• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci eş ve ilk eşimden olan oğlum.

nerminermin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
45
0
1
33
Merhabalar,

5 yıl önce ikinci eşimle evlendim. İlk eşimden de 12 yaşında bir oğlum var. İlk yıllar çok iyi giden bir evliliğim varken ikinci eşimden çocuğum olduktan sonra eşimin işinden dolayı öfke problemleri ortaya çıktı.

Alkol aldığında ilk çocuğuma bağırıp çağırıp hakeret ediyor ve onu ağlatıyor. Bir gün sonra eşim oğluma ağlayıp özürler diliyor. Alkol aldığında aile içerisindeki bazı insanların durup dururken camlarını kırıyor, telefonla arayıp taciz ediyor.

Normalde çok iyi gibi görünen bu insan nasıl böyle oluyor anlayamıyorum. Şu an annemin evindeyim boşanmayı düşünüyorum, her gün son bir şans ver diyip yalvarıp ağlıyor. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ? Bu insan düzelir mi ?

Düzelmiyor maalesef. Annem 35 yıllık evli ordan biliyorum. Alkol gercekten cok kötü bisey biz kac kardes kendi babamıza zor dayanabiliyorduk/ dayanamadığımız cok oldu. Çocuğunuza acıyın kendinize acımıyorsanız. Biz kendi babamıza dayanamiyorduk...

Alkol alıp bunu yapan insan normalde de bunları düşünüyordur. Bu davranış düzelmesi zor. Terapiste yönlendirin. Alkolü tamamen bırakması lazım. Terapiye çocuğu da alın. Onun psikolojisini düşünemiyorum. 12 yaşındaki çocuğun hayatını karartmadan iyi bir yardımla önce çocuğunuzu kurtarın. İyice ona güven verin. Ayrılsanız bile bir yandan çocuk ondan dolayı boşandığınızı düşünebilir. Çok yavaş, sakin, iyice planlayarak hareket etmeniz lazım. Çocuğun kendi babası ile ilişkisi nasıl? Bu adamla babalık ilişkisi var mı? Çok üzüldüm.

Alkol alıp bunu yapan insan normalde de bunları düşünüyordur. Bu davranış düzelmesi zor. Terapiste yönlendirin. Alkolü tamamen bırakması lazım. Terapiye çocuğu da alın. Onun psikolojisini düşünemiyorum. 12 yaşındaki çocuğun hayatını karartmadan iyi bir yardımla önce çocuğunuzu kurtarın. İyice ona güven verin. Ayrılsanız bile bir yandan çocuk ondan dolayı boşandığınızı düşünebilir. Çok yavaş, sakin, iyice planlayarak hareket etmeniz lazım. Çocuğun kendi babası ile ilişkisi nasıl? Bu adamla babalık ilişkisi var mı? Çok üzüldüm.

Kendi babası yurtdışında yaşıyor sadece internet üzerinden yazışıyorlar. Zaten şu anki eşime de baba demekte.

Benim eski eşim de normalde çok iyi sessiz sakin ama içki içince içinden başka biri çıkıyordu resmen. Benim toplamda onunla 2 yıllık birlikteliğim oldu ama 20 yıllık arkadaşları da hep böyle olduğunu söylediler. Alkolü bırakmadan değişmesi mümkün değil yani.
Alkolü bırakma şansı var mı sizce ?

Kendi babası yurtdışında yaşıyor sadece internet üzerinden yazışıyorlar. Zaten şu anki eşime de baba demekte.
Bakın bunlar çok zor şeyler. Alkol tedavisi şart. Ama şunu da kabul etmesi lazım hiç bir insan aslında alkol aldığında farklı biri olmuyor. Alkolle asıl bastırdığı kişiye dönüşüyor, alkolü bahane ediyor. Çocuğa sarması beni nasıl sinirlendirdi anlatamam. İlk önce çocuk psikiyatristten randevu alın, hasar kontrolü yapın. Bir süre görüşsün. O sırada adam alkol tedavisi olsun, bıraksın, iyice karar versin. Sizin orada olmamanız lazım. Çocuklarıma örnek oluyorsun bu şekilde olmaz dersiniz. Kesinlikle ilk çocuk yüzünden vs gibi düşünmemeli, çocukta böyle bir yükün altına girmemeli. Siz ne kadar saklarsanız saklayın yarın bir gün saçma sapan bir şekilde size dönüşü olur. Çocuk virüs vs sonrası mutlaka yüzme sporuna veya basketbola yönlendirin, siz götürün getirin, hafta içinde sürekli bedenen yorulsun, sosyal çevresi olsun. Okula odaklansın. Onu boğmadan destekleyin. Allah yardımcınız olsun. Umarım en az zararla atlatırsınız.

Çocuğuna elin adamının bağırmasına nasıl müsade ediyorsun!!!!!!!!!!!
yazıklar olsun ban yemek istemiyorum yoksa çok ağır sözler söylerdim de!
Bu sitede çocuğu olması icin acı çeken üzülen o kadar anne adayı var ki.. Bazıları da koca uğruna çocuğunu ezdiriyor işte.
Yazıklar olsun

cıkın sokağa milyon tane erkek var merak etmeyin. Ama bir evladınız yok sokakta!

BOŞAN

Kiz oglan farketmez,dogurup buyuttugum evladima oz babasi bile sert davransa cephe alirim,kimse evlatlarimdan onemli degil esimde dahil.Sarhosken yaptigi sacmalamalari sana yapsa anlasilabilir de kucucuk sabiye neden ofke patlamasi yapar?Ogluna mi gucu yetiyor.Bosanir misin,duzelmesini mi beklersin bilmem ama oglunu koru,kolla

Bakın bunlar çok zor şeyler. Alkol tedavisi şart. Ama şunu da kabul etmesi lazım hiç bir insan aslında alkol aldığında farklı biri olmuyor. Alkolle asıl bastırdığı kişiye dönüşüyor, alkolü bahane ediyor. Çocuğa sarması beni nasıl sinirlendirdi anlatamam. İlk önce çocuk psikiyatristten randevu alın, hasar kontrolü yapın. Bir süre görüşsün. O sırada adam alkol tedavisi olsun, bıraksın, iyice karar versin. Sizin orada olmamanız lazım. Çocuklarıma örnek oluyorsun bu şekilde olmaz dersiniz. Kesinlikle ilk çocuk yüzünden vs gibi düşünmemeli, çocukta böyle bir yükün altına girmemeli. Siz ne kadar saklarsanız saklayın yarın bir gün saçma sapan bir şekilde size dönüşü olur. Çocuk virüs vs sonrası mutlaka yüzme sporuna veya basketbola yönlendirin, siz götürün getirin, hafta içinde sürekli bedenen yorulsun, sosyal çevresi olsun. Okula odaklansın. Onu boğmadan destekleyin. Allah yardımcınız olsun. Umarım en az zararla atlatırsınız.
Teşekkür ederim, oğlum zaten o eve geri dönmek istemiyor, güvenmiyorum kesinlikle olmaz diyor.

Yavrum benim kim bilir nasıl içine attı elin adamının zulmünü yıllarca ..
Okurken boğazım düğümlendi.. allah kahretsin be
öz baba desen atmış basından ana desen bir erkek uğruna umrunda değil..
ah kuzum insallah güçlü bir insan olur, zor bu travmaları atlatması ama kendi anası babası gibi bir ebeveyn olmaz insallah

Back
X