İkinci kadını tanıyorum. Vicdan yapıyorum !! ne yapmalıyım ?

Sevgili ablalarım, kardeşlerim merhabalar.

Bir süredir buradayım ama bu ilk açtığım konu olacak. Sizlerin düşünceleri, benim için çok önemli. Her birinizin ayrı ayrı içten ve samimi olarak yardımcı olduğunuza inanıyorum.

Hemen konuya geçiyorum. Sorunun benimle alakalı olan kısmı, tamamen vicdani boyutu.

Üniversiteden çok çok yakın bir arkadaşımın kuzeni ismi Ayşe olsun. Ayşe anne babasız büyümüş. Annesi zamanında eşi ve kızını bırakıp başka bir erkeğe gitmiş. Babası da bir süre sonra vefat ediyor. Ayşe de, teyzede halada büyümüş derken şuan çalışıp tek yaşıyor evinde.

Çok yalnız kaldığını, ilk defa beraber olduğu erkek arkadaşının evlenmekten vazgeçip kaçtığını, ayşeyi ortada bıraktığını vs. birçok şeyi biliyorum.

Çok yalnızlık çektiği bir dönemde bu herif çıkıyor karşısına. İsmi ALİ olsun.
Ali evli ve çocuklu bir iş adamı. Zengin diyebiliriz. En son araba almış ayşeye.

Ali olacak herifin, karısının hiç birşeyden haberi yok. Arkadaşım bu hanımı bana sosyal medyadan gösterdi. "Merak ettim karısını bana bir göster filan diyip, öğrenmiş oldum eşinin hesabını "".
Niyetim kadına herşeyi anlatmak, adama rest çekmesini söylemekti. Bu sayede belki adam yasak ilişkiden vazgeçer ve evliliğine sahip çıkardı. diye düşündüm. Ama ya tam tersi olursa ve adam yuvasını karısını çocuğunu bırakırsa. AYŞEnin istediği olmuş olacak.!!!!! böyle birşey olmamalı.

Benim midem bu konulardan bulandığından beri arkadaşım ve kuzeni ayşe ile görüşmüyorum.

Şimdi ben büyük konuşmak istemiyorum ama ayşe gibilerden her zaman nefret etmişimdir.

arkadaşım ve kuzeni ayşeyle iliskimi kesmek vicdanımı rahatlatmadı maalesef.

Alinin eşinin hiç bir günahı yok. Bu hanıma ulaşıp gerçekleri anlatmalı mıyım ? çünkü bu yasak ilişki iki seneye yakındır devam ediyormuş. Kandırılıyor olması ve benim bunu bilip, hiç birşey anlatmamam vicdanımi cok rahatsız ediyor. Sanki aldatan benmişim gibi.

Acaba ben vicdanımı rahatlatmak için mi istiyorum bunu ? kadına herşeyi anlatınca büyük ihtimal boşanacaklar. Adam boşanmak istese çoktan yapardı. böyle yasak ilişki devam ediyor kadından deli gibi saklıyormuş.

Düşüncelerinizi bekliyorum. her türlü yoruma açığım. Yol gösterin lütfen.
Bence bu durum seni ilgilendirmiyor.Neyin vicdanini yapiyorsun ben anlamadim.Ne Ayseyle ne de sevgilisiyle bir alip veremedigin yoksa bu durum seni niye ilgilendiriyor ki.Kimin nasil bir hayat yasadigini bilemezsin ki bu durumu o adamin esine soylesen senin oldugunu anlamayacaklar mi saniyorsun.

ha bu arada bu yorumu yaparken 2.kadin durumunu onaylıyorum gibi algilanmasin ams ben konu sahibini cok iyi niyetli goremedim kusura bakmayın

Biz kadınlarda sürü psikolojisi var ! Erkekleri o kadar ciddiye alıyoruz ki sanki boşansak veya terk edilsek dünyanın sonu gibiymiş .Erkeklerde bunun farkında olduğu için bizi aldatıyorlar, her türlü hakareti her türlü kötülüğü bize reva görüyorlar . Çünkü kadınlar kendine değer vermiyor, kendi gücünün farkında diil ! Aldatılsan sus , dayak yesen sus, aşağılansan sus her şeye sus tecavüze sus nereye kadar peki ? Çocuk varsa çocuk için boşanmıyorum, işi olan bile sineye çekiyor. Bence insan olarak kendimizi ciddiye almalıyız . İlk başlarda bende söylenmemesi taraftarıydım fakat kadının bilmesi gerekiyor. Ayşe gibi kadınlara çanak tutulmazsa , aldatan erkekler ortada kalırsa böyle böyle toplum düzelir. Susmanın sonu yok yani.

Ben konu sahibinin kıskandığını değil de buradaki hanımlara karşı ahlak şovu yaptığını düşündüm nedense.
Ayşe evli bir adamla sevgili, o kötü bir kadın, Ayşe midemi bulandırıyor; onunla tüm irtibatımı kestim çünkü ben ahlaklı, namuslu, merhametli bir meleğim mesajı vermek istedi bence :) Zira iki yıldır aldatılan kadının her şeyden haberinin olduğunu konu sahibi de biliyordur. Aldatıldığını bile bile sırf maddi amaçlar güdüp para için ses etmeyen çok kadın var. Bunu siz de biliyorsunuzdur konu sahibi.

Bn bu tur konularda hep ikilemde kalirim.
Sizin yerinizde olsam aynen benimde vicdanim beni birakmazdi. Ama diger yandan basima turlu sorunlar acilirdi.
Cok zor bi karar.
Bakiyorum bi cok arkdasta soylememen taraftari. Belkide bi bildikleri vardir, bilemiycem. Off.

Ya ben yinede bildigmu okurdum. Inceldigi yerden kopsun. Ben soylerdim. Vicdanim dayanamazdi. Cunku ben inaniyorumki her yaptigin iyilik/ kotuluk sana geri donucek.
Ben deli gibi isterdim egerki esim beni aldatiyorsa, ve birisi bunu biliyosa, benle irtibata gecilmesini.
Cunku eski sevgilimde benzer seyler oldu.
Aldatildigima dair sezgiler vardi ama kanitlayamadim. Eski sevgilimse yeminler ederdi ve gozlemlerime gore zaten hep sevgisini en cok belli eden tarafti o. Onu seviyodum ve ilerde " keske ayrilmasaydim" dememek icin devam ettim. 1 sene sonra bi kizdan gercekleri ogrendim. Keske o kiz bana bu iyiligi onceden yapsaymis. O bir senede neler oldu, ailemle ters dustum ben x" le evlenicem diye. Ailem beni sildi, tm dediler ama sildiler iste. Keske o kiz onceden soyleseydi gercekleride bende su an aileme yaptigim utanci yasamasaydim.
Ailemse hala su an bi tek kelime bile etmediler o konu hakkinda, bitek soru sormadilar ayrilmamdan sonra.
Ve bana olan sevgileriyle beni utanctan utanca sokuyorlar, hala eski gunler gibi hala deli dolu sapsigiyim evin.
Bu koca yurekli aileme bunlari yasattgima hala inanamiyorum.

Ayrıca boşanmalarını istemiyorum demişsiniz bu kısmı dert edinmeyin boşuna herkesin kendi tercihi.
Aldatılan kadın bunun farkına varsın sizin içiniz rahatlasın yeterli.
Zaten yuva yıkan mutlu olamaz düşüncesindeyim, yani adam boşansa meydan ayşeye kalsa bile sonsuz mutluluk olacağını sanmıyorum elbet bi yerde tökezler bu karakterdekiler.

Her yasak ilişkiyi kontrol edemeyiz. Karışmayın bence. Ayrıca Ada'mın karısı muhtemelen biliyordur. Araba alacak kadar derin bir ilişkiyse hissetmemesi, anlamaması pek mümkün değil. Size ters geliyor görüşmeyin ama bu ilişkiye de müdahil olmayın

Bn bu tur konularda hep ikilemde kalirim.
Sizin yerinizde olsam aynen benimde vicdanim beni birakmazdi. Ama diger yandan basima turlu sorunlar acilirdi.
Cok zor bi karar.
Bakiyorum bi cok arkdasta soylememen taraftari. Belkide bi bildikleri vardir, bilemiycem. Off.

Ya ben yinede bildigmu okurdum. Inceldigi yerden kopsun. Ben soylerdim. Vicdanim dayanamazdi. Cunku ben inaniyorumki her yaptigin iyilik/ kotuluk sana geri donucek.
Ben deli gibi isterdim egerki esim beni aldatiyorsa, ve birisi bunu biliyosa, benle irtibata gecilmesini.
Cunku eski sevgilimde benzer seyler oldu.
Aldatildigima dair sezgiler vardi ama kanitlayamadim. Eski sevgilimse yeminler ederdi ve gozlemlerime gore zaten hep sevgisini en cok belli eden tarafti o. Onu seviyodum ve ilerde " keske ayrilmasaydim" dememek icin devam ettim. 1 sene sonra bi kizdan gercekleri ogrendim. Keske o kiz bana bu iyiligi onceden yapsaymis. O bir senede neler oldu, ailemle ters dustum ben x" le evlenicem diye. Ailem beni sildi, tm dediler ama sildiler iste. Keske o kiz onceden soyleseydi gercekleride bende su an aileme yaptigim utanci yasamasaydim.
Ailemse hala su an bi tek kelime bile etmediler o konu hakkinda, bitek soru sormadilar ayrilmamdan sonra.
Ve bana olan sevgileriyle beni utanctan utanca sokuyorlar, hala eski gunler gibi hala deli dolu sapsigiyim evin.
Bu koca yurekli aileme bunlari yasattgima hala inanamiyorum.

Çok haklısın ama sen sevgiliymissin. Sen evlenmek uzereymissin ve bu kiz cok dogru bir sey yapmis. Ama bu kadın bu adamla evli ve çocukları var. Beraber yaşıyorlar. Kadının bilmemesi ancak ve ancak bilmek istemesi ile mümkün olur.

Neden kiskandigini yukarıda yazdim. Ayşe güçlü bir kadın aslında. Çok sıkıntılar çekmiş başına gelmeyen kalmamış ama dik durmuş kendi ayaklarının üstünde bir kadın gibi geldi yazdiklarindan.

Çalışıyor, tek yaşıyor. Zamanında evlenmek üzereyken terk edilmiş çok acılar cekmis ama şimdi tekrar sevgilisi var. Adam zengin araba almış falan. Bilmiyorum bunlardan herhangi biri kıskanmasi için bir sebep olabilir.

Sevgilisi var derken, birinin metresi olmak ne zamandır kıskanılır bir durum bundan bahsediyorum bende.

Çektiği sıkıntılara rağmen güçlü olması da kıskanılır bir durum gibi gelmiyor hiç bana. Allah kimseye yaşatmasın denicek şeyler yaşamış kadın. Neyini kıskansın insan bunun?

Kendi adima adamin esi ben olsaydim yani bu durumu bana bildiren kisiye omur boyu minnet duyardim. Cunku erkekler bu isi cok guzel saklayabiliyor kadin sadece suphe ediyor yakalamaya calisiyor olabilir.

Konu sahibinin bunu yapmasini arkadaslik etigi acisindan dogru bulmuyorum ama. Cunku oteki kadinda guvenip ona sirrini vermis. Zor bir durum. Kendi dogrunu kendin karar vermelisin

adamin cok iyi sakladıgından bahsediyorlardı en son. bu demektir ki kadın bilmiyor..

şöyle ki; ben her ne olursa olsun o ailenin dağılmasını istemiyorum.

Kendimi alinin eşinin yerine koyuyorum. haberdar olmak isterdim.
Ama içten içe ; boşanırsam eğer, eşimin yasak iliskisinin kazanacağını da bilirdim.

ama konuşulanlar o kadar iğrenç geliyor ki ; kadın giyinmeyi bilmiyormuş. ortamdan anlamazmış. adamın yanına yakışmıyormuş. köylü gibiymiş. o kadar pis mevzular dönüyor ki ;
işte tüm bu sebeplerden bir şekilde öğrenmeli bilmeli kadın diyorum.

eger bilmiyorsa arkasından dönen bu pis muhabbetten, alaylardan dolayi. bilmeyi hakediyor. Eğer gururlu bir kadın ise her türlü bilmek ister, sırf bu arkasından yapılan alaylar yüzünden bilmeli diye düşünüyorum.

Kanıma dokunan edilen alaylar ve anlatamadigım daha ne iğrenç konular.
Adam, belki de Ayşe'ye karım bilmiyor, sus diyor, o ihtimal ne olacak?
Bakın diyorsunuz ki kadın boşanmasın, Ayşe kazanmasın. Ama kadın kocasını affedince ne olacak? Şimdikinden daha mı iyi olacak sanıyorsunuz?
Olmayacak.
Tahmin edebiliyorum, kadının kadınlığına "erkeğini mutlu etmesi"ne varana kadar iğrenç mevzular dönüyordur. Ama siz bunların büyük bölümünü Ayşe'den öğrendiniz. Ve adam pekala Ayşe'yi de bu şekilde "keklemiş" olabilir.
Adam karısından boşanmaya yanaşmayacaktır, çünkü adam zengin ve aralarında mal ayrılığı rejimi yoksa kadın elindekini avucundakinin yarısını çatır çatır alır, hele bir de aldatma varsa. Bu yüzden Ayşe'ye aman sus, etme, bilmesin, sen aslında şöyle daha iyisin diye gaz veriyordur.
Kadına gelince ben hala kadının görmezden geldiğini düşünüyorum, 2 yıl devam eden düzenli bir ilişkide kadının anlamaması pek olası gelmiyor, hele hele adam kadından selamı sabahı kestiyse, kadın muhtemelen evimin direği, çocuğumun babası deyip susuyordur.
Kadın boşanmasın diyorsunuz, Ayşe kazanmasın diyorsunuz ama boşanmayacak o kadının hayatının geri kalanı nasıl olacak, onu düşünebiliyor musunuz?
Diyelim ki bu kadın Ayşe'nin dediği gibi "köylü" Öyle görmüş, her kadının içinde bir moda gurusu yaşamaz, bilmiyordur, anlamıyordur, zamanında parası yoktur, parası olunca da nasıl yapacağını öğrenememiştir.
Peki bu kadın öğrenince "düzelebilecek" "kent"leşebilecek mi? Birden kafasının tepesine kitap koyacak, şık şıkırdım giyinecek, manikürcüden çıkmayacak, konken partilerine gidecek bir kadın mı olacak?
Iııhh.
Kadın boşansa da boşanmasa da mutsuz olacak. Ayşe cazgırlık yapmadığı sürece kadın boşansa da boşanmasa da adamın tezgahı yürüyecek, Ayşe'nin sırtı yere gelmeyecek.

Aldatilip bosanan biri olarak sanirim bu konuya daha rahat cevap verebilirim. Adamin karisi biliyor mudur bilemem cunku ben bilmiyordum. Hissetmedim cunku ayni is yerinde idiler. Bunlar belki mesai saatleri haricinde gorusmuyorlarsa kadin aldatildigini bilemeyebilir. Ha muzik tarzinin degismesi, aynada daha fazla vakit gecirilmesi gibi seyler oluyor ama ispatin olmadigi icin birsey yapamiyorsun.
Simdi soyleyip soylememe konusundaki fikrime gelince o kadini bilemem ama ben keske bana soylenseydi diyenlerdenim. Ama bu facebook ta sahte hesapla degil de bir telefonla ve samimi sekilde soylenseydi keske ben de belki daha once onume bakardim.
Kimisi de soylenmemesini, o sekilde yasamayi tercih edebilir ama ben is yerindekilerin bilip de bana soylememelerine cok uzulmustum. Hala beraberler ve sanki bunu bilip de soylemeyenler de bunu onayliyormus gibi oldu soylememekle. Ben bosanma davasi acildiginda is yerindeki birini arayip boyle birsey var mi dedigim de gozumle gormedim, ortada bir cocuk var, lutfen yuvanizi yikmayin dendi. Boyle dusunenler de var. Konu sahibi karar senin.

Kendi adima adamin esi ben olsaydim yani bu durumu bana bildiren kisiye omur boyu minnet duyardim. Cunku erkekler bu isi cok guzel saklayabiliyor kadin sadece suphe ediyor yakalamaya calisiyor olabilir.

Konu sahibinin bunu yapmasini arkadaslik etigi acisindan dogru bulmuyorum ama. Cunku oteki kadinda guvenip ona sirrini vermis. Zor bir durum. Kendi dogrunu kendin karar vermelisin

Tatlım ama tam tersi nefret de duyabilir karısı o an ki ruh hali ile

yıllarca aynı hissi yaşadım ve sustum.
bir ailenin senin yüzünden dağılmasını kaldırabilecek misin?
bunu yaptıktan sonra mutlu mu olacaksın?
kaldıki zaten bütün yalanlar er geç ortaya çıkıyor, Rabbim gösteriyor.
hiç karışma ve bu sırrı unut.
gerektiği zaman Allah zaten gösterir doğruyu herkese.

Biz kadınlarda sürü psikolojisi var ! Erkekleri o kadar ciddiye alıyoruz ki sanki boşansak veya terk edilsek dünyanın sonu gibiymiş .Erkeklerde bunun farkında olduğu için bizi aldatıyorlar, her türlü hakareti her türlü kötülüğü bize reva görüyorlar . Çünkü kadınlar kendine değer vermiyor, kendi gücünün farkında diil ! Aldatılsan sus , dayak yesen sus, aşağılansan sus her şeye sus tecavüze sus nereye kadar peki ? Çocuk varsa çocuk için boşanmıyorum, işi olan bile sineye çekiyor. Bence insan olarak kendimizi ciddiye almalıyız . İlk başlarda bende söylenmemesi taraftarıydım fakat kadının bilmesi gerekiyor. Ayşe gibi kadınlara çanak tutulmazsa , aldatan erkekler ortada kalırsa böyle böyle toplum düzelir. Susmanın sonu yok yani.
İyi de burada aldatıldıysan sus diyen yok ki. Konu sahibine sus deniyor sadece. Kadın boşanacaksa, boşansın. Bence de aldatan kocayı boşasın.
Ama konu sahibi diyor ki boşamasın yuvası yıkılmasın. E ben de diyorum ki kadın boşamayacaksa söyleyince ne olacak. Adam kadını en fazla 6 ay pışpışlayacak sonra düzenine devam edecek.
Ben samimi söylüyorum, ne kadının boşanacağını düşünüyorum, ne de adamın kadını "yaptım bir hata X affet" deyince ikna etmekte zorlanacağını.
Peki o zaman ne olacak? Ayşe gidecek Aysel gelecek.
Sorun çözülmeyecek, kadın aldatıldığıyla kalacak, huzuru kaçacak, en azından şimdi sahte de olsa bir huzuru var. Evde sürekli sorun olacak falan.
Diyorum ya,
Her şeyden önce konu sahibi meseleye çok uzak, kadın arkadaşı değil, nasıl tepki vereceğini bilemez
İkincisi ise kadın bence boşamayacak. O zaman ne işe yarayacak?

Kadın öğrenirse bunu Facebook'tan veya bir dost telefonundan öğrenmesin kendi gözleri ile görsün kendi şüphelensin ve istiyorsa üstüne gitsin
Ayşe gibi kızlar maalesef işte senelik aylık arabaya alışverişe falan kiralanıyor olan gençliğine güzelliğine oluyor
Bak senin kocan şu haltı yiyor diye hiç tanımadığı insandan duyması belkide altı boş iddia gibi gelebilir veya kıskançlık gibi düşündürebilir kadını

Sizene ?

Benimde enyakın arkadaşım aldatılıyo hatta bunu bile bile bir çocuk daha yaptı .
oğlu okula başlayacak adam hala o kadınla birlikte.

Ne yatdan ne serden geçiyo kimse bulaşmayın

şuan gördüm yorumu.
yok hayır aldatılmaktan bahsediyor. haberi yokmuş ki kadının.
Haberi varmış, hatta aldatıldığını bilmesine rağmen çocuk yapmış. Büyüttüğüm kısımdan o anlam çıkıyor.

Öf pardon da size de? Evdeki kocasının ne halt ettiğini anlar zaten çoğu insan. Niye illa açığa çıkarmayı dert ettiniz kendinize.

Inşallah Ayşe nasıl berbat bir arkadaşı olduğunu anlar da uzak durur sizden.
Konu sahibinin neresi berbat ben anlamadım ama?

Evet eski sevgilim benimle birlikte iken 2 kızı daha idare ediyormuş . Kızlardan biri durumu fark etmiş fakat bana söylememiş çünkü eski sevgilim tam bir çakaldı kızı ikna etmiş bir şekilde (tehditle) benim mevzu baya karışık hatırlamak dahi istemiyorum , bende kendi çabalarımla aldatıldığımı somut kanıtlarla öğrendim ve kızla da görüştüm, kıza dediğim tek şey keşke söyleseydin oldu ! Kız korkmuş ve söyleyememiş vs.vs. İnsan hissediyor ama kanıtın yoksa hissetmek yetmiyor. O adam 1 yılımı çaldı.

Konu sahibinin neresi berbat ben anlamadım ama?
Kendisine de açıkladım. Ayşe ile iletişimini sırf kadının kimliğini öğrenmek için devam ettirmiş, onunla bu konuda arkadaşça konuşup arkadan is çevirmeye kalkmış olması berbat bir arkadaş tanımına giriyor benim için.
Insan olarak iyi biri belki bilmiyorum ama iyi bir arkadaş profili canlanmadı benim gözümde.

Back
X