ikinci evlilik

Arkadaşlar nişanlıyım 10 yıl aradan sonra 2. evliliğimi yapıcam.Herşey yolunda şükür ama bazen kafama takmaktan alıkoyamadığım durum bir durum var tecrübeli olanlarınız varsa fikirlerinizi almak isterim.nişanlımın 3 yaşında dünya tatlısı bi kızı var annede velayet fakat herhafta sonu alıyor nişanlım her ay düzenli nafakasını da verir cok cok ilgili bir baba.kızına çok düşkün kızıda babasına aşırı düşkün.Benim çocuğum yok nişanlımla farklı şehirlerdeyiz ben minnoş için elimden geleni yapamaya çalışıyorum hediyeler gönderiyorum seviyorum çocukları.Fakat tek korkum büyüdüğünde sorun yaşarmıyım annesi nasıl bi insan bilmiyorum bana karşı cocugun davranışında etkisi olur mu ? Ne yapmam lazım beni neler bekliyo bazen cok duygusal oluyorum kaldırabilir miyim sorun olursa diyorum.Bizim cocugumuz olduğunda acaba eşim ilk cocugu diye ayrım yapar mı falan diye vesevese lere kapılıyorum. tecrübeli anneler beni neler bekliyo ? Bosunamı takıyorum acaba ya da haklı mıyım ?
Arkadaşım 2. Evliliğim. Su an neyse eşim evlenmeden önce de oydu.
Sorunuzun tam cevabı bende yok. Çünkü bizim ilk evlilikten olan evlatlarımızla 4 kişilik bir aile öldük yola öyle devam ediyoruz.

Merhabalar boşanmış ve 2 çocuklu biriyle evlilik yaptım. Ben de hiç evlenmemiştim. Çocukların annesi öyle bir doldurdu ki çocukları eşim de beni bir güzel terk etti ve şu an boşanıyorum. Çocuklarınin annesi olduğu için de hiç suçlu görmedi onu eski eşim. Olan bana oldu.
Geçmiş olsun benimde demek istediğim buydu bazı erkekler ikinci evliliği yapınca eski eş değere biniyor evet insan kendi doğurdukları çocuklarla sorun yaşıyabilir ama insan öz anne olmayınca çocuğa yapma desen babanın zoruna gidebilir her laftan kötü bir anlam çikarirlar

• Beğen
Reactions: 000
hee düğününe gidecek tabiki mezuniyet için söylemişti onu :)hatta nasip olursa ailecek beraber gideriz :) hayal aleminde yaşamıyorum şükür

siz değil. nişanlınız hayal aleminde.
sonuçta siz onun size verdiği vaat üzerinden cevap veriyorsunuz çocuğunuz olmadığı için de karşılaşabileceğiniz durumları bilemiyorsunuz.

bir arkadaşa niye buna takıldınız demişsiniz. çünkü siz benim ilk sorduğum soruya direkt hastalık dışında görüşmek istemiyor diye cevap verdiniz. şayet tabi çocuğun özel günlerinde görüşülebilir deseydiniz ısrarla üstünde durmamıza gerek yoktu. demek ki siz çocuğun doğal hakları karşısında sorun çıkartacaksınız. nişanlınız ise çocuk okul çağına geldiğinde zaten sizin evliliğiniz doyuma ulaşmış olacak o büyük büyük konuşmalarından eser kalmayacak.
yaşamadığı durumlar hakkında söz vermek kolaydır.

Babam ben 28 yaşındayken evlendi. Nikaha katıldım bir karış suratla, nikah kıyılırken alkışlamadım tebrik ederken de babamla tokalaşıp kadına bakmadım bile. (Babamla annem isteyerek boşanmış, ben de desteklemiştim ayrıca babam kumarbaz, sorumsuz, tembel vs bir insandır.)

Şimdi 38 yaşındayım, Allah abladan razı olsun, babamın sağlık sorunları da çıktı, ona bebek gibi bakıyor, bizler gittiğimizde güler yüz bitmeyen hizmet, ikram. Babam da çok mutlu.

Nikahtaki hareketlerimi düşündükçe-ki kimse fişteklememişti- utanıyorum. Sanırım hayırsız da olsa baba-kız sevgisiydi. Annemi mutlu etmiyordu boşansındı ama başka kadınla da mutlu olmasın kafasıydı belki de bilemiyorum.

Size kolaylıklar diliyorum, elbet zorluklar yaşanabilir ama bu süreçte siz ve eşinizin tavrı belirleyici olacaktır.

Bir de boşanmayı isteyen ve 4 yaşında bir kızı olan bir anne olarak eşim tekrar evlense ya da ilişkisi dahi olsa o insanla tanışmak isterim ve benimle tanışmak istese bundan mutluluk duyardım. Çünkü tatillerini ya da istediği zaman babası ile geçireceği vakte başkası da ortak olacaksa onu iyi tanımayı ve kızımı da ona tanıtmayı isterim. Ve eşimle bir günüm dahi yan yana geçsin istemememe rağmen yarın çocuğum ilkokula başladığında da, ailecek katılınması gereken her tür etkinlikte de , çocuklar isterse tatiller de bile beraber vakit geçirebilirim ki hayatta en önemli varlığım evlatlarımdır ve eşim için de öyledir ve de öyle olacaktır. O yüzden bir başka kişinin “yan yana gelemezsiniz” gibi kısıtlayıcı davranışını hissedersem bu ilişkiyi çocuğu kullanarak değil bizzat kendi ellerimle çomaklarım. Hiç kimse evlatlarımdan daha değerli olamaz aynı şey babalar için de geçerlidir. Bu sebeple biraz zor, ince, hassas bir durum.

Hiçbirşey olmaz. Böyle kötü şeyler düşünüp çekmeyin üstünüze. Yıl 2020 oldu artık, herkes ikinci üçüncü evliliğini yapıo, herkesin farklı insanlardan cocukları var. Eskinin tedirginlikşeri bunlar. Siz iyi bir eş, o cocuga da iyi bir abla -teyze olduktan sonra herşey çok güzel olur

Siz sefkatli olun ve sevginizi gosterin her zaman gerisi kendilinden gelir,haftasonu evinize geldiginde onun sevdigi yemekleri yapin oyunlar oynayin tatile yada piknige gittinizde onuda dahil edin kendisini yabanci gormesin.

Ne zamandır taniyorsunuz bilmiyorum ama doldurmak isteseydi simdiye kadar belli olurdu en basiti hediyelerinizi kabul etmezdi.

Esiniz icin dusundugunuz soruyu kendiniz icinde sorun bence benim çocuğum olunca acaba ayrimcilik yapar miyim diye.
+1 nitekim nisanlinizin sizden cocugu oldugunda da kendi cocugu olacak. Fakat uvey anne olmak her kadinin hakki degil. Siz iyi bir anne olabilecek misiniz?

hediyelerimi annesi bilmiyo babanede kalıyor hediyeler gelinece oynuyor ya da giyiyor
Neden nişanlınızın kızı babaannede kalıyor?
Annesi veya babasında niye kalmıyor?
Benim takıldığım en çok bu oldu..

Evlenince de müstakbel eşinizin kızı babaannesinde mi kalacak???:KK57:

Zorlukları olacaktır elbet.
Mesele siz bunların altından kalkabilecek misiniz?

Neden nişanlınızın kızı babaannede kalıyor?
Annesi veya babasında niye kalmıyor?
Benim takıldığım en çok bu oldu..

Evlenince de müstakbel eşinizin kızı babaannesinde mi kalacak???:KK57:
Çocuk değil başlığı açanın aldığı hediyeler kalıyor babaannede ben öyle anladım

Arkadaşlar nişanlıyım 10 yıl aradan sonra 2. evliliğimi yapıcam.Herşey yolunda şükür ama bazen kafama takmaktan alıkoyamadığım durum bir durum var tecrübeli olanlarınız varsa fikirlerinizi almak isterim.nişanlımın 3 yaşında dünya tatlısı bi kızı var annede velayet fakat herhafta sonu alıyor nişanlım her ay düzenli nafakasını da verir cok cok ilgili bir baba.kızına çok düşkün kızıda babasına aşırı düşkün.Benim çocuğum yok nişanlımla farklı şehirlerdeyiz ben minnoş için elimden geleni yapamaya çalışıyorum hediyeler gönderiyorum seviyorum çocukları.Fakat tek korkum büyüdüğünde sorun yaşarmıyım annesi nasıl bi insan bilmiyorum bana karşı cocugun davranışında etkisi olur mu ? Ne yapmam lazım beni neler bekliyo bazen cok duygusal oluyorum kaldırabilir miyim sorun olursa diyorum.Bizim cocugumuz olduğunda acaba eşim ilk cocugu diye ayrım yapar mı falan diye vesevese lere kapılıyorum. tecrübeli anneler beni neler bekliyo ? Bosunamı takıyorum acaba ya da haklı mıyım ?
Sevin sayın ama annesi babası kadar ilgili olmayın vıcık vıcık olmayın arada hep bi mesafe olsun benim eşimle evlendiğimde onun kızıda 3 yaşındaydı çok sıkıntılar yaşadım çok sevip sarmalayınca daha mutlu olucam zannettim....anne bekar olduğu için sürekli anne ve kız problem yaşattı çoçuk hasta diye gece yarıları eşimi aradı kiii numaraydı çoçuğu sürekli doldurdu 3yaşındaki çoçuk 23 yaşındaki kadın gibi kavga ederdi benimle ve bana iftira atardı x bana gelme dedi x bana kızdı derdi Allah tan eşim kadının huyunu bildiği için sorun yapmadı kadın evlenince kurtulduk huzur bulduk çocukta iyi oldu benimle önceden çocuğu dolduran kadın şimdi kocasıyla başbaşa kalmak için x ablanla iyi ol diye tembihliyor akıllı ve kurnaz ol çoçuğun yanında herşeyi konuşma eşinle tartışma sev sevgini göster ama kesinlikle onun annesi gibi davranma bizim kız 3 yaşında evde ne var ne yok dışarı anlatıyordu olanıda olmayanıda söylüyordu sonra mesafe koydum misafir muamelesi yaptım annede evlenince rahatladım

kısaca şöyle söyliyeyim, senin işin kaynanalık gibi zor birşey...dilinle kuşta tutsan, üvey anne etiketi varya üstünde, yaranamayacaksın, yaranamayacaksın...o yüzden, çokta kendinden ödün verme bence, ne olması gerekiyorsa, o şekil davran...seni çok çok sevmesi bile, karşı tarafı rahatsız edebilir...

Yorumları okumadım ama iyi tartın

Örneğin tatile eşiniz kızını da götürecek

Sonra siz Deniz isterken çocuk havuz isteyecek ve bingo baba kız havuza gidecekler

Bu tarz çok konu var burada bu sizin için sorun olur mu

Örneğin biz aynı şeyi eşimle ortak çocuğumuz ile yaşıyoruz oğlum havuz diyor babası onunla gidiyor ben kalıyorum ortada

Ama çocuk benim olduğu için daha az sıkıntı oluyor çocuk başkasının olunca neden o ön planda kavgaları çıkabiliyor

İyi değerlendirin zira hep 3 olmayacak yaş ilerledikçe istekler ve ihtiyaçlar değişecek babasının başka kadınla evli olduğunu vs de algılayıp farklı davranabilecek

Bende iki çocuklu ve eşi vefat etmiş bir beyle ikinci evlilik yolunda ilerliyorum. Benim çocuğum yok bu arada. Şimdilik bir sorun yok ama ilerde ne olur bilemem. Nişanlınız evlatlar arasında ayrım yapmaz bence çünkü ilk çocuğuna gösterdiği ilgi sevgi onun babalık görevini yaptığını gösterir bence. Çocuklada sağlıklı bir abla ilişkisi kurarsanız yaşı küçük olduğu için sizi kabullenmesi kolay olur. Daha sonra beraber yaşama ihtimaliniz olursa zaten temel sağlam olduğu için herkesin yaşadığı sıkıntıları yaşarsınız belki. Belki de hiç problem yaşamazsınız. Herşey beklenti ve bakış açısıyla ilgili

2 çocuklu bir adamla evliyim ;
-Çocuk hastalanacak gece gündüz tatil fark etmez
-Nafaka hariç ekstra masrafları olacak , para her zaman sorun olacak
-Eski eşin zaman zaman kıskançlık krizleri olacak
-Çocuk büyüdükçe ister istemez laf taşımasını sağlayacaklar
-Babaya sen yeniden evlendin hayatını kurdun ben senin çocuğuna bakıyorum istediklerimi yapacaksın baskıları olacak
-Çocuk için eski eşiyle mutlaka görüşecek asla cep telefonunu kapatamayacak
-Eşinin akrabalarından ilk eşle ilgili laf sokmalar mutlaka olacak
- Çocuğa gözünün üstünde kaşın var deme şansın olmayacak, şikayet edersen bilerek evlendin denecek
- Eşin evladını özledikçe girdiği bunalımları idare etmen gerekecek
- Yeni evlilik, başbaşa vakit geçirme, özel tatiller çok çok zor olacak

Bunları yaşadım mı yaşadım, eşimin kızı 20 yaşında oğlu 15 laftan anlayabilecek yaşta oldukları için eşim dengeleri düzgün kurdu, ne beni ne onları incitti, bende çocukları incitecek bir şey yapmadım , 6 yıldır sadece eski eşin saldırgan depresyon hallerini çözemedik onu da kendi haline bıraktık.
Mutlu muyum; mutluyum eşime her zaman hayır duam var, bin kere evlensem yine onu seçerdim, zor zamanlar geçirsekte hiç bir zaman ah ben ne yaptım demedim. Her ikinizde hakkaniyetle dengeleri tutabilecekseniz bu yola çıkın.

Eger iyi bir babaysa sizin cocugunuza da iyi bir baba olur..Eger su an eski esle bi problem yoksa iyi bi sey. Eski este bilincli bi anne ise asla doldurmaz cocugu.. Cunku cocuklar masum, ve akli basinda bi anne cocugu icin elinden geleni yapar..

Bakın hastalık dışında görüşülmez diyorsunuz ama öyle bir dünya yok. Sorun sizin bu cümleye inanmanız ve bunu doğru kabul etmenizde. Bu çocuğun ilk okul günü, mezuniyeti, kız istemesi, düğünü, Doğum günü vb bir sürü gün olacak. Eski eşiyle görüşmesini kaldıramayağınızı düşünüyorsanız evlenmeyin. Kız daha 3 yaşında ileride büyüdüğünde baba Doğum günüme gel lütfen dediğinde eşiniz hayır annenle sadece hastalıkta görüşebilirim mi diyecek? Bunun yüzde yüz garantisi var mı sizce? Düğüne ailecek gideriz demişsiniz de zaman ne gösterir bilinmez belki kız sizi istemeyecek gelmesin diycek kocanızı tek göndermez misiniz o zaman? Şimdiden bütün ayrıntıları düşünün.
Benim eşim boşansak ve tekrar evlense ben tanımak isterdim yeni eşini. Bakalım çocuğum kiminle aynı evde kalacak, kiminle görüşecek diye.
Takıldığım şöyle bir yer var eski eşinin attığı affet mesajını siz neden gördünüz? Bu çok çirkin bir durum yarın bir gün nişanı atsanız sizin mesajlarınızın da sizden sonra hayatına girecek kadına gösterilecek o zaman. Bunu kabul ediyor musunuz?
Ayrıca sizin çocuğunuz olduğunda illa ki kız doğan kardeşini kıskanacak. Anne baba bir kardeşini kıskanmayan çocuk yokken babasıyla aynı evde yaşayan yeni doğmuş ilginin üzerinde olacağı çocuğu neden kıskanmasın? O zamanki tavrınız ne olacak? Buradaki insanlar sizin kötülüğünüz için konuşmuyor kendinizi ölçün tartın ona göre karar verin evlenmek için

Aaa eski eş sıkıntıdan yalan yanlış şeyler de söyleyebilir. Benim eşimin eski eşi kanserim diye kandırmıştı bir kere de.

Back
X