İkinci Çocuk

Selam kızçelerim, malum konu ortada... herkese bunu danışıyorum son aylarda psikolojimi mi bozdum nedir Bir kızım var Haziranda 4 yaşına girecek, bir yanım otur oturdugun yerde kadın oyalan evladınla diyor diğer yanım bebek özlemiyle yanıyor Kızım okula başlayacak sanki onun bu yeni sürecinde ona değilde bebeğe odaklanırsam kızıma haksızlık edecekmişim gibi hissediyorum. Onun için nasıl bi süreç olur okula alışma falan hiç bilmiyorum... 31 yaşındayım bir yandan kafamda bebek için yaşlı mıyım sorusu var, eşim bir yandan hukuk okuyor ama o da istiyor bebek. Ya zorlanırsa o da diye düşünüyorum çünkü şimdi bile çok yoruluyor ve bazen kızımızla ilgilenemiyor haftaiçi özellikle.

Uzun lafın kısası hanımlar, arabızda ikimci çocuğa karar verirken ben yaşlarda olan var mıydı? Ya da bunları sorun etmeli miyim? Eşime bunları söylediğimde ilk bebeği yaparken bu kadar düşünsen şimdi çocuğumuz yoktu diye kızıyor
Benim kizim anaokuluna basladigi an ikinci kizim dogdu ilk kizim hic kiskanmadi ama cok mahsunlasti sessizlesti okulda oldugu zamanlar evde benim bebekle ne yaptigimi dusundu icten ice cok uzuldu psikolojik destek almama ragmen ona hep haksizlik gibi oldu sonucta ondan caldim bebege daha cok vakit ayirmam gerekliydi bunu kizima anlattim beni anladi cokta olgun ve anac bi cocuk ama bu onu yinede yipratti daha bi yanima sokulur oldu bensiz bisey yapamaz bana bagimli gibi oldu bence 5 yas araligi yok YANLIS ya ikiside kucuk olcak birlikte buyuyecek yada buyuk cocuk okuldaki ilk yilini atlatinca 2 cocuk yapilacak

Selam kızçelerim, malum konu ortada... herkese bunu danışıyorum son aylarda psikolojimi mi bozdum nedir Bir kızım var Haziranda 4 yaşına girecek, bir yanım otur oturdugun yerde kadın oyalan evladınla diyor diğer yanım bebek özlemiyle yanıyor Kızım okula başlayacak sanki onun bu yeni sürecinde ona değilde bebeğe odaklanırsam kızıma haksızlık edecekmişim gibi hissediyorum. Onun için nasıl bi süreç olur okula alışma falan hiç bilmiyorum... 31 yaşındayım bir yandan kafamda bebek için yaşlı mıyım sorusu var, eşim bir yandan hukuk okuyor ama o da istiyor bebek. Ya zorlanırsa o da diye düşünüyorum çünkü şimdi bile çok yoruluyor ve bazen kızımızla ilgilenemiyor haftaiçi özellikle.

Uzun lafın kısası hanımlar, arabızda ikimci çocuğa karar verirken ben yaşlarda olan var mıydı? Ya da bunları sorun etmeli miyim? Eşime bunları söylediğimde ilk bebeği yaparken bu kadar düşünsen şimdi çocuğumuz yoktu diye kızıyor
31 yaşında ikinci çocuk için geç mi deme. Ben aynı yaşta ilkine hamileyim :)) Bence daha da fazla erteleme canım. Ben ilki biraz ayaklansın hemen ikinciyi düşünüyorum. Yaş ilerledikçe ihtiyaçlarını gerektiği gibi karşılayamabilirim.

bence burda yaş farkından çok ilk çocuğun okul durumu önemli. İlkokul anasınıfı kreş fark etmez... İkinci çocuğun doğduğu yıl ilk çocuğun okul yılıyla kesişmemeli. Çocuk "kardeşim oldu beni evden gönderdiler, onu daha çok seviyorlar" şeklinde düşünebilir. Bu da kıskançlığa yol açabilir. Kardeşini sorumlu tutup onu suçlayabilir. Okuldan da soğuyabilir ceza gibi gelebilir. O yüzden ilk çocuk en az bir yıl kreşe gitmeli ki o ilk uyum sürecini rahat atlatsın. Sonraki yıl zaten okul var olan bir durum olmuş olacak, iki durum birbiriyle çakışmadığı için olumsuzluklar birbiriyle bağdaştırılmayacak çocuk tarafından. Benim düşüncem bu yönde

Back
X