Ikinci cocuk hakkindaki dusuncelerinizi Ogrenebilirmiyim?

mermaid09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
120
39
98
Bu da dertmi denilecek konulardan biri belki ama inanin arkadaslar uzunca bir suredir buyuk bir ikilemdeyim. Once sizlere icinde bulundugum durumu anlatayim sonra da fikirlerinizi sorayim.

Ben evliliginde 6.yili doldurmus ve 4 yasini dolduracak bir evladi olan bir anneyim. Oglum bu yil anasinifina baslayacak. Ve ben gerek cevrenin etkisiyle gerekse yasimin ilerliyor olmasi sebebiyle (32 yas) ikinci cocuk fikri hakkinda gercekten cok ama cok kararsizim.

Once illa bir kardesi olmalimi insanin diye sorguluyorum kendimi.. Benim bir kiz kardesim var ve ona sahip oldugum icin gercekten cok mutluyum. Ama esim tek cocuk, ona baktigimda bir insanin iyi bir insan olabilmesi ya da bencil, egosu yuksek, kibirli bir insan olmamasi icin illa kardesi olmasi gerkmedigini dusunuyorum..
Bir de eger oglum yerine bir kizim olsaydi bu kadar ikilemde olmayacagimi ve mutlaka bir kardes dusunecegimi dusunuyorum. Kizlarla erkeklerin kardes sevgisinin biraz daha farkli oldugunu, erkeklerin biraz daha bagimsiz yapida olduklarini gozlemliyorum.

Sonra kendi acimdan dusunuyorum, illa bir cocugu daha olmalimi insanin diyorum. Hayalini kurdugumda benimde gozumun onune mutluluk tablolari geliyor.kalabalik aile guzeldir diyorum ama bir yandan da..acaba diyorum.

Ogluma tek cocukken saglayabileceklerimi bir kardesi oldugunda hayal ettigim olcude saglayamayacagimi biliyorum. Lutfen cok egoistce bir dusunce oldugunu solemeyin inanin ben kendi kendimi de surekli didikliyorum..bir kardesle maddi seyler kiyaslanamaz bunu bende biliyorum ama iste anne yuregi henux olmayan birseyi oglum kadar dusunemiyorum..

Sonra bir de yapmak istediklerim geliyor aklima..ikinci bir cocukla bunlari da gerceklestiremeyecegimi biliyorum. Ama bir yandan da iste..yeni bir bebegin o cennet kokusunu bir kez daha icime cekmenin hayalini kurmuyor deilim..

Bu da dert mi deilmi..inanin bir dert icimde..vakit cok hizli geciyor ve eger ikinci bebegin yapacaksam bunu da bir an once gerceklestirmeliyim kardeslik baglarinin daha kuvvetli olabilmesii ve elbette yasimin geregi..

Lutfen dusuncelerinizi benimle paylasin, inanin ben tek basima cok karmasigim..

Benim oğlum 7 yaşında kardeşi olmasını çok istiyor ve her gün ağzında kardeş lafı, öyle ki odasında kardeşi için beşik koyabileceğimizi bile söyledi. Bir çocuğun kardeşi olması hakkı mıdır? sırf bir çocuğun kardeşi olsun diye tekrar çocuk yapmak biraz haksızlık mıdır? gibi kafamda deli düşünceler....

Sizin yaşadığınız ikilemi herkes yaşar ve genelde tekrar çocuk sahibi olmakla sonuçlanır.

Yarama tuz bastınız ,benimde 7 yaşında bir oğlum var bu yıl okula başlayacak ben öğretmenim ve ikinci bir çocuk baştan yeni be bek çok zorr ,illa herkesin kardeşi olunca paylaşımcı olacağına inanmıyorum oğlum bir çok kardeşi olan çocuktan daha uyumlu ve paylaşımcı 4 yıldır kreşe ,jimnnastiğe gidiyor yani arkadaş açlığı çekmiyor ,sürekli çocuklu arkadaşlarla görişüyoruz ve babamız çok oynar oğlumla yani ben imkanlar açısından tek çocuk diyorum yinede bazen acaba diyorum ....

Inanin ben de ayni deli dusuncelerdeyim..benim oglum ise kardes istemedigini soyluyor henuz tabii okul basladiginda dusuncelerinizi ne olur bilinmez..

Bir cocugun kardesinin olmasi.. Hakkidir aslinda.. Dusunuyorum da ilerde beni neden yalniz biraktiniz hayatta diye soracak olursa..hersey aslinda senin icindi demek yeterli olurmu..bilemiyorum

Sirf bir cocugun kardesi olsun diye cocuk yapmaksa..haksizlik gibi geliyor
Bu deli dusunceler beni de hic rahat birakmiyor..

Dördüncü çocuğu dogurmus ve dört çocuk annesi olarak diyorum ki; iyi ki dogurmusum...

Hayatım kısıtlanmadi mı elbet kisitlandi..
Hayatimin son on yılını bebek bezi ve mamasiyla geçirdim. Uykusuz geceler hala sürüyor . Hastanelerde kaç gece sabahladim bilmiyorum. Ama iyi ki dogurmusum..

Hayatima renk ve bereket geldi. Paylaşım eğlence dizboyu... Evim kreş gibi. Evimin temizliği kar yagarken kapının önünü temizlemek gibi.. Ama iyi ki dogurmusum. ..

İnanın 2. meleğiniz anne rahmine düştüğü andan itibaren bu düşüncelerinizin
hepsi yok olacak.

Tecrübeyle sabittir :)

O imkanlar yokmu ah o imkanlar..
Cok sukur esimde bende kamuda iyi pozisyonlarda calisiyoruz. Ikinci bir cocugu da rahatlikla buyutebiliriz belki ama iste benim kafamda hayalini kurdugumda sekilde degil. Rahat bir hayati olsun istiyorum cocugumun. Hayatta bir kardesinin oldugunu bilmekte guzel ama ..hayat acimasiz gercekten ve maddiyat bir cok zaman bircok seyin onune gecebiliyor..

Ne mutlu size.. Nasil da belli oluyor anlatisinizdan yasadiginiz hakli mutluluk.. Inanin uykusuz geceler, bebek bezler, mamalaryla ugrasmak zoruma gitmiyor. Severek severek yaptim daha once ve bir kez daha severek severek yaparim.. Ben ogluma hayalini kurup saglayamadigim hayat icin uzulurmuyum onunfarkina varmaya calisiyorum belkide..

Benimde 4,5 yasında bir oğlum var ve şuan Allah a hamdolsun ikinci bebeğime hamileyim 29 haftalık.28 yasındayım,30 yasıma kadar kesınlıkle bebek dusunmuyordum.Ama bıryandanda hep dua edıyordum rabbıme en dogru zamanda içime o duyguyu ver dıye,ve istedim.Tekrar o muhtesem duyguyu yasamak ıstedım.benımde acabalarım oldu baştan ama bebişimi içimde her hissedişimde butun soru işaretleri uçtu gıttı.Calıştım,bıryandan dısarıdan okumak ıcın cabaladım bıryandanda evde oğlumla ugrastım.Sımdıde gebeyım ve hala okumaktayım.ınanın rabbım kolaylıgını verıyor.ılerıde dahada zorlanıcaksınız rahata alıstıkca,karar sızın ama bence hıc dusunmeyın...

Canım hep acabalarim oldu başlarda. .
Ama inan onlar o melekler riziklariyla geliyor.

Ilk cocukta araba
Ikincide ev
Ucuncude daha güzel bir araba
Dördüncü de kendi işimi kurdum.

Ben bir çocuğun diğer bir çocuğa kardeş olsun diye doğurulmaması taraftarıyım. Her çocuğun kardeşi olacak diye de birşey yok. Hele hele iyi kardeş olacaklar diye bir şart hiç yok.

Ben tek çocuğum hiçbir sakıncasını görmedim, hele de paylaşımcı olmaz lafı tam bir yalan. Tek sıkıntı aile bireyleri yaşlanınca tüm sorumluluğu üstlenmek oluyor.

Kardeşten öte dostlarımla asla yalnız değilim. Kardeşinizi seçemezsiniz ama dostlar seçilmiş kardeşlerdir diyenlerdenim.

Canınız yeni bebek istiyorsa ve imkanlarınız 2 çocuk için uygunsa yapın, yoksa çocuğunuzun bir kardeşi olması diye değil. (bkz. hybris)

Son düzenleme:

Kimse mükemmel imkanlarla okumuyor ki... Ne babalar var 8, 9 çocuk okutan ve küçük işte çalışan. Ben de orta bir ailenin kızıyım. Şimdiye kadar boş geçen tek yazım olmadı benim. Her yaz tarlalarda çalıştım, calısıyorum. Annemlere çok kızardım hala da kızıyorum neden çalıştırıyorsunuz diye. Ama farkettimki o işler sayesinde ben olgunlaşmışım. Yan gelip yatmaktansa iş biliyorum yazları. Kışın okuyorum, yazın çalışıyorum. Ve inanınki hiç bir iş gözümü korkutmuyor, nolursa yapabilirim. Oğlunuza imkan sağlayayım derken tepenize çıkartmayın derim. Kardeş en doğal hakkımız, hiç korkmayın düşe kalka büyüdük, büyüyoruz... Kimse acından ölmüyor, sizdeki imkanların 10da biriyle kaç çocuk okutuyor millet, bu kadar korkmayın herşeyin çaresi var şu hayatta :)

benim oğlum 3 yaşında eğer biraz uslu bir çocuk olsaydı hemen düşünürdüm ama maalesef biraz hiperaktif. o yüzden biraz daha bekliycem ama seninde dediğin gibi bencil olmaması, paylaşmayı öğrenmesi için kardeşin önemli olduğunu düşünüyorum ve 2. çocuk olduğunda şimdi sağladığın imkanları sağlayamayacağını söylemişsin ama bence bu da iyi bir şey. bir çocuğa her türlü imkanı sağlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum ama maalesef dayanamıyoruz. ve ayrıca ilerde biz başında kalıcı değiliz. başımıza herşey gelebilir. bu durumda bir desteği, kardeşi olması iyi olacaktır. tabi bunun için önce anne ve babanın kendini hazır hissetmesi gerekir bence. çünkü sorumluluk ikiye katlanacak. tabi eşinin sana ne kadar destek olduğu da önemli.

aslında 2. cocuk cok korkutu banada gelıyor
hanı ben cocukları cok sevıyorum orası net
ama 2. cocuk ben 26 yasındayım ve suanda 2.cocuguma hamıleyım
neden hamıleyım reglı gunlerı bıtımınde yaptıgımız korunmasız bırlıktelıklerın sonrasında esım korunmayacagız sanıp cok pardon oyle devam ettı
daha onceden yaklasık 9 ay once prez. ıcımde kalarak hamıle kaldım ve kesınlıkle ıstemedıgım ıcın aldırdım sonra pısman oldum
ılk evladım benım tup bebek Allah benım cezamı verecek nasıl aldırırım dıye cok dusundum onun vıcdan azabıyla reglım 4 gun suruyor 4 gun ve 5 gunler korunmadık 2 ay e tabı olmadı sonrakı ay esım rast gele bır gun korunmayacagız zannedınce olan oldu hamıleıym pısman degılım
ama yasım genctı aslında nankorluk bılıyorum ılk cocugumu cok aradım zor buldum zor dogurdum sımdı bunuda 3 ay duzenlı ılıskıye gırıp yapamıyor olsaydık buda fakrlı olcaktık bu dusuncelere gırmıcektım
ama 1 cocuk hıc bısey bence manevı olarakta 2.cocuk nasıl olacak bılmıyorum
hıc bır zaman okey ben hazırım dıye hamıle kalamayacaktım hazır olmucaktım ona emınım
olmasaydı uzulmeyecek olsaydı sevınecektım bu boyle ote yandan kız demıssın
ben kesınlıkle Allahtan ne dıledıysem bana nasıp ettı cok sukur bu evladımında ılkı gıbı erkek olmasını ıstıyorum ve oylede oldugunu dusunuyorum yanılıyor olabılırım
benı tıkayan nokta
Allah gunah yazmasın
ben oglum kadar sevebılecekmıyım bu bebegımı ? gercekten bılmıyorum.

Bunun için bende konu açmıştım ne mi oldu hiçç öyle bekliyorum hala :) Kızım 3 yaşına giricek aralıkta...Kesinlikle kardeşi olmalı evet ama ne zaman olacağını Allah bilir.Tek başıma zor bir ortamda yaşadığım için biraz zor geliyor ama olması lazım.Bilmiyorum İnşallah kendiliğindne olur diye düşünüyorum :) Çünkü aksi takdirde kendimi hiç hazırlıklı hissedemeyecek gibiyim...Hoş korunurken nasıl olacaksa kendiliğinden oda ayrı bir olay tabi :) Neyse ben kendime çekeyim Allah ne zaman uygun görürse gelsin ikinci bebek.Haa ama birde şu var kendimi 2 çocuklu biri gibide hissedemiyorum.Garip geliyor çok yaşlıymışım gibi ne alakaysa 26 yaşıma giricem aman zor bir konu yaaa :

Son düzenleme:

canım bende 27 yaşıma giricem çocuk sayısı değil ama kendimi çocuklu biri gibi hakla hissedemiyorum yani hala çocuğum. bende çocucuğumla büyüyorum ama eğlenceli oluyor. bende bu yıl çocuğumu biraz akıllanır, uslanır umuduyla anaokuluna göndericem. faydalı olacağını düşünüyorum. eğer işe yararsa 2. çocuğu düşünücem sanırım. çünkü yaşım geçerse enrjim yetmeyecek diye korkuyorum. genç anne olmak güzel bir şey. hele birde kızım olursa aramda çok büyük bir yaş olsun istemem onunla arkadaş gibi olmayı çok isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…