İkinci kadını tanıyorum. Vicdan yapıyorum !! ne yapmalıyım ?

bende sürekli söylemelisin diyenlere hayret ediyorum ,bu konu farklı, konu sahibi dıdısının dıdısı yani akraba değil bişey değil ,neye istinaden gidip söyleyecek,sanki ''sanane karışma'' diyenler bu konuyu onaylıyormu hayır, huyunu suyunu bilmediği insanlara neyi itiraf edecek?illa söyle diyenleride yanına al konu sahibi sonuçta onlarıda kimse tanımıyor bir fark yok sizinle aralarında birlikte itiraf edersiniz,biz çok geniş oluyoruz söyleme dediğimiz için ,neden söyleme,karışma dediğimizi anlatamıyoruz.
ben size geniş demedim :D
ikincisi akraba olunca mı iyilik yapılır
uzaksa önemsemeyiz nasılsa bizim yakıımızda değil sıkıntı
güzel yaklaşım tebrikler
üçüncüsü otuz kişi burada fake hesaptan yaz dedi
sana napabilir fake hesaptan?? yazarsın kapatırsın bitti gitti....artık o öğrenmek ister de kocasının peşine düşerse düşer düşmezse kendi bileceği iş

ay cidden duyarsızlık örneği yaklaşımlara gel illa yakınında olması lazım insanların harekete geçmesi için şaka gibi...

Toplum içinde duyarsizlastik artık bana bişey olmasın mantığındayız komple

Aldatan kadınları metreslik yapanları o kadar çok duymaya başladım ve burada da keza okumaya artık normal geliyor demek ki ?

ille kan bağına mi gerek var ?

olayların benim dibimde cereyan etmesi yeterli değil mi ?
vicdan yapmak için.
Aynı şey mi? Yani düşünün bu kadın sizin kardeşiniz, kuzeniniz, arkadaşınız olsa, elbette ki söyleyin derim. Zaten öyle bir durumda susmamalısınız ama bu kadının size "sana ne, kocamda gözün mü var, ben boşayınca sen mi alacaksın" demesi hiç de az bir ihtimal değil.
Ha ille de söyleyeceğim diyorsanız, söyleyin tabii ama ihale sizin üzerinize kalabilir. Çünkü öyle bir durumda Ayşe inkar eder, adam zaten eder, kadın da sizi yuva yıkmaya çalışan kadın olarak etiketlerse şaşırmayın.
Kadının huyunu suyunu bilmiyorsunuz.
Ve ayrıca cidden 2 yıldır, kadının gram şüphelenmemiş olması çok da mümkün değil.

kıskanıyor vs. diyenler için birçok sebeple beraber son düşüncelerimi yazmıştim.
lütfen özellikle kıskanıyor diyenler bunları okuyup da yorum yapabilir mi ?
arkadaşlar kıskanıyor diyenlere yorumumu yazdım. biraz önce. tekrar alıntılıyorum. aradaki sayfalarda kaldı sanırım.

BIR DE YAZMADIGIM ŞEY ATLADIGIM KONU AYSENIN KUZENI BENIM ARKADAŞIMDI. ONUN VASITASIYLA TANISTIM VE BIR DONEM IYI ARKADAŞ DOSTTUK. yorumum aşağıda ;

onu da söyledi burada bir arkadaş. Araba almış demişsin. Kıskanmışsın bence diye.

Kıskanmak derken işim mesleğim eğitimim vs. hepsi var. hatta ikinci okulumu okuyorum bir yandan. tabi ki bunlara güvenmiyorum. insanin başına herşey gelebilir. bir iliskim yok şu ara. evliliğe gidecek düzgün bir ilişki benim istediğim yani normal bir ilişki.

Ayşenin ilişkisini kıskanmak, diğer kadının çocuklarının kursağindan kesilerek alınan arabayı kıskanmak. bu saydıklarım yeterince iğrenç galiba.

he bu arada yanlış anlaşıldıysa eger, ayse benim yakın arkadaşımdı. sadece kuzeni ile daha önce tanıştık arkadaş olduk. elimden gelenden daha fazlasını yaptım onun için. olmadı dönmedi. taviz tavizi getirdi. etrafında bekar düzgün insanlar vardı, onunla olmak isteyen.bir insan kendisi bulmuyorsa dogruyu, sen dost olarak ne yaparsan yap boş. ben aracı oldum kac sefer istemedi.

etrafindakiler bizim gibi okullarını yeni bitirmiş memur olmuş, en fazla bi kac kademe yükselmiş insanlardi. biraz fazla paraya tamahkardı. onu da bu huyu vurdu zaten.
olanlar oldu.
tehdit de ettim. kadına anlatacağımi, kendi çevreside duyunca rezil olacağıyla korkuttum gözünü ama olmadı.

bu olaydan döndüremedigim için bi kaç yanlış daha yüzünden dostlugumuzu bitirdim. cok cok nadir arada haber yolluyor bana. bende onun iyi olduğunu duyuyorum içim rahat ediyor.

sizin kız kardeşiniz böyle bir yanlışta olsa. yaşadığı yanlışı kıskanır mıydınız? siz kıskanırdim diyorsaniz belki bir nebze bende kıskanmış olayım o zaman.

soylemekte tereddüt ettiğim tek nokta. bilmiyorsa ve benim yüzümden öğrenipte direk boşanmaya kalkar ise ben bu sorumlulugu ve veebali alabilir miyim diye düşündüğümü yazmıştım.

ama ne Şamar yemem kalmış ne başka birşey.

benim ayşeyle bir derdim yok. gerçekten söylüyorum ayşeyle bir derdim yok.

Insanlarimiz neden anlamamakta ısrar ediyor.

Kadının üstüne üstlük işi gücü yok çalışmıyor eğitim vs. hic biri yok.

Boşansa mutlaka cok zor günler geçirecek.

Boşanmasa haberi olmasa arkasından dönen muhabbetleri biliyorum. ne köylülügü giyimi, kocasının yanına yakışmadıgı vs.neler neler. iğrenç şeyler..Bunları bilmeye hakkı var...

Boşansa iş yok güç yok.napacak ?? tamam bilmeye hakkı var söylesem ne olacak.?

soylemekte ki amacim ; yarın birgün ayşeyle veya baska bir kadınla bir olup, şuan ki karısını dımdızlak ortada bırakacaksa eger ;

kadın şimdiden bilsin ki yarına adam bu kötülugu yapinca elinde delili şahidi şusu busu olsun.

bunları düşününce vicdanim rahat etmiyor.

cok yakınım ablamin başına geldi böyle kötü olaylar. hemde peşpeşe. bende dayanamıyorum. böyle hanımların hepsini ablamın yerine koyuyorum belki de. bilmiyorum.

ben size geniş demedim :KK70:
ikincisi akraba olunca mı iyilik yapılır
uzaksa önemsemeyiz nasılsa bizim yakıımızda değil sıkıntı
güzel yaklaşım tebrikler
üçüncüsü otuz kişi burada fake hesaptan yaz dedi
sana napabilir fake hesaptan?? yazarsın kapatırsın bitti gitti....artık o öğrenmek ister de kocasının peşine düşerse düşer düşmezse kendi bileceği iş

kocasının peşine düşseydi 2 yıldır düşerdi zaten,koca surat yapsa burda herkes acaba aldatıyormu bişey mi var diye altından 40 tane şey arıyor.konu sahibine ya da bana tanımadığım biri gelip deseki seni eşin aldatıyor,önce bir hop sen kimsin derim,yada madur olan kadın deseki tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanı der, yinede kabul eder kocasını sanane sen kimsin der,o yüzden tanımadığın birine gidip böyle birşey söylenmez,biz akraba ,eş ,dost olsa bile 10 kez düşünürüz nasıl söylesek diye.fake hesaptan yazsın millet bilgisayar kurdu ,her şekilde nereden nasıl yazdığını bulunur ,cevap olarakta seninlemi aldattı sen kimsin olursa ne olucak,konu sahibi adamın karısını uyarmak yerine arkadaşını uyarsın duyarlılık ifşa etmek değil yanlış yapan arkadaşı yolundan çevirmektir AkarGider AkarGider

eğer söylerseniz ve kadın da bilmiyorsa zaten ayşenin ekmeğine yağ sürmüş olursunuz. Kocasının ilişkisi olduğunu bilse bile kadının gururu incinecektir. Düzenleri bozulacaktır. Adam pişman olup ayşeyi bırakıp ailesine bağlanacak olsa tamam ama bu ihtimal çok düşük. Ayşeyi bırakır ileride fatmayı bulur. Ayrıca kadının her şey gün yüzüne çıktıktan sonra kocasıyla evliliğine devam etmesi çok zor. Burada kolay bir şeyden bahseder gibi yorum yapıyoruz ama kadın için gerçekten büyük yıkım. Kadın sanki biliyordur da sadece kocasının parası için evliliğe devam ediyordur imaları çok fazla. Çocuksuz bir kadının boşanması mesele değil. ama çocuklar olunca her şey daha da zorlaşıyor. anne ve babası ayrı çocuklar çok sorun yaşıyorlar. eğitim hayatları, arkadaşlarıyla, toplumla ilişkileri parça parça oluyor. Belki de kadın kocasından çoktan vazgeçmiştir, bırakmıştır, takip etmiyordur ve çocuklarının geleceği için devam ediyordur. Ama ortaya dökülünce her şey daha kötü olabilir.

Böyle bir adiliğe tepkisiz kalmak benim vicdanıma, ahlakıma, insanlığıma, tarzıma, hiçbir şeyime uymazdı. Size bir zarar geleceğini düşünüyorsanız, kendi faceinizden adınızı vererek vs. yapmayın bu işi. Sonuçta bu ilişkiyi bilen tek kişi de siz değilsinizdir illaki. Bence farklı bir face alıp, kadına kocasına karşı dikkatli olmasını, yada ne bileyim uygun bir dille anlatın. sonrasında ister kabul etsin, ister boşansın, ister Ayşeyi alsın, ister Fatmayı. Ben olsaydım bir kadının bile bile aptal yerine konduğunu bilmeye, görmeye dayanamazdım.

eğer söylerseniz ve kadın da bilmiyorsa zaten ayşenin ekmeğine yağ sürmüş olursunuz. Kocasının ilişkisi olduğunu bilse bile kadının gururu incinecektir. Düzenleri bozulacaktır. Adam pişman olup ayşeyi bırakıp ailesine bağlanacak olsa tamam ama bu ihtimal çok düşük. Ayşeyi bırakır ileride fatmayı bulur. Ayrıca kadının her şey gün yüzüne çıktıktan sonra kocasıyla evliliğine devam etmesi çok zor. Burada kolay bir şeyden bahseder gibi yorum yapıyoruz ama kadın için gerçekten büyük yıkım. Kadın sanki biliyordur da sadece kocasının parası için evliliğe devam ediyordur imaları çok fazla. Çocuksuz bir kadının boşanması mesele değil. ama çocuklar olunca her şey daha da zorlaşıyor. anne ve babası ayrı çocuklar çok sorun yaşıyorlar. eğitim hayatları, arkadaşlarıyla, toplumla ilişkileri parça parça oluyor. Belki de kadın kocasından çoktan vazgeçmiştir, bırakmıştır, takip etmiyordur ve çocuklarının geleceği için devam ediyordur. Ama ortaya dökülünce her şey daha kötü olabilir.

bu yazdıklarinızi bnde yukarıda belirttim zaten.31 sayfa başında yazip alıntıladiklarim. size katılıyorum. Buradaki manipülatif yorumalara uyupta kötü birşeye sebebiyet vermek istemem. doğru kararı vermek gerekiyor.

Sevgili ablalarım, kardeşlerim merhabalar.

Bir süredir buradayım ama bu ilk açtığım konu olacak. Sizlerin düşünceleri, benim için çok önemli. Her birinizin ayrı ayrı içten ve samimi olarak yardımcı olduğunuza inanıyorum.

Hemen konuya geçiyorum. Sorunun benimle alakalı olan kısmı, tamamen vicdani boyutu.

Üniversiteden çok çok yakın bir arkadaşımın kuzeni ismi Ayşe olsun. Ayşe anne babasız büyümüş. Annesi zamanında eşi ve kızını bırakıp başka bir erkeğe gitmiş. Babası da bir süre sonra vefat ediyor. Ayşe de, teyzede halada büyümüş derken şuan çalışıp tek yaşıyor evinde.

Çok yalnız kaldığını, ilk defa beraber olduğu erkek arkadaşının evlenmekten vazgeçip kaçtığını, ayşeyi ortada bıraktığını vs. birçok şeyi biliyorum.

Çok yalnızlık çektiği bir dönemde bu herif çıkıyor karşısına. İsmi ALİ olsun.
Ali evli ve çocuklu bir iş adamı. Zengin diyebiliriz. En son araba almış ayşeye.

Ali olacak herifin, karısının hiç birşeyden haberi yok. Arkadaşım bu hanımı bana sosyal medyadan gösterdi. "Merak ettim karısını bana bir göster filan diyip, öğrenmiş oldum eşinin hesabını "".
Niyetim kadına herşeyi anlatmak, adama rest çekmesini söylemekti. Bu sayede belki adam yasak ilişkiden vazgeçer ve evliliğine sahip çıkardı. diye düşündüm. Ama ya tam tersi olursa ve adam yuvasını karısını çocuğunu bırakırsa. AYŞEnin istediği olmuş olacak.!!!!! böyle birşey olmamalı.

Benim midem bu konulardan bulandığından beri arkadaşım ve kuzeni ayşe ile görüşmüyorum.

Şimdi ben büyük konuşmak istemiyorum ama ayşe gibilerden her zaman nefret etmişimdir.

arkadaşım ve kuzeni ayşeyle iliskimi kesmek vicdanımı rahatlatmadı maalesef.

Alinin eşinin hiç bir günahı yok. Bu hanıma ulaşıp gerçekleri anlatmalı mıyım ? çünkü bu yasak ilişki iki seneye yakındır devam ediyormuş. Kandırılıyor olması ve benim bunu bilip, hiç birşey anlatmamam vicdanımi cok rahatsız ediyor. Sanki aldatan benmişim gibi.

Acaba ben vicdanımı rahatlatmak için mi istiyorum bunu ? kadına herşeyi anlatınca büyük ihtimal boşanacaklar. Adam boşanmak istese çoktan yapardı. böyle yasak ilişki devam ediyor kadından deli gibi saklıyormuş.

Düşüncelerinizi bekliyorum. her türlü yoruma açığım. Yol gösterin lütfen.
Bu konuda senin vicdanını rahatsız eden bir durum yok.Rahatsızlık duyuyorsan o insanı hayatından çıkarırsın.Diğer kısma karışma,sen sulu çıkarsın ve başın çok ağırır.Karısı biliyorda olabilir.Hissediyorda olabilir.Adam zenginse laf etmiyorda olabilir.Veya daha büyük aile problemine yol açabilirsin.Kimin ne olduğunu evli çiftin kendi aile içerisndeki durumu bilemezsin.

burada tek suçsuz alinin eşi. arkasından dönen bu kadar iğrenç muhabbeti duymaya hakkı var.

Eğer boşanırsa alinin canı mı yanacak ? Hayır. yine olan alinin eşine olacak.

Ayşede birşey olacağını zannetmiyorum. büyük ihtimal ilişkileri devam edecek. etmese de ayşeyi bırakıp başkasıyla olacak.
her halde ne olacaksa ayşenin canını yakacak.

EN BÜYÜK DÜŞÜNDÜREN VİCDAN YAPMAMA SEBEP OLAN ISE bu;

ya adam işi ilerleyen zamanda pislige vurup,ayşeyi veya baska bir kadıni alıp, şuan ki eşini dımdızlak ortada bırakmaya kalkarsa. kadın bilmiyorsa ve bu iş böyle sonuçlanırsa. siz hic mi vicdan yapmazsiniz ?? bu durumda ben başta söylediğimde belki gardını almış olacaktı.

ilişkilerinin başladığı ilk zamanlar bilseydim eger ; hic tereddüt etmeden hemen kadına anlatırdim. öyle kimligimi falan da saklamadan. ama şu aşamada ali çoktan evdekilerden vazgeçmiş, birsey olursa kapıya nasıl koyacağını düşünmüstur.

kadını biraz tanısam, gururlu tuttuğunu koparan. biri olacağını bilsem.

aldatıldığını söyleyince gerekli delilleri toplayıp, boşanırken kullanıp, adamın malını yarıya bölüp, kendini güvene alacağını bilsem. yine söylerim.

ama ya kadın duyduğu ile kalacak ve sonra da hic biryere gidemeyecek, elinden birsey gelmeyecekse.(ki eğitim vs. iş güç olmadığıni biliyorum)

o zaman sadece duyurmuş olacagım ve kadın bunun yüküyle yaşayacak. belki ali de öğrendigini bilince daha da ayyuka çıkaracak ve göz göre göre yapacak.

benim en yakınım ablamın başına gelen olaylardan sonra artık böyle kandırılan kadınlara dayanamıyorum.

belki cok içselleştiriyorum ama burada önceden aldatılan kadınlarin hepsi de söylemem taraftarı. yaşayanlarda böyle diyor. bilemiyorum

Sevgili ablalarım, kardeşlerim merhabalar.

Bir süredir buradayım ama bu ilk açtığım konu olacak. Sizlerin düşünceleri, benim için çok önemli. Her birinizin ayrı ayrı içten ve samimi olarak yardımcı olduğunuza inanıyorum.

Hemen konuya geçiyorum. Sorunun benimle alakalı olan kısmı, tamamen vicdani boyutu.

Üniversiteden çok çok yakın bir arkadaşımın kuzeni ismi Ayşe olsun. Ayşe anne babasız büyümüş. Annesi zamanında eşi ve kızını bırakıp başka bir erkeğe gitmiş. Babası da bir süre sonra vefat ediyor. Ayşe de, teyzede halada büyümüş derken şuan çalışıp tek yaşıyor evinde.

Çok yalnız kaldığını, ilk defa beraber olduğu erkek arkadaşının evlenmekten vazgeçip kaçtığını, ayşeyi ortada bıraktığını vs. birçok şeyi biliyorum.

Çok yalnızlık çektiği bir dönemde bu herif çıkıyor karşısına. İsmi ALİ olsun.
Ali evli ve çocuklu bir iş adamı. Zengin diyebiliriz. En son araba almış ayşeye.

Ali olacak herifin, karısının hiç birşeyden haberi yok. Arkadaşım bu hanımı bana sosyal medyadan gösterdi. "Merak ettim karısını bana bir göster filan diyip, öğrenmiş oldum eşinin hesabını "".
Niyetim kadına herşeyi anlatmak, adama rest çekmesini söylemekti. Bu sayede belki adam yasak ilişkiden vazgeçer ve evliliğine sahip çıkardı. diye düşündüm. Ama ya tam tersi olursa ve adam yuvasını karısını çocuğunu bırakırsa. AYŞEnin istediği olmuş olacak.!!!!! böyle birşey olmamalı.

Benim midem bu konulardan bulandığından beri arkadaşım ve kuzeni ayşe ile görüşmüyorum.

Şimdi ben büyük konuşmak istemiyorum ama ayşe gibilerden her zaman nefret etmişimdir.

arkadaşım ve kuzeni ayşeyle iliskimi kesmek vicdanımı rahatlatmadı maalesef.

Alinin eşinin hiç bir günahı yok. Bu hanıma ulaşıp gerçekleri anlatmalı mıyım ? çünkü bu yasak ilişki iki seneye yakındır devam ediyormuş. Kandırılıyor olması ve benim bunu bilip, hiç birşey anlatmamam vicdanımi cok rahatsız ediyor. Sanki aldatan benmişim gibi.

Acaba ben vicdanımı rahatlatmak için mi istiyorum bunu ? kadına herşeyi anlatınca büyük ihtimal boşanacaklar. Adam boşanmak istese çoktan yapardı. böyle yasak ilişki devam ediyor kadından deli gibi saklıyormuş.

Düşüncelerinizi bekliyorum. her türlü yoruma açığım. Yol gösterin lütfen.
bence kendini belli etmeden kadına duyur sonrasına karışma kaybol resmen.bazı kadınlarda eşinin aldattığını bildi halde boşanmaz. çünki para tatlı gelir.kendisi bilir.haa ben olsam ne yapardım bilemedim. :) hemcinsime yardım etmek çok isterim ama günahından da korkarım.

burada tek suçsuz alinin eşi. arkasından dönen bu kadar iğrenç muhabbeti duymaya hakkı var.

Eğer boşanırsa alinin canı mı yanacak ? Hayır. yine olan alinin eşine olacak.

Ayşede birşey olacağını zannetmiyorum. büyük ihtimal ilişkileri devam edecek. etmese de ayşeyi bırakıp başkasıyla olacak.
her halde ne olacaksa ayşenin canını yakacak.

EN BÜYÜK DÜŞÜNDÜREN VİCDAN YAPMAMA SEBEP OLAN ISE bu;

ya adam işi ilerleyen zamanda pislige vurup,ayşeyi veya baska bir kadıni alıp, şuan ki eşini dımdızlak ortada bırakmaya kalkarsa. kadın bilmiyorsa ve bu iş böyle sonuçlanırsa. siz hic mi vicdan yapmazsiniz ?? bu durumda ben başta söylediğimde belki gardını almış olacaktı.

ilişkilerinin başladığı ilk zamanlar bilseydim eger ; hic tereddüt etmeden hemen kadına anlatırdim. öyle kimligimi falan da saklamadan. ama şu aşamada ali çoktan evdekilerden vazgeçmiş, birsey olursa kapıya nasıl koyacağını düşünmüstur.

kadını biraz tanısam, gururlu tuttuğunu koparan. biri olacağını bilsem.

aldatıldığını söyleyince gerekli delilleri toplayıp, boşanırken kullanıp, adamın malını yarıya bölüp, kendini güvene alacağını bilsem. yine söylerim.

ama ya kadın duyduğu ile kalacak ve sonra da hic biryere gidemeyecek, elinden birsey gelmeyecekse.(ki eğitim vs. iş güç olmadığıni biliyorum)

o zaman sadece duyurmuş olacagım ve kadın bunun yüküyle yaşayacak. belki ali de öğrendigini bilince daha da ayyuka çıkaracak ve göz göre göre yapacak.

benim en yakınım ablamın başına gelen olaylardan sonra artık böyle kandırılan kadınlara dayanamıyorum.

belki cok içselleştiriyorum ama burada önceden aldatılan kadınlarin hepsi de söylemem taraftarı. yaşayanlarda böyle diyor. bilemiyorum

konunun ayrıntısını okumadım ama az çok belli başlıktan. şu yorumunuza istinaden söylüyorum. madem bilmesi gerektiğini savunuyosunuz söyleyin o zaman. burda kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz ki.

Böyle bir adiliğe tepkisiz kalmak benim vicdanıma, ahlakıma, insanlığıma, tarzıma, hiçbir şeyime uymazdı. Size bir zarar geleceğini düşünüyorsanız, kendi faceinizden adınızı vererek vs. yapmayın bu işi. Sonuçta bu ilişkiyi bilen tek kişi de siz değilsinizdir illaki. Bence farklı bir face alıp, kadına kocasına karşı dikkatli olmasını, yada ne bileyim uygun bir dille anlatın. sonrasında ister kabul etsin, ister boşansın, ister Ayşeyi alsın, ister Fatmayı. Ben olsaydım bir kadının bile bile aptal yerine konduğunu bilmeye, görmeye dayanamazdım.
kesinlikle katılıyorum bak bu çok iyi bir fikirrrr...hatta ıp adresin belli olmasın internet cafeden falan yapsın bu işi.

Bence karışma yani karışırsan başın ağrıyabilir. Karısını tanımazsın etmezsin, belki de haberi var, belki de ilişki biçimleri öyle, olamaz mı? Bu hayatta her türlü insan var. 2 yıl boyunca kadının anlamış olma ihtimali de yüksek. Vicdan micdan da yapma hiç, bilinmeyen çok şey var yani bu denklemde. Kendi hayatına odaklan, dünya o kadar pis ki sen mi kurtaracaksın ya da sen mi temizleyeceksin? Boşver. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Ayrıca şu konuda Ayşe'yi bariz şekilde savunanlar olmuş ki buna hiç şaşırmadım. Bu siteye üye olan bir sürü kadın -ki sitede bir sürü üye var biliyorsunuz- zaten evli ya da ilişkisi olan adamlarla birlikte ya da bir zamanlar birlikteydi. Argo tabirle metres yani. Ortadaki pislik daima savunulacak birileri tarafından yani o yüzden konu sahibi, sen kendi keyfine bak, kim ne yaparsa yapsın. Ayşe'yi kıskanmışsın diyenler olmuş yani, Ayşe kıskanılacak bir durumda mı?

Şerefsizliğin kıskanılacak nesi var?

Back
X