Ikinci cocuk ilk cocuga ihanet mi?

Benımde tam tersı aslında, ıkıncı bır hamılelık ıkıncı bır bebek bana zor gelıyordu dogursu ama kızımın kardesı olsun hem sımdı hem ılerde can yoldası olurlar dıye ıstedım ıkıncıyı.
sız tek cocuk musunuz? ınsanın akrdesı olması guzel bırsey bence.
Yoo 4 kardeşiz en küçük benim

KocamAn olmuş zaten
Benim kızım altı hala bezli de ben kardes getırıyorum ona
Belki küçüğü emzirirken büyüğün 1 saat altı pis kalacak
Belki açıkacak hemen yemeğini önüne koyamayacağım o da bebek nihayetinde
Bunlara ragmen ben ileride kardeşi oldugu için bana çok tesekkür edecegini düşünerek teselli buluyorum
Allah güç kuvvet versin

Bu karari oglunuza sorarak alsaydiniz boyle hissetmezdiniz bence:) yalniz aradaki yas farki tam catisma yasi. Keske daha erken dogursaydiniz. Sucluluk duygusu hissetmeniz normal ama bence gececektir. Her cocuk kardesi hak eder.
Oğluma sorduk hatta çok sevindi

ikinci hamileligimde sizinle ayni seyleri hissettim
hamileligim suresince okudugum kitaplardan soyle bir sonuca vardim , hamileyken artan hormonlar bizi normalde karnimizdaki bebege baglamasi gerekirken evde de bi tane olunca ister istemez ona olan sevgimiz de kabariyor

hamileligim boyunca ogluma cok duskunlestim , bi yandan ya oglum kiskanirsa diye kafayi yerken diger yandan bebegimi ilki kadar sevemiycem evlat ayirimi yapan korkunc bir anne olacahim diye kafayi yedim

bebegim dogunca da hepsinin bosuna oldugunu anladim , oglum kiskanmadi ve bebegime de tapiyorum tabiri caizse

yanliz dogumdan sonra ilk cocugu hic ihmal etmemek gerekiyor , onu bebekle ilgili her olaya katin , altini beraber acin beraber uyutun beraber yikayin , onu cok sevdiginizi surekli soyleyin ve ozellikle bebegin size muhtac oldugu icin bebege xok vakit ayirdiginizi soyleyin
Mantıklı evet elimden geldiği kadar uygulycam

Bu nasıl annelik derken ? Bunu sorgulamak size düşmez insan gibi bir şey paylaştım ama illa çıkacaksınız sağdan soldan değil mi? Başkasına olan kininizi nefretinizi o kişilere kusun belki rahatlarsiniz.

sizin çocuğunuzun size seneler sonra kusacağı nefretin izdüşümü ;)

iki çocuğunuzu daha cenin iken eşit sevemiyorsanız bu nasıl annelik derim valla. ben olsam bu düşüncemi sesli dillendirmeye bile utanırdım bir de bunu garipseyen insanlara sesinizi gür çıkarıyorsunuz bu ne pişkinlik yahu.

İşte ben öyle düşünmüyorum. Bence çocuk kayırma çok fazla evde var ve genelde bu ilk çocuk oluyor. Çünkü o annesinin ilki, ilk göz ağrısı. Hatta çocuk kayirmanın yayginligiyla ilgili bir dergide bı yazi okumuştum. Baya yüksek bir orandı.

Sizi tenzih ederim tabii ki her anne öyle değildir ama bana hep ilk çocuk daha çok düşünülüyormuş gibi gelir.
Evin en büyüğü ve bir abla olarak yazayım, ilkler değil doğal olarak en küçükler korunur çünkü bebektir, ebeveynlerin dikkat etmesi ve çoğunlukla düştükleri hata büyük çocuğun da bir anne çocuğu olduğunun unutulması ve kardeşine karşı yaşından büyük davranmasını beklemeleridir, kardeşler arasında dengeyi korumak zordur lakin imkansız değildir.

En çok ortancalar ezilir sanırım, hele de sakin bir yapıya sahipse, küçükler küçük olduğundan korunur, büyükler büyüdükleri için kendini korumayı öğrenir, ortancalar arada kalır.

Allah dan herkes sizin gibi düşünmüyor neslimiz tükenirdi

Kardeşi ben istedim. Bizimkilerin de kararı tek çocukmuş ama iyi ki kardeşim olmuş. Ama 3. Yok.
Ben kıskanırdım istemezdim.
Zaten 1 tane istedim oldu iyiki var canım kardeşim.

sizin çocuğunuzun size seneler sonra kusacağı nefretin izdüşümü :KK66:

iki çocuğunuzu daha cenin iken eşit sevemiyorsanız bu nasıl annelik derim valla. ben olsam bu düşüncemi sesli dillendirmeye bile utanırdım bir de bunu garipseyen insanlara sesinizi gür çıkarıyorsunuz bu ne pişkinlik yahu.
Hamileyken insanın duyguları değişiyor çok hassas düşünüyor. Bu ikinci çocuğu sevmemek değil. İkisi arasında adalet kurabilme kaygısı. Ayrıca bazı arkadaşlar ikinci çocuklar sevilmez demiş ya . Bende ilk çocuğum bana kalırsa da evin son çocukları daha şanslı. İlk çocukta anne tecrübesiz aşırı panik titiz oluyor. En son çocukta ise daha olgun ve tecrübeli. En küçük kardeşim paşalar gibi. Bu aileden aileye değişir . Direk ikinci çocuklara vah yazık diyemeyiz yani. Ben küçük kardeşim yaşında anneme yardım ediyordum. O şimdi yemek bile ısıtmıyor annem hazırlıyor herşeyini yani misal :)) ablalarınızı boşuna kıskanmayın

Bende ikinci çocuğuma hamile kaldığımda aynı duyguları yaşamıştım. Acaba kızıma ihanet mi ediyorum ya onunla daha az ilgilenmek zorunda kalırsam ya kızım kardeşini çok kıskanır bizim kendisinden uzaklaştığımızı düşünürse diye. Hep ihanet ettiğimi düşünüyordum ilk zamanlar. Sonra bi baktım kızım heyecanla kardeşinin doğmasını bekliyo çok heyecanlı. Hatta kendi yatağını bile kardeşe vermeye çok istekli. Oğlum doğdu şuan 15 aylık aralarından su sızmıyo. Koruyo dikkat ediyo yediriyo sarılıp öpüyo kimseyle paylaşmıyo.
Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın. İnsanın kardeşinin olması çok güzel bi duygu. Oğlunuz için en güzel şey olacak inşallah

Back
X