İkinci çocuk

Ben öyleydim. Yani tam bir canavar. Sonra kardesim oldu. O usluydu. Ama oda sonra beni örnek aldi o da canavar oldu. Annem 10 sene yaşlandım diyordu 😁🤣 ilk cocuk akıllı diye de aldanmamak lazım. Meselâ arkadasin ablası koy koltuga sonra 1 saat sonra gel aynı koltukta bulursun öyleydi..ama arkadaşım küçükken cam dan atlayacaktı neredeyse 🤣🤣 duvarlardan zipliyordu 🤦🏼‍♀️
Genelde biri uslu biri canavar oluyor kardeşlerin. Anneniz doğru söylüyor, bende 3 yılda bi 10 yıl yaşlanmışımdır😀 Bende küçükken canavarmışım bana çekmiş, babasına çekse böyle olmazdı😀 Bi de benimki kız sözde ama oğlan çocuğu gibi maşallah; bir dakika yerinde sabit durmaz, atlar, zıplar, koltuk tepelerinde gezer, babasının tepesinde gezer neler neler:rolleyes:

İkinci çocuk iyidir 😍😍ben çok heyecanlıyım şahsen ama sadece ve sadece kendim istediğim için yaptım tabiki eşimde benimle hemfikir ne çevre baskısı nede oğlum kardeşsiz mi kalsın yada ilerde pişman olurum gibi bi düşüncem olmadı dolayısıyla bu karar çok kişisel kimsenin kimseye acımaya veya akıl vermeye hakkı olmadığını düşünüyorum..

Hemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
Kararınızdan eminseniz kimse sizi caydıramasın
Ama şüphe varsa iyice tartın çocuk büyük bir sorumluluk benimkilerin yaş araligida azdı 22 ay çok zorlandım gerçekten ki ben çocuk konusunda çok çok sabirliyimdir hiç bir zaman darlamam onlarida kendimide
Geçen gün kızıma kızdım yastıkları balkonda islattigi için oğlum yanıma geldi sen ablama neden kızdın diye savunmaya geçiyor evet sıradan bir örnek ama ilerisini canlandırdı gozumde
Tabi eşimin bana yardımcı buyum öyle olmasaydı tekte kalırdım sanırım kızım 6 oğullarım 4 yaş ve 4 aylık zor ama çok guzelll

Ben de durumlar farklı. Çocuklar yalıt sayılır. Benimli 4 yaşında.
Ben asla ikinci istemiyorum. Cesaretim yok. Eşimde de vaziyet aynı. Annem de bize hak veriyor bu zamanda zor diyor.
Ama ablalarıma abime bakıyorum, onların varlığı güzel. Çocuğumu bundan mahrum mu ediyorum diyorum. Ablalarım da tek çocukta kaldı. Maddi anlamda çok fark olacak. Tek çocukta kolejde okur, istediği sporla ilgilenir. Ama ya kardeş sevgisi? Ya yalnız kalırsa? Eşim de diyor yalnız yine kalabilirler, iyi geçireceklerinden nasıl emin olursun ki? Hayatta kendi yuvasını kurunca insanlar kardeş biraz daha arkada kalmıyor mu diyor.
Ama oğlum bir gece öksürük krizine girdi diye aile grubuna yazınca gece ikide soğul buhar cihazı getiren bir ablam var. Aynı şeyi oğlum yaşayamacak mesela. Bu ona haksızlık mı?
Eşim he dese körlemesine gideceğim gibi geliyor bazen sonra frene basıyorum.
Çok kafam karışık.
Bende sizin gibi düşünüyorum ama tek fark benim eşim istiyor bende bebeğim 5 yasina gelince düşünüyorum inş.
6 gibide doğar

İkinci çocuk iyidir 😍😍ben çok heyecanlıyım şahsen ama sadece ve sadece kendim istediğim için yaptım tabiki eşimde benimle hemfikir ne çevre baskısı nede oğlum kardeşsiz mi kalsın yada ilerde pişman olurum gibi bi düşüncem olmadı dolayısıyla bu karar çok kişisel kimsenin kimseye acımaya veya akıl vermeye hakkı olmadığını düşünüyorum..
Birinci kaç yaşında

güya asla ikinci çocuk istemiyorum ama böyle konular açılınca tüm yorumları tek tek okuyorum
ben zaten ilkini 43 yaşında kucağıma aldım, sanki bebeğim 3 yaşını tamamlayınca ikinci için gizli gizli uğraşacağım gibi geliyor, kimbilir.. belki beni kınayanlar da olabilir, açıkçası kimseyi dinlemem bu konuda. sonuçta ben bakacağım. yıllardır evden çalışmanın verdiği rahatlık da var. Tabii yaşımdan dolayı imkansız gibi birşey, benim 48 yaşında hamile kalmam mucize olur, gelecekse de engel olmam, kariyerimin ev hanımlığına doğru ilerleyeceğini bildiğim halde

zor olur kısmını pek düşünmüyorum, bebeğimiz saolsun kolikliği, iştahsızlığı, burun tıkanıklığını, uykusuzluğu, dermatiti ve bilumum tüm çocuk sorunlarını bize doyasıya yaşattı, her türlü zorlu bebeğe hazırız gibi geliyor

güya asla ikinci çocuk istemiyorum ama böyle konular açılınca tüm yorumları tek tek okuyorum
ben zaten ilkini 43 yaşında kucağıma aldım, sanki bebeğim 3 yaşını tamamlayınca ikinci için gizli gizli uğraşacağım gibi geliyor, kimbilir.. belki beni kınayanlar da olabilir, açıkçası kimseyi dinlemem bu konuda. sonuçta ben bakacağım. yıllardır evden çalışmanın verdiği rahatlık da var. Tabii yaşımdan dolayı imkansız gibi birşey, benim 48 yaşında hamile kalmam mucize olur, gelecekse de engel olmam, kariyerimin ev hanımlığına doğru ilerleyeceğini bildiğim halde

zor olur kısmını pek düşünmüyorum, bebeğimiz saolsun kolikliği, iştahsızlığı, burun tıkanıklığını, uykusuzluğu, dermatiti ve bilumum tüm çocuk sorunlarını bize doyasıya yaşattı, her türlü zorlu bebeğe hazırız gibi geliyor
İstiyorsanz 3 yaşa gerek bence yaşınız ilerlemeden yapabilirsiniz
Tabi istiyorsanz

Bende çok kararsızdım yeni rahatladık diye bir de bebeğim kolikti ve huysuz bir çocuktu çok zordu eşim de istemiyordu fakat oğlum şu an 5,5 yaşında ve istemeye başladı çünkü oğlumda istiyor. Gelip karnında ne var bebek var diyip duruyordu, bir de bencillik mi diye düşündüm yani kendi rahatım için oğlumu kardeşsiz bırakmak bencillik gibi geldi yani biz bi yer de gideceğiz aileden en yakını Kardeşi olacak bu nedenle bende kararsızken gördüğün gibi hamileyim :) bu arada yengem 15 sene sonra 2. Yaptı kesinlikle istemiyordu, bir diğer arkadaşım da istemiyordu dr gittiğin de yumurtlaman çok azalmış çocuk istiyorsan düşün yoksa şansın olmayacak dediği için 2. Yaptı :) öyle konuşunca kötü oldum dedi büyüttü bile. Bakalım ne olacak benim de eğitim devam edecek bakalım yaparım oğlum 5 aylıkken de devam etmiştim.

Genelde biri uslu biri canavar oluyor kardeşlerin. Anneniz doğru söylüyor, bende 3 yılda bi 10 yıl yaşlanmışımdır😀 Bende küçükken canavarmışım bana çekmiş, babasına çekse böyle olmazdı😀 Bi de benimki kız sözde ama oğlan çocuğu gibi maşallah; bir dakika yerinde sabit durmaz, atlar, zıplar, koltuk tepelerinde gezer, babasının tepesinde gezer neler neler:rolleyes:
Gercekten yaramazligin cinsiyeti yok. 😁😁 10 erkeğe bedeldim ben mesela. Olsun hareketli cocuk daha iyidir yahu. Ben demiyorum doktorlar diyor 🤣🤣 aktif bir cocuk ne güzel maşallah ona 😍

Tek cocuklu bir kadin olarak genelde cocugu olan herkese aciyorum ben kendim de dahil ;) bakmasi cok zor cok buyuk sorumluluk. Kendim de tek cocugum mutluyum. Oglum da tek kalacak. Esim cocuk cok ister ama asla evet demem. Layigiyla bir tanesine bakalim yeter. Allah isteyene versin insallah hepsi de hayirli evlat olsun

Gercekten yaramazligin cinsiyeti yok. 😁😁 10 erkeğe bedeldim ben mesela. Olsun hareketli cocuk daha iyidir yahu. Ben demiyorum doktorlar diyor 🤣🤣 aktif bir cocuk ne güzel maşallah ona 😍
Beni yormasa kendi kendine hareketli olsun da pestilim çıkıyor, bana yazık yani ben ordayım😄😄

İki çocuklu olanlara acıyorum lafına takılan iki çocuklu hanımlar, hiç dönüp hayatınıza bakmıyor musunuz 😄
Ben de acıyorum.
2 çocukluyum.
Yine olsa yine yaparım.
Hem acırım hem yaparım.
Kolay karar değil, ama aralarındaki sevgi çok güzel gözlerim doluyor sevgilerinden.
İleride böyle olacaklarının garantisi yok.
Sadece sevgileri doldurmuyor ayrıca gözümü, çocuk bakmak zor, arada oturup kendime üzüldüğüm doğrudur.

Eşiniz Cocuk gibi davranıyor.
Arkadaşım evli ve eşi hiç çocuk istemiyor. Ama kendisi istyr. Yani evliliklerde birinin istemesi yada istememesi neden çocukluk olsun anlamadm bence ben ikinci çocuk istemyrm senin fikrin ne demek. Varken hayır ben asla istemyrm bitti buda bencilliktir

Bende anneliği hiç istemiyorm. Diyene çok üzülüyorm bu duygudan nasıl insan kendini bile isteye mahrum bırakır ama ben acimiyorm ortada acınacak ne varsa oda ayrı mesele

Back
X