- 20 Şubat 2015
- 4.983
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
Aynı sizin durumunuzdayız.Hemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
Evet ya işin o boyutuna girince çıkılmıyor zaten. İlk çocuk anne babanın isteğiyle ikinci de genelde kardeşi olsun diye yapılıyor ikinci çocukların kaderi bu sanırımCocuk yapma motivasyonu nasıl geliyor insana?
Hatta ikinci yapma fikri nasil oluyor acaba.
"Hayatimiz çok mukemmel, bu mukemmel hayati bir cocuk daha yaşamali" mi diyor insanlar?
Yoksa yapacak başka birsey yok diye mi sariyorlar?
Konunuza yardimci degil ama bu ara cocuk yap baskisi ustumde
İstemiyorsaniz yapmayin kesinlikle bu oyle israrla olacak şey değil, olmamalı en azindan, herkes kardeşle yaşamiyor. Ben tekim, 27 yaşimdayim bir eksikligini hissetmedim kardeşsizligin.
Çok zor çok iflahım söndü kim sorsa yapmayın diyorum. Araları iki yaş belki de ondandır, ikisi de koç burcu belki de ondan.Henüz 3 yaşında ama 15 yaşına gelse de istemeyeceğim gibi geliyor
Kızım 2 yaşında. 2.çocuğu düşünmüyorum. Eşimle ortak kararımız. Şuan orta gelirli bi aileyiz. İkinci çocuk olursa bu sefer kızımdan kısıcam onu eksik bırakıcam. Bi tane olsun imkanlarımı ona kullanıyım kafasındayım. Zaten ne olucağımız belli değil.Hemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
43 yaşındayım. Hayatin gailesi derken geldi geçti. Hiç sorgulamadim 2.cocuk olsun mu diye. Şimdiyse çok pişmanım. 2. çocuğum olsun çok isterdim. Şimdi 8 yaşındaki oglum da kardeşli aileleri görünce , bir kardeşim olsaydı diye iç geçiriyor. Yani kararlar, düşünceler çok değişiyor. İçinizde acaba birgün ister miyim duygusu varsa o noktaya gelirsiniz gibi geldi bana. Benim gibi geç kalmadan iyice düşünüp, tartın benceHemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
İstemiyorsanız kararınıza saygı duymaları lazım ama bu konuşmalar hiç bitmeyecek. Sürekli konuşacaklar bu konuda yapacak bir şey yok.Hemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
BeeeeenHemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
Benimki öyle. Ama yine de istemiyorumKesinlikle. Herkes yaşadığını bilir; kimilerinin gıkı çıkmayan çocuğu var onlar yapsın on tane
Ne güzel çok şanslısınız, kıskandım siziBenimki öyle. Ama yine de istemiyorum
Ben öyleydim. Yani tam bir canavar. Sonra kardesim oldu. O usluydu. Ama oda sonra beni örnek aldi o da canavar oldu. Annem 10 sene yaşlandım diyorduNe güzel çok şanslısınız, kıskandım sizihayalimdeki çocuktu ama bana canavar denk geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?