• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci evlilik planım ve kızım

sebul34

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2023
21
27
8
40
Arkadaşlar ben 5 yıl önce anlaşmalı ayrıldım ,
eski eşimle çocuklar sebebiyle seviyeli , güzel bir iletişimimiz var , çocuklarla birlikte yemeğe gideriz, özel günlerde biraraya geliriz vs. fazla uzatmak istemiyorum konuyu. Oğlum büyük, 9 yaşında kızım var, babası eğer ben evlenirsem kızımı benden kesinlikle alacağını söylüyor, kızım yabancı bir adamla aynı evde yaşayamaz diyor. Bu konuda tavrı kesin ve net , her türlü uğraşırım seninle kızımı alırım diyor. Kendisi evli değil ama evlenebilir belki.
Hal böyle olunca da hayatıma kimseyi alamıyorum. 40 yaşındayım ve hayat akıp gidiyor, ben de mutlu olmayı hak ediyorum .
Benimle aynı durumu yaşayan ya da fikir vermek isteyen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Elbette insanlar çocuğu varken evlenirken daha çok düşünmeli hele ki kız çocuğu daha riskli bir durum. Çocuğunuz için neyin iyi netin kötü olduğunu siz bilirsiniz, daha ortada evlenecek kişi yok anladığım kadarıyla. Eski eşinizin adamı gözü tutmaz tepkisini anlayabilirim ama şu an sadece boş konuşuyor.

Hak ediyorsunuz tabi ama evlilik konusunda esinize hak veriyorum. Bu zamanda kiz cocuklari kendi oz babasindan bile ne kadar kotuluk goruyor maalesef okuyup izliyoruz… ben buyuk konusmayayim ama elin adamina guvenemezdim hep bi diken ustunde olurdum…
Kötü olan insan kıza da erkeğe de yapar. Herkes aynı olacak diye bir şey yok, bunun için evlenmemek mantıklı değil. Eski eşin yaptığı çok cirkin

Hak ediyorsunuz tabi ama evlilik konusunda esinize hak veriyorum. Bu zamanda kiz cocuklari kendi oz babasindan bile ne kadar kotuluk goruyor maalesef okuyup izliyoruz… ben buyuk konusmayayim ama elin adamina guvenemezdim hep bi diken ustunde olurdum…
Evet haklısınız ben de aynı şeyi düşünüyorum ve işin içindeb çıkamıyorum

Bence bir avukata danisin. Tonla kadin 2. evliligini yapiyor, cocuklari yaninda.

Seviyeli iletisim diyorsunuz ama adam resmen size zorbalik yapiyor, gozdagi veriyor :KK51: Sizin hayatiniz bu adama zimmetli degil ki, tabi ki yasayacaksiniz. Bence korkmayip hayatinizi yasayin, velayet icin de isller cirkinlesirse kocllar gibi carpisirsiniz. Bence mesafe koyun o adama da cok muhattap olmayin, haddini asarsa da asla alttan almayin haddini bidlirin.

Pedofililer kız ya da erkek çocuk ayırmaz. Allah iyilerle karşılaştırsın. Hayatınıza engel
olmaya çalışanları duymayın görmeyin. Halihazırda bir aday varsa iyice tanimaya bakın. Hukuken çocuğunuzu sizden alabilir mi bilmiyorum. Kuru tehdit savuruyor olabilir.

eski eşimle çocuklar sebebiyle seviyeli , güzel bir iletişimimiz var , çocuklarla birlikte yemeğe gideriz, özel günlerde biraraya geliriz vs. fazla uzatmak istemiyorum konuyu. Oğlum büyük, 9 yaşında kızım var, babası eğer ben evlenirsem kızımı benden kesinlikle alacağını söylüyor, kızım yabancı bir adamla aynı evde yaşayamaz diyor. Bu konuda tavrı kesin ve net , her türlü uğraşırım seninle kızımı alırım diyor. Kendisi evli değil ama evlenebilir belki.
Hal böyle olunca da hayatıma kimseyi alamıyorum. 40 yaşındayım ve hayat akıp gidiyor, ben de mutlu olmayı hakediyorum.
Benimle aynı durumu yaşayan ya da fikir vermek isteyen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler.
Bekar bir annenin kızı var diye ömür boyunca yalnız kalmasını hiç istemem gerçekten zaman akıp gidiyor… Evleneceğiniz kişiyi iyi seçersiniz aklı başında kararlar verirsiniz…

Ek olarak eşinizle olan mesafeniz artmalı sanki bu üslupla geldiğine göre samimiyet kalmış…

Ben eşinize hak verdim. Evet mutlu olmayı hakediyorsunuz ama evlilik biraz da yazı tura atmak gibi bir şey. Ne çıkarsa bahtına. Çevremde evlenmeden önce dünyalar iyisi, ilgili, medeni olan erkeklerin evlendikten sonra değişmesi yüzünden hayatı alt üst olan kadınlar var. İhtimal evet, gerçekleşecek değil ama ufacık bir ihtimale bile mahal vermemek lazım. Allah çocuklarınızı bağışlasın hep iyilerle karşılaştırsın.

Evlenmeden de insanlarla gorusebilirsiniz. 40 yasindasiniz iki de cocugunuz var, ikinci evlilik karari uzerinde cok uzun dusunulmesi gereken, gercekten zor bir karar. Hele ki kiziniz varmis. Ben kendimi sizin yerinize koyarak dusunuyorum da, istedigim kadar guveneyim hicbir insani ne oglumun ne kizimin yanina yaklastiramazdim.

Eski esinize de kusuruma bakmayin, hak veriyorum bu konuda. Medeni, adaletli bir memlekette yasiyor olsaydik belki daha farkli seyler konusabilirdik ama olmuyor

Ben eşinize hak verdim. Evet mutlu olmayı hakediyorsunuz ama evlilik biraz da yazı tura atmak gibi bir şey. Ne çıkarsa bahtına. Çevremde evlenmeden önce dünyalar iyisi, ilgili, medeni olan erkeklerin evlendikten sonra değişmesi yüzünden hayatı alt üst olan kadınlar var. İhtimal evet, gerçekleşecek değil ama ufacık bir ihtimale bile mahal vermemek lazım. Allah çocuklarınızı bağışlasın hep iyilerle karşılaştırsın.
hayati olabilecek kötülüklere gore yasayamayiz.
Disari da hic cikmayalim o halde, kendi halinde yürürken gelip 25 yerinden bicakliyorlar mesela?
arabaya binmeyelim, kamyonun altina girenler var mesela?

Bu sekilde saglikli bir yasam surdurulmez.
Gencecik kadin, tabi evlenmek istiyorsa evlenecek.

Kötü olan insan kıza da erkeğe de yapar. Herkes aynı olacak diye bir şey yok, bunun için evlenmemek mantıklı değil. Eski eşin yaptığı çok cirkin
E ne yapalim kiza da erkege de yapar diye kulagimizi kapatip bi sey olmaz mi diyelim. Zaman o kadar kotu ki inanin hic kimsenin niyetini gozunden anlayamazsiniz. Hanimefendi dusuncemizi merak etmis ben de kendimce dusuncemi soyledim. Ben cocugun babasi olsaydim ben de kesinlikle ama kesinlikle elin adamiyla yasamasini istemezdim. Hicbir sey olmayadabilir, bir cocugun hayati da mahvolabilir. Bu risk alinmaya deger mi diye dusunmek lazim.

E ne yapalim kiza da erkege de yapar diye kulagimizi kapatip bi sey olmaz mi diyelim. Zaman o kadar kotu ki inanin hic kimsenin niyetini gozunden anlayamazsiniz. Hanimefendi dusuncemizi merak etmis ben de kendimce dusuncemi soyledim. Ben cocugun babasi olsaydim ben de kesinlikle ama kesinlikle elin adamiyla yasamasini istemezdim. Hicbir sey olmayadabilir, bir cocugun hayati da mahvolabilir. Bu risk alinmaya deger mi diye dusunmek lazim.
Yani söylemek istediğim bu yüzden evlilik ertelenmez. Hayatı çocuklarına adayıp sonra o çocuklar evlenince sinir krizi geçiriyorlar sonra. İnsan kendi hayatını da düşünmeli, tabi çocuğunu da koruyarak

çocuk senin evlenmeni istiyor mu başka bi adamla aynı evde yaşamak istiyor mu ona bakacaksın sen asıl
boşanmış anne baba evladıyım, ben ortaokuldayken boşandılar.
annemin hiç evlenme niyeti olmadı ama olsaydı asla yabancı bi adamla aynı evde yaşamak istemezdim
çünkü bunu o dönemlerde de çok düşünmüşümdür
çok net hatırlıyorum , çocuk aklımla, çocuk duygularımla fikrim bu yöndeydi

hayati olabilecek kötülüklere gore yasayamayiz.
Disari da hic cikmayalim o halde, kendi halinde yürürken gelip 25 yerinden bicakliyorlar mesela?
arabaya binmeyelim, kamyonun altina girenler var mesela?

Bu sekilde saglikli bir yasam surdurulmez.
Gencecik kadin, tabi evlenmek istiyorsa evlenecek.
Evlenmek istiyorsa evlenir fakat kızını babasına versin o zaman. Eski eşinin endişeleri çok normal, adam konu sahibinin hayatına karışmak için böyle şeyler söylemiyor, kızının başına bir şey gelebileceğinden endişelendiği için söylüyor. Hayatı olabilecek kötülüklere karşı yaşayamayız evet ama önlem alabiliriz. Sizin mantığınızla emniyet kemeri de takmayalım o zaman.

Eşiniz haksız diyemem ama haklı da diyemem.
Kendisinin evlenmesini de garantisi yok yani dese ki ben evlenmeyeceğim benimle yaşar vs tamam haklı derdim ama üvey annelerin elinden de neler çeken çocuklar var.
Ama baba sonuçta aklı kalır elbette keşke bunun yerine hayatına birini alırsan tanışmak isterim çocuğumuz için böyle bir şey şart tarzı bir şey deseydi ama bunu da her erkek yapmaz işte

Evlenmek istiyorsa evlenir fakat kızını babasına versin o zaman. Eski eşinin endişeleri çok normal, adam konu sahibinin hayatına karışmak için böyle şeyler söylemiyor, kızının başına bir şey gelebileceğinden endişelendiği için söylüyor. Hayatı olabilecek kötülüklere karşı yaşayamayız evet ama önlem alabiliriz. Sizin mantığınızla emniyet kemeri de takmayalım o zaman.
Evlenir ve kizini kimseye vermesi gerekmez.
Zaten hicbir hakim de, aa sen evleniyorsun o zaman senden cocugunu aliyoruz demez.

Babasi da evlenirse ne olacak? Sizin mantiginiza gore cocugu yurda mi verecekler?

Hal böyle olunca da hayatıma kimseyi alamıyorum. 40 yaşındayım ve hayat akıp gidiyor, ben de mutlu olmayı hak ediyorum .
Eşiniz bi noktada haklı. Kızınız küçük ve sizin kocanız dahi olsa yabancı bir adamla aynı evde yaşayacak, adamın babası kardeşi vs gibi bir sürü erkek akrabada dahil olacak belki evinize girip kalacaklar, oğlu varsa zaten direk eleme sebebi olmalı. Anneysek hele kız çocuğu annesiysek ben hayatımı yaşayacam kafasına o kadarda rahat giremeyiz. Belirli kriterleri sağladıktan sonra doğru düzgün bi insanla tabiki hayatınızı birleştirebilirsiniz bu konuda bin kez eleme yapmanız gerek. Annem ben küçükken evlenseydi ve bana fikrimi sorsaydı ona evlen derdim “annem mutlu olsun diye” ama asla evlenmesini istemezdim. İyikide gönül ilişkilerini benim önüme koymamış diyorum canım annem

Back
X