• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci evlilik

Mune fikirlerini çok beğeniyorum. Lütfen bu konuyu yorumlar misin?
Valla aylakcım mutlu olanları tenzih ederim, evliliğinde mutluluğu yakalayanlar müstesna benim artık evlilik kurumuna güvenim kalmadı zira nereye baksam evliliklerde hep sorun var, tek taraflı fedakarlıklarla yürüyen evlilikler çoğaldı, insanlar ilk evliliklerinde bile sorun yaşıyor, 2. evlilik üstelik çocukluysanız bilmiyorum ama bana göre büyük risk.
2. kez evlenemezsiniz diye bir şey yok isterseniz 8-10 defa da evlenirsiniz ama çocuklarınız varsa işin rengi değişiyor, arada gerçekten kendi evladı gibi benimseyenleri ayrı tutuyorum lakin bazı insanlar kendi çocuklarına bile acımasız olurken başkasının çocuğuna merhametli olamaz, her ne kadar bazı önyargıları yıkmaya çalışsak da hala toplumda evlenip ayrılmış kadınla, evlenip ayrılmış erkek ayrımı yapılıyor, kadın 2. evliliğini yapıyorsa başka türlü yaklaşılıyor, erkek evlenip ayrılmışsa başka türlü.
Çocuklu bekar kadınla çocuklu bekar erkek bile farklı muamele görüyor.

Öte yandan yalnızlık da zordur belki, karşı cinsin sevgisini canyoldaşlığını isteyebilirsiniz lakin çok iyi tanıdığınızı sandığınız biriyle bile evlenseniz hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz varken şahsen ben daha önce evlilik deneyimleyip hayal kırıklığı yaşamış biri olsam bir daha aynı potaya girmezdim.

Zaten istemiyorum düşünmüyorum demişsiniz
Düşünmediğiniz şey neden dokundu ki size

Konuya gelince çocuksuzla evlenip mutlu olan da var mutsuz olan da var

Ancak denge açısından birbirinizi anlama açısından çocuklu biriyle daha iyi anlaşılırsınız o sizi anlar siz onu anlarsınız diye düşünüyorum

Var canim evlenen bizim bir arkadasimiz var mesela.Iki cocugu vardi bekar birisi ile evlendi.Onunda ailesi basta istemedi ama sonra kabullenmisler?Simdi ikisinin de bir cocuklari var.Ama anne dengeyi kurmaya calsiyor hep.Zorluklari da var.Yurutebilirsen tabi..Ama nedense aileler basta hep karsi cikiyorlar Bunu bil.

O sorumluluk çok ağır, bazen kendi evlatlarımıza bile sabrımız tükeniyor. He bu işi çok güzel becerenler de var ama nasip..

O yüzden çocuklar küçükken 2. Evlilik benim için çookkkk uzak bir ihtimal bile değil.

Valla aylakcım mutlu olanları tenzih ederim, evliliğinde mutluluğu yakalayanlar müstesna benim artık evlilik kurumuna güvenim kalmadı zira nereye baksam evliliklerde hep sorun var, tek taraflı fedakarlıklarla yürüyen evlilikler çoğaldı, insanlar ilk evliliklerinde bile sorun yaşıyor, 2. evlilik üstelik çocukluysanız bilmiyorum ama bana göre büyük risk.
2. kez evlenemezsiniz diye bir şey yok isterseniz 8-10 defa da evlenirsiniz ama çocuklarınız varsa işin rengi değişiyor, arada gerçekten kendi evladı gibi benimseyenleri ayrı tutuyorum lakin bazı insanlar kendi çocuklarına bile acımasız olurken başkasının çocuğuna merhametli olamaz, her ne kadar bazı önyargıları yıkmaya çalışsak da hala toplumda evlenip ayrılmış kadınla, evlenip ayrılmış erkek ayrımı yapılıyor, kadın 2. evliliğini yapıyorsa başka türlü yaklaşılıyor, erkek evlenip ayrılmışsa başka türlü.
Çocuklu bekar kadınla çocuklu bekar erkek bile farklı muamele görüyor.

Öte yandan yalnızlık da zordur belki, karşı cinsin sevgisini canyoldaşlığını isteyebilirsiniz lakin çok iyi tanıdığınızı sandığınız biriyle bile evlenseniz hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz varken şahsen ben daha önce evlilik deneyimleyip hayal kırıklığı yaşamış biri olsam bir daha aynı potaya girmezdim.
Son paragraf dışında tamamına katılıyorum Kaptan. Sonuncuya katılamam çünkü ben o potaya girdim. 😊😉

Savunman saçma diye bir şey yok bu benim düşüncem ve saçma veya değil bunun kararını siz veremezsiniz diyorum ya tahammülsüzlük bu.
Yani yıllardır bu durumu hiç duymamış hiç olmamış gibi sormanız da enteresan. Kız çocuğu eşin karşı cinsi sonuçta içinde karaktersizlik varsa Kız çocuğuna niyetini bozabilir. Ben sakınırdım evlenmezdim dedim ve yine diyorum.
Erkek çocuğuna yapmazlar mı dedim hayır...
Çocuklarım büyüdüler yetiştiler öyle evlendim diyorum.
Lütfen yazdıklarımı anlayamıyorsanız cevap da yazmayın :işsiz:
Sen iyi bir annesin... kwske benim annem de benim büyümemi bekleseydi üvey kardeşimin ufak sapıklıklarına maruz kalmazdım... kız olsun erkek olsun evladınız varsa kücükse bin kere düşünün evlenmeyi hanımlar...

Aynı düşünmek zorundayız diye bir kural mı var bu sitede ?
Sapık sapıktır evet ama kız çocuğum olsa evlenmezdim diyorum bu benim şahsi fikrim.
Var mı bir sorun sizin için ??
Bu işin kızı erkeği yok sonuç olarak evlenmişsiniz burda kızım olsaydı evlenmezdim diyerek içinizi rahatlamaya çalışmayın pek olmuyor
Ayrıca kızı olan bir annenin sizden farkı ne ? Siz evleniyorsanız iki oğlunuzla o da evlenir gayet

Evlilikte boşanmakta çok doğal bir durum. Kisi isterse 2.evlilikte yapar 3. Evlilikte yapar. Ama çocuklu kisilerin 2.evlilikte çocuğunda fikri alinarak ve onun yararina olucaksa yapilmasi taraftariyim.

Ben de boşandım ve bir kız evladım var o büyüyüp kendini ifade edecek yasa gelesiye kadar (ama bunun icin illa ki evladımın evden üniversite icin dışarıya gitmesi gerekmiyor) evlenmeyi düşünmüyorum tabi ki görüştüğüm insanlar olacaktır dışarda yalnızlık doğamıza aykırı biryerden sonra ama evladım varken bir süre aynı ortamda bile bulundurmam söz konusu olamaz.
Yalnız bu işin erkek kız ayrımı yok sapık her türlü sapıktır kıza yapan erkeğe de yapar o yüzden kız anneleri iyi düşünsün fikrini çok eksik ve yanlış buluyorum erkek evlatla kıyaslama yapıldığında
Ben bana siddet uygulayan değer vermeyen evlilikten gerçekten gram birsey anlatmayan bir ex eski es yüzünden bütün hayatımı yalnız geçirmek de istemiyorum ayrıca.
evet çocuğum var o yüzden de evlilik fikri bir süre rafa kalktı ama güvendiğim sevdiğim gerçekten olur dediğim bir insanla neden olmasın bunun bir sürü örneği var ?
Hem kendi öz kızına tecavüz eden sapık haysiyetsiz babaları hepimiz biliyoruzdur degil mi ?
Konu sahibinin daha yeni bir evlilikten çıktığı icin gösterdiğiniz tepkilere ben de katılıyorum ama kız evladı olduğu icin evlenmemeli fikrine katılmıyorum
Çok hassas bir konu
Artık hem aile hem çocuk hatta pedagog eşliğinde alınması gereken bir karar ama iyi biri çıktıktan sonra gerçekten güven de verirse bütün hayatı yalnız da geçirmeme fikrindeyim

Son paragraf dışında tamamına katılıyorum Kaptan. Sonuncuya katılamam çünkü ben o potaya girdim. 😊😉
Mutlu olun inşaallah, evlilik düşünen, mutluluğu 2. belki 3. evlilikte yakalamak isteyen herkes umarım çok mutlu olur, hiç kimse olmazsa boşanırım diye düşünerek evlenmiyor çünkü, sevdiğiniz insana güveniyorsunuz, hayaller kuruyorsunuz, hayaller yıkıldığında ciddi yara alıyor insanlar, özellikle kadınlar boşanma aşaması ve sonrasında bu psikolojiyi üzerinden atmakta zorlanıyor.
Sizin boşanmadan ne kadar süre sonra yeniden evlendiğinizi bilmiyorum fakat konu sahibesi boşanalı 1 yıl olmuş, uzun soluklu bir evlilikten sonra bence (tabii fikrimin bir bağlayıcılığı olamaz veya herkesin doğrusu bu olmalıdır diyemem) birkaç yıl kafa dinlemek lazım.

Çocuklu insanlar ise enine boyuna düşünmeli, sadece karşınıza çıkan insanın çocuğunuza fiziken ve ruhen verebileceği zararlar değil konu, iyi birine de rastlanabilir fakat boşanan kişi ayrılırken ne kadar yara alıyorsa çocuk da o kadar yara alıyor bu bazen gözden kaçabiliyor.
Boşandığınız kişi belki dünyanın en berbat eşi olabilir, evlilik boyunca iyi bir baba da olmayabilir lakin çocuk için birinin annesi diğerinin babası olduğu gerçeği değişmiyor, eski günler kötü de olsa özlem duyabiliyor, yeniden bir aile olmaları hayali kurabiliyor, bu hayallerin içine başka bir figür dahil edilirse bunu kabullenmekte zorlanabiliyor.

Tekrar evlilik yaptığınızda ortak bir çocuğunuz olmasını da istiyorsunuz ki bu en doğal haktır, o zaman da ilk evlilikten olan çocuğunuz kendini dışlanmış hissedebiliyor veya evlendiğiniz kişi dışlayabiliyor, ki birkaç gün önce böyle bir konu okudum burada, kadının ilk evliliğinden olan çocuğa babalık yapan bir adamın kendi çocuğu olduktan sonra ne kadar değiştiğini anlatıyordu konu.

Dediğim gibi kimse ikinci bir baharı hak etmiyor, bir kere evlenen bir daha evlenemez diyemem, isteyen defalarca evlenir özel hayattır beni ilgilendirmez, haddim de değil fakat özellikle çocuklu insanlar yeniden evlenecekse çok ama çok iyi düşünmeli.

Mutlu olun inşaallah, evlilik düşünen, mutluluğu 2. belki 3. evlilikte yakalamak isteyen herkes umarım çok mutlu olur, hiç kimse olmazsa boşanırım diye düşünerek evlenmiyor çünkü, sevdiğiniz insana güveniyorsunuz, hayaller kuruyorsunuz, hayaller yıkıldığında ciddi yara alıyor insanlar, özellikle kadınlar boşanma aşaması ve sonrasında bu psikolojiyi üzerinden atmakta zorlanıyor.
Sizin boşanmadan ne kadar süre sonra yeniden evlendiğinizi bilmiyorum fakat konu sahibesi boşanalı 1 yıl olmuş, uzun soluklu bir evlilikten sonra bence (tabii fikrimin bir bağlayıcılığı olamaz veya herkesin doğrusu bu olmalıdır diyemem) birkaç yıl kafa dinlemek lazım.

Çocuklu insanlar ise enine boyuna düşünmeli, sadece karşınıza çıkan insanın çocuğunuza fiziken ve ruhen verebileceği zararlar değil konu, iyi birine de rastlanabilir fakat boşanan kişi ayrılırken ne kadar yara alıyorsa çocuk da o kadar yara alıyor bu bazen gözden kaçabiliyor.
Boşandığınız kişi belki dünyanın en berbat eşi olabilir, evlilik boyunca iyi bir baba da olmayabilir lakin çocuk için birinin annesi diğerinin babası olduğu gerçeği değişmiyor, eski günler kötü de olsa özlem duyabiliyor, yeniden bir aile olmaları hayali kurabiliyor, bu hayallerin içine başka bir figür dahil edilirse bunu kabullenmekte zorlanabiliyor.

Tekrar evlilik yaptığınızda ortak bir çocuğunuz olmasını da istiyorsunuz ki bu en doğal haktır, o zaman da ilk evlilikten olan çocuğunuz kendini dışlanmış hissedebiliyor veya evlendiğiniz kişi dışlayabiliyor, ki birkaç gün önce böyle bir konu okudum burada, kadının ilk evliliğinden olan çocuğa babalık yapan bir adamın kendi çocuğu olduktan sonra ne kadar değiştiğini anlatıyordu konu.

Dediğim gibi kimse ikinci bir baharı hak etmiyor, bir kere evlenen bir daha evlenemez diyemem, isteyen defalarca evlenir özel hayattır beni ilgilendirmez, haddim de değil fakat özellikle çocuklu insanlar yeniden evlenecekse çok ama çok iyi düşünmeli.
Kesinlikle her cümlesine katılıyorum.

Çocuklu insanın çocuksuz insanla kadın erkek farketmez evliliğini doğru bulmuyorum. Kendi çocuğum içinde istemem açıkçası. Daha iki gün önce burada okudum kadının çocuğu var, iki çocukta ikinci evliliğinden yapmış ilk coxugunun dislandigini söylüyordu. Bunlar hep sorun maalesef gerçekçi olmak lazım.

Üvey babayla yetişen 2 kuzeniz ailede.
Ben hep annem iyikide boşanmıs ve iyikide bu babamla evlenmiş diyerek büyüdüm. Kan bağimız yok ama kalpten bagliyız birbirimize ve asla çevreden kimse üvey babam olduğuna inanmıyor. Buna ragmen aynı durumda olsam evlenirmiydim evlenip riske girmezdim.

Ama diger kuzenim (erkek)(bunun kız erken ayrimiyla ilgisi olmadiği icin belirttim) o hep problemli bir çocukluk ve gençlik yaşadı . Psikolojik sorunlar nedeniyle sağliğinda ciddi problemler yaşadi ve genc yaşta kalp krizi geçirip vefat etti 😯

Oyüzden cocuklu ebeveynlerin çok çok iyi düşünerek bu kararı alması gerekiyor .
Diger türlü evlat ziyanlığı oluyor. Allah vicdanli insanlarla karşılaştırsın herkesi.

Son düzenleme:
Benim de ilk evliliğimden 2 oğlum var. İkinci evliliğim şuan ve eşimin çocuğu yok daha doğrusu eşim bekardı.
Tabi ki ilk etapta ailesi istemedi benim ailem de pek yanaşmamıştı ama biz kararımızı vermiştik ve evlendik.
İlk evliliğim bittikten 7 yıl sonra evlendim daha önce de evlenebilirdim ama öncelik çocuklarımındı. Bizim ayrılmamıza alışmaları , bunun gayet normal bir durum olduğunu kabullenmeleri için... sizin daha 1 yıl olmuş çocuklarınıza bunu yapmayın.
Çok açık söyleyeyim benim çocuklarım eğer kız olsaydı ben evlenmeyi düşünmezdim.
Ne olursa olsun kız evlat farklı olur. Eşim iyi sağ olsun çocuklar da eşime saygılı.
Öz babası gibi kıyaslamalara girmiycem çünkü öz babalarında babalığın b si yok.
Yine bir sıkıntı olsa eşim düşünüp konuşuyor yeri gelir eksiğini alıyor.
Allah bozmasın inşallah :dua:

Şükür siz iyi bir insanla evlilik yapmissiniz ama sapıklığın kızi erkeği kalmadı.

Konu sahibinin ben zaten evlenmeyi düşünmüyorum diyip karşı tarafın ailesinin tepkisine bozulmasını pek anlayamadım.Madem istemiosunuz ne dusunurlerse düşünsünler neden bozuluosunuz ki.Bosuna bozulmadım demeyin çünkü yazdiklarinizdan bozuldugunuz besbelli.Ayrica kimsenin çocuğu kimseye sizin için ifade ettikleri anlamı ifade edemez.Bence bu beklentiye girmek hayal kırıklığıyla sonuçlanır.Elbette sevdiği insanın cocuklarini da sever,korur,kollar insan ama kolu bacağı gibi olmaz asla.İkinci evlilik için kız erkek çocuk ayrımına da katılmıyorum.Dunya o kadar değişti ki bırakın kız erkek çocuğu ne hayvan kaldı sapikliga uğramayan ne eşya.İkinci evlilik konusunda şahsen benim görüşüm ayrılsam bı daha evlenmem.Bi daha evlilik sorumluluğuna girmeyi kendi adıma mantıksız buluyorum.Sevgilim olabilir buna asla karşı değilim yer,içer,gezer,tozarim.Ama aynı evi paylaşmam sorumluluk istemem.

Arkadaşlar merhaba sadece bir fikir almak adına soruyorum .Ya da yaştan vardır diye soruyorum .Benim iki kız çocuğum var ve evlilik düşünmüyorum.Ya da düşünmüyordum diyelim ,bı arkadaş talip oldu yalnız çocuğu yok ,ama yaşadığımız şehir itibariyle biraz küçük .Neyse zaten düşünmüyorum ki bu sadece ben istemiyorum anlamında ama geçen bı arkadaşla konuşurken şakayla ya olabilir mi falan derken ailesi seni istemez iki çocuklu olduğun için falan dedi .Açıkçası ben bunun sorun olacağını düşünmüyordum çünkü çocuklarım benim hayatım ,elim kolum bacağım gibi ,karşıdaki insan içinde öyle olacağını düşündüm hep ama ne bilim öyle deyince üzüldüm .Var mi çocuksuz bir beyle evlenen çocuklu hanımlar .Ne yaptınız doğru mu bu görüşler .
İster adam olsun ister kadın eğer hiç evlenmediyse ve evlenmiş çocukları olan biriyle evlenmişse sorunlar olur. En güzeli iki tarafında evlenmiş ve çocuklarının olması. Eğer karşı tarafın çocuğu yoksa sizi anlamasını bekleyemezsiniz. Ayrıca sizin çocuklarınız onun için o kadar da değerli olmayabilir . Tabi ki hiçbir kan bağı can bağı yok ne kadar ilgili sevecen biri olsa da hep bir şeyler eksik olur.

Şuan büyük oğlum 20 yaşında küçüğü de 17 ama yaşlarından daha büyük gösteriyorlar.
4 yıl önce evlendim o zamanda yine boylu ve yapılılardı.
Allah korusun dediğin gibi birşey olmuş olsaydi boğazını sıkabilecek durumdalardı anlatabildim mi bunu.
Kocam gay falan değil eğer öyle olsaydı hakkından ben gelirdim 😁😁
İyi de bir küçük hapla dev gibi adamlar dakikasında yere serilebilir.
Erkek güçlü kendini korur,kız güçsüz koruyamaz mantığı doğru bir mantık değil bu sebeple.
Çocuklarin biraz büyümesini beklemek bir önlem olabilir ama kızı erkeği yok bu durumun.Hatta erkek çocuklar için bunu açıklaması çok daha zor ve daha travmatik olabilir.
Siz ikinci evliliğe daha sıcak bakmak adına kendinizce böyle bir bakış açısı geliştirmiş olabilirsiniz ama risk aynı risk.

Back
X