İkinci çocuk korkusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gittim doktora sonlandirdim 🥺 konu kapanabilirmi bilmiyorum bi onemi kalmadi ,🥺 çok üzgünüm çok
6 haftalikmis. Valla kendimi aptl gibi hissediyorum. Hastanede farkli simdi farkli dusunuyorum :/
Geçmis olsun cok üzüldüm ama bu sebeple kimse sizi yargılayamaz da yadırgayamazda. Önemli olan sizin saglıgınız mutlulugunuz. Bunda da vardır bir hayır. Hem mutsuz , huzursuz stresli bir gebelikte bebeğe yansırdı. Biraz rahatlayın unutmaya calısın. Önünüze bakın. Elbet zamanı gelecek psikolojinizin kaldırdıgını hissedip kendiniz isteyeceksiniz.

Geçmis olsun cok üzüldüm ama bu sebeple kimse sizi yargılayamaz da yadırgayamazda. Önemli olan sizin saglıgınız mutlulugunuz. Bunda da vardır bir hayır. Hem mutsuz , huzursuz stresli bir gebelikte bebeğe yansırdı. Biraz rahatlayın unutmaya calısın. Önünüze bakın. Elbet zamanı gelecek psikolojinizin kaldırdıgını hissedip kendiniz isteyeceksiniz.
inşallah cok pişman oldum :/

pişmanlıkla kendinizi hırpalamayın lütfen. suan fiziksel sağlığınız için dinlenmeniz lazım. koşullarınızı hayat felsefenizi hayata bakışınızı bilmeden yani kısaca sizi tanımadan yorum yapıyoruz. eger bu kararı verdiyseniz ki çok zordur eminim bir kadın için etraflıca düşünmüşsünüzdür zaten. ayrıca doğum ne kadar elimizde olan bir kararsa haksa kürtaj da bir haktır. kendi bedeniniz için ruh sağlığınız için bir karar aldınız bu kadar. bu kürtaj da olabilir başka bir karar da. hiç bir bebeğin rızkı gökten inmiyor. aksine olumsuz yetersiz koşullara gelen bebekler psikolojik, duygusal veya fiziksel anlamda hırpalanabiliyorlar. hayattta hepimizin beklentileri bir birinden farklı. kimi bir sürü çocuğum olsun onlar mutlu ben mutlu, 1 lokma ekmeğim başımı sokacak yerim olsun der yeter. ama kimisi ve bende 3.5 yaşında çocuğu olan bir kadın olarak 2. yi yapmamakta kararlıyım ve ola ki bir kaza yaşarsam sizinle aynı kararı veririm. ben çocuk odaklı bir hayat yaşayamam. hayatta yaşanacak tecrübe edilecek görülecek çok güzel şeyler var farklı hayallerim var. ben şahsen bunları da yapmak istiyorum hayat kısa. karar verdiniz uyguladınız ve artık arkanızda bırakın lütfen. kendinizi hırpalamayın. hatta şuan bu forumdan çıkın ve dinlenin. en azından şuan. yapma olasılığınız yüksek olan kürtaj sonrası pişmanlık vs. gibi konulara internet gezintilerine girişmeyin lütfen. geçmiş olsun tekrardan:)

Gittim doktora sonlandirdim 🥺 konu kapanabilirmi bilmiyorum bi onemi kalmadi ,🥺 çok üzgünüm çok
6 haftalikmis. Valla kendimi aptl gibi hissediyorum. Hastanede farkli simdi farkli dusunuyorum :/
Eminim etraflıca düşünüp kendiniz için en doğru kararı vermişsiniz diye.Karar verme süreci bile zor ve yipraticiydi sizin için .Şimdi artık olan oldu. Bir karar verdiniz ve önünüze bakın.Bunun pişmanlığını yaşayıp bir de yipratmayin kendinizi..

Benımde kızım şuan 15 aylık bende 20 haftalık gebeyim demeye gelmiştim 🥺
Keşke aldırmasaydınız ama yapıcam hiçbirşey yok Allah affetsin ..

Benımde kızım şuan 15 aylık bende 20 haftalık gebeyim demeye gelmiştim 🥺
Keşke aldırmasaydınız ama yapıcam hiçbirşey yok Allah affetsin ..
Aaaa ben sizi hatırlıyorum topicten ...Hamile kalmaya çalışırken ben birkaç kere yazismistik ..Benim kızım da 14 aylık .Ben de ikinciyi düşünüyorum .Bu ay başladık .Saglikla gelsin bebeginiz ,

• Beğen
Reactions: H E
Iki cocuga bakmak tek cocuga bakmaktan daha kolay diyorlar. Hele yaslari yakin olunca. Ilk sene zorlanirsiniz ama sonra hep beraber oynarlar, rahat edersiniz

Yorumlari simdi okudum. Hayirlisi olsun. Dusunmus tasinmis boyle uygun gormussunuz demek ki. Ben kendimi cok kurtaja karsi biri sanirken, cok ters bir zamanda reglim bir kac gun gecikmesiyle panik olup kurtajla ilgili bilgi toplarken buldum. Kendinizi suclamayin, o durumu yasamayan bilemez. Uzaktan goruldugu gibi olmuyor.

geçmiş olsun. Son pişmanlık fayda etmiyor ne yazık ki. Bu arada eşiniz nasıl karşıladı bu durumu ?

geçmiş olsun. Son pişmanlık fayda etmiyor ne yazık ki. Bu arada eşiniz nasıl karşıladı bu durumu ?
İlk istemedi sonra oda alistirdi kendini bu fikre.
Seni dusundugum için bir de maddi konuda ki sıkıntıya gireriz dedi. ;/ fark ettirmiyo uzulmeyeyim diye o da kotu oldu

Siz nasilsiniz simdi
Gun icinde surekli aklimdaydi ama iste hayat devam ediyor temizlik yemek derken.
Sadece ben degilim diye avutuyorum. Kendi kafamda kuruyorum kesin daha cocugum olmayack cezalandırılacagim diye.
Keske ilk bebegimi zor buyutmeseydim bu korkuda olmayacaktim. :/ Yapacak bir sey yok kizim 5.6 yasina gelince ins bir tane daha lutuft eder Allah bana 🙏

Bir karar verip aldirmissiniz bence uzerinde durmayin yerinizde olsam konumu kapattirirdim size iyi gelmeyecek yorumlar olmasin diye sizin karariniz sonucta.

inşallah cok pişman oldum :/
Suan öyle düsünüyorsun hayır karnında almadık deseler yine yapabilecekmiyim kaldırabilecek miyim diye düsüneceksin. Psikolojik olarak hazır degilsin aslında. Gerci insan elindekini kaybedince anlıyor varlıgının önemini ama olsun bunda da vardır bir hayır. Biraz toparlanın hemen yapmayın yapacaksanızda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X