İkinci çocuk ?

Ozgur_ruh

O artık anne :)
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
225
260
33
34
Merhaba hanımlar, benimki aslında dert değil sadece tecrübeli annelere bir sorum olacaktı. Yaklaşık 3,5 ay önce bir oğlum oldu. Çok şükür herşey yolunda ufak tefek sıkıntılar dışında, öylesine sevgi var ki içimde oğluma çok şükür bu duyguyu isteyen herkese versin Allah...

Sorum şu; ikinci çocuğu sizce ne zaman düşünmeliyim. Tamam daha dur yeni anne olmuşsun diyeceksiniz belki ama :KK23:zaten Allah nasip ederse de hemen olacak değil de... Hülasa çocuklar arası kaç yaş olmalı sizce fikirlerinizi almak istedim. Çünkü ben anne olmayı çoook sevdim:KK68:

Merhaba hanımlar, benimki aslında dert değil sadece tecrübeli annelere bir sorum olacaktı. Yaklaşık 3,5 ay önce bir oğlum oldu. Çok şükür herşey yolunda ufak tefek sıkıntılar dışında, öylesine sevgi var ki içimde oğluma çok şükür bu duyguyu isteyen herkese versin Allah...

Sorum şu; ikinci çocuğu sizce ne zaman düşünmeliyim. Tamam daha dur yeni anne olmuşsun diyeceksiniz belki ama :KK23:zaten Allah nasip ederse de hemen olacak değil de... Hülasa çocuklar arası kaç yaş olmalı sizce fikirlerinizi almak istedim. Çünkü ben anne olmayı çoook sevdim:KK68:
Doktorlar iki gebelik arasında en az 2 yıl olsun diyor , 2 yıl sonra gebe kalsanız 9 ay sonra da Doğunca aralarında yaklaşık 3 yaş gibi olur,
3-4 yaş Aralık bence iyi.

Benmi bencilim bilemedim şimdi. 2.çocuğu düşünmek bile içimi karartıyor. Kızım tek büyüyecek. Kızıyorum kendime ama içten içe istemediğiminde farkındayım. Allah gönlünüze göre versin sizinde..

Hmm demek zorlandınız epeyce. Ama bence tek çocuk olmak da kızınız için zor olabilir ilerde. Yada bilemedim şimdi hayırlısı sizinde gönlünüzce olsun. Hoppa

Çocuğunuz yürümeye başladığında tekrar değerlendirin derim.

3,5 ayda ne bu cesaret:halay:

benim oğlanlar arasında 4 yaş var.
Valla masallah yaaaa :) ben daha ilk dogumdan 3 ay sonra iliskiye girmeye cesaret edemiyodum :)

Bence bi cocuk yurusun yemegini yesin biraz konussun hamilelik daha rahat gcer.. gene pesinde kosturursun ama surekli kucakta menede olmaz en azindan

Benim oğlumda 3 aylık oldu sanırım Mayıs anneleri grubundaydınız :)) ben Doğum yapmadan önce 3-4 yaş aralığı iyi diye düşünüyordum ama şuan cesaretim kalmadı 6-7 yaşı beklerim gibi geliyor. 3 ay oldu doğalı daha yeni yeni toparlıyoruz gaz problemi bitmedi vs vs bunları yeniden yaşamak için hazırmısın? Birde küçük çocuk olacak o zaman :)) off çok zor geldi düşüncesi bile :((

Valla masallah yaaaa :) ben daha ilk dogumdan 3 ay sonra iliskiye girmeye cesaret edemiyodum :)

Bence bi cocuk yurusun yemegini yesin biraz konussun hamilelik daha rahat gcer.. gene pesinde kosturursun ama surekli kucakta menede olmaz en azindan

Aslında hemen bende düşünmüyorum oğluma haksızlık etmek de istemem yeterince ilgi gösteremezsem çok üzülürüm. Sadece iki çocuk arası en doğru yaş nedir acaba diye merak ediyorum.

Benim oğlumda 3 aylık oldu sanırım Mayıs anneleri grubundaydınız :)) ben Doğum yapmadan önce 3-4 yaş aralığı iyi diye düşünüyordum ama şuan cesaretim kalmadı 6-7 yaşı beklerim gibi geliyor. 3 ay oldu doğalı daha yeni yeni toparlıyoruz gaz problemi bitmedi vs vs bunları yeniden yaşamak için hazırmısın? Birde küçük çocuk olacak o zaman :)) off çok zor geldi düşüncesi bile :KK43:(

Maşallah Allah kolaylık versin canım. Ben de hemen bu yıl olsun demiyorum aslında da 4 sene de çok geliyor gibi. Annelerin tecrübelerinden faydalanmak istedim :)

Bence 2 yaş ara gayet iyi. Beraber büyüsünler kıskançlık duyguları da henüz gelismemisken. Ben bu ay basladik bakalim calismalara ;) allah nasip ederse 22 ay araları olcak

Senin şansına bebişin seni zorlamıyor ki sen bu düşüncedesin..
Tek çocuğum.
Oğlum 2 gün sonra 1 yaşına girecek.
Sırf tek büyüdüm çoçuğum tek büyümesin diye istiyorum kardeş yapmayı ama bu kadar cesaretli değilim ziiiiraaaa çok zor bir hamilelik(preemplaksi) çok zor bi Doğum ve zor geçen 1 yıllık bakım.. biraz beni hırpaladı..
Ama bence 2 sene ara bırakın çünkü vücut kendini toparlasın emziriyorsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.. çocuğunuzun tam kucak isteyecek çağında karnınızda bi bebek olması zorlayabilir sizi.. en azından yürüsün tuvalet ihtiyacını dile getirsin bence en güzel zaman gibi duruyor en azından hayata alışıyor bazı şeyler rutine dönüşüyor..

Bence 2 yaş ara gayet iyi. Beraber büyüsünler kıskançlık duyguları da henüz gelismemisken. Ben bu ay basladik bakalim calismalara :KK66: allah nasip ederse 22 ay araları olcak

Evet istediğim tam da bu, yani hemen çocuk yapacağım ne diyorsunuz değil de, sizce yaş aralıkları ne olmalı. Teşekkür ederim:)

Senin şansına bebişin seni zorlamıyor ki sen bu düşüncedesin..
Tek çocuğum.
Oğlum 2 gün sonra 1 yaşına girecek.
Sırf tek büyüdüm çoçuğum tek büyümesin diye istiyorum kardeş yapmayı ama bu kadar cesaretli değilim ziiiiraaaa çok zor bir hamilelik(preemplaksi) çok zor bi Doğum ve zor geçen 1 yıllık bakım.. biraz beni hırpaladı..
Ama bence 2 sene ara bırakın çünkü vücut kendini toparlasın emziriyorsanız sıkıntı yaşayabilirsiniz.. çocuğunuzun tam kucak isteyecek çağında karnınızda bi bebek olması zorlayabilir sizi.. en azından yürüsün tuvalet ihtiyacını dile getirsin bence en güzel zaman gibi duruyor en azından hayata alışıyor bazı şeyler rutine dönüşüyor..

Evet doğru diyorsunuz. Ben de hemen düşünmüyorum aslında sadece en doğru zamanı bulmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim:)

Back
X