İkinci çocuk

Her çocuğun bir kardesi olmalı diye başlayan klasik cümleyle başlıyorum 😂 belli ki ilk çocuğunuz sizi çok yordu ve daha 3 yaşındaymış. Kendinizi hala hazır hissetmıyor olabilirsiniz. İstemıyorsanız yapmayın tabi ama bence kardeş şart. Su pandemi sürecinde çok daha iyi anladım. Birbirlerini öyle güzel oyaladılar ki yoksa ben mahvolurdum. İleride bize bisey olduğunda hayatta tek kalmasın diye düşünürdüm eskiden.
Hee her kardeş çok mu güzel anlaşıyor hayır. Allah hayırlısını nasip etsin

Hemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
Aynı sizin durumunuzdayız.
Eşim bir kızım olsun diye hergün basımın etini yiyor sanki garantisi varmış gibi.

Cocuk yapma motivasyonu nasıl geliyor insana? 🙄
Hatta ikinci yapma fikri nasil oluyor acaba.

"Hayatimiz çok mukemmel, bu mukemmel hayati bir cocuk daha yaşamali" mi diyor insanlar?
Yoksa yapacak başka birsey yok diye mi sariyorlar? 😬

Konunuza yardimci degil ama bu ara cocuk yap baskisi ustumde 😂

İstemiyorsaniz yapmayin kesinlikle bu oyle israrla olacak şey değil, olmamalı en azindan, herkes kardeşle yaşamiyor. Ben tekim, 27 yaşimdayim bir eksikligini hissetmedim kardeşsizligin.

Cocuk yapma motivasyonu nasıl geliyor insana? 🙄
Hatta ikinci yapma fikri nasil oluyor acaba.

"Hayatimiz çok mukemmel, bu mukemmel hayati bir cocuk daha yaşamali" mi diyor insanlar?
Yoksa yapacak başka birsey yok diye mi sariyorlar? 😬

Konunuza yardimci degil ama bu ara cocuk yap baskisi ustumde 😂

İstemiyorsaniz yapmayin kesinlikle bu oyle israrla olacak şey değil, olmamalı en azindan, herkes kardeşle yaşamiyor. Ben tekim, 27 yaşimdayim bir eksikligini hissetmedim kardeşsizligin.
Evet ya işin o boyutuna girince çıkılmıyor zaten. İlk çocuk anne babanın isteğiyle ikinci de genelde kardeşi olsun diye yapılıyor ikinci çocukların kaderi bu sanırım

Sevgili arkadaşım daha yavrucuğun bebek sayılır. Sen bunları tasa etme ilk çocuğunu büyütmene bak. Allahın emri değil ya 2. Çocuk. Sen merak etme eğer olacağı varsa bu bebek önce senin kalbine doğar zaten gerisi fasa fiso.

Henüz 3 yaşında ama 15 yaşına gelse de istemeyeceğim gibi geliyor
Çok zor çok iflahım söndü kim sorsa yapmayın diyorum. Araları iki yaş belki de ondandır, ikisi de koç burcu belki de ondan.
Bilmiyorum ama tek çocuk olabilir, hiç çocuk da olabilir.
Hepsi zor, hepsi.

Kızım 3 yaşında ve ikinciyi bekliyoruz.
Kendim de istedim eşim de istedi ama en çok da kızım yalnız kalmasin diye ona yoldaş olsun diye yaptık.
Kızıma baktıkça tek basına diye üzülüyordum neticede bizde ona çok ayak uyduramıyoruz bir kardeşi olsa ne güzel oyun arkadaşı olurlar diye düşünüp durdum.
Benim sebebim bu..

esim, aile, komsular bile ikinci cocuk sart diye beynimi yedi. artik cevabim: cok merakliysaniz kendiniz yapin dogurun... tek cocukla cok mutluyum hele su bi kac aydir her saniyemi onunla doya doya yasiyorum. ikinci olsa sevgimi esit veremem diye korkuyorum masraflardan korkuyorum... dünyanin ne olcagi belli degil

İki çocuklu insanlara acımak ne demek yahu, size mi kalmış tasası, yaşayacakları zorlukları da aciyorsunuz?

Eşinizle sorunlarınız vardı diye hatırlıyorum, düzeldiyse bilemem ama 3 yaşında ki çocuğa annenden kardeş işte diyecek kadar olgunluktan uzak bir adamın lafıyla çocuk yapılmaz.

Çocukta asıl sorumluluk kadında olduğu için siz istemiyorsanız, esinizin laflarına kulak asmayın derim.

aynı şeyleri dusunupte , ikinciyi yapmış biri olaraktan yazıyorum ...sanırım bir aile ikinci çocuk gelince tamamlaniyormus ...ilk cocugun yaşadığı kardeş sevgisi hissi , onu koruma kollama sevme , kendini evde yalnız hissetmeme boşluğu ikinci çocuktan sonra kapaniyormus ...zorlukları olsa da ikinci çocuk heleki seneler sonra geldiyse anneye babaya ve büyük çocuğa bambaşka bir mutluluk katiyormus bunu anladım...zorlukları yok mu var ? seneler sonra başa dönmek ...ilk çocuk büyüsün diye bekledigin yıllara geri dönmek...bunlar zor gelecek ama ilk başta dediğim mutluluk veren durumlar bunun üstesinden geliyor :) bence ikinci çocuk olmalı ama orada kalmalı üç fazla gibi ...olanlara sabırlar ve mutluluklar :)

Hemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
Kızım 2 yaşında. 2.çocuğu düşünmüyorum. Eşimle ortak kararımız. Şuan orta gelirli bi aileyiz. İkinci çocuk olursa bu sefer kızımdan kısıcam onu eksik bırakıcam. Bi tane olsun imkanlarımı ona kullanıyım kafasındayım. Zaten ne olucağımız belli değil.

43 yaşındayım. Hayatin gailesi derken geldi geçti. Hiç sorgulamadim 2.cocuk olsun mu diye. Şimdiyse çok pişmanım. 2. çocuğum olsun çok isterdim. Şimdi 8 yaşındaki oglum da kardeşli aileleri görünce , bir kardeşim olsaydı diye iç geçiriyor. Yani kararlar, düşünceler çok değişiyor. İçinizde acaba birgün ister miyim duygusu varsa o noktaya gelirsiniz gibi geldi bana. Benim gibi geç kalmadan iyice düşünüp, tartın bence

İstemiyorsanız kararınıza saygı duymaları lazım ama bu konuşmalar hiç bitmeyecek. Sürekli konuşacaklar bu konuda yapacak bir şey yok.

Çocuğunuz henüz küçük bence. Yaşınız müsaitse, birkac sene sonra yeniden degerlendirebilirsiniz bu fikri.
Benim icin eger anne ve babanın arası iyiyse, ilk çocukta bedensel veya ruhsal bir rahatsizlik yoksa, mutlaka ikinci olmalı.
Benim cocugum da 3 yasinda. Su an dogmus bir kardesi olmasını goze alabilirim. Ama hala onunla bir hamilelik gecirmeyi goze alamıyorum malesef.

Belki iki çocuğu olanlarda size üzülüyordur.. üzülüyorum nedir ya,size mi kaldı milletin çocuğunun tasası.. iki çocuğum var,aktif bir iş hayatım var. Hem işime hem evime hemde sosyal hayatıma gereken vakitleri ayırabiliyorum. Buda biraz şartlarla alakalı

Beeeeen
Benim oğlum daha 4 aylik hic istemiyorum. Ve esim daha şimdiden istiyor söylüyor he he diyip gecistiriyorum simdilik🤦🏼‍♀️ zaten bu zar zor oldu tedaviyle..
Sebeplerime gelecek olursak

Yaşım 30 a yaklaştı (bu bir bahane değil 40ta da oluyor ama kendimi güçlü hissetmiyorum o kadar)
2 ya da daha fazla cocuklu ailelerin çocuklarına eşit davrandığına pek şahit olmadım. Hatta hic sahit olmadim.Egitimlisi de egitimsizi de (genelde küçük olanı hep kayirdiklarini ve simarttiklarini gördüm)
2 cocuga yetemem. Maddiyat olarak değil,zaman ve ilgi olarak
Ayrıca kardeşler hep birbirini kıskanıyor kardeş demek can ciğer demek degil hele şu aralarında 2 -3 yaş olanlar daha beter. Onlara bende üzülüyorum. O bebeği bıraksalar büyük olan neredeyse girtlaklayacak

Bana hep dediler ki senin cocugun olunca bak göreceksin 2.yi isteyeceksin. Hiiiic te oyle bir sey yok. Ben hayatımı oğlumun üzerine kurdum bile boyle devam edecek. Maddi manevî bütün servetim de onun olsun diyorum kardeş olayi bana cook uzak geliyor Allah olmayana versin.

Tek cocuk daha iyi. Ayrıca bir insanın neden abisi ablasıyla arasında 1 yaş olur ya🤦🏼‍♀️ abi dedigin kardeşinden 18 16 yaş falan büyük olur eeee ona da benim yaşım yetmez o zamana kadar .

Bu arada çocuğunuz kac yasinda? Ay bana bitanesi demişti ki hemen bi tane daha yap sonra cok üşenirsin insan rahata alışıyor hahahahaha

(Esim beni bakıcı ile kandırmaya çalışıyor,evet bakıcı tutar ama hayat o kadar kolay degil bu mantığa gore 5 tane de yaparim)
Ha Bir de ben sezeryan olayını da unutmadım
Yook... Allah olmayana isteyene versin 🤲

Ne güzel çok şanslısınız, kıskandım sizi :KK12: hayalimdeki çocuktu ama bana canavar denk geldi:KK47:
Ben öyleydim. Yani tam bir canavar. Sonra kardesim oldu. O usluydu. Ama oda sonra beni örnek aldi o da canavar oldu. Annem 10 sene yaşlandım diyordu 😁🤣 ilk cocuk akıllı diye de aldanmamak lazım. Meselâ arkadasin ablası koy koltuga sonra 1 saat sonra gel aynı koltukta bulursun öyleydi..ama arkadaşım küçükken cam dan atlayacaktı neredeyse 🤣🤣 duvarlardan zipliyordu 🤦🏼‍♀️

Back
X