İkinci Çocuk

elifasyaa

İdil'im & Asrın'ım ♥
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2009
88
27
98
41
Selam kızçelerim, malum konu ortada... herkese bunu danışıyorum son aylarda psikolojimi mi bozdum nedir Bir kızım var Haziranda 4 yaşına girecek, bir yanım otur oturdugun yerde kadın oyalan evladınla diyor diğer yanım bebek özlemiyle yanıyor Kızım okula başlayacak sanki onun bu yeni sürecinde ona değilde bebeğe odaklanırsam kızıma haksızlık edecekmişim gibi hissediyorum. Onun için nasıl bi süreç olur okula alışma falan hiç bilmiyorum... 31 yaşındayım bir yandan kafamda bebek için yaşlı mıyım sorusu var, eşim bir yandan hukuk okuyor ama o da istiyor bebek. Ya zorlanırsa o da diye düşünüyorum çünkü şimdi bile çok yoruluyor ve bazen kızımızla ilgilenemiyor haftaiçi özellikle.

Uzun lafın kısası hanımlar, arabızda ikimci çocuğa karar verirken ben yaşlarda olan var mıydı? Ya da bunları sorun etmeli miyim? Eşime bunları söylediğimde ilk bebeği yaparken bu kadar düşünsen şimdi çocuğumuz yoktu diye kızıyor

Ayni soru benim de kafami kurcaliyor. Ikinci cocuk ne zaman yapilmali, araya zaman girerse cok mu gec olur? Hamilelik sürecim cok zordu ikincisinde de öyle gecerse yavrumla nasil ilgilenirim ama bir yandan da kardesiyle büyüse güzel olur. Gercekten karar vermek cok zor.

Ayni soru benim de kafami kurcaliyor. Ikinci cocuk ne zaman yapilmali, araya zaman girerse cok mu gec olur? Hamilelik sürecim cok zordu ikincisinde de öyle gecerse yavrumla nasil ilgilenirim ama bir yandan da kardesiyle büyüse güzel olur. Gercekten karar vermek cok zor.

Canım araya uzun bir zaman girmesini de hiç istemedim evlenmeden önce düşünüyordum arada iki üç yaş olsun birbirleri açısından daha iyi olur diye ama kolay değilmiş şimdi farkediyorum... iki üç çocuklu arkadaşlar neler yaşadı bu konuda paylaşırlarsa sevinirim

Selam kızçelerim, malum konu ortada... herkese bunu danışıyorum son aylarda psikolojimi mi bozdum nedir Bir kızım var Haziranda 4 yaşına girecek, bir yanım otur oturdugun yerde kadın oyalan evladınla diyor diğer yanım bebek özlemiyle yanıyor Kızım okula başlayacak sanki onun bu yeni sürecinde ona değilde bebeğe odaklanırsam kızıma haksızlık edecekmişim gibi hissediyorum. Onun için nasıl bi süreç olur okula alışma falan hiç bilmiyorum... 31 yaşındayım bir yandan kafamda bebek için yaşlı mıyım sorusu var, eşim bir yandan hukuk okuyor ama o da istiyor bebek. Ya zorlanırsa o da diye düşünüyorum çünkü şimdi bile çok yoruluyor ve bazen kızımızla ilgilenemiyor haftaiçi özellikle.

Uzun lafın kısası hanımlar, arabızda ikimci çocuğa karar verirken ben yaşlarda olan var mıydı? Ya da bunları sorun etmeli miyim? Eşime bunları söylediğimde ilk bebeği yaparken bu kadar düşünsen şimdi çocuğumuz yoktu diye kızıyor
Esin istiyorsa yap bence ama ilk cocugun sakin mi yemesi uykusu düzenine oturdu mu krese falan gidiyor mu bu önemli ..eğer bu sorularin cvbi evetse zaten sorun yok brnce cocuk aksama kadar kreste yorulur sen de bebekle ilgilenirsin. Ben yeni dogum yaptim buyuk 2,5 yasinda. Cok zorlanıyorum en azindan krese gonderebilseydim bu halde olmazdim

bu soru benimde aklımı kurcalıyor
kızım 3 yaşında ama
halen cesaret edemiyorum

oglum subatta 5 yasına gırecek hazıranda gebe kalmayı planlıyorum seneye 6 yasında olacak ve bebek dogacak
cok gec oldu ama

Esin istiyorsa yap bence ama ilk cocugun sakin mi yemesi uykusu düzenine oturdu mu krese falan gidiyor mu bu önemli ..eğer bu sorularin cvbi evetse zaten sorun yok brnce cocuk aksama kadar kreste yorulur sen de bebekle ilgilenirsin. Ben yeni dogum yaptim buyuk 2,5 yasinda. Cok zorlanıyorum en azindan krese gonderebilseydim bu halde olmazdim

Allah kolaylık versin canım.. Kızım çok hareketli ondan korkuyorum biraz. İlk yılında uyku ve gaz problemi beni mahvediyordu 20 dakika anca uyuyordu gün içinde ama şimdi iyi şükürler olsun o da hareketliliğinden yorulduğundan.. Kreşte belki atar enerjisini

oglum subatta 5 yasına gırecek hazıranda gebe kalmayı planlıyorum seneye 6 yasında olacak ve bebek dogacak
cok gec oldu ama

Canım yaşını bilmiyorum ama abilik yapar oğlun kardeşinee, sana da yardım eder belki hamilelik döneminde anlaşırsan :)

kızım 3,oğlumda bir yasına girdi,ıkısı bır arada buyur diye dusunup ıkıncıyı ıstedik bazen cok zor oluyor ıkısıde kucuk oldugu için baznde bakıyorum ıkısı bırbırıne en guzel arkadas,oyle sırnasıuorlar ki...sorun su gurbette tek olmam calısıyor olmam,ucretsiz ızındeydım gerci subatta baslıyorum.yanınızda yardım eden birileri varsa kendinize vakit ayaırarak az da olsa dinlenebiliyorsanız ıkı çocuk mukemmel yada benım gibi afedersınız tuvalete bile gittiğinızde kapı arkasında aglarsa oglunuz bazen cekilmez oluyor

kızım 3,oğlumda bir yasına girdi,ıkısı bır arada buyur diye dusunup ıkıncıyı ıstedik bazen cok zor oluyor ıkısıde kucuk oldugu için baznde bakıyorum ıkısı bırbırıne en guzel arkadas,oyle sırnasıuorlar ki...sorun su gurbette tek olmam calısıyor olmam,ucretsiz ızındeydım gerci subatta baslıyorum.yanınızda yardım eden birileri varsa kendinize vakit ayaırarak az da olsa dinlenebiliyorsanız ıkı çocuk mukemmel yada benım gibi afedersınız tuvalete bile gittiğinızde kapı arkasında aglarsa oglunuz bazen cekilmez oluyor
Katılıyorum

oğlum 14 aylık, ve 3 aylık hamileyim.
İkincisi sürpriz oldu ilk zamanlar çok üzüldüm ağladım çok erken diye ama şimdi düşünüyorum iyi ki emrivaki olmuş :) yoksa ben de sizin gibi bi türlü karar veremez iki ara bi derede ömür çürütürdüm.
yaşlarımız yakın bu arada.ikincisine bu yüzden de sevindim biraz, 40 yaşımda anne olmak istemiyorum neticede.

ikinciyi ilk zamanlar istemedim oğlum küçük ,böyle tek daha güzel,maddi anlamda kaldıramayız(ben çalışmıyorum çünkü),ilkinin zorlukları,gözümüz korktu derken yaş oldu sizin gibi 31 i..sonra oğlum ben yalnızmı kalacam dedi.ben evde bir ses daha aradım,oğluma kardeş bize neşe olsun diye.başladım çalışmalara.siz istemezsiniz allah verir,siz istediğinizde de Allah vermez öyle bir duruma girdikki her denemem düşükle sonuçlandı.biri ikiz üç düşükle dört bebek kaybettim.rahimde sorun çıktı ameliyat oldum en son kan pıhtılaşması var dediler her gün iğne ve arada kanamalarla bir oğlum oldu.kısaca demem o ki eğer istiyosanız hiç düşünmeyin ben 35 oldum hamilelikte ve sonrasında yaşım bana bedensel sıkıntılar yaşattı fazla gecikmeden çalışmalara başlayın hayatın ne getireceği belli olmuyor.şimdi oğluma baktıkça bekledim diye kızıyorum kendime..

Benim birtane var birtane daha istiyorum fakat kocam erken diyor
ben bebekleri çok severim cicibebem benim ya o kadar tatlı ki halen bebek benim gözümde
ana tek başına büyümesi çok zor kardeş lazım ve para lazım :D

Iki evladim var biri 6 biri 3.
Ikincisi kazara oldu planli degil.
Iyiki olmus diyorum.
3 yas ideal
Sen de cok zaman kaybetme derim
Aradaki mesafe artttikca sorunlar da artiyor
Ornek vvereyim
Ben ogretmenim ve ogrencilerim ilk birinci sinifa basladiklarinda o sira kardesi olanin basari direk dusuyor.
O nedenle ilk okula baslamadan kardese alismasini tavsiye ederim.
Yillar gectikce rahata alisacaksiniz veee
Kucuk bir bebegin sorumlulugu gozunuzde dag gibi buyuyecek. Her gecen gun isteseniz de ikinci kez anne olma fikrinden sogursunuz.
Acele edin derim.
Sevgiler

benımde kızım nisanda 5 olacak ama hala cesaret edemıyorum bır yanım istiyor bir yanın kızın okula gıdecek hele bır 2 .sınıfa geçsin diyor:KK51::KK51:

Anca bugün bakabiliyorum yazdıklarınıza kızlar...

ikinciyi ilk zamanlar istemedim oğlum küçük ,böyle tek daha güzel,maddi anlamda kaldıramayız(ben çalışmıyorum çünkü),ilkinin zorlukları,gözümüz korktu derken yaş oldu sizin gibi 31 i..sonra oğlum ben yalnızmı kalacam dedi.ben evde bir ses daha aradım,oğluma kardeş bize neşe olsun diye.başladım çalışmalara.siz istemezsiniz allah verir,siz istediğinizde de Allah vermez öyle bir duruma girdikki her denemem düşükle sonuçlandı.biri ikiz üç düşükle dört bebek kaybettim.rahimde sorun çıktı ameliyat oldum en son kan pıhtılaşması var dediler her gün iğne ve arada kanamalarla bir oğlum oldu.kısaca demem o ki eğer istiyosanız hiç düşünmeyin ben 35 oldum hamilelikte ve sonrasında yaşım bana bedensel sıkıntılar yaşattı fazla gecikmeden çalışmalara başlayın hayatın ne getireceği belli olmuyor.şimdi oğluma baktıkça bekledim diye kızıyorum kendime..

Canım geçmiş olsun Allah uzun ömür versin ailene... Benim ilk denemem düşüktü. Sadece bir bebek kaybetmek beni öyle sarsmışken sen neler yaşamışsındır. Allahım vermiş tekrar sana şükür. Çok doğru söylüyorsun

Iki evladim var biri 6 biri 3.
Ikincisi kazara oldu planli degil.
Iyiki olmus diyorum.
3 yas ideal
Sen de cok zaman kaybetme derim
Aradaki mesafe artttikca sorunlar da artiyor
Ornek vvereyim
Ben ogretmenim ve ogrencilerim ilk birinci sinifa basladiklarinda o sira kardesi olanin basari direk dusuyor.
O nedenle ilk okula baslamadan kardese alismasini tavsiye ederim.
Yillar gectikce rahata alisacaksiniz veee
Kucuk bir bebegin sorumlulugu gozunuzde dag gibi buyuyecek. Her gecen gun isteseniz de ikinci kez anne olma fikrinden sogursunuz.
Acele edin derim.
Sevgiler

İlk defa bunu düşündüm okuyunca bu mesajı, başarı düşmesi konusunda çok haklısın canım.... Çok önemli bu.

edit: Bazen "Ya ilki gibi sevmezsem,sevinmezsem"e kadar gidiyor insan... Allah şaşırtmasın

Ben de sizin gibi düşündüm başta. ben çalışıyorum ve oğluma kayınvalidem bakıyor, tek çocuk ideal diyordum. oğlum dört yaşında kreşe başlayınca kardeş istemeye başladı. onun bu yoğun isteğiyle biz de ikinci bebeği düşündük ama dediğiniz gibi istemekle olmuyor iki yıl bekledik. aşılama bile yaptırdım olmadı. iki yıl boyunca çok üzüldüm,strese girdim. sonunda bebeğimiz geldi, şimdi bir yaşında. oğlum kardeşi olduğu için çok mutlu, onu çok seviyor. "hayatımın en güzeli kardeşimin eve geldiği gün" arada yaş farkı olduğu için de bana çok yardımcı oluyor

selam benim yaşım daha küçük ama paylaşmak istedim 3 buçuk yaşında oğlum var ve hamileym çok düşündüm olsun mu olmasınmı diye ikinci hamilelik ilk gibi rahat değil çünkü sorumluluk daha fazla ilgilenmem gereken bi çocuk var doğumdan sonrada en büyük korkum oğlumla ilgilenememek bunlar beni çok düşündürüyo ama allah güç kuvvet veriyo tek çocuklada olmuyo şimdi düşünüyorum da oğlum bi beş yaşında olsaydı sonra sanki daha rahat ederdim sizşimdi düşünseniz hamile kalsanız doğum derken kızıñız zaten 5 yaşında olmuş olur tam zamanı bence ama eşinizden destek alıp işlerinizi planllı yapmanız lazım ben öyşe yapıyprum bi düzen oturttum

Back
X