Ikinci cocuk ilk cocuga ihanet mi?

Oglunuz kucuk olsaydi ilgi bebege yonelecegi icin onun da ilgiye ihtiyaci oldugu zaman haksizlik olurdu derdim cunku ben de oyle dusunuyorum.
Ama oglunuz buyukmus. Hem kardes de istemis.

Çocuğunuz kiçik olsaydı nerdese haklıydınız. Oğlunuz baya büyükmüş. Hem de isteyerek yaptınız, biraz da karnınızdakini fikirleşin, O da yazık. Hormonlarla alakalı ola bilir. Ben de ikinciye hamileyim. Bundan evvel düşük yapdım, hep dua ediyorum, Allah korusun. Bu arada oğlum 2 yaşında. :KK16:

bu ne ya

bu nası annelik

ben de 2. çocuğum ve evin içinde her daim ablam önceliklidir. 35 yaşında ama hala bebek gibi davranılır ona, bense daha küçük ve zorluklar yaşayan biri olduğum halde ilk fırsatta sırt çevirirler bana.

daha bebek 6 haftalıkken böyle düşünebilmenizden nefret ettim.

Annemler o zaman buyuk ablama 3 ihanet etmisler:KK53:

Rabbim saglikli buyumesini nasip etsin insallah:KK200: bnce en buyuk iyiligi yapiyorsunuz ki bir kardes veriyorsunuz :nazar:

çevremde hep 2.çocuğu abisine , ablasına kardeş olsun, yalnız kalmasın diye yapıyoruz diyorlar çok saçma geliyor kocayla kendin için değil de çocuk için çocuk doğurmak. İzlenimleri de zaten hep 1.çocuk sanki esas çocuk gibi

Ikinci çocuk ihanet değil hediyedir ona. Benim iki oğlum var şimdi üçüncüyü istiyorum.onlar benim yaşama sevincim,herşeyim. Biri olmazsa diğeri çok çok sıkılıyor. Oyun ,kavga derken vaktin nasıl geçtiğini bilmiyorlar.çok çocuk candir tabi tahammülü olan sabırlı annelere. ..

çok abartmışsınız.
küçük bir çocuk olsa neyse.
bizimkilerin araları 19 ay olacak, biz napalım o zaman

Hanimlar merhaba yasim 27 oglum var 6 yasinda esimle dusunukduk oglumla konustuk kardesi olmasina karar verdik Allahin izniyle 6 haftalik hamileyim gel gorun ki duyar duymaz moralim bozuldu yani bisey hissetmedim Allah affetsin Hani cok istiyodun diyorum kendime n' oldu? diyorum cvp ya oglum uzulurse Onu uzersem uykusuzluk stres ona yansirsa diye kendimi yiyorum 1 haftadir yastiga basimi koyar koymaz agliyorum simdi yok haketmiyorsun sukretmiyorsun gibi yorumlar olacak asla sukursuzluk etmiyorum benim sorunum bebek degil sadece oglum.. Fikirlerinize ihtiyacim var Benim gibi bu durumu yasayan oldu mu?

Dipnot; esim sehir disinda 1 ay yok oglumla ikimiz yalniz kaliyoruz belkide bu yuzden ogluma bu kadar taktim

Emin ol doğduktan sonra iyi ki diyeceksin. Maşallah ne güzel ikinci bir çocuğunuz olacak. Ben aylardır Bebek hasreti çekiyorum hala hamile kalamadım. Böyle düşünmeyin lütfen Allah hayırlı etsin.

Bende aynı düşüncede olduğum için kızıma kardeş yapmadım. Daha sonra da çalıştığım için düşünmedik ama kızım büyüdükçe arkadaşlarının kardeşlerini gördükçe benim neden kardeşim yok yapayalnız bıraktınız beni bu hayatta dedi . Siz yaşlanınca ben kime gidip gelicem diyor ki haklı . Oyüzden üzülme :) (kızım 6 yaşında )

Bazi arkadaslar baya ustunuze gelmiste bu dusunceleriniz gelip gecici.su an yeni hamilesiniz bende ilk hamile oldugumu ogrendigimde cok acayip bi ruh haline girmistim.sacma sapan davraniyodum.esimle surekli kavga ederdim sacma sebeplerden sonradan duzeldim.yani bunalr gecici seyler hamileligin tadini cikarin.

bu ne ya

bu nası annelik

ben de 2. çocuğum ve evin içinde her daim ablam önceliklidir. 35 yaşında ama hala bebek gibi davranılır ona, bense daha küçük ve zorluklar yaşayan biri olduğum halde ilk fırsatta sırt çevirirler bana.

daha bebek 6 haftalıkken böyle düşünebilmenizden nefret ettim.
Bu nasıl annelik derken ? Bunu sorgulamak size düşmez insan gibi bir şey paylaştım ama illa çıkacaksınız sağdan soldan değil mi? Başkasına olan kininizi nefretinizi o kişilere kusun belki rahatlarsiniz.

Bazi arkadaslar baya ustunuze gelmiste bu dusunceleriniz gelip gecici.su an yeni hamilesiniz bende ilk hamile oldugumu ogrendigimde cok acayip bi ruh haline girmistim.sacma sapan davraniyodum.esimle surekli kavga ederdim sacma sebeplerden sonradan duzeldim.yani bunalr gecici seyler hamileligin tadini cikarin.
Anlayanlar anlamış beni gerisini takmıyorum kim ne yaziyorsa az çok karakterini belli ediyor evet dün çok kotuydum dediğim gibi eşim uzakta belki ondan ama bugün çok iyiyim şükürler olsun

çok abartmışsınız.
küçük bir çocuk olsa neyse.
bizimkilerin araları 19 ay olacak, biz napalım o zaman
Yapacak bişey yok hanfendi planlı mi kazarami bilemiycem ama o kadar acele etmeseydiniz

Tam kız kardeşimle aramda olan yaş farkı olacak doğduğunda. Ben çok sevinmiştim hatta hatırlıyorum annem demişti ki "Ben bu küçük bebeği sana hediye olarak yaptım, o senin." O kadar sevinmiştim ki kız kardeşim uyanmasın diye parmak uçlarımda gezerdim küçücük kızdım ilkokul çağında. Hiç kardeşimi kıskanmadım çünkü annem ikimizle de ilgilendi, sevgi eksikliği çekmedim. Ayrıca o bebek benim hediyemdi :) Koca kız oldu hâlâ kıyamam, üzerine titrerim, şu an üniversiteyi kazandı aynı evde yaşıyoruz. :) İnşallah sizin çocuklarınız da çok iyi anlaşacaklar ve siz ikisine de iyi bir anne olacaksınız çünkü belli ki ikisini de çok seviyorsunuz ve değer veriyorsunuz.
Çok tatlısınız :KK36:

Ben de sizin düşündüğünüz şeyler benzer şeyler düşünüyorum 3 yaşında kızım var ikinci çocuğum olsa ya kızma yeteri kadar ilgi gosteremezsem ona ayırdığımız vakti çalmış olurum gibi hissediyorum. Ki çok fazla da vakit ayiramiyorum kızıma zaten. Sanırım bu bazı anneler de yaşanan bir duygu kendinizi yalnız hissetmeyin. Oğlunuz 6 yaşında imis. Onunla beraber ilgilenirsiniz bebeğinizle. Tek sikintiniz oğlunuz in tam okula başlayacağı sene bebeğiniz olacak o zaman oğlunuz daha çok ilgi ve yardıma ihtiyaç duyacak.
Oğlum 1. Sınıfa gidiyor geçen sene aklımdan bile gecirmedim bu düşünceyi ilk sene çok onemli

Back
X