Dört kardeşiz biz, annem çok büyük zorluklarla büyüttü bizi, ancak ailece çok büyük sıkıntılar yaşadık;
Mesela annem hastalığında 8 yıl yattı, gün oldu dördümüz yetişemedik, onu kaybettik acısında destek olduk birbirimize, yokluk gördük, sıkıntı gördük, hayatta her şey oluyor. Bazen ya tek başıma olsaydım diye düşünüyorum, içim ürperiyor. Akrabalar falan boş, kimse kimseye sahip çıkmıyor. Ama kardeş öyle değil, iyi kötü insan sarılıyor birbirine. Bugün düşündüğümde iyi ki varlar diyorum.
Ebeveynler için tabi ki çok zorlu bir süreç evlat yetiştirmek ama bana değer gibi görünüyor. Anne olma ihtimalim yok ama bir ya da bir kaç evlat sahibi olmak her halde dünyada bir insanın başına gelebilecek en güzel şey. İmkanınız varken bir tane daha olsa, hem evladınıza kardeş, hem size yeni bir mutluluk olur diye düşünüyorum.
Ben bir çocuğun diğer bir çocuğa kardeş olsun diye doğurulmaması taraftarıyım. Her çocuğun kardeşi olacak diye de birşey yok. Hele hele iyi kardeş olacaklar diye bir şart hiç yok.
Ben tek çocuğum hiçbir sakıncasını görmedim, hele de paylaşımcı olmaz lafı tam bir yalan. Tek sıkıntı aile bireyleri yaşlanınca tüm sorumluluğu üstlenmek oluyor.
Kardeşten öte dostlarımla asla yalnız değilim. Kardeşinizi seçemezsiniz ama dostlar seçilmiş kardeşlerdir diyenlerdenim.
Canınız yeni bebek istiyorsa ve imkanlarınız 2 çocuk için uygunsa yapın, yoksa çocuğunuzun bir kardeşi olması diye değil. (bkz. hybris)[/
Dostlar secilmis kardeslerdir.. Ne guzel bir ifade.. Bende cok dusunmusumdur bunu.. Bir cocugun diger bir cocuga kardes olsun diye dogurulmamasi da dogru ama dusunuyorum da ikinci cocugu yapmaya kara verirsem bu en cokta oglumu hayatta yalniz birakmamak amaciyla olur..
Tek cocuklarin gelisimiyle alakali bir sorun olmadigini en cokta esimden biliyorum, oldukca verici ve sevecen bir es ve baba.. Bazen ona soruyorum bir kardesinin olmadigi icin kendini yalniz hissediyormusun diye verdigi cevap hayatimda hicbir zaman olmamis olan birseyin yoklugunu nasil hissedeyim..
Bu da dertmi denilecek konulardan biri belki ama inanin arkadaslar uzunca bir suredir buyuk bir ikilemdeyim. Once sizlere icinde bulundugum durumu anlatayim sonra da fikirlerinizi sorayim.
Ben evliliginde 6.yili doldurmus ve 4 yasini dolduracak bir evladi olan bir anneyim. Oglum bu yil anasinifina baslayacak. Ve ben gerek cevrenin etkisiyle gerekse yasimin ilerliyor olmasi sebebiyle (32 yas) ikinci cocuk fikri hakkinda gercekten cok ama cok kararsizim.
Once illa bir kardesi olmalimi insanin diye sorguluyorum kendimi.. Benim bir kiz kardesim var ve ona sahip oldugum icin gercekten cok mutluyum. Ama esim tek cocuk, ona baktigimda bir insanin iyi bir insan olabilmesi ya da bencil, egosu yuksek, kibirli bir insan olmamasi icin illa kardesi olmasi gerkmedigini dusunuyorum..
Bir de eger oglum yerine bir kizim olsaydi bu kadar ikilemde olmayacagimi ve mutlaka bir kardes dusunecegimi dusunuyorum. Kizlarla erkeklerin kardes sevgisinin biraz daha farkli oldugunu, erkeklerin biraz daha bagimsiz yapida olduklarini gozlemliyorum.
Sonra kendi acimdan dusunuyorum, illa bir cocugu daha olmalimi insanin diyorum. Hayalini kurdugumda benimde gozumun onune mutluluk tablolari geliyor.kalabalik aile guzeldir diyorum ama bir yandan da..acaba diyorum.
Ogluma tek cocukken saglayabileceklerimi bir kardesi oldugunda hayal ettigim olcude saglayamayacagimi biliyorum. Lutfen cok egoistce bir dusunce oldugunu solemeyin inanin ben kendi kendimi de surekli didikliyorum..bir kardesle maddi seyler kiyaslanamaz bunu bende biliyorum ama iste anne yuregi henux olmayan birseyi oglum kadar dusunemiyorum..
Sonra bir de yapmak istediklerim geliyor aklima..ikinci bir cocukla bunlari da gerceklestiremeyecegimi biliyorum. Ama bir yandan da iste..yeni bir bebegin o cennet kokusunu bir kez daha icime cekmenin hayalini kurmuyor deilim..
Bu da dert mi deilmi..inanin bir dert icimde..vakit cok hizli geciyor ve eger ikinci bebegin yapacaksam bunu da bir an once gerceklestirmeliyim kardeslik baglarinin daha kuvvetli olabilmesii ve elbette yasimin geregi..
Lutfen dusuncelerinizi benimle paylasin, inanin ben tek basima cok karmasigim..
olmuyor maalesef 5 kez tüp bebek denedik hepsi negatifBoşanmış olmanıza çok üzüldüm. Tek başına inanin çok zor. Babasına da sorumluluk düşüyor. Boşanmış bile olsanız bu çocuklar onun da çocukları. Allah size güç kuvvet versin.
Üzüldüm. Çocuğunuz olmuyor mu?
Allahtan umudunuzu kaybetmeyin.
Allah bağışlasın çocuklarınızı Allah hiç ayırmasın sizi...
bende ilk evlendiğimde hep çok çocuk hayali kurardım 4 değil belki ama 3 tane olsun isterdim.....
ama bu sadece hayalimde kaldışimdi artık 3çocuktan vazgeçtim de 1 tane bari olsaydı onada razıydım......
şimdi sizin mesajınızı okuyunca öyle heves ettim ki size....
bende 4 kardeşim ve iyiki de kardeşlerim var diyorum insan ömrünün her anında kardeşine olan ihtiyacı hiç bitmiyo bence çocukken oyun arkadaşı oluyo, büyüyünce dert ortağı
konu sahibi de bence hiç düşünmeden 2. ye hamile kalsın diyorum....
ilerleyen zamanlarda pişmanlık yaşamasın.....
her çocukrızkınla gelir dünyaya...
Allah bağışlasın çocuklarınızı Allah hiç ayırmasın sizi...
bende ilk evlendiğimde hep çok çocuk hayali kurardım 4 değil belki ama 3 tane olsun isterdim.....
ama bu sadece hayalimde kaldışimdi artık 3çocuktan vazgeçtim de 1 tane bari olsaydı onada razıydım......
şimdi sizin mesajınızı okuyunca öyle heves ettim ki size....
bende 4 kardeşim ve iyiki de kardeşlerim var diyorum insan ömrünün her anında kardeşine olan ihtiyacı hiç bitmiyo bence çocukken oyun arkadaşı oluyo, büyüyünce dert ortağı
konu sahibi de bence hiç düşünmeden 2. ye hamile kalsın diyorum....
ilerleyen zamanlarda pişmanlık yaşamasın.....
her çocukrızkınla gelir dünyaya...
sağol canım.....meleğim canım benim
çok şey söylemek istiyorum sana ama kelimeler yetersiz anlamsız sözler klişe biliyorum
ama sen umudunu yitirme çünkü inan olucak
sağol canım.....
kimi zaman umudum kalmıyo hiç
seni yeniden gördüğüme sevindim arkadaşım
nerelerdeydin hiç görünmez oldun...:26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?