• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk ?

Benim kardeşimle aramda 18 yaş var. Çok güzel büyüttük kardeşimi iki tane annesi var gibi oldu :-)

2.5 yaşında kızım var. Çok zor büyüyor. Şu anda tek kalacak gibi görünüyor ya da 18 sene bekleyecek :-)

:-) Hayırlısı olsun ama tek kalmasın ya annesi:p

Merhaba
Bununla ilgili bende konu açmıştım

Ilk doğumum çok zordu, ilk düşüncem asla bir daha normal doğum yapmamakti ve en az 2-3 sene beklemekti.

Oğlum daha yasina girmeden bende bebek hevesi baslamis bulundu:) gelip gecicidir dedim bekledim ama yok cok istiyordum.
Oglum bir yasini biraz gecmisti hamile kaldim.
Sunu soylemeliyim cok zordu su acidan:
Oglum tam tipik oglan cocugu. Yenide yurumeyi ogrenince hersey farklilasti dunyayi farkli yonden kesfetmeye basladi cok ilgi alaka bekledi ve ben maalesef migde bulantilari ve halsizlikle bogusurken cocugumu ister istemez ihmal ettim.

Onun disinda, iyiki arka arkaya yapmisim diyorum. Oglum 2 yasina girince ikinci cocugumuz insallah gelecek ve cok sosyal aktif olan ogluma kardes gelecegi icin cok mutluyum. Aybi ornegi arkadasimda da var ve bir kez daha dogru karar verdigimi anliyorum.

Avrupada yasiyorum ve gencler eskisi givi ara pek vermiyor. Eskiden olsa toplum boylelerini dislar "aptal, issiz gucsuz nolacak, serseri aile" diye damgalardi. Ama simdi herkes gipta ediyor.

Merhaba
Bununla ilgili bende konu açmıştım

Ilk doğumum çok zordu, ilk düşüncem asla bir daha normal doğum yapmamakti ve en az 2-3 sene beklemekti.

Oğlum daha yasina girmeden bende bebek hevesi baslamis bulundu:) gelip gecicidir dedim bekledim ama yok cok istiyordum.
Oglum bir yasini biraz gecmisti hamile kaldim.
Sunu soylemeliyim cok zordu su acidan:
Oglum tam tipik oglan cocugu. Yenide yurumeyi ogrenince hersey farklilasti dunyayi farkli yonden kesfetmeye basladi cok ilgi alaka bekledi ve ben maalesef migde bulantilari ve halsizlikle bogusurken cocugumu ister istemez ihmal ettim.

Onun disinda, iyiki arka arkaya yapmisim diyorum. Oglum 2 yasina girince ikinci cocugumuz insallah gelecek ve cok sosyal aktif olan ogluma kardes gelecegi icin cok mutluyum. Aybi ornegi arkadasimda da var ve bir kez daha dogru karar verdigimi anliyorum.

Avrupada yasiyorum ve gencler eskisi givi ara pek vermiyor. Eskiden olsa toplum boylelerini dislar "aptal, issiz gucsuz nolacak, serseri aile" diye damgalardi. Ama simdi herkes gipta ediyor.

Hayırlı olsun canım. Allah yardımcın olsun :) ben de 2-3 yaş aralığında karar kıldım tecrübeler onu işaret ediyor:p tabi önce Allah nasip ederse diyelim.

Iki cocugumun arasinda tam 3 yaş var.. Ilk kizim ana okuluna baslayinca, kolay oldu ikinciye bakmak icin..

annem abimi dogurduktan 2 ay sonra ablama hamile kalmis 11 ay var aralarinda hic zorlanmadim ikisinide bir arada buyuttum cokta rahat ettim der

Iki kızımın arası 6 yaş ikinci kızımla oğlumun arası 2 yaş. Yaş farkı artınca paylaşım azalıyor malesef.büyük kızım ergen havalarindayken (13) yaşında 7 yaşındaki kardeşiyle alakası yok.iki yaş arası olan çocuklarım çok iyi arkadaş oldular birbirlerine .birbirinden ayrı bişe bile.yemiyolar.hemen kardeşinede ayırirlar.Büyük kızımda kenarda köşede bana bulaşmasınlar diye gizli gizli bişeyler yiyo .bencede yaş arası 2 3 çok iyi.şimdiden bol sabırlı günler diliyorum.Güle Güle büyütün Bebeğinizi

Iki kızımın arası 6 yaş ikinci kızımla oğlumun arası 2 yaş. Yaş farkı artınca paylaşım azalıyor malesef.büyük kızım ergen havalarindayken (13) yaşında 7 yaşındaki kardeşiyle alakası yok.iki yaş arası olan çocuklarım çok iyi arkadaş oldular birbirlerine .birbirinden ayrı bişe bile.yemiyolar.hemen kardeşinede ayırirlar.Büyük kızımda kenarda köşede bana bulaşmasınlar diye gizli gizli bişeyler yiyo .bencede yaş arası 2 3 çok iyi.şimdiden bol sabırlı günler diliyorum.Güle Güle büyütün Bebeğinizi

Aa teşekkür ederim ikisini de tecrübe etmiş bir anneden bunları duymak güzel :)

3,5 ayda ne bu cesaret:halay:

benim oğlanlar arasında 4 yaş var.
Merhabalar, ben de şu an hamileyim. Daha çok yeni hamileliğim, henüz 4 gün önce öğrendim. Allah kısmet eder de yavrum hayırlısıyla dünyaya gelirse inşallah abisiyle arasında 4 yaş olacak inşallah. Nasıl sizce 4 yaş fark olması, herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı acaba? Kıskançlık, bebeğe zarar verme gibi bir sorun çıkıyor mu?

Merhaba hanımlar, benimki aslında dert değil sadece tecrübeli annelere bir sorum olacaktı. Yaklaşık 3,5 ay önce bir oğlum oldu. Çok şükür herşey yolunda ufak tefek sıkıntılar dışında, öylesine sevgi var ki içimde oğluma çok şükür bu duyguyu isteyen herkese versin Allah...

Sorum şu; ikinci çocuğu sizce ne zaman düşünmeliyim. Tamam daha dur yeni anne olmuşsun diyeceksiniz belki ama :KK23:zaten Allah nasip ederse de hemen olacak değil de... Hülasa çocuklar arası kaç yaş olmalı sizce fikirlerinizi almak istedim. Çünkü ben anne olmayı çoook sevdim:KK68:
Merhaba bende 3 4 sene düşünmüyödü ama supriz misafir oldu 10 aylik oglum var ve 1 aylik hamileyim

Arkadaşım 30 aylık bir oğlum var ve ben bu konuyu oğlum 12 aylıkken araştırmaya başladım ki sonuç 3-4 yaş çıktı çok makale okudum.ama dinlemedim oğlum 18 aylıkken hamile kaldım maalesef 20. Haftada bebeğimi kaybettim.ama bu ay tekrar deniyoruz bakalım olursa araları 3 yaş olacak .oğlum 20 saat ağlayan kolikli bebekti 4 ay bittim yani.ama 2 yaş sendromu daha zor !!!!!

Arkadaşım 30 aylık bir oğlum var ve ben bu konuyu oğlum 12 aylıkken araştırmaya başladım ki sonuç 3-4 yaş çıktı çok makale okudum.ama dinlemedim oğlum 18 aylıkken hamile kaldım maalesef 20. Haftada bebeğimi kaybettim.ama bu ay tekrar deniyoruz bakalım olursa araları 3 yaş olacak .oğlum 20 saat ağlayan kolikli bebekti 4 ay bittim yani.ama 2 yaş sendromu daha zor !!!!!

Hayırlısı olsun hakkınızda. Herkes 2-3 yaş diyor

Back
X