- 31 Mart 2019
- 1.194
- 3.875
- 133
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
Asla asla yapmam diyen ben suan ikinci cocuguma hamileyimHemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
İnsan istemeden de yapsa çocuğunu sever öyle denir mi yaa? Çok üzücü
Ay bu tanım bana cuk oturuyor. İkinci çocuk da olsun ama leylekler tarafından iki yaş olarak gelsin.Ben sizin istemedginiz icin degil rahattan caymamak için yapmadginizi düşünüyorum. Bence bunu iyice degerlendirin. Pisman olabilirsiniz siz çünkü net degilsiniz.
Bence de çocuk bakmak çok zor..ben gerçekten bakmaktan bahsediyorum televizyonun önüne oturtsam bütün gün izler ama tüm enerjini verip ilgileneceksin,bir şeyler ogretebileceksen çok zor. Tabii sevgileri bambaşka. Benim de küçük bebeğim var muhtemelen ikincisi olsa onu da çok severim.İki çocuklu olanlara acıyorum lafına takılan iki çocuklu hanımlar, hiç dönüp hayatınıza bakmıyor musunuz
Ben de acıyorum.
2 çocukluyum.
Yine olsa yine yaparım.
Hem acırım hem yaparım.
Kolay karar değil, ama aralarındaki sevgi çok güzel gözlerim doluyor sevgilerinden.
İleride böyle olacaklarının garantisi yok.
Sadece sevgileri doldurmuyor ayrıca gözümü, çocuk bakmak zor, arada oturup kendime üzüldüğüm doğrudur.
Kardeş ve çocuk hiç tatmayınca eksikliği hissedilebilecek şeyler değil bence. En fazla keşe olsaydı denilip geçilir.Cocuk yapma motivasyonu nasıl geliyor insana?
Hatta ikinci yapma fikri nasil oluyor acaba.
"Hayatimiz çok mukemmel, bu mukemmel hayati bir cocuk daha yaşamali" mi diyor insanlar?
Yoksa yapacak başka birsey yok diye mi sariyorlar?
Konunuza yardimci degil ama bu ara cocuk yap baskisi ustumde
İstemiyorsaniz yapmayin kesinlikle bu oyle israrla olacak şey değil, olmamalı en azindan, herkes kardeşle yaşamiyor. Ben tekim, 27 yaşimdayim bir eksikligini hissetmedim kardeşsizligin.
Hemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
Evlilik tek kişinin verdigi kararla yürümemeli eşin çocuk istiyorsa düşğnmen gerek annelik uykusuz geceler eğitim demek anne olmak kolay degil seni haksız bulmuyorum ama eşinide düşün sonuçta çocuğu senden isteyecek başkasından yapamaz yaHemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
Bebek özlüyo insan, bebek kokusu falan. Bir de ilk cocugun kardesi olursa ikisi birbiriyle oynar, birbirine destek olur dusuncesi. Yoksa hamillik, dogum, uykusuz geceler cekilecek cile degilCocuk yapma motivasyonu nasıl geliyor insana?
Hatta ikinci yapma fikri nasil oluyor acaba.
"Hayatimiz çok mukemmel, bu mukemmel hayati bir cocuk daha yaşamali" mi diyor insanlar?
Yoksa yapacak başka birsey yok diye mi sariyorlar?
Konunuza yardimci degil ama bu ara cocuk yap baskisi ustumde
İstemiyorsaniz yapmayin kesinlikle bu oyle israrla olacak şey değil, olmamalı en azindan, herkes kardeşle yaşamiyor. Ben tekim, 27 yaşimdayim bir eksikligini hissetmedim kardeşsizligin.
Ay bu tanım bana cuk oturuyor. İkinci çocuk da olsun ama leylekler tarafından iki yaş olarak gelsin.
Doğru dedin bak tuvalet terörünü ben daha yaşamadığım için gözümden kaçmış2.5olsun tuvalet eğitimi bitsin konuşmaya da başlasın emmeyi de bıraksın gece de kesintisiz uyusun o zaman olabilir :)
Doğru dedin bak tuvalet terörünü ben daha yaşamadığım için gözümden kaçmış
Valla aynen iki buçuk yaş idealdirBenim de allaha şükür kolay geçti ama yine de ne uğraşcam bezle kakayla istiyorsak büyük isteyelim hahhaaah:)
Kardeş ve çocuk hiç tatmayınca eksikliği hissedilebilecek şeyler değil bence. En fazla keşe olsaydı denilip geçilir.
Benim çocuk motivasyonum hiç olmadı ama şu an param olsa ikinciyi yaparım. Bir çok kadın da gerekli desteği ve maddiyatı olsa tek çocuk yerine 2 çocuk yapardı bence.
Bebek özlüyo insan, bebek kokusu falan. Bir de ilk cocugun kardesi olursa ikisi birbiriyle oynar, birbirine destek olur dusuncesi. Yoksa hamillik, dogum, uykusuz geceler cekilecek cile degil
Arkadaşım evli ve eşi hiç çocuk istemiyor. Ama kendisi istyr. Yani evliliklerde birinin istemesi yada istememesi neden çocukluk olsun anlamadm bence ben ikinci çocuk istemyrm senin fikrin ne demek. Varken hayır ben asla istemyrm bitti buda bencilliktir
İyi okudunuz mu konuyu? Cocuguna gidip anneden kardeş iste demiş.. Bende bu lafın üzerine dedim canım.çocuğa kardeş istetiyor git
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?