• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuktan sonra psikolojim bozuldu

Merhaba arkadaşlar
İki çocuğum var kızım 7 yaşında oğlum 9 aylık
Ben atanalı 4 yıl oldu. Çalışıyorum yani Şu an ücretsiz izindeyim. Çocuklarımı çok seviyorum Allahın gücüne gitmesin ama ben çok yoruldum psikolojik olarak. Tek çocuk hiç çocuk derlerdi de inanmazdım. Rutin sıkıcı gelen hayatım o kadar güzelmiş ki şu an anlıyorum. Eşim elinden geldiğince yardımcı oluyor ama canı isteyince yaptıklarını da bir lütuf olarak gösteriyor zaten. Destek sıfır bulunduğumuz şehirde hiç kimsemiz yok. Evim pislik içinde kocaman bir evim var . Temizleyemiyorum çoğu zaman. Kilo aldım:/ bebeğim meme reddi yaptı o psikolojimi alt üst etti zayıf kaldı biraz bana gram desteği olmayanlar bu konuda yorum yapıp duruyorlar. Özellikle kayınvalidemin söylediği her şey canımı sıkıyor çünkü asla yardımcı olmuyor ama her şeye laf ediyor. Misal : Bu çocuk çok zayıf. Bunçocuk çirkin bize çekmemiş senin tarafa çekmiş( Böyle de hadsizdir güya şaka yapıyor) . Velhasıl kelam sanırım ben bunalıma girdim :/
bence temizlik için bi kadın tut haftada 1 ,2 neyse o temizlesin kız 7 yaşında okula gıdıyordur kursa yazdırabilirsin mesela kendin için terapi al lohusa depresyonu olabilir kaynananın ne dediğini umursama sen benım oğluma kurban ol de ben eve sokmam açıkçası hadsiz.

Merhaba arkadaşlar
Ben atanalı 4 yıl oldu. Çalışıyorum yani Şu an ücretsiz izindeyim. Çocuklarımı çok seviyorum Allahın gücüne gitmesin ama ben çok yoruldum psikolojik olarak. Tek çocuk hiç çocuk derlerdi de inanmazdım. Rutin sıkıcı gelen hayatım o kadar güzelmiş ki şu an anlıyorum. Eşim elinden geldiğince yardımcı oluyor ama canı isteyince yaptıklarını da bir lütuf olarak gösteriyor zaten. Destek sıfır bulunduğumuz şehirde hiç kimsemiz yok. Evim pislik içinde kocaman bir evim var . Temizleyemiyorum çoğu zaman. Kilo aldım:/ bebeğim meme reddi yaptı o psikolojimi alt üst etti zayıf kaldı biraz bana gram desteği olmayanlar bu konuda yorum yapıp duruyorlar. Özellikle kayınvalidemin söylediği her şey canımı sıkıyor çünkü asla yardımcı olmuyor ama her şeye laf ediyor. Misal : Bu çocuk çok zayıf. Bunçocuk çirkin bize çekmemiş senin tarafa çekmiş( Böyle de hadsizdir güya şaka yapıyor) . Velhasıl kelam sanırım ben bunalıma girdim :/
Eş kişisini dinlemeyin erkekler hem bir halttan anlamıyor hem de bir işe yaramıyor genel olarak evin düzeni kadının kendini iyi hissetmesi çocukların düzeni hiçbir halttan anlamayan eş kişisinin düzeni hepsi kadına bakıyor. O yüzden eve yardımcı gerekiyorsa yardımcı gelsin temizlesin, çocukları arada eşe paslayın ve mümkünse hemen çıkın evden markete diye böylelikle biraz vakit geçirsin anlasın her şeyi kocanın keyfine bırakmayın

Ya valla kayınailenizin çenesini eşiniz kapatacak siz hiç kafanıza takmayın bile. Onun dışında da temizlikçi alın diyeceğim ama ona da gelmiyorsunuz. Yani bazı konularda insanlar çözüm değil de sadece dertleşmek istiyorlar sanırım. Keşke bunu en başta söyleseler de insanlar ona göre yazsa.
Çocuğu kreşe verince rahatlarsınız merak etmeyin. Benimki 1 haftadır 1 saat gidiyor bu kadar mı farkeder resmen gençleştim😂

Geçen sene 2 buçuk yaşında oğlum ve 40ı yeni çıkmış kızımla, ramazan'da kayınvalidemleri yemeğe davet etmedik diye, kv kavga etmişti bizimle. Ben o halde kendim 2 lokma yiyemiyordum halbuki
Afedersiniz ama manyak bunlar yaaaa.
Allah kolaylık versin

Temizlik icin birini tutmuyorsaniz esiniz destek olmali.Yakinda 2 cocuklu olarak ise baslayacagim simdiden esimi tembihliyorum yardim da edeceksin yardimci alirsak bütce de ayarlayacagız yetemem diye.Esiniz yardimci olmak zorunda sizin gibi yapamiyorsa bile ses etmeyin zamanla düzeltir.

Afedersiniz ama manyak bunlar yaaaa.
Allah kolaylık versin
O zaman bi de bir şeyime gitmedi. Lohusalıktan zaten bitkin haldeydim, üzerine düşmedim. Sonradan sonradan çok canım sıkıldı benim de. İki kap yemekle geleceklerine, böylebir beklentiye girmişler.
Bi de eşimin ısrarıyla 3 kere onlarda iftar yapmıştık. Aman Yarabbi, onu yüzümüze öyle bir vurdu ki.. Yediğim lokmalar burnumdan geldi resmen.
Bu sene gitmiyorum onlara.

O zaman bi de bir şeyime gitmedi. Lohusalıktan zaten bitkin haldeydim, üzerine düşmedim. Sonradan sonradan çok canım sıkıldı benim de. İki kap yemekle geleceklerine, böylebir beklentiye girmişler.
Bi de eşimin ısrarıyla 3 kere onlarda iftar yapmıştık. Aman Yarabbi, onu yüzümüze öyle bir vurdu ki.. Yediğim lokmalar burnumdan geldi resmen.
Bu sene gitmiyorum onlara.
En iyisini yapmışsınız.lohusa iken onların yardimci olması lazım.hadi yardım etmiyorsunuz bari hizmet beklemeyin.
Yani bende doğum yaptim kirkimiz daha çıkmadı.o yüzden böyle yazıları okudukça sinirlerim hopluyor

Merhaba arkadaşlar
İki çocuk, iş/ ev, aynı zorluklar ben dahil bir çoğumuzda var, ve malesef bu konularda ben bir çözüm bulamadım. Ne çocukların dertleri ne ev işleri bitmiyor. Haliyle hepsine yetişmemiz mümkün olmuyor.
Elinizde olmayan şeyler için kendinizi üzmeyin. Amaaa o kv kişisine haddini bildirip bir daha o şekilde konuşamayacağını anlatırsanız o zaman içiniz bir nebze olsun ferahlar.
Siz işe döndüğünüzde umarım kv bakmaz çocuklara?

Kayınvalideye çok takıldım ya bir daha çirkinlikten falan bahsederse ben bu çirkinlikle senin güzel oğlunu buldum oğlun bu güzellikle anca beni bulabildi anne de geç . Deli midir nedir.

Abartmayın lütfen normal şartlarda kendim alıp parasını ben veriyorum kızımın özel okul ödemesi var o yüzden şu an bende gereksiz gördüğüm için almıyorum ne münasebet bunları yazabiliyorsunuz
E siz yazmissiniz ya cimridir falan aaa neyse gecer gecer ben birini mememde birini ayagimda salliyordum simdi kizim benim kolum kanadim oglum gözüm kulagim

Birakin Evi bok götürsün al kahveni ic keyfine bak

Back
X