İkinci çocuk

Yorumları satır satır okudum, ikinci çocuk ben istiyorum eşim istemiyor. Mantıksız da değil aslında, ikinciyi istiyorum ama oğlumdan vakit çalacağım gibi geliyor ve asla ilkiyle ilgilendiğim gibi ikinciyle ilgilenemeyeceğim gerçeği.. Bu yüzden büyük çocukla küçük çocuk arasında baya karakter farklılıkları var bilmem hiç dikkat ettiniz mi.

Benimki de böyle bir ikilem işte, neyse ki daha oğlum 11aylik, daha vaktim var gibi. Nasip...

Hemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var
Asla asla yapmam diyen ben suan ikinci cocuguma hamileyim 🙈Ama ne cevre ne es kimsenin baskisindan degil kizimin kardesi olanlara nasil imrenerek baktigini gordum 7 yasinda kizim anaokuluna baslayinca hergun sinifinda kimin kardesi var onlari anlatti ve bi gun ananem ne kadar sansli 3 cocugu var dedi o gun ben ikinci cocuga karar verdim tamamen kendi rahatim icn istemiyordm sonra hergece ablamla telefonla konusurken kizimdan nie bu hakki aliyorum dedim oda kardesiyle ilerde cok sey paylasmak istiycek cok sukur nasip oldu insallah saglikla kavusurum.Ama bazi cocuklar hic kardes istemiyor benimki istemeseydi ikna olmazdim zaten🙈cok iyi dusunun arti ve eksilerini en cokda cocugunuz icin en dogru karari siz vericeksiniz yine❤

Ben sizin istemedginiz icin degil rahattan caymamak için yapmadginizi düşünüyorum. Bence bunu iyice degerlendirin. Pisman olabilirsiniz siz çünkü net degilsiniz.
Ay bu tanım bana cuk oturuyor. İkinci çocuk da olsun ama leylekler tarafından iki yaş olarak gelsin.

Şu an hiç çocuğum yok ama ben de yaparsam tek çocukta kalmayı planlıyorum. Hem ona daha iyi bir imkan sağlayabilmek hemde çocukları fazla sevmiyorum 2 3 çocuk bakabileceğimi düşünmüyorum. Başkasının söylemesi olacak iş değil bu. Bir çocuk olduğunda eş ne kadar yardımcı olursa olsun bütün yük annede oluyor.

İki çocuklu olanlara acıyorum lafına takılan iki çocuklu hanımlar, hiç dönüp hayatınıza bakmıyor musunuz 😄
Ben de acıyorum.
2 çocukluyum.
Yine olsa yine yaparım.
Hem acırım hem yaparım.
Kolay karar değil, ama aralarındaki sevgi çok güzel gözlerim doluyor sevgilerinden.
İleride böyle olacaklarının garantisi yok.
Sadece sevgileri doldurmuyor ayrıca gözümü, çocuk bakmak zor, arada oturup kendime üzüldüğüm doğrudur.
Bence de çocuk bakmak çok zor..ben gerçekten bakmaktan bahsediyorum televizyonun önüne oturtsam bütün gün izler ama tüm enerjini verip ilgileneceksin,bir şeyler ogretebileceksen çok zor. Tabii sevgileri bambaşka. Benim de küçük bebeğim var muhtemelen ikincisi olsa onu da çok severim.
Ama 2.yi düşünemiyorum çünkü enerjim yetmez 2 taneye...bu yüzden 2 küçük cocukla bas edenlere üzülüyorum ve bolca sabır diliyorum. Eskiden "çocuk sabır ister "lafi çok boş gelirdi çocuğum olunca ne demek istediklerini o kadar iyi anladım ki..

Bende düşünmüyorum 2.çocuğu. Daha ortada 1 yok gerçi de. Ama ilerde fikrim değişir mi değişmez mi bilemem tabi. Ama siz netsiniz gördüğüm kadarıyla. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın sürekli laf söyleyenlerin ağzına laflarını tıkın

Cocuk yapma motivasyonu nasıl geliyor insana? 🙄
Hatta ikinci yapma fikri nasil oluyor acaba.

"Hayatimiz çok mukemmel, bu mukemmel hayati bir cocuk daha yaşamali" mi diyor insanlar?
Yoksa yapacak başka birsey yok diye mi sariyorlar? 😬

Konunuza yardimci degil ama bu ara cocuk yap baskisi ustumde 😂

İstemiyorsaniz yapmayin kesinlikle bu oyle israrla olacak şey değil, olmamalı en azindan, herkes kardeşle yaşamiyor. Ben tekim, 27 yaşimdayim bir eksikligini hissetmedim kardeşsizligin.
Kardeş ve çocuk hiç tatmayınca eksikliği hissedilebilecek şeyler değil bence. En fazla keşe olsaydı denilip geçilir.
Benim çocuk motivasyonum hiç olmadı ama şu an param olsa ikinciyi yaparım. Bir çok kadın da gerekli desteği ve maddiyatı olsa tek çocuk yerine 2 çocuk yapardı bence.

Istemiyorsan dogurma. Butun kahrini sen cekeceksin. Ikinci cocuk cok da şart degil. Zaten varmis bir tane, anneligi tatmissin. Yarin okula gider birsuru arkadasi da olur

Hemen konuya gireyim ikinci çocuğu hiç düşünmüyorum. Herkes annem de dahil ilerde isteyeceksin yapacaksın diyor. Annem 50ye de dayansan kafana dank edecek ve yapacaksın diyor. Zaten bu hayatta yapmam dediğim çoğu şeyi yaptım. O yüzden artık konusu açılınca nasip kısmet diyorum ee bu defa da eşim ümitleniyor. Kesinlikle yapmayacağım dediğim zaman da çocuğa kardeş istetiyor git annenden kardeş iste falan diyor. Aklınca beni ikna etmeye çalışıyor. Var mı aranızda böyle kendisi istemeyip eşi çok çok isteyenler. Kararınızın arkasında mısınız? Bir de bu söyleyeceğim bazılarını kızdırabilir ama mesela iki çocuklu olanlara acıyorum ben üzülüyorum. Arkadaşım yeni doğum yaptı evde küçük çocuğu var şimdi bir de yeni bebek. En baştan uykusuz geceler emzirme tuvalet eğitimi vs vs. Hayatım yoluna girdi zor günleri geride bıraktım kendime vakit ayırıyorum masterimi tamamlıyorum mutluyum yani kısacası. Ama bir yanda eş faktörü bir yanda da ilerde pişman olma ihtimali var

2 ve 1 yasinda ogullarim var. Onlari birlikte oynarken gormek mutluluk verici. Cok yoruluyorum, bazi gunler kendimi depresif hissediyorum. Ama baska turlude olsun istemezdim. 2. Cocugum planli isteyerek olmadi ama iyiki olmus diyorum simdi. Bir kac senem daha zor gececek ama sonra cok rahat olacak. Oyun parkina gittigmzde kahve yudumlayip, kitap okuma firsatim olacak 😛 beni aramayacklar birlikte cok guzel eglenecekler.

Evlilik tek kişinin verdigi kararla yürümemeli eşin çocuk istiyorsa düşğnmen gerek annelik uykusuz geceler eğitim demek anne olmak kolay degil seni haksız bulmuyorum ama eşinide düşün sonuçta çocuğu senden isteyecek başkasından yapamaz ya

Cocuk yapma motivasyonu nasıl geliyor insana? 🙄
Hatta ikinci yapma fikri nasil oluyor acaba.

"Hayatimiz çok mukemmel, bu mukemmel hayati bir cocuk daha yaşamali" mi diyor insanlar?
Yoksa yapacak başka birsey yok diye mi sariyorlar? 😬

Konunuza yardimci degil ama bu ara cocuk yap baskisi ustumde 😂

İstemiyorsaniz yapmayin kesinlikle bu oyle israrla olacak şey değil, olmamalı en azindan, herkes kardeşle yaşamiyor. Ben tekim, 27 yaşimdayim bir eksikligini hissetmedim kardeşsizligin.
Bebek özlüyo insan, bebek kokusu falan. Bir de ilk cocugun kardesi olursa ikisi birbiriyle oynar, birbirine destek olur dusuncesi. Yoksa hamillik, dogum, uykusuz geceler cekilecek cile degil

Bu zamanda tek çocuk bile lüx, sırf doğurabiliyorum diye kendi zevkim için veya cahil cuhelanın gazıyla belirsiz bir geleceğe 2. 3. bir canı fırlatma düşüncesi bile utandırıyor beni şahsen, yapanlara saygım sonsuz ama durum bu maalesef

Kendim tek çocuğum. Berbat bir durum. Kızım asla tek çocuk kalsın istemiyorum. Ama ikinci çocuğu da tekrar gebelik, doğum, gaz, diş, bez derken hiç uğraşmak istemiyorum.
Kızım 4 yaşında, 10 yaşına falan gelince o isterse yapabilirim ama zor.

Kardeş ve çocuk hiç tatmayınca eksikliği hissedilebilecek şeyler değil bence. En fazla keşe olsaydı denilip geçilir.
Benim çocuk motivasyonum hiç olmadı ama şu an param olsa ikinciyi yaparım. Bir çok kadın da gerekli desteği ve maddiyatı olsa tek çocuk yerine 2 çocuk yapardı bence.

Maddi durumumuz şuan iyi, borcumuz harcimiz da yok. En azindan bir cocuga bakardik ama para bana motivasyon sağlamiyor. 😐 Birinciyi yapamadim daha.
Gerci cocuga en azindan 4-5 yasina gelene kadar bakacak yatili bakici tutabilsem beellllkiii düşünülürdü ama bakiciya verilen paranin göze batmamasi için +20bin maaş lazimdir simdi ona.

Bebek özlüyo insan, bebek kokusu falan. Bir de ilk cocugun kardesi olursa ikisi birbiriyle oynar, birbirine destek olur dusuncesi. Yoksa hamillik, dogum, uykusuz geceler cekilecek cile degil

Benim kucagima da yeni doğmuş bebek filan verdiler koklayip özeneyim diye. Özenmedim. 😂 Off bu içinde olmali insanin galiba.

Arkadaşım evli ve eşi hiç çocuk istemiyor. Ama kendisi istyr. Yani evliliklerde birinin istemesi yada istememesi neden çocukluk olsun anlamadm bence ben ikinci çocuk istemyrm senin fikrin ne demek. Varken hayır ben asla istemyrm bitti buda bencilliktir
çocuğa kardeş istetiyor git
İyi okudunuz mu konuyu? Cocuguna gidip anneden kardeş iste demiş.. Bende bu lafın üzerine dedim canım.

Back
X