanmisken ne olduysa esim ve kizim bebek istiyorlar.ben calismiyorum o konuda sorun yok,annemle cok yakin oturuyoruz ve herseyime yardimcidir ama ben karar veremiyorum.bu arada kuzenimle ayni yastayiz 10 yasinda bi oglu var ve dogum yapti o halindwn cok memnun.

Rahatına düşkün iki minnaklı bir anne olarak doğur derim.. kardeş güzel şey kızım ya, zaten büyük de 9 yaşında sen doğurana kadar 11 olur o.. yardımcı bile olur sana hem 11 yaş dediğin de 30 dan sonra kapatıyor farkı zaten, doğur destekliyorum :27:

Rahatına düşkün iki minnaklı bir anne olarak doğur derim.. kardeş güzel şey kızım ya, zaten büyük de 9 yaşında sen doğurana kadar 11 olur o.. yardımcı bile olur sana hem 11 yaş dediğin de 30 dan sonra kapatıyor farkı zaten, doğur destekliyorum :KK53:
Office ah office )))

Eltim 44 yaşında ikinciyi 10 yaş fark varken doğurdu

Ben cesaret edemem gibi geliyor ama herkesin hayatı farklı

Ben tek çocuğum ve tek çocuk
Annesi olarak kalacağım

İkisini çok farklı konumlarda idare etmek önemli

Arada yaş farkı olan arkadaşlar daha yardımcı olur zira birisi yemeğe gitmek isterken diğeri parka gitmek isteyebiliyor yaş farkı artınca
Tek çocuk olmayı nasıl değerlendirirsiniz? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Tek çocuk olmayı nasıl değerlendirirsiniz? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Genelde uzun uzun yazarım da şimdi işim var

Kısaca hiç şikayetim olmadı

Tuuu kaka değil

Hatta işte ileride kardeşi olanları kıskanır vs diyorlar kimseyi kıskanmadım

Bağımsızım huzurluyum kimseye muhtaciyetim yok

İnsanlar kardeş destek olur insan destek ister yalnız hisseder vs diyor ama 40 ıma yaklaştım kardeş ya da destek istemedim

Mesela tek çocuklar ailesinden ayrı adım atamaz vs derler

Topladım bavulumu ailemden 8 saat uzağa taşındım özel sektörde iş buldum vs

Hiç ayyy ailem ne olacak annem çok ağlar vs demedim zira ağlamaz ben de ağlamadım kimsesiz kaldım diye

Bir de ben çocukken tek çocuk olmak daha istisna idi buna rağmen bir sıkıntım olmadı

Genelde uzun uzun yazarım da şimdi işim var

Kısaca hiç şikayetim olmadı

Tuuu kaka değil

Hatta işte ileride kardeşi olanları kıskanır vs diyorlar kimseyi kıskanmadım

Bağımsızım huzurluyum kimseye muhtaciyetim yok

İnsanlar kardeş destek olur insan destek ister yalnız hisseder vs diyor ama 40 ıma yaklaştım kardeş ya da destek istemedim

Mesela tek çocuklar ailesinden ayrı adım atamaz vs derler

Topladım bavulumu ailemden 8 saat uzağa taşındım özel sektörde iş buldum vs

Hiç ayyy ailem ne olacak annem çok ağlar vs demedim zira ağlamaz ben de ağlamadım kimsesiz kaldım diye

Bir de ben çocukken tek çocuk olmak daha istisna idi buna rağmen bir sıkıntım olmadı
Teşekkürler :)
Bir arkadaşım var tek çocuk annesi ve babası da tek çocuk.
Ama arkadaşım 2. kez anne oldu oğlumun bu hayatta bir kardeşi olsun demişti. Söylemi beni etkilemişti ama gene de cesaretim yok :)

Teşekkürler :)
Bir arkadaşım var tek çocuk annesi ve babası da tek çocuk.
Ama arkadaşım 2. kez anne oldu oğlumun bu hayatta bir kardeşi olsun demişti. Söylemi beni etkilemişti ama gene de cesaretim yok :)
Ben de tek çocuğum bir kardeşim olsun isterdim .Hayatta hiç bir arkadaşı kardeşin gibi sevebileceğini düşünmüyorum.Belki kardeş özlemimden kaynaklanıyordur bilemiyorum.Bu hayatta çıkarcı olmayan kimse yok belki bir kardeşim olsaydı her şey bambaşka olurdu diyorum.Tabi bunlar hep varsayım.

Bende korkuyorum ikinci çocuktan. Şimdi iki buçuk yaşında kızım var. Üniversiteye başlayana kadar düşünmüyorum kardeş :KK69: :ıslık: Tabi Allah bilir yine de. Gelecek ne getirir bilemem. Bildiğim tek şey ikinci çocuk için benim tüm hücrelerimle onu istemem gerektiği. Bahane olmadan. Ama demeden. En ufak bir tereddüt varsa içimde gözardı edemem. Allah ferahlık versin kalbinize .

benimde kardeşimle aramda 11 yaş var kardeş gibisi yokkk aşırı düşkünümdür bu zmana kadar yapmamışsın bencede artık düşünme ama çocuğunuz istiyorsa kendiniz bakacaksanız tabiki düşünün evlattan büyük mutluluk varmıdırki

Ben cok seviyorum çocukları, 3 prensesim var. Seneye kışa yine düşünüyorum kardeş gibisi yok

Kıymetli hatunlar kısa ve öz geçecegim.

9 yaşını bitiren bir çocugum var

Eşim 42 ben 34 yasındayım.

Aşırı 2.çocuk karşıtı biri olarak dün eşim tekrar 2.çocugu istiyorum dedi 2018 yılında :)

Sorun şu ki.

Hadi dogurdum diyelim 2 çocuk arası ciddi yaş farkı olacak. (11 yaş)

İnanın çok kararsızım.

Pişman olur muyum diyorum yapmadıgım için ama sonra resmin bütütüne bakıp bu dunyaya 2. bir çocuk daha neden diyorum..

Aşırı rahatlıga düşkün biriyim ve çalışıyorum.

Her şeye baştan başlamak bana çok korkunç geliyor.

Yaş etkisi de var sanırım özellikle eşimin yaşı :)

Evet sizce şu evhamlarımda haksız mıyım ?

Bu arada eşimin ailesi de kendi ailemde başka memleketteler.

Çöpsüz üzüm gibiyiz burada.

buyuk oglum 6 yasindayken kucuk oglum dunyaya geldi, simdi 8 aylik.
dunyanin en esssoooglu oglusu, muazzam bir sey ancak planlasaydim, kesinlikle yapmazdim.
bana iki cocuk cok agir geldi.
kendi gorusumdur, tavsiye ederim yahut etmem, diyemem.

Bence kardesler arasinda yaş farkı olmasi sizi korkutmasın.
Ben yaşımın yakin olduğu kardeşim ve abimle genel olarak anlaşamam ama büyük abimle daha iyi anlaşırız aramizda 11 yaş var.

Yanlış anlamayın lütfen söyleyeceklerimi, allah uzun ömür versin, yaşınız ilerliyor. Çocukla geçirebileceğiniz zaman kısa olacak. O daha yetişkin olamadan yanından ayrılmış olacaksınız. Anne babayı erkenden kaybetmek çok kötü.

Erkekler sadece ister, burada karar merci sizsiniz iyi düşünün lütfen.
Yok artık kimin ne kadar yaşayacağını nereden bileceksiniz ? Annem de beni abimden 8 sene sonra 33 yaşında doğurmuş hala hayatta şükür oğlumu bile gördü çok şükür sağlığı yerinde.

Konu sahibi asıl önemli olan senin fikrin eşinin hayatında senin kadar değişiklik olmucak neticede. Ama olunca olmasaydı demezsin hiç bir anne demez bunu sen de bilirsin ki.

Abimle aramda 8 yaş var. Beni hep kıskandı çocukluğum kendisinden dayak yemek ile geçti o derece :) . Yıllar geçti şimdi birbirimizin kıymetini anladık onu hiç kimseye değişmem.

Kıymetli hatunlar kısa ve öz geçecegim.

9 yaşını bitiren bir çocugum var

Eşim 42 ben 34 yasındayım.

Aşırı 2.çocuk karşıtı biri olarak dün eşim tekrar 2.çocugu istiyorum dedi 2018 yılında :)

Sorun şu ki.

Hadi dogurdum diyelim 2 çocuk arası ciddi yaş farkı olacak. (11 yaş)

İnanın çok kararsızım.

Pişman olur muyum diyorum yapmadıgım için ama sonra resmin bütütüne bakıp bu dunyaya 2. bir çocuk daha neden diyorum..

Aşırı rahatlıga düşkün biriyim ve çalışıyorum.

Her şeye baştan başlamak bana çok korkunç geliyor.

Yaş etkisi de var sanırım özellikle eşimin yaşı :)

Evet sizce şu evhamlarımda haksız mıyım ?

Bu arada eşimin ailesi de kendi ailemde başka memleketteler.

Çöpsüz üzüm gibiyiz burada.
Benim oğlumla kızımın arası 14 yaş.Ve de 2.çocuğa 34 yaşında doğum yaptım.
Benim de eşim istemedi senelerce,razı olmasını bekledim ama razı olmadı.Ama şimdi kızıma aşırı düşkün.
Fakat benim oğlum kardeşinin olmasını çok istiyordu ,hayatta bir kardeşi olsun istedim.
Kendi isteğimle olduğu halde,çalışmadığım halde zorlandım.Artık senelerin verdiği bir düzen ,rahatlık olduğu için birdenbire evde küçük bir bebek,hele de gazlı ,uyumayan bir bebekse çok yorucu olabiliyor.
Şimdi 4 yaşında kızım.İyi ki olmuş,zamanında zorluk çeksem de iki kardeşin birbirine sevgisi herşeye değiyor.Evin neşesi oldu.

Benim oğlumla kızımın arası 14 yaş.Ve de 2.çocuğa 34 yaşında doğum yaptım.
Benim de eşim istemedi senelerce,razı olmasını bekledim ama razı olmadı.Ama şimdi kızıma aşırı düşkün.
Fakat benim oğlum kardeşinin olmasını çok istiyordu ,hayatta bir kardeşi olsun istedim.
Kendi isteğimle olduğu halde,çalışmadığım halde zorlandım.Artık senelerin verdiği bir düzen ,rahatlık olduğu için birdenbire evde küçük bir bebek,hele de gazlı ,uyumayan bir bebekse çok yorucu olabiliyor.
Şimdi 4 yaşında kızım.İyi ki olmuş,zamanında zorluk çeksem de iki kardeşin birbirine sevgisi herşeye değiyor.Evin neşesi oldu.
Of Zeynep adına çok sevindim.
Toto yemiyor ya bende.
Eşim çok istekli ama ııııııh ben fena halde rahatıma düşkün biri oldum çıktım.
Bebek mebek sıkılırım diye kendimi şartlandırıyorum resmen

Of Zeynep adına çok sevindim.
Toto yemiyor ya bende.
Eşim çok istekli ama ııııııh ben fena halde rahatıma düşkün biri oldum çıktım.
Bebek mebek sıkılırım diye kendimi şartlandırıyorum resmen
Bir de şöyle düşün .
Mesela oğlum şu an lise sonda.Seneye üniversite için evden kopacak.Ama kızım bana arkadaşlık edecek.Tabii ki zor bebekle uğraşmak ,belki eşin de ileride yalnız kalmaktan korkuyordur .

Bir de şöyle düşün .
Mesela oğlum şu an lise sonda.Seneye üniversite için evden kopacak.Ama kızım bana arkadaşlık edecek.Tabii ki zor bebekle uğraşmak ,belki eşin de ileride yalnız kalmaktan ürküyordur .
Aman ya o bence sadece tek çocuk olmasın diyerek istiyor.
Ama kendince bir zaman dilimi de koymuş.
2018-2019
Oldu paşam diyesim geliyor.
Zeynep mesele aslında bana göre sadece KARDEŞ.
İnan Kardeş kelimesine çok fazla mana yüklemesem asla istemem ama işte maalesef ben de artık düşünür oldum bu mevzuyu

Back
X