Ikinci cocuk hakkindaki dusuncelerinizi Ogrenebilirmiyim?

Çok özendim size. Hep hayalimdi çok çocuklu olmak. Ama çok geç anne olabildim. Zaten boşandım da çocuklarımın babasından.
Uykusuzluktan yorgunluktan ve çocukların bu aralar hastalıklarından şekil değiştirdim resmen.
5 saat bölük pörçük uyuyabiliyorum maksimum.
Ama her akşam işten eve koşarak gidiyorum. Cıvıltılarını duyayım da dinleneyim diye.
Ben de aynen sizin gibi diyorum. İyi ki doğurmuşum

Oğlum plansız gebelikti.
Doğurana kadar kızım çok sevdim.
Oğlumun varlığından memnundum ama kızım bir başkaydı.
Vicdan azabı da duydum.
Henüz 2 yaşındaydı kızım çünkü. Bana çok ihtiyacı var ve ben çalışan bir anneyim, zamanından çalacakmışım gibi hissediyordum.
Şimdi hayretler içindeyim.
Nasıl oluyor da her ikisini eşit derecede sevebiliyorum.
ve artık biliyorum.
Kızıma verdiğim en güzel hediye kardeşi...

aynı yaştayız ve oğlunuzda oğlumla aynı yaşta.ben ilkokul 1 e başladığında ikinciyi yapmak istiyorum kararım bu yönde.çalışıyorum bi taraftan.ama kesin kararım oğlum okula başladığında kardeş bilinci olduğunda yapmak hamileliklerimin riksli olduğuda bir gerçek ama herşeye rağmen oğlum yalnız kalmasın istiyorum Allah kısmet ederse

Ben 2.çocuğu düşünmeyenlerdenim..

Sebebi İstanbul'da kimsemiz yok ve ben çalışan bir anneyim ..Annelik zor..Bu durumu 2.defa üstlenebileceğimi pek sanmıyorum..

Allah bağışlasın çocuklarınızı Allah hiç ayırmasın sizi...
bende ilk evlendiğimde hep çok çocuk hayali kurardım 4 değil belki ama 3 tane olsun isterdim.....
ama bu sadece hayalimde kaldı şimdi artık 3çocuktan vazgeçtim de 1 tane bari olsaydı onada razıydım......
şimdi sizin mesajınızı okuyunca öyle heves ettim ki size....
bende 4 kardeşim ve iyiki de kardeşlerim var diyorum insan ömrünün her anında kardeşine olan ihtiyacı hiç bitmiyo bence çocukken oyun arkadaşı oluyo, büyüyünce dert ortağı

konu sahibi de bence hiç düşünmeden 2. ye hamile kalsın diyorum....
ilerleyen zamanlarda pişmanlık yaşamasın.....
her çocuk rızkınla gelir dünyaya...

Son düzenleme:
oğlum 9 aylıkken hamile olduğumu öğrendim.. takdir edersiniz ki bebeği henüz çok küçük olan hiç bi kadın yeniden anne olmaya hazır değildir psikolojik olarak.. evet değildim.. ama kendimi hazır hissetmiyorum diyerek allahın verdiği cana kıymak da haddim değildi yani... bi de kızım oldu.. o kadar güzel oynuolar ki, kimseyi aramıyolar.. birbirlerine yetiyolar.. oğlum kardeşim gelmeden bir yere gitmem diyor kızım bi şey alacak olsam abime de alalım diye 2 tane alıyo direk...
Kardeş candır... benim 20 ve 24 yaşında iki kardeşim var... babam gittiğinde birbirimize öyle güzel destek olduk ki.. sokakta babasına sarılmış kızları gördüğüm de ister istemez bakardım imrenerek..benim güzel kardeşim de görürdü üzüldüğümü hemen dikkatimi başka yere çekmeye çalışırdı.. türlü türlü şaklabanlıklar yaparak güldürürdü kendine..
annem hastalandığında yine hastanede yatağının başında biz vardık.. kardeşim hüngür hüngür ağlarken, sana bişey olursa ben naparım diye hastaneyi inletirken, ona sarılan, destek olan,onu en iyi anlayan yine ben ve kardeşimdi..
bilmiorum ya, iyiki var benim kardeşlerim.. biz çok günler geçirdik.. ağlanacak halimize güldük beraber.. aynı şeyleri yaşayabilmek önemli... anne ya da baba biri gittiğinde, her zaman koşulsuz şartsız yanında olacak birinin varlığını hissettiğin zaman çok daha güçlü oluyosun.. biz bunu yaşadık.. birbirimizin halinden yine en iyi biz anladık... iyiki varlar

daha 16 yasindayim karismak bana dusmez ama..

Annemle babam ben 7 yasindayken boşamış bu yuzden kardeşim felan yok her zaman eksikligini hissettim okulda cogu arkadasimin kardesi vardi kardesi olmasa bile tek cocuk degillerdi abileri ablalari vardi ozeniyodum ozenmekden cok kiskaniyodum .. annem eksiklerimi doldurmaya calisiyodu bana anne haric baba oldu abla oldu oyunlarima katilarak kardes oldu.. ama yinede kardesim olsun hep istedim bunun boslugu cok ayri simdi annemde yok annem 7 ay önce vefat etti eger bi kardesim olsaydi ona simsıkı sarilirdim daha guclu olabilirdim annemin bana emaneti diye dusunurdum onun icin bende yasamak icin gayret gosterirdim yalniz olmadigimi hissederdim hayatta ne olcagi belli degil kim ne zaman ölcek bu da belli degil ilerde daha cocugunuz evlenmeden kendi ailesini kurmadan size bisey olsa o ne yapar ? Yapayanliz kalir..

Son düzenleme:
benim yavrumda 3 yaşında. iş saatlerim çok olmasa hemen yapardım. 1 senedir hergün düşünüyorum.
çok istiyorum kardeşi olsun

Ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama eğer düşünüyorsan bence zamanı. işine ara vermişken evinde iki çocuğunla da ilgilenirsin. tabi işine ara verebilme şansın varsa...

Bende ayni karmasa icerisindeyim bi kendimi kaptirip olsun nolcakki diyorum bi yandan bi bakyiorum dunya o Kadar kötü ki haberleri bile izlerken cocuk yapmaktan vazgeciyorumesmaeslem adli arkadas aslinda cok guzel bi konuya deginmis Allah göstermesin ama biz bu dunyadan göcünce sonu gelmez bi yanlizligada mahkum etmek var cocuklari.Ben 11 yasindayken babami kaybettim mesela 4 kardesiz anne var basta ama kardesin yeri apayri onlar olmasa napardin diye coook dusunmusumduriyiki varlar.Esimse maalesef tek cocuk ve kardessiz olmaktan hep sikayetcidir hatta bazen tatillerder ablamla benim gecirdigim Zamani kiskandigini söyler ,annem babam ölse yapayanlizim benim acimi anliycak kimse yok der ,onun adina cok uzulurum ve ayni seyi cocugumada yasatmak istemem.iki cocugada bakabileceginizi söylemissiniz ,yanlis anlamayin ama yasinizda sinirda,tek cocuga oldugu gibi dört dörtlük süper degilde biraz daha azini yaparsiniz.allah gönlünüze göre hayirlisini versin insallah

Ben de tek cocugum ama hiç memnun değilim .ailemde kızıyorum ben yalnız bıraktıkları için. Eskiden düşünmezdim ama yaş ilerledikçe düşünülüyor.bunu cocugunuza yapmayın. ayrıca ilerde her sorumluluk onda olacak

benden 2 yaş küçük bi kızkardeşim ve 4 yaş küçük bi erkek kardeşim var...
iyiki de varlar...
en sıkıntılı zamanlarımda yanımda oldu hep kardeşlerim özellikle kızkardeşim...
şimdi hamileyim allahın izniyle bi doğsun bu bebeğim ikinciyi düşünüyorum şimdiden...
karar sizin tabiki...
allah gönlünüze göre versin...

yani dünya fani, ileride allah korusun sizlere bi şey olabilir ve bir kardeş, onun kendini kimsesiz hissetmemesini sağlar. siz yaşlandığınızda tek başına kalmaz, açıp derdini tasasını soracağı bir kardeşi olur, kendi sıkıntılarını paylaşacağı biri olur. ileride çoluk çocuğa kavuştuğunda, kardeşler eşlerini de alıp ev ziyaretlerine giderler birbirlerine. çocukları kuzen olur. torunlarınızın bir halası, bir dayısı olur. kardeş her zaman güzeldir, her zaman sizi anlayacağını bildiğiniz bir sığınaktır. öteki türlüsü sonsuz yalnızlıktır, siz çocuğunuzun sonsuza kadar yanında olamazsınız, ama kardeşi hastayken elini tutar. yaşlandığında elini tutar. çok ilerisi belki ama, ölürken bile birbirlerinin ellerini tutarlar. kardeş güzeldir ya. bence çocuğunuza abi olmayı, kardeşi koruma hissini yaşatmalısınız. bir kardeşi olmak hissi öyle diğer hislere benzemez pek. umarım sizin ve onun için doğru olan kararı verirsiniz.

oğlunuzu rahat yaşatamayacağınızı düşünüyorsunuz çok lüks yaşamayıversin ama bir kardeşi olsun hayırlısıyla
şimdiden kenara para koymaya bakın ilerisi için ve dokunmayın yeri geldimi çocuklarınız için harcarsınız....
ben hep şunu söylerim oğlumu kesinlikle hazıra kondurmayı düşünmüyorum okusun (ki bunun için elimden gelen herşeyi sonuna kadar yapıcam) çalışsın didinsin kazansın harcasın

Boşanmış olmanıza çok üzüldüm. Tek başına inanin çok zor. Babasına da sorumluluk düşüyor. Boşanmış bile olsanız bu çocuklar onun da çocukları. Allah size güç kuvvet versin.

Üzüldüm. Çocuğunuz olmuyor mu?
Allahtan umudunuzu kaybetmeyin.

Ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama eğer düşünüyorsan bence zamanı. işine ara vermişken evinde iki çocuğunla da ilgilenirsin. tabi işine ara verebilme şansın varsa...

keşke olsa. hamile iken bile çalışamam herhalde. iş yeri evime uzak.
Ama rabbim bilir ol derse olur. hayırlı zamanda olur inş

en güzel yorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…