Ikinci hamileligim..

Yasam111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
999
1.027
83
37
Merhaba 8 aylik bir bebegim var ve evde uyguladigim testle hamile oldugumu ogrendim. Esim prz ile korunuyordu ama arada kacamaklar oldu(evde kalmamis bisi olmaz gibisinden) emziriyordum adetlerim de duzensiz ona guvendim ama hata yapmisim. Artik pismanlik care olmaz. Kizima kardes olacak beraber buyuyecekler. Calisiyorum kizima kv bakacakti ama simdi bebek dogduktan sonra ucretsiz izne ayrilir ikisine de bakarim diyorum.
Dert ettigim seylere gelecek olursak. Ben bir haftadir bunu kimseye soyleyemiyorum esimle sir gibi sakliyoruz. Annem duysa tepki verecek (bebegim zor bir bebek ben bile zor bas ediyorum ) is yerindekilerden utaniyorum yine mi derlerse diye
Belki sacma gelecek size ama drt ettigim bir konu da gorumcem hamile. Ve muhtemelen ayni donem olacak dogumumuz. Hamileliginde dogumunda ona destek olmak isterdim. Cunku o bana cok yardimci oldu ama simdi yaninda olamayacagim. Kendimi onun hakkini gasp etmisim gibinhissediyorum.
Dun bizdeydiler onun hamileliginden bahsettik hep ben hic kendimden konusamadim sanki bi suc islemisim gibi.
Bi de kv tepkisinden cekiniyorum. Cunku bebegim cok sikintiliydi ve encok kv destek oldu bana yani o da cok yoruldu bizimle. Simdi olumsuz bir yorum yaparsa diye korkuyorum.
Kafam karisik kizlar..
Nasil yaklasmaliyim sizce?

Nereye kadar saklayacaksın .Eninde sonunda öğrenecekler kendini hazır hissettiğin bir ara söyle bence

aldır o zaman ablacım ne diyelim?
sevişirken elaleme sordun mu doğururken soracaksın? dert ettiğin kişiler (arkadaşların ailen vs) çocuktan sonra cebine para mı koydu çocuğuna maddi manevi ne yaptı?
doğuracak seeeen bakacak sen.
madem yaptın (hala daha süt korur diyenleri görmekte dehşete düşürüyor ya neyse) ve aldırmaktan da hiç bahsetmemişsin o zaman durumunda varsa çık işten bak bebelerine.

ayrıca kimse kimseye hamileyken de çocuk olduktan sonra da destek olmak zorunda değil. elalemin lafını dert edeceğinize kendinizi tartın güveniyosan doğur.

allah hayırlısını versin.

Aldırma planların dahilinde olmadığına göre eninde sonunda duyulacak. Hiç kimseye ezilip büzülme. Net ol, hamileyim ve şikayetim yok de. Artık olmuş yapacak bir şey yok

Böyle kendi kendinize eğilip bükülür suçluluk psikolojisine girerseniz, millete doğal olarak karışma, eleştirme hakkı verirsiniz. Anası babası belli çocuk niye utanıyorsunuz sanki gayrimeşru yapmışsınız gibi, ki onda bile kimsenin laf söyleme hakkı yok. Sizin bebeğiniz o sonuçta, böyle şeyler düşünüp onu da huzursuz etmeyin.

Ben tüp bebek annesiyim binbir zahmetle anne oldum. Şuan bebeğim 5 aylık. Eğer şuan hamile kalırsam mutluluktan uçabilirim çünkü kendiliğinden hamile kalmıs olurdum.. aralarıda çok olmazdı göğsümü gere gere derdim herkese hamileyim yine diye. Bence mutlu olmalısın hamile kalmak cok zorlaştı ben bir daha anne olabilcek miyim onu bile bilmiyorum. Maddi mabeci cok zor seyler yasadım

Kimene....kim ne. Kadar yardim ederse etsin asil gorev hem sizde sonucta bence tadini cikarin

töbe töbe millete ne. sakami bu konu. istersen cocuk 3 aylkken hamile kalirsin istersen 3 sene sonra. ona buna bakarak milletle plan yapilir mi cocuk konusunda. ikinci evladinizi smdiden ezdrmek bu.

anasi belli babasi belli utanacak ne var lafini çok sevrim tam bu konu için cuk oturyor bence :)
gorumcen buyk bi zevkle yardim etmistir sana hala oluyor oda :) Allah bozmasin aranizi
bence haberi olsa çok sevinir kuzenler beraber buyyecek ayni akran olacak diye, yakin oturyorsaniz ayni sinfta okula bile giderler
bence ayni anda dogurmak iyi bisey, bi kaç ay fark atarsa kuçulenleri verirsin fln,2 ay ara bile yeter bunun için :)
sen basini egersen millet çok konusur
beraber buyur giderler nasip kismet de geç haberi verirken :)

Herkese tek tek tesekkur ederim. Sert yorumlar gelmis onlara da tsk ederim sonuc olarak aklin yolu bir. Kendime biraz daha zaman taniyip dediginiz gibi kararli bir sekilde soyleyecegim.
Gorumcem anlayisli biri duyunca mutlu bile olur. Yaninda olmayi cok istiyordum bu yuzden biraz takinti yaptim.
Belki de daha iyi oldu en azinda ucretsiz izne baslayinca iki bebegime de kendim bakarim.

kızın bir buçuk yaşında olacak birlikte büyütmüş olacaksın. şimdi kayınvalidene bırakırsın, ağırlaşınca izne ayrılır iki bebeğini birlikte huzurla büyütürsün. aslında şu an etrafın tepkisinden çekiniyorsun ama bir çok avantajını göreceksin.
çalışan annesin, çocukların okuldan gelince birlikte evin kapısını açıp birlikte girecekler bu bile büyük nimet... arkadaşları, oyunlar... ileride anlayacaksın Allah'ın izniyle güzel olacak..

direkt söyle. zaten saklamayacaksın bir zamandan sonra herkes anlayacak. kim ne derse desin... boşşveerrr...

Cok tsk ederim icimi rahatlattiniz evet sikintisi buyuk ama insallah mukafati da buyuk olur. :))

Siz ve eşiniz sahiplenici bir tavırla bebek beklediğinizi açıkladıktan sonra kimse bişey demez.
Elbet şaşırırlar, o şaşkınlıkla belki yanlış kelimeler çıkabilir ağızlardan, üzülmeyin işte o kelimelere..
Zor ama vardır herşeyde bir hayır, hayırlı olsun

*Arkadaşım ilk bebeği 3 aylıkken gebe kaldı, şimdi ikiz gibiler, arkadaş gibiler, çok tatlılar.

saglikla gelsin yavrun oncelikle.utanmanin bir alemi yok anasi belli babasi belli.sizi anliyorum benim kizimda 19 aylikken hsmile oldugimu ogrendim hic beklemiyordum bir kacamak yaptim bende emziriyordum.tabi 6 yil sonra kizimiza kavustuk hemen olmaz falan sandik ama Allah nasip etmis napcan.simdi 32 haftaya gelmek uzereyim cok seviniyoruz iyiki olmus diyor heyecanla ikinci prensesimizi bekliyoruz.kizimin kardesi olacak.
anneler once kizar sonra sevinirler meraketme kv de sevinir sonucta torun bu baldan tatli.sen onu bunu birak mide bulantilarin insallah olmaz ben mahvoldum ilk aylar birde kizima bakiyodum of of cok berbatti.hic uzulme bebisin sana bol sans getirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…