İkinci çocuk ?

nefernefertiti

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2013
514
834
103
Biraz önce ikinci çocuk için geç mi kaldım diye bi konu okudum ve bende sizlere danışmak istedim.
Benim sorum geç mi kaldım değil,erken mi ?

Henüz 9 aylık bi çocuğum var. Maşallah sorunsuz,oldukça uyumlu bi çocuk. Bizi şimdiye kadar hiç zorlamadı. Böyle olunca da gündeme gelmeye başladı 2.çocuk fikri. Hemen değil ama 1buçuk yaşındayken filan düşünüyorum.
Eşim gerçekten çocuğumuzla en az benim kadar ilgilendi. Bazen eğitimlere katılmam gerekti onlarda günlerce kendisi baktı. O konuda sıkıntımız yok asla.
Maddi olarakta bi sıkıntımız yok şu anlık.
Kimisi ikinci çocuk erken olsun,arkadaş gibi büyürler ne güzel diyor kimisi tam tersini.

En azından burda ikisinide yaşayan vardır diye sizlerden örnekler bekliyorum.
Allah ne zaman nasip eder bilinmez tabi ama şimdiden bilgim olursa kafamda biraz daha netleştirebilirim diye düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim :)

Bence önemlisi maddi ve manevi den hariç senin bunu istemen. Şartlar uygun diyorsun, peki ya sen hazır mısın?:KK51:

Kızımla oğlum arasında 2 buçuk yaş var , benim esimde çocuklarla çok ilgilenir sağolsun amma velakin zor. Benim çocuklarım uyku sevmiyorlar 3 yıldır uykuya hasret kaldım belki biraz olsun uyku sevselerdi durum daha kolay olabilirdi.

Oğlum 34 aylıkken ikinci oğlum oldu hiç sıkıntı yaşamadık daha erken olsun istemiştim ama yeşil ay sonra hamile kalabildim şimdi ufaklık 8ayıbı doldurdu birlikte oyun oynuyorlar uyuyunca abisi sıkılıyor bence 1,5 yaşına gelince yapabilirsin bütün evreleri birlikte geçer birbirlerine destek olurlar

Herkes kendisi bilir tabiki fakat bence ikinci cocuk, ilki 2 yasini gecip, bezi biraktiktan sonra olmali. Yani hamilelik bile o sürecten sonra olmali. Yoksa 1 yasindaki cocuk annesini paylasmak icin cok kücük. Ve hamilelikte bile cocuk paylasmis oluyor. Anne halsiz olur, migdesi bulanir, karni büyüdükce artik cocugu kucagina alamaz,...

Ve simdiki haline bakma cocugun. Daha yürüyemiyor, konusamiyor ve hayir diyemiyor. Cocuk 18-20 aylik olduktan sonra tekrar görüsmek üzeri konu sahibi :)

bence ilk çocuk anne ile farklı bri birey olduğunu idrak edip annesinden ayrı zaman geçirmeye başladıktan sonra ikinci yapılmalı

örneğin oğlum 30 ay emdi 18 aylıkken sana kardeş yapacağım emme demek bana uygun gelmiyor

ya da 2 yaşındaki çocuk da bolca kucak vs özel ilgi istiyor, fiili olarak hamile iken çocuğu kaldırmak indirmek vs çok kolay olmaz gibi

bir de çalışıyormuşsunuz bence ilk çocuk 24 ayını bitirsin kendi çişini söylesin yemeğini vs düzgün yesin sonra çalışmalar başlar arada da 3 yaş olur daha rahat olur

Gayette yapilir bence, diger yorumlarin aksine erken bulmadim:) henuz dogum yapmadim, anne olmak nedir bilmiyorum ama simdilik (plan nekadar yapilirsa hayatta..) bebegim 10 aylik olduktan sonra korunmayi birakmayi dusunuyorum.

Allah saglik sihhatle buyutmeyi nasip etsin evlatlarimizi:)

Gayette yapilir bence, diger yorumlarin aksine erken bulmadim:) henuz dogum yapmadim, anne olmak nedir bilmiyorum ama simdilik (plan nekadar yapilirsa hayatta..) bebegim 10 aylik olduktan sonra korunmayi birakmayi dusunuyorum.

Allah saglik sihhatle buyutmeyi nasip etsin evlatlarimizi:)
anne olduktan sonra çocuk büyütmenin doğumun ve verdiği hasarları gördükten sonra fikir belirtmek daha isabetli olur diye düşünüyorum

Benim oglum 22 aylik ve ben 6 aylık hamileyim bi kizim olacak insallah. Bizim icin hersey yolunda gidiyor oglum karnimi seviyor arada bir yediklerinden veya oyuncaklarindan koyuyor karnima kardesi icin. Ailemizi sayarken anne baba ben bebek diyor. Sanirim bu her cocukta farkli olabiliyor. Yasanmisliklari merak etmek cok dogal ama siz kendinizi dinleyin. Yasam sartlariniz psikolojiniz bebeginiz durum icin musaitse neden olmasin

Biraz önce ikinci çocuk için geç mi kaldım diye bi konu okudum ve bende sizlere danışmak istedim.

Henüz 9 aylık bi çocuğum var. Maşallah sorunsuz,oldukça uyumlu bi çocuk. Bizi şimdiye kadar hiç zorlamadı. Böyle olunca da gündeme gelmeye başladı 2.çocuk fikri. Hemen değil ama 1buçuk yaşındayken filan düşünüyorum.
Eşim gerçekten çocuğumuzla en az benim kadar ilgilendi. Bazen eğitimlere katılmam gerekti onlarda günlerce kendisi baktı. O konuda sıkıntımız yok asla.
Kimisi ikinci çocuk erken olsun,arkadaş gibi büyürler ne güzel diyor kimisi tam tersini.

Allah ne zaman nasip eder bilinmez tabi ama şimdiden bilgim olursa kafamda biraz daha netleştirebilirim diye düşünüyorum.
İkinci bebeğin uyumlu olacağının garantisimi var birazda bebek özlemek lazım sanki ideal yaş aralığı 3 bence nacizane fikrim

Bence erken.
Ben sizin yerinizde olsaydım ana okuluna başladığında düşünürdüm.
O okula giderken diğer çocuğumla ilgilenirdim.
Bu arada iki çocuk arkadaş gibi her zaman büyümüyorlar.
Kuzenimin 1 yaş arayla iki çocuğu var.Affedersiniz kedi köpek gibiler.Bir de ayrı cinsiyetler.Kuzenim beklemediğine pişman.Yani arkadaş gibi olma her zaman olmuyor.Bu arada kuzenim çok anlayışlı bir annedir.
Peki neden tek çocuk değil?
Neden 2 çocuk bunu hep merak etmişimdir..
Not: Meraktan soruyorum yoksa yargılama niyetim yok. :KK66:

anne olduktan sonra çocuk büyütmenin doğumun ve verdiği hasarları gördükten sonra fikir belirtmek daha isabetli olur diye düşünüyorum
mantik cercevesinde fikrimi belirtmekte sakinca gormuyorum. hangi konuda fikir belirtecegime de ayrica izin verirseniz kendim karar vermeye devam edecegim:)

Bence erken.
Ben sizin yerinizde olsaydım ana okuluna başladığında düşünürdüm.
O okula giderken diğer çocuğumla ilgilenirdim.
Bu arada iki çocuk arkadaş gibi her zaman büyümüyorlar.
Kuzenimin 1 yaş arayla iki çocuğu var.Affedersiniz kedi köpek gibiler.Bir de ayrı cinsiyetler.Kuzenim beklemediğine pişman.Yani arkadaş gibi olma her zaman olmuyor.Bu arada kuzenim çok anlayışlı bir annedir.
Peki neden tek çocuk değil?
Neden 2 çocuk bunu hep merak etmişimdir..
Not: Meraktan soruyorum yoksa yargılama niyetim yok. :KK66:

Son sorunuza gülümsedim ister istemez ben anne değilim ama bunca eziyetten sonra tekrar 2. yi neden düşünüyorlar :olamaz:çıldırdılar mı bunlar diye hep aklıma gelir:)) İşin benim bilmediğim bir yönü var galiba:KK45::KK45: Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum açıkçası.:21:

Yaş aralığı ne ilk çocuğunuzu sevgi ve ilgiden mahrum bırakacak kadar az olması ne de tam rahata alıştım diye gözünüzde büyüyecek kadar uzun olmaması daha iyi oluyor sanırım 3-4 yaş arası veren arkadaşlarım memnunlar.

Daha yurumuyor muhtemelen, bır kac ay sonra bu sekılde olmayacak. Emeklemeye , yurumeye başlayınca basına olmadık ısler acıyorlar.
Bana kalırsa cok erken , sızın ıcın zorluğunu gecıyorum 1. çocuğa bır haksızlık olduğunu düşünüyorum.
Benım ara bıraz daha fazla 7.5 yas araları var. En azından bebekle sorunsuz ılgılenırken ona oranla bır vıcdan azabı duydum . Tuvalete kendı gıdıp, kendı yemegını yıyıp,kendı gıyınebılır durumda olması benım ıcın onemlıydı.

5 yasindan once yapilmamali diye dusunuyorum 17 aylik oglum simdilerde sehpalara koltuklara tirmanmaya basladi tam birseyi duzeliyor baska bir tehlikeyle merhaba diyorlar:) bakan bakiyor arada 1 senede olsa ama ben nereye gitsem pesimde oglum yemek yaparken bir yandan onu kolluyorum dusunuyorum suan veya seneye bir bebegim daha olsa napardim hangi birine yetisir insan aklim almiyor

Son sorunuza gülümsedim ister istemez ben anne değilim ama bunca eziyetten sonra tekrar 2. yi neden düşünüyorlar :olamaz:çıldırdılar mı bunlar diye hep aklıma gelir:)) İşin benim bilmediğim bir yönü var galiba:KK45::KK45: Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum açıkçası.:21:

Yaş aralığı ne ilk çocuğunuzu sevgi ve ilgiden mahrum bırakacak kadar az olması ne de tam rahata alıştım diye gözünüzde büyüyecek kadar uzun olmaması daha iyi oluyor sanırım 3-4 yaş arası veren arkadaşlarım memnunlar.
Bende bunu dusunuyorum hep tam biraz kendine geldi buyudu ohh be rahat ettik derken neden ayni seyleri ikinci kez yasamak isterki insan:)

Öncelikle bebeğinizi sağlıcakla büyütün inşallah. Sorunsuz bir bebek olmuş sizin için inşallah hep böyle devam eder. Yalnız benim kafama takılan başka bir şey var emziriyorsanız en azından 2 sene emzirmeye çalışın sonra hamilelik düşünün derim. Sonuçta bebeğiniz 2 sene süt hakkı var. Ama ola ki daha önce bırakmanız gerekebilir veya öncesinde kesilir o zaman amenna. Her türlü 2 sene ara vermeniz sizin için iyi olacaktır. Bebeğiniz büyücek hareketlenecek sizi peşinden çok koşturacak küçük yaramaz daha. :emir_bebek:

Back
X