- 21 Mart 2015
- 238
- 512
- 103
- 31
- Konu Sahibi nefernefertiti
Bnm iki kizimin arasinda tam 2 yas var. Şuan büyüğü 3buçuk küçüğü 1bucuk yasinda.Bnm büyük kızımda snn oğlun gibiydi nsl buyudugunu anlamadim. Oturmayi ogrenip oraya buraya çarpıp cani aciyacak yaşa gelene kadar aglamayi bile bilmiyodu. Uykusu beslenmesi hep duzenliydi. Hâlâ da öyle çok uyumlu bi kız. Buna guvenip 2.yi erken yaptım. Kızım 14 aylıkken 2.ye hamile kaldım 16 aylıkken sütten kestim. Ufak kizim dogunca büyüğünün tam tersiydi surekli aglama kolik halleri. Tek olumlu tarafi gece uykusu duzenliydi. 1 yasina kadar surekli bana yapışık haldeydi otururken bile yanimda oturmaz surekli kucagimdaydi. Gözünün önünden ayrildigim gibi ağlamaya başlıyordu. Misafirliğe gittigimde hiçbir şekilde kucağımdan inmiyordu ve kizima ben ve esim disinda kimse yaklasamiyodu. Annem bile kucagina almak şöyle dursun sevmek icin bile yaklaşsa çığlığı basiyodu . Surekli mızmız ağlama hâlleri. Hiçbir yerde rahat oturamiyodum. Aşırı zorladı. Hâlâ da tam ayrılmış deil ama eskiye nazaran daha iyi. Ablasini hep kiskanir. Ablasiyla kendisini denk tutar. Abla bile demez ismiyle hitap eder. Bazen diyorum keşke daha geç yapsaydim. Ama çoğu zamanda arkadaş gibi oyun oynayip eglendiklerini görünce iyiki yapmışım diyorum. Olumlu yönlerinden biride ufaklik kendisini ablasiyla denk gördüğü için gerek dil bakimindan gerekse yürüme vs bakimdan hep erken gelisti. Şuan gayet akıcı konuşuyor ve tuvalet egitimine başladık gayet iyi gidiyo. Bu 1bucuk sene zorlandim ama iyikide yapmışım diyorum. Şimdi çok rahatim.
Kısacası eğer kendinizi hazir hissediyosaniz yapin. Cocuktan ziyade sizin psikolojinizde çok onemli. Ve kendinizden cok fedakârlık etmeniz gerekicek. Hakkınızda hayırlısı selametle..
Kısacası eğer kendinizi hazir hissediyosaniz yapin. Cocuktan ziyade sizin psikolojinizde çok onemli. Ve kendinizden cok fedakârlık etmeniz gerekicek. Hakkınızda hayırlısı selametle..