Dördüncü çocuğu dogurmus ve dört çocuk annesi olarak diyorum ki; iyi ki dogurmusum...
Hayatım kısıtlanmadi mı elbet kisitlandi..
Hayatimin son on yılını bebek bezi ve mamasiyla geçirdim. Uykusuz geceler hala sürüyor . Hastanelerde kaç gece sabahladim bilmiyorum. Ama iyi ki dogurmusum..
Hayatima renk ve bereket geldi. Paylaşım eğlence dizboyu... Evim kreş gibi. Evimin temizliği kar yagarken kapının önünü temizlemek gibi.. Ama iyi ki dogurmusum. ..
hamıle kalınca dusunceler degısır derler hatta buradada demısler konu sahıbıne ama bende degısmedı
ılk cocugum 3.5 yasında erkek
tabıkı sartlar vs olarak ayrılmaz
ama acaba ıkısı ıcınde can verılırmı ıkısıde ap aynı sevılırmı
ben ogluma kızdıgımda bagırdıgımda uyuyamıyorum uzuntuden hemen opuyorum kokluyorum kıyamıyorum ondada boyle olacakmı bılmıyorum ne bılım hala ıgne vuruldugunda aglar benım gercekten burnumun dıregı sızlar
Ben de bir daha çocuğum olsa kızım kadar sevemem gibi geliyor. İlkgözağrım o benim.Tabi ki evlat çok sevilir ama kızımın yeri ayrı olur gibi geliyor
hamıle kalınca dusunceler degısır derler hatta buradada demısler konu sahıbıne ama bende degısmedı
ılk cocugum 3.5 yasında erkek
tabıkı sartlar vs olarak ayrılmaz
ama acaba ıkısı ıcınde can verılırmı ıkısıde ap aynı sevılırmı
ben ogluma kızdıgımda bagırdıgımda uyuyamıyorum uzuntuden hemen opuyorum kokluyorum kıyamıyorum ondada boyle olacakmı bılmıyorum ne bılım hala ıgne vuruldugunda aglar benım gercekten burnumun dıregı sızlar
annelik değişmez bence. o da senin parçan nasıl ayırabilrsin ki? sadece eskisi kadar heyecanlı olmayabilirsin bu da belki de başına gelcekleri bildiğin ve koktuğun içindir ama sevgisi değişeceğini sanmıyorum.
Ben de bir daha çocuğum olsa kızım kadar sevemem gibi geliyor. İlkgözağrım o benim.Tabi ki evlat çok sevilir ama kızımın yeri ayrı olur gibi geliyor
doğru kızının yeri ayrı olur ama doğacak çocuğun da yeri ayrı olur. yaşamadım ama öyle olacağını düşünüyorum.
Allah bağışlasın çocuklarınızı Allah hiç ayırmasın sizi...Dördüncü çocuğu dogurmus ve dört çocuk annesi olarak diyorum ki; iyi ki dogurmusum...
Hayatım kısıtlanmadi mı elbet kisitlandi..
Hayatimin son on yılını bebek bezi ve mamasiyla geçirdim. Uykusuz geceler hala sürüyor . Hastanelerde kaç gece sabahladim bilmiyorum. Ama iyi ki dogurmusum..
Hayatima renk ve bereket geldi. Paylaşım eğlence dizboyu... Evim kreş gibi. Evimin temizliği kar yagarken kapının önünü temizlemek gibi.. Ama iyi ki dogurmusum. ..
benim yavrumda 3 yaşında. iş saatlerim çok olmasa hemen yapardım. 1 senedir hergün düşünüyorum.
çok istiyorum kardeşi olsun
Bu da dertmi denilecek konulardan biri belki ama inanin arkadaslar uzunca bir suredir buyuk bir ikilemdeyim. Once sizlere icinde bulundugum durumu anlatayim sonra da fikirlerinizi sorayim.
Ben evliliginde 6.yili doldurmus ve 4 yasini dolduracak bir evladi olan bir anneyim. Oglum bu yil anasinifina baslayacak. Ve ben gerek cevrenin etkisiyle gerekse yasimin ilerliyor olmasi sebebiyle (32 yas) ikinci cocuk fikri hakkinda gercekten cok ama cok kararsizim.
Once illa bir kardesi olmalimi insanin diye sorguluyorum kendimi.. Benim bir kiz kardesim var ve ona sahip oldugum icin gercekten cok mutluyum. Ama esim tek cocuk, ona baktigimda bir insanin iyi bir insan olabilmesi ya da bencil, egosu yuksek, kibirli bir insan olmamasi icin illa kardesi olmasi gerkmedigini dusunuyorum..
Bir de eger oglum yerine bir kizim olsaydi bu kadar ikilemde olmayacagimi ve mutlaka bir kardes dusunecegimi dusunuyorum. Kizlarla erkeklerin kardes sevgisinin biraz daha farkli oldugunu, erkeklerin biraz daha bagimsiz yapida olduklarini gozlemliyorum.
Sonra kendi acimdan dusunuyorum, illa bir cocugu daha olmalimi insanin diyorum. Hayalini kurdugumda benimde gozumun onune mutluluk tablolari geliyor.kalabalik aile guzeldir diyorum ama bir yandan da..acaba diyorum.
Ogluma tek cocukken saglayabileceklerimi bir kardesi oldugunda hayal ettigim olcude saglayamayacagimi biliyorum. Lutfen cok egoistce bir dusunce oldugunu solemeyin inanin ben kendi kendimi de surekli didikliyorum..bir kardesle maddi seyler kiyaslanamaz bunu bende biliyorum ama iste anne yuregi henux olmayan birseyi oglum kadar dusunemiyorum..
Sonra bir de yapmak istediklerim geliyor aklima..ikinci bir cocukla bunlari da gerceklestiremeyecegimi biliyorum. Ama bir yandan da iste..yeni bir bebegin o cennet kokusunu bir kez daha icime cekmenin hayalini kurmuyor deilim..
Bu da dert mi deilmi..inanin bir dert icimde..vakit cok hizli geciyor ve eger ikinci bebegin yapacaksam bunu da bir an once gerceklestirmeliyim kardeslik baglarinin daha kuvvetli olabilmesii ve elbette yasimin geregi..
Lutfen dusuncelerinizi benimle paylasin, inanin ben tek basima cok karmasigim..
Çok özendim size. Hep hayalimdi çok çocuklu olmak. Ama çok geç anne olabildim. Zaten boşandım da çocuklarımın babasından.
Uykusuzluktan yorgunluktan ve çocukların bu aralar hastalıklarından şekil değiştirdim resmen.
5 saat bölük pörçük uyuyabiliyorum maksimum.
Ama her akşam işten eve koşarak gidiyorum. Cıvıltılarını duyayım da dinleneyim diye.
Ben de aynen sizin gibi diyorum. İyi ki doğurmuşum
Allah bağışlasın çocuklarınızı Allah hiç ayırmasın sizi...
bende ilk evlendiğimde hep çok çocuk hayali kurardım 4 değil belki ama 3 tane olsun isterdim.....
ama bu sadece hayalimde kaldışimdi artık 3çocuktan vazgeçtim de 1 tane bari olsaydı onada razıydım......
şimdi sizin mesajınızı okuyunca öyle heves ettim ki size....
bende 4 kardeşim ve iyiki de kardeşlerim var diyorum insan ömrünün her anında kardeşine olan ihtiyacı hiç bitmiyo bence çocukken oyun arkadaşı oluyo, büyüyünce dert ortağı
konu sahibi de bence hiç düşünmeden 2. ye hamile kalsın diyorum....
ilerleyen zamanlarda pişmanlık yaşamasın.....
her çocukrızkınla gelir dünyaya...
Ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama eğer düşünüyorsan bence zamanı. işine ara vermişken evinde iki çocuğunla da ilgilenirsin. tabi işine ara verebilme şansın varsa...
yani dünya fani, ileride allah korusun sizlere bi şey olabilir ve bir kardeş, onun kendini kimsesiz hissetmemesini sağlar. siz yaşlandığınızda tek başına kalmaz, açıp derdini tasasını soracağı bir kardeşi olur, kendi sıkıntılarını paylaşacağı biri olur. ileride çoluk çocuğa kavuştuğunda, kardeşler eşlerini de alıp ev ziyaretlerine giderler birbirlerine. çocukları kuzen olur. torunlarınızın bir halası, bir dayısı olur. kardeş her zaman güzeldir, her zaman sizi anlayacağını bildiğiniz bir sığınaktır. öteki türlüsü sonsuz yalnızlıktır, siz çocuğunuzun sonsuza kadar yanında olamazsınız, ama kardeşi hastayken elini tutar. yaşlandığında elini tutar. çok ilerisi belki ama, ölürken bile birbirlerinin ellerini tutarlar. kardeş güzeldir ya. bence çocuğunuza abi olmayı, kardeşi koruma hissini yaşatmalısınız. bir kardeşi olmak hissi öyle diğer hislere benzemez pek. umarım sizin ve onun için doğru olan kararı verirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?